Mate Rimac u konkurenciji za najboljeg poduzetnika na svijetu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/rimac auti.jpg

Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili bio je, kao hrvatski predstavnik po četvrti put za redom, na izboru EY poduzetnika godine koji se održao u Monte Carlu osamnaestu godinu za redom.

Brazilac Rubens Menin iz tvrtke MRV Engenharia proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine na dodjeli prestižne globalne nagrade koja je održana u Monte Carlu. Titulu najboljeg poduzetnika na svijetu po izboru konzultantske kuće Ernst&Young, brazilski građevinar, koji je poznat po tomu što gradi kuće za osobe s nižim primanjima, osvojio je u konkurenciji 56 nacionalnih pobjednika iz 46 zemalja.

Među nacionalnim pobjednicima u konkurenciji za najboljeg na svijetu kao hrvatski predstavnik našao se Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili.

Ovogodišnji svjetski izbor okupio je eminentne poduzetnike iz svih krajeva svijeta, a o njihovoj veličini najbolje govori podatak kako njih 56 ukupno zapošljava 110 tisuća ljudi, a samo u protekloj godini ukupni prihodi iznosili su čak 23 milijarde dolara.

Uz izbor novog svjetskog poduzetnika godine održan je petodnevni program u Monte Carlu, a jedna od najvećih zvijezda bio je upravo hrvatski predstavnik. Mate Rimac tako je u danima uoči dodjele u Monte Carlu gostovao u emisiji CNBC-a te dao intervju za prestižni Financial Times.

Izbor EY Svjetskog poduzetnika godine održao se osamnaestu godinu za redom, a Mate Rimac bio je četvrti za redom hrvatski predstavnik na svjetskom izboru nakon što je u ožujku osvojio titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine.

Već u rujnu na redu je novo izdanje hrvatskog izbora EY Poduzetnika godine na kojem će biti izabran nasljednik Mate Rimca i sljedeći predstavnik na svjetskom izboru u Monte Carlu.

(Lider)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz