Hrvatske tvrtke na tržištu Azerbajdžana

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Tvrtka Span iz Zagreba na tržištu Azerbajdžana već radi neko vrijeme i nudi IT rješenja, a zbog širenja otvorili su ured. Razgovore o suradnji obavili su, između ostalih, i predstavnici Uljanika, Telecora TZV Gredelja i DIV grupe.

Direktor Spana Nikola Dujmović je naglasio kako rade za tamošnji telekom, a pregovara se i za poslove s drugim tvrtkama. Za sada imaju jednog zaposlenog u Azerbajdžanu, a plan je povećati broj na njih 20.
 
Alen Cukon iz Uljanika rekao je da već 30 godina posluju na tom tržištu, kroz isporuku ro ro brodova, a na forumu su obavili razgovore u cilju daljnje suradnje.
 
I tvrtka Telecor koja proizvodi gumene panele za cestovno-željeznički prijelaz još je lani počela pregovore za izvoz na to tržište, a sada su veze obnovili, ali i dogovorili partnerstvo s jednom od tvrtki koja tamošnjim željeznicama isporučuje metal i beton, rekla je Jovana Đurić iz Telecora.
 
Da potencijala ima, potvrdila je i Jasminka Todorović iz tvrtke TZV Gredelj. I Darko Pappo iz DIV grupe kaže da su obavili nekoliko sastanaka, a najkonkretniji je za suradnju kroz isporuku dijelova za tamošnje željeznice te mornaricu. Inače DIV-ov Brodosplit već je u tu zemlju isporučio jahtu.  
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz