Hrvatske tvrtke na 52. sajmu kamena i prateće industrije „Marmoracc“

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Na 52. sajmu kamena i prateće industrije „Marmoracc“, koji se održao u Veroni u razdoblju od 27. rujna do 01. listopada 2017. godine, u organizaciji HGK – Županijske komore iz Splita na sajmu su se predstavile hrvatske tvrtke koje se bave proizvodnjom i obradom kamena: Brački kamen d.o.o. iz Nerežišća, Forma GMK d. o. o. iz Omiša, Jadrankamen d.d. iz Pučišća i Sprega d.o.o. iz Splita te tvrtka Diateh iz Zagreba. Tvrtka "Kamen" d.d. Pazin predstavila se na samostalnom vlastitom paviljonu.

52. sajam kamena i prateće industrije „Marmoracc“ održava se u Veroni u razdoblju od 27. rujna do 01. listopada 2017. godine. Marmoracc je najveći i najznačajniji međunarodni sajam kamena i tehnologija za obradu kamena, mramora, granita kao i strojeva za vađenje i obradu blokova kamena, rezervnih dijelova za strojeve i dodatne opreme. Namijenjen je kako sektoru graditeljstva tako i voditeljima novih projekata, dizajnerima i arhitektima te tvrtkama kojima omogućuje upoznavanje najnovijih trendova i tehnologija obrade kamena kao i njihove primjene u sektoru dizajna i arhitekture.
 
Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine TR, INCE - Talijanske trgovinske agencije i Confidustrije Marmomacchine ovogodišnje izdanje sajma nadmašilo je brojku prošlogodišnjeg sajma kada je isti posjetilo cca. 67.000 posjetitelja iz 146 zemalja. Na sajmu je prošle godine izlagalo 1. 650 izlagača iz ukupno 53 zemlje.
 
U organizaciji HGK – Županijske komore iz Splita, na zajedničkom štandu površine 120 četvornih metara predstavile su se hrvatske tvrtke koje se bave proizvodnjom i obradom kamena: Brački kamen d.o.o. iz Nerežišća (www.brackikamen.hr), Forma GMK d. o. o. iz Omiša (www.forma-mramor-granit.hr), Jadrankamen d.d. iz Pučišća (www.jadrankamen.hr), Sprega d.o.o. iz Splita (www.sprega-split.com) koja ove godine zastupa više tvrtki te tvrtka Diateh iz Zagreba (www.diateh.hr). Tvrtka "Kamen" d.d. Pazin (http://www.kamen-pazin.hr/hr/ )  predstavila se samostalno vlastitim paviljonom.
 
Sajamski prostor štanda HGK koncipiran je na način da uz predstavljanje potencijala hrvatskih resursa kamena, te uz mogućnost detaljnijeg informiranja i poslovnih sastanaka, omogući i širenje poslovnih mogućnosti poduzetnika u sektorima eksploatacije i obrade kamena.
 
Kvalitetna hrvatska prezentacija i dojam organiziranog klastera izazvao je pozornost posjetitelja te je na štandu održan niz prezentacija i sastanaka s mogućim kupcima. Brojni su upiti vezani za plasman hrvatskih sirovina, poluproizvoda i finalnih proizvoda od kamena na strana tržišta.
 
U ime Generalnog konzulata Republike Hrvatske (GK RH) Trst sajam su posjetile predstavnice GK RH Nataša Degiuli Kos i Gordana Šimić te su s predstavnicima izlagača razgovarali s kojim se problemima susreću u poslovanju.
 



 



 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz