Croatia Airlines uskoro uvodi usluge zračnog prijevoza između Hrvatske i Indije

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/P-H20160302002182.jpg

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines i indijski nacionalni avioprijevoznik Air India sklopili su komercijalni (code share) sporazum o korištenju letova sa zajedničkom oznakama oba prijevoznika. Uvođenjem zajedničkih code share letova (OU/AI) Croatia Airlines i Air India postaju prvi i jedini avioprijevoznici iz svojih zemalja, koji pružaju usluge zračnog prijevoza između Hrvatske i Indije.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines i indijski nacionalni avioprijevoznik Air India sklopili su komercijalni (code share) sporazum o korištenju letova sa zajedničkom oznakama oba prijevoznika.
 
Obje kompanije članice su Star Alliancea - Croatia Airlines od studenoga 2004. godine, a Air India od srpnja 2014. godine. Prema ovom temeljnom sporazumu, međunarodna oznaka Air Indije (AI) objavljuje se na letovima Croatia Airlinesa iz Frankfurta u Zagreb, Dubrovnik i Split v.v., iz Londona u Zagreb i Split v.v., iz Beča u Zagreb i Split v.v., iz Rima u Zagreb, Dubrovnik i Split v.v., te iz Pariza u Zagreb, Dubrovnik i Split v.v.  Na temelju uzajamnosti, brojevi letova Croatia Airlinesa (OU) objavljuju se na letovima Air Indije iz Frankfurta, Londona, Beča, Rima i Pariza u New Delhi v.v., te iz Londona u Mumbai v.v.
 
Suradnja počinje 01. travnja 2017. godine na letovima Croatia Airlinesa iz Frankfurta, Pariza i Rima u Zagreb, Dubrovnik i Split, te iz Londona i Beča u Zagreb i Split. Uvođenjem zajedničkih code share letova (OU/AI) Croatia Airlines i Air India postaju prvi i jedini avioprijevoznici iz svojih zemalja, koji pružaju usluge zračnog prijevoza između Hrvatske i Indije.
 
U sklopu tog sporazuma Croatia Airlines, kao europski regionalni avioprijevoznik, dobiva mogućnost snažnijeg pozicioniranja na velikom i brzo rastućem indijskom tržištu, rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.
 
Air India počašćena je time što je Croatia Airlines, član Star Alliancea, partner u sporazumu o zajedničkim oznakama. Ovo partnerstvo omogućit će Air Indiji pristup odredištima u Hrvatskoj i radujemo se proširenju našeg odnosa s Croatia Airlinesom u budućnosti. Partnerstvo će pridonijeti i daljnjem razvoju trgovine, turizma i kulturnih veza između Indije i Hrvatske, rekla je Seema Srivastava, izvršna direktorica Air Indije za strategiju i planiranje.
 
Ovo partnerstvo dodatno će proširiti mrežu i poboljšati povezanost letova oba zračna prijevoznika, a putnicima nudi uzbudljive mogućnosti putovanja i još veći izbor letova između Hrvatske i Indije. Osim toga, putnici će manje čekati na priključne (konekcijske) letove, a nudi im se ugodnije iskustvo putovanja, veći izbor letova i konkurentnije cijene na tržištima Hrvatske i Indije, u kojima su Croatia Airlines i Air India vodeći avioprijevoznici.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz