Malezijsko tržište zainteresirano za hrvatske inovacije

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

U organizaciji HGK hrvatski inovatori susreli su se s potencijalnim malezijskim partnerima kroz poslovne forume i individualne razgovore u Kuala Lumpuru. Svoje su proizvode i usluge predstavile tvrtke Roto kruna, Citus, Šestan-Busch, Priroda liječi, DizzConcept i Altpro.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore domaći inovatori susreli su se s potencijalnim malezijskim partnerima kroz poslovne forume i individualne razgovore u Kuala Lumpuru. Svoje su proizvode i usluge predstavile tvrtke Roto kruna, Citus, Šestan-Busch, Priroda liječi, DizzConcept i Altpro.

Organiziran je i posjet sajmu i izložbi inovacija Malaysia Technology Expo, gdje su se tvrtke predstavile u organizaciji Saveza hrvatskih inovatora i osvojile četiri zlatne medalje. Zlato za industrijski dizajn i printanje osvojila je tvrtka 3D Tech, zlato za ICT tvrtka Citus, zlatnu medalju za zdravstvo tvrtka Priroda liječi, dok je zlatna medalja za graditeljstvo otišla u ruke tvrtke DizzConcept.

„Kvalitetu naših inovatora potvrđuju brojne svjetske nagrade pa ne čudi da su i malezijski ulagači pokazali veliki interes za njihove proizvode. Mi smo im organizacijom posjeta odškrinuli vrata ovog tržišta, a sudeći po održanim sastancima, uskoro će neki od njih tu realizirati i konkretnu suradnju“, rekla je direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić,  zahvalivši na potpori pri organizaciji i Veleposlanstvu RH u Maleziji.

„Ovo je veliko tržište gdje definitivno ima prostora za hrvatske tvrtke s kvalitetnim i inovativnim proizvodima,“ istaknula je Kesić-Šapić, poput tvrtke Infobip koja već ima svoj ured ovdje i koja se također predstavljala na sajmu.

HGK je tvrtkama članicama delegacije sufinancirala troškove s 50 posto. U sklopu posjeta delegaciju je primila Nacionalna gospodarska komora Malezije te Malezijska izvozna agencija (MATRADE), gdje su naši inovatori održali B2B razgovore s malezijskim partnerima. Također su obišli i Malezijsku upravu za palmino ulje (MPOB) te tvornicu automobila Proton u Kuala Lumpuru.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz