Turistički film "Okusi prije svega" TZ Zagrebačke županije među najboljima u svijetu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/rh vina u čileu.jpg

Promotivno-turistički film "Okusi prije svega" Turističke zajednice Zagrebačke županije (TZZŽ) plasirao se među najbolje u svijetu osvojivši 4. mjesto u konkurenciji filmova iz cijelog svijeta i nagradu "World Tourism Film Awards", koje su po 35. puta dodijeljene ovog tjedna u španjolskoj Valenciji. Film "Okusi prije svega" prestižno 4. mjesto osvojio je za najbolji turistički film godine u kategoriji turističkih proizvoda.

Promotivno-turistički film "Okusi prije svega" Turističke zajednice Zagrebačke županije (TZZŽ) plasirao se među najbolje u svijetu osvojivši 4. mjesto u konkurenciji filmova iz cijelog svijeta i nagradu "World Tourism Film Awards", koje su po 35. puta dodijeljene ovog tjedna u španjolskoj Valenciji.

Komentirajući takav plasman i nagradu "nevjerojatnim uspjehom u promociji destinacije", iz TZZŽ-a su u petak izvijestili da te nagrade i svečanu dodjelu organizira Međunarodni odbor filmskih festivala turizma (CIFFT) čime "slavi i najbolje u oglašavanju turizma".

Film "Okusi prije svega" prestižno 4. mjesto osvojio je za najbolji turistički film godine u kategoriji turističkih proizvoda, a kako bi uopće bio nominiran za tu godišnju nagradu, sudjelovao je i već osvajao nagrade na međunarodnim festivalima turističkog filma, kažu iz te TZ.

"Ponosni smo jer je naš film već nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od najboljih turističkih filmova godine, što dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici. To je i potvrda kvaliteti rada u Turističkoj zajednici ali i našoj održivoj destinaciji, koja bilježi 'strelovit' rast na kojem i dalje planiramo raditi uspješne projekte", poručila je direktorica TZZŽ-a Ivana Alilović.

Za film napominje da je nastao u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a otkriva kako uživanje na vinskim cestama, a ujedno nudi upoznavanje običaja, tradicije i kulture, samih mjesta, ali i stola.

Važan dio filma čini i prikaz suradnje s vinarima, njihovim pričama i autentičnim iskustvima, čime se film ističe i u turističkoj komunikaciji a ne samo u promociji destinacije, jer je istodobno i poziv stranim i domaćim turistima da posjete i istraže Zagrebačku županiju, kao "zeleni prsten" oko glavnog grada Zagreba, kaže Alilović.

Stoga takva priznanje na svjetskoj razini smatra potvrdom da je Zagrebačka županija na pravom putu u stvaranju autentičnih turističkih sadržaja.

Međunarodni odbor festivala turističkih filmova (CIFFT) je član Svjetske turističke organizacije (UNWTO) te posvećen promicanju izvrsnosti u turističkom audiovizualnom sadržaju. Natjecanje za nagrade podržava i Europska putnička komisija (ETC) te druge regionalne i globalne turističke organizacije.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz