Končareva knjiga narudžbi na rekordnoj razini

Slika /slike 1/Gospodarstvo/končar u austriji.jfif

Grupa Končar, kao regionalni lider u elektroenergetici, najveći je hrvatski neto izvoznik, u prvoj polovini 2023. ostvarila je prihode od 383 milijuna eura, što je rast na godišnjoj razini od oko 33 posto. Rast novougovorenih poslova u tom razdoblju iznosi oko 750 milijuna eura, pri čemu su izdvojena tržišta Austrije, Švedske te posebno Njemačke.

Na 38. susretu Kluba izvoznika poslovnog tjednika Lider, održanom u sjedištu Končara, član Uprave Končara Josip Lasić poručio je da bez izvoza nema rasta i razvoja, istaknuvši i da je Končar, kao i regionalni lider u elektroenergetici, najveći hrvatski neto izvoznik.

Grupa Končar je u prvoj polovini 2023. ostvarila prihode od 383 milijuna eura, što je rast na godišnjoj razini od oko 33 posto, a još više veseli, istaknuo je Lasić, rast novougovorenih poslova u tom razdoblju, na vrijednost od oko 750 milijuna eura, pri čemu je izdvojio tržišta Austrije, Švedske te posebno Njemačke.

Rekao je i da se knjiga narudžbi nalazi na rekordnoj razini od gotovo 1,4 milijarde eura. Istaknuo je i da 75 posto izvoza kompanije otpada na zemlje EU-a, pri čemu je zahvalio i Vladi zbog napora oko šengena, jer je kompanija dodatno profitirala ulaskom u taj prostor

(Hina)
 
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz