M+ Grupa izlistavanjem na Zagrebačkoj burzi ušla u elitni klub kompanija

Slika /slike 1/Financije/Meritus na burzi.jpg

Kompanija broji oko 2.200 ljudi, od čega u Hrvatskoj više od 1.500, a ima podružnice i u Sloveniji, Srbiji i BiH. Njihove usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije.

M+ Grupa je izlistavanjem na Zagrebačkoj burzi (ZSE) ušla u elitni klub kompanija, što joj daje jako dobru perspektivu za daljni rast, razvoj i zapošljavanje, istaknuto je u četvrtak prilikom posjete potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića toj tvrtki.

M+ Grupa, poznata i kao Meritus ulaganja, osnovana je 2007. godine, a iz tvrtke ističu da su jedna od vodećih regionalnih kompanija s područja izdvajanja poslovnih procesa i upravljanja odnosima s korisnicima. Kompanija, čiji godišnji prihod premašuje 30 milijuna eura, broji oko 2.200 ljudi, od čega u Hrvatskoj više od 1.500, a ima podružnice i u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Iz tvrtke kažu da njihove usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije.

M+ Grupa je početkom ove godine uspješno izdala nove redovne dionice, privukavši više institucionalnih ulagača, među kojima i sva četiri obvezna mirovinska fonda. Prošlog je mjeseca potpisala i ugovor o uvrštenju 857.805 dionica na Zagrebačku burzu, a temeljni kapital tvrtke je 85,78 milijuna kuna.

Ministar Marić, koji je s čelništvom obišao tvrtku, kazao je da je sjajno što je prosječna starost zaposlenika 32 godine, pri čemu ih je tri četvrtine visoko obrazovano, sa sjajnim znanjem stranih jezika, što je jedan od osnovnih preduvjeta za funkcioniranje ovakve jedne kompanije prisutne u velikom broju zemalja. Smatra da je kompanija mnogo postigla, posebice u nekoliko posljednjih godina, pri čemu joj prosječni godišnji rast prihoda iznosi više od 140 posto.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz