Institutu IGH nadzor rekonstrukcije vodovodne mreže Sarajeva

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_140023138_cr.jpg

Institut IGH je izvijestio da je angažiran na poslovima nadzora rekonstrukcije vodovodne mreže Sarajeva, odnosno sa zajednicom ponuditelja je sklopio ugovor za nadzor radova vrijedan 3 milijuna kuna.

Institut IGH je u četvrtak izvijestio da je angažiran na poslovima nadzora rekonstrukcije vodovodne mreže Sarajeva, odnosno sa zajednicom ponuditelja je sklopio ugovor za nadzor radova vrijedan 3 milijuna kuna.

IGH je u zajednici ponuditelja koju čini s tvrtkom PSA Institut iz Sarajeva, s Kantonalnim javnim komunalnim poduzećem Vodovod i kanalizacija iz Sarajeva (KJKP ViK), sklopio ugovor za nadzor radova u okviru projekta "Sarajevo Water Project“, vrijedan 3 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog postupka javne nabave sukladno procedurama Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja financira projekt, pri čemu vrijednost prve faze cjelokupnog projekta iznosi 10 milijuna eura.

Očekivano trajanje izvršenja usluge stručnog nadzora iznosi 18 mjeseci, a provodit će se nad radovima rekonstrukcije vodovodne mreže grada Sarajeva, uključujući i rekonstrukciju postojećih crpnih stanica. Projekt je naveden kao "nulti prioritet“ Vlade Kantona Sarajevo, BiH, navodi se u priopćenju.

Direktor za međunarodna tržišta, pripremu ponuda i ugovaranje u Institutu IGH Domagoj Šimunović kazao je kako sklopljeni ugovor predstavlja još jednu u nizu potvrda realizacije strateškog usmjerenja IGH prema osnaživanju pozicije društva na međunarodnim tržištima.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz