Končar izvozi u 60 zemalja svijeta na svim kontinentima

Slika /slike 1/Gospodarstvo/P-H20161006026990.jpg

Končar godišnje izvozi u 60 zemalja svijeta na svim kontinentima, i to u najvećem dijelu na tržište Europske unije. Ovisno o godini, udio izvoza u grupi kreće se od 45 do 55 posto u ukupnoj prodaji.

Povodom 50. obljetnice preseljenja Končarevih tvornica transformatora na današnju lokaciju u zagrebačkom naselju Jankomir te 95. obljetnice osnutka Končara, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je tri tvornice iz te grupe - Končar-Energetske transformatore, Končar-Distributive i specijalne transformatore i Končar-Mjerne transformatore, istaknuvši da je ta grupa iznimno bitna za razvoj hrvatskog gospodarstva zbog svoje izvozne orijentiranosti i neprekidnog tehnološkog razvoja.

Predsjednik Uprave Končara Darinko Bago je kazao da u sljedećih pet godina Končar očekuje rast prihoda od prodaje preko 6 posto, rast izvoza preko 12 posto, rast dobiti i zaposlenih te investicije koje će se kretati na nivou od jedne milijarde kuna.

Končar transformatori prodani su u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima, a u mnogim zemljama su tradicionalni kupci niz godina.

Grupu Končar danas čine Končar-Elektroindustrija i 17 ovisnih te jedno pridruženo društvo, odnosno zajedničko poduzeće Končara i Siemensa, Končar-Energetski transformatori.

Končar godišnje izvozi u 60 zemalja svijeta na svim kontinentima, i to u najvećem dijelu na tržište Europske unije. Ovisno o godini, udio izvoza u grupi kreće se od 45 do 55 posto u ukupnoj prodaji. Najveći dio izvoza čine proizvodi visoke tehničko-tehnološke složenosti. U Končaru trenutno radi 3.666 radnika.

(Hina)
 
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz