Hrvatski gradovi predstavili projekte francuskim poduzetnicima

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Izaslanstva hrvatskih gradova došla su u Pariz na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 700 tisuća tvrtki u svijetu. Susret hrvatskih gradova s francuskim poduzetnicima zajednički su organizirali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu i MEDEF International.

Gradonačelnici Rijeke, Splita i Zadra Vojko Obersnel, Andro Krstulović Opara i Branko Dukić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i pročelnik upravnog odijela za gospodarstvo Grada Osijeka Tomislav Krolo, u pratnji pomoćnice ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost Božice Lapić, sa suradnicima predstavili su gradske projekte francuskim poduzetnicima.

Izaslanstva hrvatskih gradova došla su u Pariz na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 700 tisuća tvrtki u svijetu.

Susret hrvatskih gradova s francuskim poduzetnicima zajednički su organizirali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu i MEDEF International. 

Hrvatska delegacija upoznala je predstavnike francuskih tvrtki s gospodarskim prilikama u hrvatskim gradovima,  prioritetnim gradskim projektima te mogućnostima koje se nude stranim ulagačima. Predstavljanju su prisustvovali predstavnici francuskog Ministarstva europskih i vanjskih poslova kao i Ministarstva ekološke tranzicije i solidarnosti, a iz privatnog sektora tridesetak francuskih tvrtki kao što su Alstom, Bouygues, Suez, Decathlon, Eiffage, Saur.

U raspravi nakon predstavljanja investicijskih potencijala hrvatskih gradova najveći interes pokazan je za projekte iz područja infrastrukture i gradnje, željezničkog i cestovnog prometa, energetike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Nakon prezentacije projekata gradonačelnici su održali niz pojedinačnih sastanaka s predstavnicima francuskih poduzeća, a u poslijepodnevnim satima posjetili su Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvitak  gdje su se upoznali s aktivnostima ove međunarodne organizacije glede poboljšanja života u gradovima.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike