Hrvatski vinari prvi put izlagali na najvećem baltičkom sajmu vina Vyno dienos 2019

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/P-H20151127000413.jpg

Najveći regionalni baltički sajam vina i alkoholnih pića „Vyno dienos“ održavao se 03. i 04. svibnja 2019. godine u Vilniusu, u sajamskom centru LITEXPO, a po prvi puta sudjelovali su i hrvatski vinari. Iz Hrvatske je, posredovanjem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Litvi, sudjelovala Vinarija Testament koja je u vlasništvu tvrtke San d.o.o. iz Jadrtovca pored Šibenika.

Najveći regionalni baltički sajam vina i alkoholnih pića „Vyno dienos“ (Vinski dani), 15. po redu, održavao se 03. i 04. svibnja 2019. godine u Vilniusu, u sajamskom centru LITEXPO, a po prvi puta sudjelovali su i hrvatski vinari.

Na ovogodišnjem vinskom sajmu svoje proizvode je na izložbenom prostoru od 4.000 kvadratnih metara izlagalo 30 proizvođača vina i drugih alkoholnih pića iz 15 zemalja, kao i dvadesetak litavskih uvoznika vina i drugih alkoholnih pića, te predstavnici najvećih maloprodajnih tvrtki.

Iz Hrvatske je na ovom sajmu, posredovanjem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Litvi, sudjelovala Vinarija Testament koja je u vlasništvu tvrtke San d.o.o. iz Jadrtovca pored Šibenika, koja je gostima sajma predstavila svoja vina sorti Testament Babić 2016, Testament Pošip 2018 te Merga Victa Pošip 2018.

U pratnji hrvatskih izlagača bio je hrvatski veleposlanik u Republici Litvi Krešimir Kedmenec.

(MVEP)



Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz