Agencija za investicije i konkurentnost i Sisačko-moslavačka županija na Foreign Direct Investment Expo

Slika /slike 1/Kultura/shutterstock_189054536_cr.jpg

Izaslanstva hrvatske Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) i Sisačko-moslavačke županije (SMŽ) sudjelovala su na Foreign Direct Investment (FDI) EXPO u Londonu.

Izaslanstva hrvatske Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) predvođeno ravnateljem Zdenkom Lucićem i Sisačko-moslavačke županije (SMŽ) predvođeno zamjenikom župana Romanom Rosavecem i direktorima Sisačko-moslavačke razvojne agencije (SIMORA) te Razvojne agencije grada Kutine (MRAV) Mariom Čelanom i Tomislavom Kojundžićem, sudjelovala su na Foreign Direct Investment (FDI) EXPO koji je 16. i 17. studenog 2017. godine održan u izložbenom prostoru Olympia u Londonu.

FDI Expo je uz još dva sajma – The Business Show i Business Startup - održan u okviru najvećeg europskog sajma namijenjenog podršci tvrtkama u umrežavanju i širenju poslovanja na međunarodno tržište - Going Global Live. Na FDI Expo većinom su izlagali predstavnici raznih ministarstava trgovine i investicija, razvojnih i investicijskih agencija, poslovnih zona te FDI konzultanti.

Hrvatska Agencija za investicije i konkurentnost (AIK) je zajedno s predstavnicima SMŽ na Hrvatskom štandu izložila niz promotivnih brošura o mogućnostima ulaganja u RH i navedenu županiju, dok je ravnatelj AIK-a Zdenko Lucić održao prezentacije o investicijskim potencijalima i prednostima ulaganja u RH - Croatia – Be a Part of a New Growth.

Također, tijekom boravka u Londonu, ravnatelj Zdenko Lucić je, u organizaciji Veleposlanstva RH u Londonu, održao i nekoliko sastanaka s potencijalnim partnerima vezano uz promociju ulagačkih potencijala RH u UK te dao intervju za The FDI Magazine, posebno izdanje The Financial Times posvećeno direktnim stranim ulaganjima.

Među sastancima se ističe susret s predstavnicima najveće nevladine i neprofitne lobističke organizacije koja zastupa interese financijskog sektora i pripadajućih usluga u Cityju - TheCityUK.

Ana Čulo i Željka Krhač, savjetnice u Službi za privlačenje investicija u AIK-u sastale su se s predstavnicima The Financial Times, Chrisom Knightom, komercijalnim direktorom i Danielom Callagahanom, višim potpredsjednikom za Europu jedne od vodećih konzultantskih tvrtki u svijetu specijalizirane za savjetovanje u privlačenju direktnih stranih ulaganja - WAVTEQ.

Predstavnice AIK-a sastale su se i s osnivačem i izvršnim direktorom Forglobal Nielsom Maasom te suosnivačem Pascalom Bleekerom.

Veleposlanik RH u UK Igor Pokaz i savjetnica za gospodarstvo u Veleposlanstvu Davorka Žanić Dražić obišli su Hrvatski štand te sudjelovali na navedenim sastancima kako bi u koordinaciji s AIK-om, pružili podršku u poboljšanju komunikacije s britanskom stranom, a u svrhu što učinkovitijeg privlačenja stranih, odnosno britanskih investicija u RH.



 



Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike