HTZ otvara predstavništva u Šangaju i Seulu

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/shutterstock_214024960_cr.jpg

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (TV HTZ) je predložilo, a Sabor HTZ-a prihvatio otvaranje dva nova predstavništva HTZ-a, u Šangaju i Seulu, a do kraja ove godine i pravi ured predstavništva u New Yorku te do kraja iduće godine ispostave u Rimu i Los Angelesu.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (TV HTZ) je predložilo, a Sabor HTZ-a prihvatio proračun HTZ-a za 2018. godinu, koji predviđa 12 posto veće prihode HTZ-a, kao i porast fizičkog turističkog prometa do 7 posto u odnosu na ovu godinu te otvaranje dva nova predstavništva HTZ-a, u Šangaju i Seulu.

Ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli je naglasio da su na Vijeću odlučili, a Sabor potvrdio, da se otvore još dva strana predstavništva HTZ-a - u Seulu u Južnoj Koreji te Pekingu u Kini, a do kraja ove godine i 'pravi' ured predstavništva u New Yorku te do kraja iduće godine ispostave u Rimu i Los Angelesu, kako bi pojačali prisutnost na talijanskom odnosno sjeverno i južno američkom tržištu te pogotovo Kanadi, od kuda stižu također jako dobre najave.

"U suradnji s Veleposlanstvom u Kini te HGK dogovaramo otvaranje predstavništva u toj zemlji, u Šangaju, jer nam iz Kine, kao i iz Južne Koreje, dolazi sve više turista pa bi do početka idućeg ljeta, zajedno sa HGK, otvorili i ured u Seoulu. Na ta dva daleka tržišta ćemo još ozbiljnije raditi nego do sada, pogotovo što je Kina iduću godinu proglasila godinom turizma Europe i svojim turistima preporučuju odlaske u Europu. Hrvatska tu također ima veliku priliku, tim više što će negdje početkom ljeta biti domaćin i s Kinezima predsjedati skupom koji će se održati u Dubrovniku i na kojemu će biti 16 ministara iz EU-a i regije", najavio je ministar Cappelli.

Za ispostavu u Rimu očekuje da bi i to, uz druge pojačane aktivnosti na tom tržištu gdje HTZ ima već predstavništvo u Milanu, moglo donijeti bolje rezultate s tog važnog tržišta, koje među rijetkima ove godine stagnira i svakako treba novi pristup za bolje rezultate.

I ministar i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić naglasili su da se za iduću godinu priprema i snažniji avio program, o čemu su na Vijeću razmatrali kandidature zračnih prijevoznika i o čemu će odluku donijeti "u dogledno vrijeme, dok još riješe neke tehničke detalje".

To će korisnicima dati dovoljno vremena za apliciranje i planiranje te realizaciju aktivnosti, a Staničić vjeruje da će im to biti bolje jer će rezultati natječaja biti poznati ranije nego do sada.

(Hina)

 



Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike