Hrvatski proizvođači kamena nastupaju na vodećem svjetskom sajmu u Veroni

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_125338148_cr.jpg

U 2018. godini je hrvatski izvoz kamena, granita, kocaka od prirodnog kamena te obrađenog kamena iznosio više od 225 milijuna kuna i to najvećim dijelom na kinesko i europsko tržište.

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, u 2018. godini je hrvatski izvoz kamena, granita, kocaka od prirodnog kamena te obrađenog kamena iznosio više od 225 milijuna kuna i to najvećim dijelom na kinesko i europsko tržište.

Iz tog razloga HGK – Županijska komora Split više od 20 godina organizira nastup hrvatskih tvrtki koje se bave vađenjem i obradom arhitektonsko-građevnoga kamena na vodećem svjetskom sajmu kamena Marmo+Mac, koji će se ove godine održati od 25. do 28. rujna u Veroni, Italija.

Na štandu HGK ŽK Split od 120 četvornih metara predstavit će se šest izlagača: Brački kamen iz Nerežišća, Delta-Dragun iz Dolića Drage, Forma GMK iz Zakučca, Jadrankamen  u stečaju Pučišća, Kamen Dalmacija iz Splita i Sprega  iz  Splita.

S obzirom na kvalitetu mineralne sirovine, u svijetu cijenjenog kamena od kojeg su izgrađene brojne poznate građevine i spomenici, kao i duge tradicije njegova vađenja i obrade, hrvatsko je kamenarstvo prepoznato i ima zapaženo mjesto na ovom sajmu, koji je prošle godine posjetilo 68.000 posjetitelja iz 150 zemalja.

(Jutarnji list)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz