Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle u BiH

Slika /slike 1/Gospodarstvo/P-H20160218000228.jpg

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović potpisali su u Sarajevu ugovor o nadogradnji i proširenju sustava operativne podrške, vezanog uz fiksnu mrežu ovog operatora, vrijedan 6,6 milijuna kuna.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović potpisali su u Sarajevu ugovor o nadogradnji i proširenju sustava operativne podrške - Operations Support System (OSS) - vezanog uz fiksnu mrežu ovog operatora, vrijedan 6,6 milijuna kuna, izvijestili su iz Ericssona Nikole Tesle.
 
Riječ je o nastavku i osnaživanju suradnje u ovom području, nakon uspješne realizacije ugovora sustava operativne podrške vezanog uz mobilnu mrežu BH Telecoma. Ugovoreno rješenje omogućit će uvođenje i isporuku fiksnih usluga u vrlo kratkom roku. Projekt implementacije OSS sustava započinje odmah, a realizacija je planirana u narednih godinu dana, navode iz Ericsson Nikole Tesle.
 
Dodaju i kako se ovime nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja Ericssona Nikole Tesle, kao regionalnog lidera u informacijskog i komunikacijskoj tehnologiji te BH Telecoma, vodećeg operatora u Bosni i Hercegovini s najvećim tržišnim udjelom u pružanju telekomunikacijskih usluga u fiksnoj, mobilnoj i internetskoj mreži.
 
Iz Ericssona ističu i kako je ta kompanija nedavno održanom TM forumu, zajedno s Verizonom, jednim od najznačajnijih svjetskih pružatelja komunikacijskih usluga, dobio i posebno priznanje kao pružatelj pametnih usluga "Smart Service Provider" za poslovnu transformaciju godine vezano uz suradnju na razvoju rješenja za usluge Verizonove virtualne mreže.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz