Godina dana primjene CETA-e

Slika /slike 1/Gospodarstvo/izvoz 5 mj 2017..jpg

Predsjednik HGK Luka Burilović sastao se u HGK s veleposlanikom Kanade u RH, Danielom Henryjem Andrewom Maksymiukom, povodom prve obljetnice primjene Sporazuma o slobodnoj trgovini između Europske unije i Kanade (CETA). Na sastanku je zaključeno da su prvi rezultati CETA-e već vidljivi u trgovini između EU i Kanade, no da treba jačati i bilateralnu gospodarsku suradnju.


Predsjednik HGK Luka Burilović sastao se u HGK s veleposlanikom Kanade u RH, Danielom Henryjem Andrewom Maksymiukom, povodom prve obljetnice primjene Sporazuma o slobodnoj trgovini između Europske unije i Kanade (CETA).

Na sastanku je zaključeno da su prvi rezultati CETA-e već vidljivi u trgovini između EU i Kanade, no da treba jačati i bilateralnu gospodarsku suradnju.

Kanadski veleposlanik pozdravio je inicijativu HGK za organizacijom gospodarske delegacije u Kanadu u studenom, koja će omogućiti hrvatskim tvrtkama upoznavanje s potencijalima i potrebama kanadskog tržišta.

Kanada je jedno od tržišta na kojem HGK žele ojačati izvoz hrvatskih proizvoda putem projekta „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog iz sredstava EU odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj.

(HGK)

Pisane vijesti | Promjena regulative | Hrvatski izvoz