MINGO

TRI PLUS GRUPA

Ministarstvo poduzetništva i obrta je u okviru "Poduzetničkog impulsa – programa poticanja poduzetništva i obrta za 2012. godinu“, Projekta I.3. Razvoj i primjena inovacija, odobrilo tvrtki TRI PLUS GRUPA d.o.o. bespovratnu potporu u iznosu od 176.776,12 kn, a u svrhu certificiranja kvalitete jednog proizvoda, te zaštite žiga "zipato".

Zaštita intelektualnog vlasništva te certificiranje kvalitete su neizbježne aktivnosti za nastup na svjetskom tržištu, ali je trošak zaštite intelektualnog vlasništva i certificiranja kvalitete popriličan i nastaje u ranoj fazi razvoja kada još ne postoji potrebna sigurnost u uspjeh proizvoda. Stoga je bespovratna potpora za pokrivanje dijela ovih troškova dala dodatni poticaj i omogućila da navedene aktivnosti obavimo pravovremeno i pravovaljano.

TRI PLUS GRUPA d.o.o. izvozi svoje proizvode robne marke "Zipato" u preko 50 zemalja svijeta i ulazi među poznatije sustave automatizacije u kućanstvu. Sustavi automatizacije u kućanstvu danas predstavljaju jednu od najbrže rastućih segmenata elektroničke industrije. Osim robne marke "Zipato", TRI PLUS GRUPA d.o.o. izvozi svoje proizvode i pod nekim od svjetski poznatih robnih marki kao Thomson, Hauppauge itd.

TRI PLUS GRUPA d.o.o. osnovana je 2007. godine od strane triju bivših vlasnika telekomunikacijske tvrtke Vodatel. Tvrtka je rad na projektu "Zipato" započela 2010. godine, a danas zapošljava više od 20 inženjera elektrotehnike koji aktivno rade na projektu.