Tvrtka iz Đakova namještajem oprema hotele u New Yorku, Washingtonu i Miamiju

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Ancona grupa d.o.o. je svoju poslovnu orijentaciju usmjerila na zapadnu Europu, a sada se dogodila i Amerika. Ugovorilo se opremanje pet američkih hotela u 2017. i 2018. godini. Riječ je o dva lanca tamošnjih hotela i međunarodnom natječaju. Četiri hotela pripadaju Club Quarters lancu, od čega su tri u New Yorku i jedan u Washingtonu. Dogovoreno je i opremanje hotela koji pripada lancu Even, a nalazi se u Miamiju.

Da Slavonija može i zna drugačije primjer je proizvođač namještaja Ancona grupa d.o.o. iz Đakova, kojoj je povjereno opremanje pet hotela u Sjedinjenim Američkim Državama, od New Yorka preko Washingtona do Miamija.
 
Ta tvrtka, osnovana još 2000. godine, kada joj je primarna djelatnost bila trgovina, od 2003., kaže njezin vlasnik i direktor Markica Stanušić, samostalno proizvodi namještaj. Prvotno je bila riječ o kuhinjama, a od 2005. godine krenuli su u gradnju vlastite tvornice, danas impresivnog zdanja sa širokom ponudom.
 
Direktor Stanušić je naglasio kako se ugovorilo opremanje pet američkih hotela u 2017. i 2018. godini. Riječ je o dva lanca tamošnjih hotela i međunarodnom natječaju. Četiri hotela pripadaju Club Quarters lancu, od čega su tri u New Yorku i jedan u Washingtonu, ta četiri moraju se opremiti do kraja godine. Slijedećeg tjedna ide u Ameriku zbog dogovora za moguća još četiri opremanja sljedeće godine. Postoje indicije da bi se to moglo pretvoriti u jako ozbiljan posao. Dogovoreno je i opremanje hotela koji pripada lancu Even, a nalazi se u Miamiju, i to se mora isporučiti do ožujka ili travnja iduće godine.
 
U Anconi je trenutačno zaposleno 120 djelatnika, a unazad tri godine kupili su objekt u Dardi koji je bio u stečaju te su ondje otvorili novu tvrtku Modul koja proizvodi tapacirani namještaj: stolice, krevete, sofe, sve što se traži kod opremanja.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz