Luka Koper novi klijent HEP Energije

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_103755371.jpg

HEP Energija dala je najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom Luke Koper, a dvogodišnji ugovor vrijedan je 1,8 milijuna eura.


HEP Energija, tvrtka za opskrbu električnom energijom na slovenskom tržištu, dala je najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom Luke Koper, a dvogodišnji ugovor ukupno je vrijedan 1,8 milijuna eura, priopćila je u petak Hrvatska elektroprivreda (HEP).

"Luka Koper je kupac velikog volumena jednako kao i Ljubljana koju već opskrbljujemo zajedno s nizom slovenskih tvrtki, a ovaj novi poslovni uspjeh dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca na susjednim tržištima gdje smo sve prisutniji", prenose se u priopćenju riječi predsjednika Uprave HEP-a Perice Jukića.

On ističe da je ugovor s Lukom Koper, vrijedan 1,8 milijuna eura, važan dio strategije širenja HEP-a u regiji.

U HEP-ovu priopćenju podsjeća se da je HEP Energija u svibnju osvojila ugovor za opskrbu električnom energijom grada Ljubljane, dok je HEP u veljači pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijskog sustava za pokriće gubitaka i zajamčenu opskrbu za 2016. i 2017. godinu.

HEP Energija trenutno u Sloveniji ima više od 150 kupaca i više od 3.000 obračunskih mjernih mjesta, čime je osvojila pet posto slovenskog tržišta električne energije u segmentu poslovnih korisnika, kaže se u priopćenju.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz