Croatia Airlines predstavio linije za Podgoricu i Sofiju, koronavirus bez većeg utjecaja

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/CA u Bug i CG.jpg

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba za Sofiju započet će 1. svibnja do kraja listopada 2020. godine i to tri puta tjedno. Međunarodni letovi na liniji Zagreb-Podgorica započet će 3. svibnja, također tri puta tjedno. Time se proširuje mreža destinacija na 40, u 26 država u kojima je Croatia Airlines prisutna kao prijevoznik.

Croatia Airlines u ponedjeljak je predstavio nove međunarodne linije Zagreb-Sofija i Zagreb-Podgorica, a tom prilikom je predsjednik Uprave Jasmin Bajić rekao kako koronavirus nema velik utjecaj na rezultate kompanije.

Na pitanje novinara osjeća li Croatia Airlines utjecaj epidemije koronavirusa, Bajić je odgovorio se „možda manje u Croatia Airlinesu, ali u Europi u drugim kompanijama značajnije se osjeti taj veliki problem”.

„Mi u rezervacijama za treći mjesec osjećamo utjecaj, s obzirom da je nešto slabiji nego prethodnih godina. Međutim, do sada smo tijekom ove godine jedan posto iznad ostvarenja prethodne tako da još uvijek nismo u većoj mjeri zahvaćeni”, rekao je Bajić.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba za Sofiju započet će 1. svibnja do kraja listopada ove godine i to tri puta tjedno. Međunarodni letovi na liniji Zagreb-Podgorica započet će 3. svibnja, također tri puta tjedno. „Time proširujemo mrežu naših destinacija na 40, u 26 država u kojima smo prisutni kao prijevoznik”, rekao je Bajić. Dodao je kako osim potražnje očekuje da će te linije doprinijeti i linijama prema zapadu, osiguravajući transferni promet.

„Ovo je događaj bitan za obje zemlje. Važan je ne samo za povezivanje dva grada, važan je i za povezivanje naših naroda i naših nacionalnih zajednica”, rekao je crnogorski veleposlanik u Hrvatskoj Boro Vučinić.

Bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva rekla je kako je linija za Sofiju važna zbog boljeg povezivanja s europskim tržištem i Europskom unijom i boljeg upoznavanja dvaju prijateljskih naroda.

Glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić rekao je kako po pitanju strateških partnera nema nikakvih novih informacija te kako će se to saznati najranije u lipnju, kada o tome odluči Vlada.

Dizajnerica Ivana Ivanković predstavila je nove kompanijske vizualne "Vežite se, polijećemo", "Duplo bolja usluga" i "U oba smjera". Novi vizualni upotrebljavat će se tijekom ove godine u promotivnim akcijama.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja