Hrvatski inovatori na 4. Međunarodnom sajmu inovacija ISIF u Istanbulu

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_173113388_cr.jpg

Na 4. Međunarodnom sajmu inovacija ISIF, u okviru TEKNOFESTa 2019, koji se održao u Istanbulu od 17. do 22. rujna 2019, Udruga inovatora Hrvatske predstavila je pet inovacija koje su izazvale pozornost stručne zajednice i turskih poduzetnika. Hrvatske inovacije osvojile su brojna značajna priznanja.

Na 4. Međunarodnom sajmu inovacija ISIF, u okviru TEKNOFESTa 2019, koji se održao u Istanbulu od 17. do 22. rujna 2019, Udruga inovatora Hrvatske predstavila je pet inovacija koje su izazvale pozornost  stručne zajednice i turskih poduzetnika. Hrvatske inovacije osvojile su brojna značajna priznanja.

Kristalna Ideja d.o.o iz Podstrane osvojila je zlatnu medalju za inovaciju I-Therapy, pametni ekološki sustav za kontrolu i poboljšanja zraka, te jedinstvenu nagradu WIPO za najbolju inovaciju u svojoj kategoriji.

Tipos Resurs j.d.o.o. iz Varaždina za inovaciju Eko-Mundus uporaba neopasnog otpada osvojio je srebrnu medalju. Vladimir Cviljušac osvojio je zlatnu medalju za Softversko rješenje interakcije s računalom za izdvajanje pokretnih elemenata iz statične pozadine slike, a Iva i Božo Grginović nagrađeni su brončanom medaljom za liniju sokova baziranim na limunskoj travi.

Na TEKNOFESTu su bile izložene 384 inovacije iz 22 zemlje, a procjenjuje se da ga je posjetilo preko milijun posjetitelja, većinom mladi i poduzetnici.

Generalna konzulica RH u Istanbulu dr. Ivana Zerec posjetila je izlagače na sajmu, a po završetku sajma ugostila ih u Generalnom konzulatu. Čestitala im je na postignutom značajnom uspjehu i poželjela uspješnu suradnju i prodor na tursko tržište, u čemu će GK pružiti svu logističku pomoć u okviru gospodarske diplomacije.

Voditelj hrvatskog tima na ISIF-u Zoran Barišić bio je ujedno i član Ocjenjivačkog suda, te izaslanik predsjednika IFIA-e - Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora.

(MVEP)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz