Croatia Airlines uveo nove sezonske linije za Stockholm, Bukurešt, Helsinki i Oslo

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/CA.jpg

Nacionalni avio-prijevoznik Croatia Airlines svečano je u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (MZLZ) obilježio uvođenje novih sezonskih linija za Stockholm, Bukurešt, Helsinki i Oslo te će tako ove godine izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države.

Nacionalni avio-prijevoznik Croatia Airlines svečano je u petak u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (MZLZ) obilježio uvođenje novih sezonskih linija za Stockholm, Bukurešt, Helsinki i Oslo te će tako ove godine izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države.
 
Zrakoplovi Croatia Airlinesa do sredine listopada ove godine izravno će povezivati Zagreb i švedsku prijestolnicu tri puta tjedno - utorkom, petkom i nedjeljom.
 
Zbog novih linija i većeg broja letova očekujemo rast putničkog prometa za  oko 7 posto, što će istodobno pridonijeti i uspješnijem poslovanju MZLZ-a, rekao je izvršni direktor Croatia Airlinesa za operativne poslove Krešimir Vlašić.
 
Osim u Stockholm, zrakoplov Croatia Airlinesa u petak ujutro prvi je put u povijesti tvrtke poletio za Bukurešt. Na toj liniji putnicima su do sredine listopada na raspolaganju također tri leta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom.
 
Isto tako, u nedjelju, 21. svibnja Croatia Airlines počinje izravno povezivati Zagreb s još dvije europske metropole: Helsinkijem i Oslom, također prvi put u povijesti tvrtke. Sezonski letovi u finski glavni grad planirani su utorkom, četvrtkom i nedjeljom ujutro, a iz Zagreba u Oslo u iste dane u poslijepodnevnim satima.
 
Zbog očekivanog rasta putničkog prometa, u zrakoplovima te tvrtke ove godine očekuju rekordnih dva milijuna putnika.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz