Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

 

Prosinac 2023.


7. HR KONFERENCIJA, 01. prosinca 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
Pridružite nam se na 7. HR konferenciji u organizaciji poslovnog tjednika Lider koja će se održati se u petak, 01. prosinca 2023. u Hotelu Zonar, Trg Krešimira Ćosića 9, Zagreb i saznajte:
Kako povećati produktivnost radnika; Kako pripremamo mlade snage za poslove budućnosti; Ima li mjesta za AI u zapošljavanju; Na koji način korporativni wellbeing direktno utječe na bolje rezultate tvrtke; Zašto bi CFO-evi trebali obratiti pažnju na tzv. tiho zapošljavanje; Kako voditi pobjedničke timove; Je li zdrava korporativna kultura mit ili stvarnost.
Kome je konferencija namijenjena: Vlasnicima tvrtki, menadžerima, HR menadžerima, voditeljima timova i svima koji imaju interes za kreiranje i njegovanje autentičnosti u svojim organizacijama, liderima i zaposlenicima.
Kontakti:
telefon: +385 1 6333 536;
e-mail:  konferencije@lider.media;
web: lider.events/hr-konferencija/  
PRIJAVA

Prva konferencija o GIG ekonomiji, 06. prosinca 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
Prva domaća konferencija o GIG ekonomiji održat će se 6. prosinca u Zagrebuu hotelu Zonar, Trg Krešimira Ćosića 9, a cilj je potaknuti javnu raspravu o utjecaju te ekonomije na društvo i ukupno gospodarstvo. Na konferenciji se očekuju sudionici GIG ekonomije - radnici, predstavnici platformi, agregatori, pružatelji usluga, korisnici te predstavnici javne uprave i administracije.   Jedan od govornika bit će osnivač start-upa GIGLIKE Tomasz Milosz.
Teme GIG Konferencije
- Tko je tko u gig ekonomiji
- Gig ekonomija kao megatrend
- Transformacija tržišta rada - EU prakse
- Pravni status pružatelja usluga - samozaposleni, obrtnici ili zaposlenici
- Nedostatak radne snage i sve veća potražnja - uvoz stranih radnika
-  Zaštita radničkih prava
- Tko nadzire algoritme i agregatore?
-  Budućnost tržišta rada
Više možete vidjeti na https://gigkonferencija.com/

13. Konferencija Žene u biznisu 2023, 07. prosinca 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman.
Organizacijom susreta žele se istaknuti uspješna iskustva. Liderova konferencija Žene u biznisu okuplja i povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija Hrvatske, regije i šire. Želja je istaknuti uspješna iskustva i povezati poslovne žene, motivirati ih na nove pothvate te ujedno potaknuti inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.
Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena.
Paneli:
Žene - lideri održive budućnosti
Kako različite generacije oblikuju budućnost rodsne ravnopravnopsti
Život u petoj brzini
PRIJAVA
PROGRAM

IFA Croatia - Prva nacionalna konferencija, 07. prosinca 2023. godine, Zagreb, Hrvatskla
Hrvatska podružnica International Fiscal Association (IFA) u suradnji s udrugom Hrvatski izvoznici organizira u četvrtak, 7. prosinca 2023.g. u zgradi Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje JI Europe - SEECEL, dvorana A1 - aula, Ulica Radoslava Cimermana 88 (Kajzerica), u Zagrebu, prvu IFA nacionalnu konferenciju povodom osnivanja hrvatske podružnice - IFA Croatia.
Tema IFA konferencije je Međunarodni ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja - između teorije i prakse te Porezni izazovi rada i poslovanja u više država
Glavni je cilj udruge povezivanje stručnjaka koji se bave oporezivanjem te organizacija niza događanja na kojima će se raspravljati aktualne teme vezane uz poreze. Na prvoj nacionalnoj IFA konferenciji u Hrvatskoj bavit ćemo se pitanjem ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (tzv. poreznih ugovora), a u raspravi će sudjelovati predstavnici Porezne uprave, odvjetnika, poreznih savjetnika, gospodarstvenika te znanstvenici.
Organizatori:
IFA Croatia (ifa@ifa-croatia.hr)
Hrvatski izvoznici (info@hrvatski-izvoznici.hr)
PROGRAM
Više možete pročitati na https://www.hrvatski-izvoznici.hr/vijesti/ifa-croatia-prva-nacionalna-konferencija

Konferencija "Pregled poduzetih koraka na području kvalitete, programa, pristupa ciljnim skupinama i medijska pismenost" i Konferencija obrazovanje odraslih HGK, 12. - 13. prosinca 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, poziva vas na  konferenciju Pregled poduzetih koraka na području kvalitete, programa, pristupa ciljnim skupinama i medijska pismenost i Konferenciju obrazovanija odraslih HGK, 12. i 13. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati u Hotelu Antunović (Zagrebačka avenija 100, Zagreb).
Kroz dvodnevnu konferenciju koja obuhvaća šest predavanja, panel raspravu i diseminacijske radionice predstavit će se aktivnosti Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uz sudjelovanje svih udruga za obrazovanje odraslih s osvrtom na relevantne teme koje obuhvaća obrazovanje odraslih.
Cilj konferencije je dati godišnji pregled važnih tema uz aktivno sudjelovanje dionika i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Program dvodnevne konferencije možete vidjeti OVDJE. 
Konferencije je namjenjena za sve ustanove koje pužaju obrazovne programe za odrasle. Sudjelovanje je besplatno, ali mjesta su ograničena. Stoga je prijava za sudjelovanje obavezna putem Digitalne komore ili OVDJE najkasnije do petka 8. prosinca, do 12 sati.
Upute za prijavu na putem Digitalne komore vidi OVDJE.
Kontakt:
Odjel za obrazovanje
Tel: +385 1 456 1687 / +385 1 456 1609
Email: obrazovanje@hgk.hr

Nineveh International Conference and Exhibition for Energy, Construction and Investment“ 12. - 15. prosinca 2023. godine, Nineveh, Irak
Međunarodna konferencija u svojem 3. izdanju, Nineveh International Conference and Exhibition for Energy, Construction and Investment, u organizaciji Ministarstva trgovine u Iraku održat će se od 12. do 15. prosinca 2023. godine u Ninevehu.
Kontakt:
e-mail: azhar21hadi@yahoo.com  
telefon: 009647901755296 ; 009647702829999