Hrvatsko obrtnici i proizvođači na Celjskom sajmu

Slika /slike 1/Obrt/Gospodarski-forum-m.jpg

Veleposlanik RH u Sloveniji mr.sc. Boris Grigić je posjetio izložbeni prostor HOK-a na 52. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu (MOS) u Celju koji se održava od 10. do 15. rujna 2019. Organizirano sudjelovanje vid je internacionalizacije gospodarstva uz omogućavanje kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga hrvatskih obrtnika i proizvođača te izravnog kontakta s potencijalnim kupcima s ciljem izvoza i pronalaska novih tržišta.

Veleposlanik RH u Sloveniji mr.sc. Boris Grigić je 10. listopada 2019. posjetio izložbeni prostor Hrvatske obrtničke komore (HOK) na 52. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu (MOS) u Celju koji se održava od 10. do 15. rujna 2019.

Veleposlanik Grigić je tom prigodom razgovarao s predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Dragutinom Ranogajcem. Hrvatski obrtnici po 24. put organizirano sudjeluju na MOS-u u Celju na zajedničkom izložbenom prostoru. Ove godine u organizaciji HOK-a sudjeluje šesnaest izlagača te još šest izravnih izlagača.

Veleposlanik Grigić je pozdravio kontinuirano sudjelovanje Hrvatske obrtničke komore na Celjskom sajmu. Organizirano sudjelovanje vid je internacionalizacije gospodarstva uz omogućavanje kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga hrvatskih obrtnika i proizvođača te izravnog kontakta s potencijalnim kupcima s ciljem izvoza i pronalaska novih tržišta.

U organizaciji HOK-a nastupila su sljedeća trgovačka društva i obrti: „Bross obrt i B.R.O.S.S. Tehnika d.o.o.“, „Kovanje i obrada metala Baja“, „Atelier Varga“, „Stolarija Petrić sa stilom“, „ELMET proizvodno-uslužni obrt“, „Lamela“ strojobravarski obrt, „VEDRIŠ d.o.o.“, „ZZR DUNI“ ljevaonica metala, „PROMEGA“ – metaloprerađivačka i trgovačka radnja, „Radionica za izradu zupčastih i pružnih prijenosa HABUŠ“, „Mesingana galanterija Đuretić“, „MP METALOPLAST“, „ROTO KRUNA d.o.o.“, te „PIRŠLJIN obrt za proizvodnju i usluge“.

Sudjelovale su i Obrtnička komora Karlovačke županije te Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije putem kojih je bilo predstavljeno devetnaest tradicijskih obrta.

Veleposlanik mr.sc. Boris Grigić i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec sudjelovali su i na svečanom otvorenju 52. MOS-a koji združuje pet segmenata: MOS Dom, MOS Turizam, MOS Tehnika, MOS B2B te MOS Plus. Sajam je otvorio ministar okoliša i prostora Republike Slovenije Simon Zajc.

Republika Hrvatska je 2017. na 50. obljetnicu održavanja MOS-a u Celju bila prva zemlja partner sajma. Ove godine zemlja partner je Crna Gora.

Veleposlanik mr.sc. Boris Grigić održao je 10. rujna 2019. pozdravni govor na otvaranju Međunarodnog gospodarskog foruma Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Forum je održan na marginama 52. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma (MOS) u Celju u organizaciji Obrtničke komore Krško, Poslovnog kluba SLO CRO, Slovenskog poslovnog kluba, Gospodarske komore Crne Gore, Obrtničke komore Zagreb te Celjskog sajma.

(MVEP)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz