M+ Grupa postala većinski vlasnik beogradske Trizme

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_131187731_cr.jpg

M+ Grupa ima podružnice i u Sloveniji, Srbiji i BiH, a ovom akvizicijom poslovanje će se odvijati u šest kontaktnih centara u četiri zemlje. Njihove će usluge i proizvode koristiti vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije.

Tvrtka Meritus ulaganja, matično društvo M+ Grupe, u utorak je objavila da je preko svog ovisnog društva Meritus Upravljanje stekla 51 posto poslovnog udjela u tvrtki Trizma iz Beograda, a vrijednost transakcije doseže 2,16 milijuna eura.

M+ Grupa osnovana je u Zagrebu 2007. godine, a iz tvrtke ističu da su ovim strateškim partnerstvom potvrdili lidersku poziciju u regiji kada je riječ o tržištu upravljanja odnosa s korisnicima (Customer Relationship Management) i ustupanja poslovnih procesa (Business Process Outsourcing - BPO). Kupoprodajna cijena za stjecanje 51 posto udjela u beogradskoj Trizmi doseže 2,16 milijuna eura, uz potencijalno dodatno uvećanje cijene do maksimalno 612 tisuća eura, ovisno o poslovnim rezultatima Trizme u ovoj godini.

M+ Grupa ima podružnice i u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a ovom akvizicijom poslovanje će se odvijati u šest kontaktnih centara u četiri zemlje, dok će broj zaposlenih skočiti na oko 2.700, od čega ih je u Hrvatskoj više od 1.500. Time će pružati usluge za preko 150 klijenata u više od 50 zemalja svijeta, a iz M+ Grupe kažu da njihove usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije, među kojima su uz ostalo  Deutsche Telekom, Microsoft, RWE, Bosch, DHL, Siemens, Carlsberg i Atlantic Grupa.

Beogradsku Trizmu, navodi se u objavi, odlikuje dugogodišnja vrhunska ekspertiza u BPO sektoru, zapošljava više od 700 ljudi, a iz svojih kontaktnih centara u Beogradu i Banja Luci pruža usluge klijentima iz bankarstva, paketne dostave, industrije i drugih područja. Predsjednik Uprave Meritus ulaganja Ivan Posavec ističe da im je investicija u Trizmu strateški značajna, jer je ta tvrtka, uz Meritus ulaganja, jedan od najvećih pružatelja BPO usluga u ovoj regiji.

Napominje da je sklapanje strateškog partnerstva s Trizmom provedeno uz potpunu podršku vlasnika oba društva te cjelokupnog menadžmenta, što će osigurati kontinuitet u radu i poslovanju.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz