Istarske poduzetnice predstavljaju vlastite proizvode i promoviraju turističku ponudu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_117744793.jpg

Županijska komora Pula, uz potporu Predstavništva HGK u Bruxellesu te u suradnji s Hrvatskom udrugom poslovnih žena "Krug" Ogranak Istra, organizirala je gourmet predstavljanje proizvoda istarskih proizvođačica autohtonih proizvoda koje se održavalo u Bruxellesu od 28. do 30. rujna.

Županijska komora Pula, uz potporu Predstavništva HGK u Bruxellesu te u suradnji s Hrvatskom udrugom poslovnih žena "Krug" Ogranak Istra, organizirala je gourmet predstavljanje proizvoda istarskih proizvođačica autohtonih proizvoda koje se održavao u Bruxellesu od 28. do 30. rujna.

Predstavljanje se organizira kako bi se poduzetnicama pružila potpora pri izlasku na strano tržište te promovirao turistički potencijal Istarske županije, čiji ponudu, posebice ruralnog dijela Istre, ove poduzetnice obogaćuju. Očekuje se uspostavljanje kontakata s potencijalno zainteresiranim kupcima, distributerima, partnerima, turističkim agencijama.

U poslovnoj delegaciji koju predvodi predsjednica HGK - ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić sudjeluju i poduzetnice koje će predstaviti proizvode iz vlastite proizvodnje. Vina predstavlja OPG Benazić, pjenušce Pjenušci Peršurić, likere Darna d.o.o., a maslinovo ulje OPG Flego. OPG Pekica predstavlja proizvode od lavande, suhomesnate proizvode OPG Franjul, a obrt "Matteo" sir i suhomesnate proizvode.

Poduzetnice iz Agroturizma "Ograde" i obrta "Antica torte" uz predstavljanje slastica održale su i radionicu izrade tradicionalnog proizvoda pazinskog cukerančića koji je zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro. Na prezentaciji je bio predstavljen i novi proizvodi tvrtki Zigante tartufi, Kampanjola i obrta Compari 1.

Delegacija je u sklopu boravka u Bruxellesu imala prijem kod zastupnika u Europskom parlamentu Valtera Flega, a dogovoreni su i poslovni sastanci u Predstavništvu HGK. Posjet delegacije organiziran je uz potporu Istarske županije, Grada Pule, Grada Pazina i Turističke zajednice Istarske županije.

(Glas Istre)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike