Hrvatske tvrtke na najvećem sajmu nafte i plina u Abu Dhabiju

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Desetak članica Zajednice proizvođača opreme i davatelja usluga u naftnoj i plinskoj industriji HGK nastupa na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova nafte i plina ADIPEC 2018. u Abu Dhabiju.

"Cilj nam je osnažiti naftno-plinski sektor kroz Zajednicu kako bi se članice bolje upoznale, povezale i sagledale zajedničke dodirne točke i ciljeve te u organizaciji HGK zajedno nastupile i na domaćem, a posebno na međunarodnom tržištu", istaknuo je predsjednik Zajednice proizvođača opreme i davatelja usluga u naftnoj i plinskoj industriji HGK Mlađan
Kordun na prvoj sjednici Zajednice, održanoj 18. lipnja u HGK.

Govoreći o aktivnostima Zajednice Kordun je istaknuo uspostavljene kontakte s INA-om te mogućnost suradnje u području prijenosa znanja o tehničkim specifikacijama kod projektnih natječaja i na velikom projektu izgradnje postrojenja INA-e.

Od važnosti je i suradnja s LNG-om kao projektom od općeg interesa za Hrvatsku. Zajednica je postala i podupirući član Hrvatske akademije tehničkih znanosti, uspostavit će suradnju s HBOR-om u vezi jamstava za osiguranje poslova u inozemstvu te suradnju sa Zajednicom za DOP HGK.

Poslovni tajnik Zajednice Igor Grozdanić iz Sektora za Energetiku i zaštitu okoliša HGK istaknuo je nastup desetak članica Zajednice na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova nafte i plina ADIPEC 2018. u Abu Dhabiju u organizaciji HGK, koji se održava od 12. do 15. studenoga 2018. godine.

"Riječ je o info štandu Zajednice na kojem će se promovirati Hrvatska i potencijal njezinih tvrtki isporučitelja opreme i usluga u  naftno-plinskoj industriji", kazao je Grozdanić, dodajući kako na sajmu nastupa veliki broj izlagača i potencijalnih kupaca hrvatskih proizvoda i usluga iz cijeloga svijeta. Grozdanić je istaknuo kako na jesen Sektor za energetiku i zaštitu okoliša HGK planira i održavanje poslovnog susreta tvrtki članica Zajednice s predstavnicima INA-e, HEP-a, HOPS-a i JANAF-a.

Zamjenik predsjednika Zajednice Dinko Čondić ukazao je na važan projekt izgradnje tehnološki zahtjevnog postrojenja obrade teških ostataka INA-e, u kojemu članice Zajednice mogu tražiti svoju priliku u isporuci sekundarne opreme, inženjerskim te monterskim poslovima.

Zamjenik predsjednika Zajednice Darko Davidović ukazao je na potrebu potpisivanja etičkog Kodeksa ponašanja u poslovanju te izradu Kataloga proizvoda i usluga Zajednice.

(Privredni vjesnik)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz