Hrvatski inovatori osvojili 11 odličja u Londonu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/P-H20161024000355.jpg

Šest hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 11 odličja na Britanskom sajmu inovacija (BIS),  dok je glavnu nagradu sajma dobio Tomislav Bronzin iz Citusa za svoju inovaciju "C@N PersonRecog - Gender & Age Group Recognition Software",

Šest hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 11 odličja na Britanskom sajmu inovacija (BIS),  dok je glavnu nagradu sajma dobio Tomislav Bronzin iz Citusa za svoju inovaciju "C@N PersonRecog - Gender & Age Group Recognition Software", izvijestio je Hrvatski savez inovatora. 

Uz glavnu nagradu, Bronzin je dobio posebno priznanje i zlatnu medalju, pa je najuspješniji izlagač ovogodišnjeg BIS-a.

Braća Matej i Filip Bošnjak, uz zlatnu medalju, dobitnici su i Platine, druge najvrjednije medalje sajma, za inovaciju "Maketa za zavarivanje okruglih predmeta". Inovaciju su razvili u Tehničkoj školi Zagreb, pod vodstvom mentora Željka Blažeka, a kasnije je usavršili do gotovog proizvoda u obiteljskoj tvrtki E.T. Industrijska elektronika.

Nadalje, zlatnom medaljom i posebnom nagradom za dizajn nagrađena je ekskluzivna kozmetika "Nikel prive", Mirjane Brlečić iz tvrtke Priroda liječi, dok su Melita i Mira Moćan iz tvrtke Cosmel odlikovani posebnom nagradom i zlatnom medaljom za svoje "Kremasto popy mlijeko".

Zlatna odličja dobili su i Slobodan Rajić iz Telecora Zagreb za "Antiterorističku bravu za šahtove" te i Tomislav Juratovac iz tvrtke Pro-Hepro za "Helloquent Wi-fi".

Britanski sajam inovacija  već se godinama održava u Barbicanu, samom srcu Londonskog Cityja, kao poslovno važna  manifestacija s brojnim posjetiteljima i vrhunskim međunarodnim ocjenjivačkim sudom.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta i prilike