Izravni let iz SAD-a prema Dubrovniku početkom lipnja

Slika /slike 1/Kultura/dubrovnik.jpg

Američka aviokompanija American Airlines početkom lipnja ove godine uspostavit će izravne letove Philadelphia - Dubrovnik, koji će se odvijati do kraja rujna. Bit će to prvi izravni letovi iz SAD-a u Dubrovnik nakon 28 godina.

Američka aviokompanija American Airlines početkom lipnja ove godine uspostavit će izravne letove Philadelphia - Dubrovnik, koji će se odvijati do kraja rujna, doznaje Hina u petak od direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romane Vlašić.

Bit će to prvi izravni letovi iz SAD-a u Dubrovnik nakon 28 godina.

Vlašić, koja sudjeluje na sajmu Place2Go, rekla je da American Airlines na relaciji Philadelphia - Dubrovnik planira letjeti tri  puta tjedno zrakoplovima kapaciteta oko 200 sjedala.

"Ta se linija dogovora već godinama, u čemu je najviše sudjelovala zračna luka Dubrovnik koja je praktički sve i dogovorila. Već sada rezervacije za letove idu odlično, a dubrovačka turistička zajednica pokrenula je i marketišku kampanju slijedom čega će, uz postalo, Dubrovnik i Hrvatska biti predstavljeni u glasilima American Airlinesa", rekla je Vlašić.

Po njezinim riječima, u sve su uključeni Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma.

I ministar turizma Gari Cappelli je na sajmu Place2Go spomenuo skoro pokretanje aviolinije iz Dubrovnika u SAD.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld pozdravila je uspostavu izravne veze s SAD-om, podsjetivši da su gosti iz SAD-a od 2015. na prvom mjestu po broju stranih noćenja u Zagrebu.

(Hina)

Pisane vijesti