Hrvatski gospodarstvenici osjećaju institucionalnu podršku u razvoju poslovanja na ruskom tržištu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/IMG_4038-m.jpg

Hrvatski gospodarstvenici posjetom ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera Moskvi osjećaju određenu institucionalnu podršku u razvoju poslovanja na ruskom tržištu.

Posjet ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera Moskvi vrlo je važan za hrvatsku poslovnu zajednicu koja djeluje u Rusiji i unaprijedit će političke a time i gospodarske odnose između dviju zemalja, ocijenio je predstavnik Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Rusiji Jakov Despot.
 
Hrvatski gospodarstvenici ovim posjetom osjećaju određenu institucionalnu podršku njihovim naporima u razvoju svog poslovanja na ruskom tržištu, izjavio je Despot na rubu Stierovog susreta s hrvatskim gospodarstvenicima koji djeluju u Rusiji.
 
Po njegovim riječima, upravo zbog krize i problema u političkim odnosima između Rusije i Europe zabilježen je znatan pad izvoza hrvatskih tvrtki, ali se ipak u posljednje vrijeme osjeća određeni oporavak.
 
“Prva dva mjeseca ove godine imamo i mali porast plasmana robe na ruskom tržištu tako da vjerujemo da ćemo tijekom ove godine uspjeti unaprijediti pozicije hrvatskih tvrtki na ruskom tržištu”, kazao je Despot.
 
Na sastanak sa Stierom u hrvatskom veleposlanstvu odazvali su se predstavnici 20-ak tvrtki, a ministara je zanimalo s kojim se izazovima susreću u poslovanju.
 
Davor Gabela, direktor prodaje tvrtke Sardina d.o.o. ,rekao je kako je njegova tvrtka imala sreće jer nije pogođena sankcijama EU-a protiv Rusije, ali je muči nestabilan tečaj ruske valute. Sardina je s prekidima prisutna na ruskom tržištu od 1994. a nakon izgradnje nove tvornice 2013. tvrtka je usredotočena na povećanje količine na ruskom tržištu.
 
(Lider)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz