Drvna industrija Čazma cilja na globalno tržište

Slika /slike 1/Financije/shutterstock_106690454.jpg

Drvna industrija Čazma namjerava postati ne samo najveći proizvođač namještaja u Hrvatskoj, već i prvi izvoznik za područje Europe, ali i za globalno tržište.


Da je moguć vrhunski proizvod kad se udruže hrvatski dizajn, znanje i kvalitetna drvna sirovina, uz punu logistiku talijanskog kapitala, svjedoči Drvna industrija Čazma, koju je poduzetnik Elvio Florian u portfelj svoje Florian grupe stavio u prosincu 2014.

U svim svojim tvrtkama u RH Elvio Florian zapošljava lokalne menadžere. Na razini cijele grupacije za 2015. očekuje više od 35 milijuna eura prihoda, od kojih čak 90 posto iz izvoza. Potvrđuje kako ga i dalje zanimaju nove akvizicije, no ne otkriva o kojim je tvrtkama riječ. U svima koje su već u portfelju ostvario je značajan rast.
 
Ono što je najavio u razdoblju ulaska u DI Čazmu Elvio Florian je realizirao, angažirao je hrvatske dizajnere. Tako Vedrana Škalić i Ivica Mamić potpisuju rješenje za hotelsku sobu nazvanu Linea, a Sanja i Neven Kovačić model Pan-El, kojima su udareni temelji novom brendu Flo contract koji je od prošloga tjedna moguće razgledati u novootvorenom izložbenom prostoru u metropoli.
 
Zagrebački salon tek je prvi u nizu, najavljuje Florian i ne skriva ambiciozne planove. Namjerava postati ne samo najveći proizvođač namještaja u Hrvatskoj, već i prvi izvoznik za područje Europe, ali i za globalno tržište. Od 650 zaposlenih u Florian grupi, njih čak 550 radi u RH u pet tvrtki, čiji asortiman s visokom dodanom vrijednosti mahom završava u izvozu.
 
Zadovoljstvo ne skriva ni član Uprave DI Čazma Drago Veselčić jer proizvodni pogon radi punim kapacitetom, u završnoj je fazi isporuka robe za hotel Jure iz šibenske grupacije Solaris te za jedan luksuzni hotel na dalekim Karibima, a paralelno rade i na ugovorima sa još nekoliko hotelskih kuća, što bi, očekuje, trebalo biti potpisano do kraja godine.
 
Godinama je gomilala gubitke te joj je odbijen i zahtjev za predstečaj. U manje od godinu dana od posrnule tvrtke izrasla je u članicu Florian grupe koja zapošljava 100 radnika i u međuvremenu je svojim asortimanom opremila više od 4000 soba te ostalih prostora u 16 hotela, kao i urede u tridesetak tvrtki, uglavnom u Hrvatskoj te susjednoj BiH.
 
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz