Prezentacija projekta hrvatske gospodarske, turističke i kulturne ponude „Apoksiomen na otoku vitalnosti“

Slika /slike 1/Kultura/shutterstock_262850063_cr.jpg

U okviru petomjesečnog trajanja,12. veljače 2018. godine se u Trstu organizira reprezentativna izložba "More intimnosti. Podvodna arheologija priča povijest Jadrana", koja je nastala temeljem sporazuma o kulturnoj suradnji između Vlada Republike Hrvatske i Talijanske Republike.

Dana 16. prosinca 2017. godine u Generalnom konzulatu RH (GK RH) u  Trstu održan je pripremni sastanak generalne konzulice Nevenke Grdinić i ravnatelja Turističke zajednice (TZ) Grada Malog Lošinja Dalibora Cvitkovića i Zrinke Ettinger Srtarčić, ravnateljice Lošinjskog muzeja, vezano uz promociju hrvatskog turizma u Trstu, kojom se, uoči početka turističke sezone 2018. godine, želi ciljanoj publici u Trstu, turoperatorima, specijaliziranom tisku i medijima predstaviti inovativnu i kreativnu ponudu hrvatskog turizma.

Na inicijativu GK RH Trst održavala bi se, u okviru petomjesečnog trajanja, u Trstu reprezentativne izložba „More intimnosti. Podvodna arheologija priča povijest Jadrana“ koja je nastala temeljem sporazuma o kulturnoj suradnji između Vlada Republike Hrvatske i Talijanske Republike

U okviru izložbe organizirali bi se i pripadajući projekti i prezentacije hrvatskog gospodarstva, te inovativna i kreativna ponuda hrvatskog turizma u vidu prezentacije podvodnog turizma i kulturnog turizma.

Ravnatelj TZ Grada Maloga Lošinja g. Dalibor Cvitković osmislio je prezentaciju koja sadrži integralno predstavljanje destinacije turističke ponude otoka Lošinja pod već poznatim sloganom otoka: Otok Lošinj – otok vitalnosti, i prezentaciju Muzeja Apoksiomena kao reprezentativne ponude kulturnog turizma. Uz navedenu prezentaciju planiran je i originalni domjenak na kojem će se servirati originalna gastronomska ponuda: Apoksiomenova antička kuhinja.

GK RH Trst je u navedeni projekt uključio i grad Trst i Gospodarsku komoru (GK) Giulia Venezia u Trstu, te je u suradnji s Mauriziem Bucciem, pročelnikom za turizam , gospodarstvo i programe EU grada Trsta i Antoniom Paolettiem, predsjednikom GK Giulia Venezia dogovoreno da se prezentacija hrvatskog gospodarstva i turizma pod nazivom „Apoksiomen na otoku vitalnosti“ održi u Trstu, 12. veljače 2018. u reprezentativnom prostoru GK Giulia Venezia.

(MVEP)



Pisane vijesti | Događanja