Maltežanima će isporučiti agregate za brodove koji će ploviti Bahamima

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Pulska tvrtka Motortech Consulting d.o.o., vodeći proizvođač dizel električnih agregata u Hrvatskoj i najveći servis za brzohodne dizel agregate na Jadranu potpisala je ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata snage 825 kVA (660kWe) za malteškog naručioca GMKH Limited. Ukupna vrijednost posla za Motortech će iznositi preko 3 i pol milijuna eura.

Pulska tvrtka Motortech Consulting d.o.o., vodeći proizvođač dizel električnih agregata u Hrvatskoj i najveći servis za brzohodne dizel agregate na Jadranu, je prošlog tjedna potpisala ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata snage 825 kVA (660kWe) za malteškog naručioca GMKH Limited.

Agregati će se isporučiti u brodogradilište HALONG Shipbuildnig Company u Vijetnamu za četiri jednaka broda. Prvi brod je već u procesu izgradnje, a trebao bi biti dovršen do kraja tekuće godine. Sva tri agregata se Motortech obvezao isporučiti u roku sedam mjeseci od potpisivanja ugovora. Zadnji brod bi trebao biti gotov do kraja 2026., a u pitanju su luksuzni putnički brodovi 120 metara dužine koji će ljeti ploviti Mediteranom, a zimi Bahamima.

Iz Motortecha ističu da su brod projektirali uglavnom hrvatski konstruktori a kompletnu gradnju nadzirat će Hrvatski registar brodova. "Moramo reći da je to vrijednosno jedan od najvećih poslova koje je Motortech Consulting ugovorio od svog nastanka prije više od trideset godina" napominje Livio Bolković, direktor tvrtke.

Po završetku radova, ukupna vrijednost posla za Motortech će iznositi preko 3 i pol milijuna eura.

(Glas Istre)
 
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz