Hrvatske tvrtke među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

Uz Gauss, među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe, prema istraživanju Deloittea, još su dvije softverske tvrtke iz Hrvatske, Axilis i Serengeti. Na popisu je i jedna digitalna marketinška agencija, zadarski Telum.

Osječka softverska tvrtka Gauss development s uredima u San Franciscu, Zürichu i Veroni, iza koje stoji više od 350 završenih projekata u devet zemalja i rast prihoda u posljednje četiri godine od gotovo osam i pol puta na 5,3 milijuna kuna, najbrže rastuća je tehnološka tvrtka iz Hrvatske prema istraživanju Deloittea. Tvrtka danas ima klijente iz Njemačke, Švicarske, Velike Britanije, Slovenije i drugih zemalja.
 
Uz Gauss, među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe još su dvije softverske tvrtke iz Hrvatske, Axilis i Serengeti. Na popisu je i jedna digitalna marketinška agencija, zadarski Telum.
 
Najveća hrvatska tehnološka tvrtka na ovogodišnjem Deloitteovu popisu, Hangara 18, fokusirala se na unaprjeđenju domaćeg proizvođača pametnih mobitela i sa svojim brendom NOA-om otvorila vrata velikih kupaca i telekoma.
 
Cilj i glavni smjer NOA pametnih mobitela za ovu i iduću godinu uspješno je zaokruživanje ciklusa širenja na tržišta zemalja regije te u 2017. i 2018. širenje na tržišta srednje i zapadne Europe.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz