Hrvatska tvrtka za uzgoj tune otvorila pogon u Hong Kongu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/jadranska tuna.png

Tuna uzgojena u kavezima tvrtke „Kali tuna“ od petka se nalazi na ogromnom tržištu Hong Konga, Kine i istočne Azije, a meso tune iz kaveza kaljske tvrtke već je odavno na stolovima vrhunskih restorana u svijetu, od Japana preko Kalifornije do Dubaia.

Tuna uzgojena u kavezima tvrtke „Kali tuna“ od petka se nalazi na ogromnom tržištu Hong Konga, Kine i istočne Azije, piše Zadarski.hr

Naime, tvrtka vlasnik „Kali tune“, „J-Trading Inc.“ Japanca Jira Kambea u Hong Kongu je osnovala firmu „Kali Tuna H.K. Co., Ltd“, a novi pogon te tvrtke za pripremu tune za tamošnje tržište s rashladnim sustavom otvoren je u petak, 6. rujna.

Hongkoški pogon „J-Tradinga“ bit će uz ostalo opremljen s 10 moćnih zamrzivača koji čuvaju tunu na temperaturi od -60 stupnjeva, onoj na kojoj se zamrzava odmah nakon što je izvađena iz kaveza. Osim toga, u pogonu će biti i dva velika hladnjaka za pripremu odrezaka tune za konzumaciju.

Kako je rekao Jiro Kambe misija ovog najvećeg proizvođača visokokvalitetne tune je ponuditi taj vrhunski proizvod ne samo luksuznim restoranima već i svim potrošačima zemalja istočne Azije, uključujući Hong Kong. A u prezentacijskim materijalima uoči otvaranja pogona prvenstveno ističe kvalitetu i čistoću mora u kojem se tuna uzgaja te sitne plave ribe kojom se tuna dohranjuje, srdele ii druge koja je ista ona koju konzumiraju ljudi.

Poslovni iskorak tvrtke „J-Trading“ i pripadajućih firmi, te same „Kali tune“ na ogromno tržište Hong Konga, Kine i istočne Azije jedan je od najvažnijih poslovnih poteza od osnutka „Kali tune“ odnosno početaka dohrane tune u kavezima u Jadranskom moru.

(Poslovni dnevnik)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz