Hrvatska vina predstavljena na sajmu gastronomije Gastvrij Rotterdam

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/P-H20151127000410.jpg

U Rotterdamu je od 18. do 20. rujna 2017. godine održan sajam gastronomije Gastvrij Rotterdam, na kojem je predstavljena bogata ponudu hrvatskih vina, koja su izazvala veliki interes posjetitelja. Tom su prigodom izlagana vina hrvatskih vinarija Carić, Madirazza, PZ Svirče, Feravino Feričanci, Kabola Momjan te PP Orahovica i Iuris.

U Rotterdamu je od 18. do 20. rujna 2017. godine održan sajam gastronomije Gastvrij Rotterdam, na kojem su nizozemski uvoznici vina predstavili bogatu ponudu hrvatskih vina.

Na sajmu je posebno sudjelovala nizozemsko-hrvatska tvrtka Croatiangrapes.com, koja je specijalizirana za uvoz i distribuciju isključivo hrvatskih vina na nizozemsko tržište.

Tom su prigodom izlagana vina hrvatskih vinarija Carić, Madirazza, PZ Svirče, Feravino Feričanci, Kabola Momjan te PP Orahovica i Iuris.

U posebnom dijelu programa sajma održano je i kušanje hrvatskih vina, koje je izazvalo velik interesa posjetitelja.

Gospodarska savjetnica iz Veleposlanstva RH u Haagu Ana Pilipović posjetila je štand na kojem su bila izložena hrvatska vina i tom je prigodom razgovarala o dodatnim mogućnostima plasmana i promocije hrvatskih proizvoda na nizozemskom tržištu.

Na ovogodišnjem sajmu sudjelovalo je 360 izlagača, koji su stručnoj publici, među kojima su masterchefovi, sommelieri, vlasnici i menadžeri restorana, barova te hotelskih restorana, predstavili gastronomske specijalitete, enološku ponudu te inovativna rješenja vezana uz prehrambene i neprehrambene proizvode u ugostiteljstvu.
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz