Iz Klimaopreme ove godine u inozemstvo odaslano 880 šlepera

Slika /slike 1/Gospodarstvo/izvoz u 8 mj.jpg

Tjedno tvrtka Klimaoprema izvozi oko 20 kamiona robe, većinom na europska tržišta - Švicarska, Njemačka, Nizozemska, Francuska, Skandinavija te u regiju. Ostvaruje i veliki broj kontejnerskih brodskih transporta, većinom na tržišta Bliskog Istoka - Saudijska Arabija, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati. Iako je kamionski transport najzastupljeniji, mnoge projekte šalje i avionskim transportom, kao što je nedavno cijeli bolnički projekt poslan u Katar.

Tvrtka Klimaoprema vodeći je hrvatski proizvođač opreme za ventilaciju, klimatizaciju i inženjering u čistim prostorima. S dvije tvornice u Samoboru i Novoj Gradiški, te inženjeringom u Svetoj Nedelji i Zagrebu, kao i brojnim tvrtkama kćerima diljem Europe, broji više od 800 zaposlenika.

Klimaoprema izvozi u 50 zemalja i preko 90 posto prihoda ostvaruje izvozom. Proizvodnja se temelji na robotiziranim i automatiziranim proizvodnim linijama.

- Tjedno izvozimo oko 20 kamiona robe, većinom na Europska tržišta - Švicarska, Njemačka, Nizozemska, Francuska, Skandinavija te u regiju. Ostvarujemo i veliki broj kontejnerskih brodskih transporta, većinom na tržišta Bliskog Istoka - Saudijska Arabija, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Iako je kamionski transport najzastupljeniji, mnoge projekte šaljemo i avionskim transportom. Nedavno smo cijeli bolnički projekt u Katru otpremili avionskim transportom, koji je skratio vrijeme izvođenja projekta, koje je radi prošlogodišnjeg svjetskog nogometnog prvenstva u Dohi skraćeno u najvećoj mjeri. Naime, radi male luke i samog prostora grada Dohe, prioritet su imali projekti za potrebe prvenstva, dok su svi drugi čekali red u luci da budu pušteni u zemlju - objasnili su iz Klimaopreme.

(Lider)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz