Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.

 

 Lipanj 2019.


Besplatni web-seminar o gospodarskom sporazumu EU i Japana, 18. lipnja 2019. godine, Bruxelles/Tokio, EU/Japan
Centar za industrijsku suradnju EU – Japan organizira seriju besplatnih web-seminara od kojih je svaki posvećen jednoj temi u vezi sa Sporazumom o gospodarskom partnerstvu EU i Japana.
•Vino, žestoka pića i pivo (9. travnja)
•Oznake zemljopisnog podrijetla (7. svibnja)
•Mliječni proizvodi (21. svibnja)
•Meso (11. lipnja)
Prerađeni poljoprivredni proizvodi (18. lipnja).
Na seminare se potrebno prijaviti putem POVEZNICE.
Više informacija dostupno je na ovoj POVEZNICI.

„FIA“, 18. - 23. lipnja 2019. godine, Alžir, Alžir
Alžirski međunarodni sajma „FIA“, 52. izdanje, održavat će se od 18. do 23. lipnja 2019. godine u Izložbenoj palači (Palais des Expositions) u Alžiru. Ovaj sajam, najvažniji afrički gospodarski sastanak predstavlja jedinstvenu prigodu stranim poduzećima za predstavljanje svojih proizvoda te otkrivanje gospodarskih i trgovinskih potencijala Alžirske Narodne Demokratske Republike. Održavanje ovog sajma pridonosi cilju povezivanja nacionalnih i inozemnih poduzeća kako bi se prepoznale mogućnosti za partnerstva i ulaganja na gospodarskom planu.
Kontakt:
e-pošta: fia@2018@safex.dz
Više pojedinosti na:
www.safex.dz 

SALONE NAUTICO DI VENEZIA, 18. - 23. lipnja 2019. godine, Venecija, Italija
U Veneciji se od 18. do 23. lipnja 2019. godine, održava međunarodni Salon nautike Venecija 2019. Venecijanski sajam nautike promovira općina Venecija i provodi u suradnji s tvrtkom Vela spa (poduzeće za javni prijevoz u Veneciji) i talijanskom ratnom mornaricom (Marina Militare Italiana).
Prijave se primaju zaključno s 15. lipnjem 2019. godine.
Gospodarska komora Venecija Rovigo u okviru programa teritorijalne suradnje INTERREG EUROPE koji promiče Europska unija, posvećenog novim tehnologijama za brodogradnju i za održivu pomorsku mobilnost i za pomorski nadzor, organizira dva događaja namijenjena tvrtkama na sajmu u Veneciji, koji se održavaju:
U četvrtak, 20. lipnja 2019, od 10-14 sati, na temu „Brodogradnja i održiva plovidba“
U petak, 21. lipnja 2019. od 10-12 sati na temu: „Tehnologije i opreme za sigurnu plovidbu "
Za sudjelovanje na sastancima /registriraciju za sastanke potrebno je ispuniti obrazac na linku Venice Boat Show: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffRorQy0Ae468eVrtUVnRIo2twdKTz0JHTKmIUi9UG1xB8pA/viewform
Gdje: Sala Modelli di Thetis dell'Arsenale di. Venezia
Sudjelovanje u događajima koje organizira Gospodarska komora Venevija Rovigo jamči i slobodan pristup na SALONE NAUTICO DI VENEZIA 2019 http://www.salonenautico.venezia.it/

Helsinki Fashion Week, HFW, 19. - 22. lipnja 2019. godine, Helsinki, Finska
U Helsinkiju se od 19. do 22. lipnja 2019. održava Tjedan mode. Tjedan mode u Helsinkiju dio je Nordic Fashion Week udruženja, vodeće organizacije koja postiže rezultate na internacionalizaciji i izvozu održive mode, dovodeći međunarodnu modu u Finsku i nordijske države.
Helsinki Fashion Week izlaže proizvode kao što su odjeća i obuća, modni dodaci, torbe, cipele, kozmetika, proizvodi za kosu, dragulji i nakit i još mnogo toga vezanog uz modu i modnu industriju.
HFW se od ostalih sličnih sajmova ističe po svom radu u marketingu, proizvodnji, planiranju događaja i prikupljanju sredstava u javnim i privatnim sektorima širom svijeta.
HFW podržava dizajnere i marke na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Organizira mrežne događaje za dizajnere i partnere te okuplja međunarodne novinare, kupce i druge profesionalaca u području mode. Na Sajmu će izlagati između 300 i 500 izlagača, a broj posjetitelja se procjenjuje na 5.000 - 20.000.
Više informacija te registracija na linku: http://helsinkifashionweeklive.com/programme-2019/

 

    Srpanj 2019.


6. Konferencija Pametni znaju čemu služi izvoz, 02. srpnja 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Konferencija je osmišljena kako bi uputila na dobre primjere, ali i izazove s kojima se izvoznici svakodnevno susreću. Povezati poduzeća izvoznike s poduzećima izvoznicima‐početnicima, potaknuti suradnju na stranim tržištima. Sve to u funkciji poticanja razvoja poduzetništva, proizvodnje, inovativnih modela poslovanja i edukacije temeljem međusobne suradnje i razmjene iskustava. Namijenjena tvrtkama svih profila koje žele poboljšati svoje izvozne rezultate.
PRIJAVA
PROGRAM
Povoljnija cijena za rane prijave do 1.6., ne propustite priliku i registrirajte se odmah!
Iz programa:
•Izvoz zaslužuje biti vijest
•2 : 1 za Međimurje
•Izvoz kao pokretač gospodarskog rasta
•Veliki svjetski izazovi za male i srednje tvrtke
•Eu vs. ostatak svijeta
•Kako naći partnera koji otvara vrata na stranom tržištu?
•Logistika i transport – prva i osnovna izvoznička infrastruktura
Među ostalima na konferenciji sudjeluju:
Matija Posavec, međimurski župan, Marinko Došen, AD Plastic, Tihomir Premužak, Vetropack Straža, Hrvoje Galičić, HBOR, Srebrenka Saks, DHL , i drugi...
Lider media | 01/6333-513 | konferencije@lider.media | lider.events/izvoz 

Organizacija poslovnih radionica HTZ-a “Sell Croatia” 02. srpnja 2019. godine, Melbourne, Australija 
Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom, po prvi put organizira poslovne radionice na tržištu Australije. Radi se o zajedničkoj prezentaciji Hrvatske i Slovenije te poslovnim radionicama „Experience Croatia, Feel Slovenia“”koje će se održati 02. srpnja 2019. u Melbourneu, odnosno 04. srpnja 2019. u Sydneyju.
Poslovne radionice pod nazivom „Sell Croatia“ (B2B workshop) održavaju se između hrvatskih turističkih subjekata i stranih partnera. Karakteristično za koncept „Sell Croatia“ je održavanje na emitivnim tržištima.
Glavni ciljevi su susreti predstavnika hrvatskog turističkog gospodarstva (hotelijersko-turističke tvrtke, putničke agencije i DMC-a) s inozemnim partnerima te poslovni sastanci s partnerima i pregovori o kupnji usluga i/ili paketa. Iz HTZ-a ističu kako je s australskog tržišta tijekom prošle godine u Hrvatskoj ostvareno oko 243.000 dolazaka te više od 745.000 noćenja što predstavlja rast od 15 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima u odnosu na 2017. godinu.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na poslovnim radionicama u Melbourneu i Sydneyju molimo da ispunite ON-LINE prijavnicu za sukladnu radionicu na www.croatia.hr, link http://business.croatia.hr/hr-HR/Poslovne-radionice/Sell-Croatia i uplatite odgovarajuću kotizaciju od 800 kn za maksimalno dvije osobe po tvrtki (uključen stol sa 4 stolice, pauza za kavu, ručak) bez koje prijava nije valjana, do ponedjeljka, 20.05.2019. kako bi se mogle zaključiti liste hrvatskih sudionika koje će se nalaziti na www.croatia.hr .
Podaci za uplatu:
Naziv:    HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA
Adresa: IBLEROV TRG 10/IV, 10000 ZAGREB
MB:        3943658
OIB:       72501368180
ŽR:          2390001-1100358631 (Hrvatska poštanska banka)
IBAN:    HR9323900011100358631
U opisu plaćanja ljubazno molimo unesite grad u kojem se održava poslovna radionica.
Za Australiju je potrebna viza.
Za sva dodatna pitanja vezana uz sistem prijava i uplata molimo kontaktirajte HTZ na email workshop@htz.hr

SEMINAR Zaštita i sigurnost na radu -  novosti i praksa, 03. srpnja 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Vrijeme i mjesto:
03. srpnja 2019.
od 9:00 do 13:30 sati
Zagreb – Hotel Dubrovnik
Predavač:
Davor Tudja, dipl. ing. sigurnosti
Sadržaj seminara:
•Novosti iz Zakona o zaštiti na radu
•Poznavanje propisa zaštite na radu
•Prava, obveze i odgovornosti poslodavca
•Organiziranje i provedba zaštite na radu
•Obavljanje poslova zaštite na radu kod poslodavca
•Osposobljavanje radnika i stranih radnika
•Prava i obveze radnika    
•Mjere zdravstvene zaštite na radu
•Inspekcijski nadzor i prekršajne mjere
•Tablica: Popis važećih propisa iz područja zaštite na radu
•Tablica: Popis važećih Direktiva EU koje uređuju područje zaštite na radu
•Pregled prekršajnih odredbi iz Zakona o zaštiti na radu
Više o seminaru
Narudžbenica

„The 19th China International Transportation and Logistics Expo“, 03. - 05. srpnja 2019. godine, Hangzhou, Kina
Sajam transporta i logistike „The 19th China International Transportation and Logistics Expo“, jedan od najvećih u tom sektoru, održavat  će se od 3. do 5. srpnja 2019. godine u kineskom gradu Hangzhou. Na prostoru od 50.000 m2 u Hangzhou International Expo Centru očekuje se sudjelovanje oko 800 izlagača te više od 20.000 posjetitelja iz 65 zemalja i regija.
Kontakt:
telefon: 0086 10 5867 8990
Više pojedinosti na:
www.citle.com 

Gospodarski forum u sklopu Berlinskog procesa, 03. - 05. srpnja 2019. godine, Poznanj, Poljska
Od 03. do 05. srpnja Poznanj u Poljskoj domaćin je Summita u sklopu Berlinskog procesa, u okviru kojeg će se 4. srpnja održati gospodarski forum te poslovni susreti gospodarstvenika 16 zemalja članica ove inicijative: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Grčke, Njemačke, Poljske, Slovenije, Italije i Velike Britanije.
U programu će sudjelovati vladine delegacije zemalja članica, uključujući predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića, zatim predstavnici građanskih organizacija i gospodarstvenici, a ideja događanja jest povezivanje zapadnog Balkana sa zemljama Europske unije sinergijom politike, civilnog društva i gospodarstva.
Poljska agencija za investicije i trgovinu, s Ministarstvom poduzetništva i tehnologije Poljske, organizator je gospodarskog dijela ovogodišnjeg summita.
Gospodarski forum održat će se pod sloganom Growing Together, s fokusom na suradnju i održivi razvoj, kao preduvjete za prosperitet društava u Europi. U sklopu Foruma održat će se više panela, gospodarske prezentacije na izložbenim štandovima te B2B razgovori.
Poduzetnici će imati jedinstvenu priliku predstaviti svoju ponudu, dijeliti svoj know-how i predstaviti svoje uspjehe, a cilj je događanja učvršćivanje gospodarskih odnosa u regiji. Fokus poslovnih razgovora tijekom Foruma bit će na energetici, digitalizaciji, prehrambenom i poljoprivrednom sektoru s pratećim industrijama, no događaj je otvoren i za predstavnike ostalih gospodarskih sektora. Informacije o Gospodarskom forumu i Summitu mogu se naći na ovoj poveznici, a prijaviti se možete online na stranicama organizatora.
Radi planiranja putovanja hrvatske delegacije, molimo vas da uz prijavu organizatoru u Poljskoj na navedenoj poveznici popunite i online upitnik.

Organizacija poslovnih radionica HTZ-a “Sell Croatia” 04. srpnja 2019. godine, Sydney, Australija 
Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom, po prvi put organizira poslovne radionice na tržištu Australije. Radi se o zajedničkoj prezentaciji Hrvatske i Slovenije te poslovnim radionicama „Experience Croatia, Feel Slovenia“”koje će se održati 02. srpnja 2019. u Melbourneu, odnosno 04. srpnja 2019. u Sydneyju.
Poslovne radionice pod nazivom „Sell Croatia“ (B2B workshop) održavaju se između hrvatskih turističkih subjekata i stranih partnera. Karakteristično za koncept „Sell Croatia“ je održavanje na emitivnim tržištima.
Glavni ciljevi su susreti predstavnika hrvatskog turističkog gospodarstva (hotelijersko-turističke tvrtke, putničke agencije i DMC-a) s inozemnim partnerima te poslovni sastanci s partnerima i pregovori o kupnji usluga i/ili paketa. Iz HTZ-a ističu kako je s australskog tržišta tijekom prošle godine u Hrvatskoj ostvareno oko 243.000 dolazaka te više od 745.000 noćenja što predstavlja rast od 15 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima u odnosu na 2017. godinu.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na poslovnim radionicama u Melbourneu i Sydneyju molimo da ispunite ON-LINE prijavnicu za sukladnu radionicu na www.croatia.hr, link http://business.croatia.hr/hr-HR/Poslovne-radionice/Sell-Croatia i uplatite odgovarajuću kotizaciju od 800 kn za maksimalno dvije osobe po tvrtki (uključen stol sa 4 stolice, pauza za kavu, ručak) bez koje prijava nije valjana, do ponedjeljka, 20.05.2019. kako bi se mogle zaključiti liste hrvatskih sudionika koje će se nalaziti na www.croatia.hr.
Podaci za uplatu:
Naziv:    HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA
Adresa: IBLEROV TRG 10/IV, 10000 ZAGREB
MB:        3943658
OIB:       72501368180
ŽR:          2390001-1100358631 (Hrvatska poštanska banka)
IBAN:    HR9323900011100358631
U opisu plaćanja ljubazno molimo unesite grad u kojem se održava poslovna radionica.
Za Australiju je potrebna viza.
Za sva dodatna pitanja vezana uz sistem prijava i uplata molimo kontaktirajte HTZ na email workshop@htz.hr 

“Dublin Games Summit 2019“, 04. – 05. srpnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodna konferencija „Dublin Games Summit“, koja okuplja predstavnike industrije zabavnog softvera, inače najbrže rastućeg segmenta informatičke industrije, održavat će se od  04. do 05. srpnja 2019. godine u Dublinu.
Više pojedinosti na: https://dublingamessummit.ie/ 

„INDO WATER 2019 Expo & Forum“, 17. - 19. srpnja 2019. godine, Jakarta, Indonezija
„INDO WATER 2019 Expo & Forum“,  najveći  Expo & Forum za brzo rastuću tehnologiju vode, otpadnih voda i recikliranja u Indoneziji, održavat će se od 17. do 19. srpnja 2019. godine u Jakarti.
Ovo događanje okupit će više od 10.000 profesionalaca i stručnjaka iz industrije te preko 550 izlagača iz 30 zemalja. To je dokazana platforma za profesionalce u industriji ukoliko žele znati najnovije trendove i razvoj partnerstva u navedenoj industriji.
Prošle godine je na sajmu sudjelovalo 476 sudionika iz 32 zemlje (Austrija, Kanada, Njemačka, Grčka, Francuska, SAD, Turska, Švedska, Velika Britanija). Izložbu je posjetilo oko 6.690 posjetitelja iz 31 zemlje.
Više pojedinosti na: http://www.indowater.com/

„PRO AVL INDONESIA 2019“, 18. - 20. srpnja 2019. godine, Jakarta, Indonezija
Međunarodni sajam profesionalne audio-vizualne tehnologije i osvjetljenja „PRO AVL INDONESIA 2019“ održavat će se od 18. do 20. srpnja 2019. godine u Jakarti. Bit će to platforma za predstavljanje zabave, odmora i turističke industrije, a sastojat će se od tri cjeline: Tourism Technology, Broadcast and Media Tech Indonesia Expo 2019 i Music Indonesia. Na prošlogodišnjem izdanju sajma „PRO AVL INDONESIA“ u Singapuru sudjelovalo je više od 300 izlagača te oko 20 tisuća posjetitelja.
Kontakt:
gđa Michelle S. Thio: telefon: +628 788 635
e-mail: pr2@kristamedia.com
Više pojedinosti na: www.avl-indonesia.com

„Paviljon EU“, 24. - 27. srpnja 2019. godine, Jakarta, Indonezija
EU – Indonezija poslovna mreža (EIBN) organizirat će „Paviljon EU“, površine od oko 108 m2, na sajmu „Food & Hotel Indonesia 2019“ u razdoblju od 24. do 27. srpnja 2019. godine u Jakarti. Navedeni događaj bit će otvoren za sudjelovanje svih veleposlanstava država članica EU-a, kao i tvrtki iz EU-a. Za svaku tvrtku predviđeno je oko 7,7 m2 te zajednički prostor sa stolovima za sastanke usred paviljona. EIBN ponuda uključuje organizaciju europskog paviljona, logističku potporu, odnosno pomoć pri rezervaciji smještaja s korporativnim cijenama za sudionike, prevoditeljske usluge i slično te održavanje sastanaka s potencijalnim partnerima iz Indonezije.
Kontakt:
telefon:  +62 21 315 4685 (288)
faks:        +62 21 315 70 88
mobitel: +62 815 1992 22 37
e-mail:    trio@eibn.org 
Web:       www.eibn.org 
Više pojedinosti OVDJE 

„Power & Energy Africa 2019“, 25. - 27. srpnja 2019. godine, Nairobi, Kenija
Najveći kenijski međunarodni sajam energetike „Power & Energy Africa“, 8. po redu, održavat će se od 25. do 27. srpnja 2019. godine u Nairobiju. Uspješan razvoj ovog sektora u Keniji svjedoči o važnosti sajma „Power & Energy Africa“, na kojemu bi trebali sudjelovati svi oni koji žele biti prisutni na ovim tržištima. Tržište Kenije otvoreno je prema zemljama Istočne i Središnje Afrike te se, uz izlagače iz više od 20 zemalja, očekuju i poslovni partneri iz Tanzanije, Etiopije, Ugande, Somalije, Mozambika i Konga. Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona: +27 12 342 1206, ili na e-mail: croemb.pretoria@mvep.hr .
Više pojedinosti na: http://expogr.com/kenyaenergy/index.php 

FASHION PREMIERE 2019, 28. - 30. srpnja 2019. godine, Salzburg, Austrija
Sajam Fashion Premiere najveći je austrijski sajam mode.
Oko 300 izlagača prezentira svake godine svoje najnovije kolekcije u segmentu ženske odjeće, mode velikih brojeva, mode za svečane prilike,krzno, kožu, donje rublje i noćni program, kao i različite modne dodatke.
Više informacija o ovom sajmu moguće je dobiti na adresi https://www.messen.de/de/10795/salzburg/fashion-premiere/info 

DESSOU & BADEMODE SALON 2019, 28. - 30. srpnja 2019. godine, Salzburg, Austrija
Dessou & Bademode Salon je najveći austrijski sajam specijaliziran za donje rublje i kupaći program.
Na ukupnoj izložbenoj površini od 42.000 m2, više od 40 tvrtki izlaže svoje nove kolekcije donjeg rublja, noćnog rublja i kupaćih kostima.
Sajam se održava dva puta godišnje, uz prezentaciju kolekcija jesen - zima i proljeće - ljeto.
Više informacija moguće je dobiti na adresi https://www.messen.de/de/3493/salzburg/dessous-und-bademode-salon/info
 

  Kolovoz 2019.


JOT - JUNIORMODE 2019,  04. - 05. kolovoza 2019. godine, Salzburg, Austrija
Sajam JOT je specijalizirana priredba namijenjena dječoj modi.
Brojni izlagači prezentiraju na sajmu vise od 150 modnih marki dječje odjeće i obuće, odjeće za bebe, donjeg rublja, kupaćeg programa i modnih dodataka. Sajam se održava dva puta godišnje za sezonu jesen-zima i proljeće-ljeto.
Više informacija o ovom događanju moguće je dobiti na adresi https://www.messen.de/de/13404/salzburg/jot-juniormode/info

Natječaj za projektiranje, opremanje i izgradnju, rok za dostavu ponuda 07. kolovoza 2019. godine, Tikrit, Irak
Ministarstvo električne energije Republike Irak objavilo je natječaj za projektiranje, opremanje i izgradnju:
Project Name - Design, Supply, Installation and Commissioning of Ramadi and - Tikrit 132l33kv and 33/11kV Substations
ICB name: Phase 2Lot 2 - Ramadi and Tikrit l32l33kY and 33/1lkV Substations ICB number: KfWl/2018 - Phase 2lot 2P
Ponuda obuhvaća projektiranje, inženjering, proizvodnju, transport do istovara na gradilištu, privremeno skladištenje, ugradnju i puštanje u rad Ramadi i Tikrit.132l33kV i 33/11kW Subrtations. Opseg ponude također uključuje pružanje svih informacija i dokumenata za dobivanje potrebnih dozvola za izgradnju i puštanje u pogon itd. 'Ugovor će se temeljiti na FIDIC-ovim Uvjetima ugovora za postrojenje i projektiranje za elektrotehnički pogon, te za građevinske i inženjerske radove, izvođač (žuta knjiga FIDIC) .
Rok za dostavu ponuda je: 07. kolovoz  2019, 12.00 PM Iraq time.
Jezik na kojem ponude ili zahtjevi za sudjelovanje moraju biti sastavljeni je: engleski ili arapski.
Naručitelj:
Ministry of Electricity
Baghdad , Grnada Sq., Building No. 166, St. No. 19, Sector 109.
Postal Code: P.O. Box 1058
Ponude trebaju biti u poslane u "hard copy" i na magnetnom mediju:
Ministry of Electricity Iraq
KfW Loan Team, Implementation Plan,
Phase II Team Leader Mr. Khalid GhazzaY AttiYah
Al Mansour District, al Naqabat St' Baghdad Iraq
Preslike trebaju biti poslane i u:
The Implementation Consultant (Beirut Office): Khatib and Alami
P.O Box: l4-6203,Beirut 1105 2100, Lebanon A1 Akhtal Assaghir Street - Jnah, Beirut Tel.: +961 1929333 Fax: +961 1 844 400 e-mail: roupen.sulahian@khatibalami.com
The Implementation Consultant (Germany Office): Fichtner GmbH & Co' KG
Attention of: Mr. Peter Asmuth SarweYstrasse 3 70191 Stuttgart Germany
Tel.: +49-7118995 366 e-mail: peter.asmuth@fichtner.de
Tvrtke se za ostale upite, po potrebi, mogu obratiti g. Ivanu Juriću u  Veleposlanstvo RH Bagdad na e-mail:  Ivan.Juric@mvep.hr

Međunarodni sajam mode Revolver, 07. - 09. kolovoza 2019. godine, Kopenhagen, Danska
Revolver, međunarodni sajam mode, poznat do 2014. kao "Vizion", odvija se u Kopenhagenu dva puta godišnje.
Sljedeći sajam biti će otvoren od 07. do 09. kolovoza 2019. u Kopenhagenu, a posjetiteljima nudi brendove skandinavskog dizajna kao i visokokvalitetne brendove iz drugih država i regija.  
Više informacija za izlagače i posjetitelje dostupno je putem linka http://revolver.dk/.

„The Leading of the Computer Science and Information Technology“, 09. - 10. kolovoza 2019. godine, Quebec, Kanada
Međunarodna konferencija mreža kompjuterskih znanosti i IT-a „The Leading of the Computer Science and Information Technology“, 5. izdanje, održavat će se na Sveučilištu Quebec u  Montrealu od 09. do 10. kolovoza 2019. godine.
Konferencija je zamišljena kao izvrstan međunarodni forum, na kojemu će se podijeliti teoretska, metodološka i aplikacijska znanja i iskustva na svim područjima informatičkih znanosti i informacijske tehnologije.
Više pojedinosti na: http://www.iccsnit.org/

Formland, sajam unutarnjeg dizajna i kućanskih potrepština, 15. - 18. kolovoza 2019. godine, Herning, Danska
Formland, sajam unutarnjeg dizajna i kućanskih potrepština održava se svakih šest mjeseci u Herningu, Danska. Sajam posjećuju kupci iz Njemačke, Norveške, Islanda, Grenlanda, Farskih otoka i iz Azije te naručuju nove trendove za nadolazeću sezonu.
S povećanjem potražnje na međunarodnom tržištu, ovaj danski sajam unutarnjeg dizajna i namještaja čini izvrsnu platform za prezentaciju izvozno orjentiranih proizvođača.  
Više informacija za izlagače i posjetitelje, dostupno je putem linka https://www.formland.com/.

"Forstmesse Luzern" , 15. – 18. kolovoza 2019. godine, Luzern, Švicarska
Od 15. do 18. kolovoza 2019. godine održati će se u Luzernu "Forstmesse Luzern"  sajam šumarstva i opreme za šumarstvo. Na sajmu će biti prikazani najnoviji trendovi u šumarstvu, a biti će predstavljeni i najnoviji strojevi i metode za unapređenje gospodarenja šumama. Sajam je otvoren za stručnu i široku publiku.
Kontakt
www.forstmesse.com
ZT Fachmessen AG
Pilgerweg 9
CH-5413 Birmenstorf, Schweiz
Tel: +41 (0)56 2042020
Fax: +41 (0)56 2042010
info@fachmessen.ch  
www.fachmessen.ch

SCHUH AUSTRIA 2019, 18. - 20. kolovoza 2019. godine, Salzburg, Austrija
Schuh Austria je međunarodni sajam obućarske industrije.Oko 110 izlagača prezentira tijekom ovog sajma svoje aktualne kolekcije cipela.Ponuda uključuje ženske, muške,dječje, kao i cipele za sport i slobodno vrijeme,torbe i male proizvode od kože.Svojom zaokruženom ponudom Schuh Austria je najznačajniji specijalizirani sajam ove vrste u Austriji.
Više informacija o ovom sajmu moguće je dobiti na adresi https://www.messen.de/de/3429/salzburg/schuh-austria/info

Festival kuharstva i hrane, 23. kolovoza - 01. rujna 2019. godine, Kopenhagen, Danska
U razdoblju od 23. kolovoza do 01. rujna 2019. u Kopenhagenu će se održavati Festival kuharstva i hrane, pri čemu će se, ove godine, festival odvijati kao dva odvojena programa: kuharstvo u CPH i sam festival.
Više informacija dostupno je putem linka  https://www.copenhagencooking.com/

„AGRA“, 24. - 29. kolovoza 2019. godine, Gornja Radgona, Slovenija
Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam „AGRA“, 57. po redu,  održavat će se od 24. do 29. kolovoza 2019. godine u Gornjoj Radgoni, a okupit će proizvođače, prerađivače, gospodarstvenike, stručnjake i potrošače. Riječ je o jednom od vodećih sajmova za poljoprivredne proizvode i hranu u ovom dijelu Europe. Središnje teme ovogodišnjeg sajma „AGRA“ bit će nove tehnologije i digitalizacija u poljoprivrednoj proizvodnji, precizna poljoprivreda, međunarodna gospodarska suradnja, generacijsko pomlađivanje, lokalno proizvedena hrana, ekološka proizvodnja i kružno gospodarstvo. Bit će to prigoda za ostvarenje međunarodnih poslovnih kontakata i predstavljanje svojih proizvoda.
Kontakt:
Andrej Slogovič
telefon: +386 2 5642 112
e-pošta: andrej.slogovic@pomurski-sejem.si
Jana Dimec
telefon: +386 2 5642 108
e-pošta: jana.dimec@pomurski-sejem.si 

Sajam hrane, "Bite Copenhagen", 28. - 29. kolovoza 2019. godine, Kopenhagen, Danska
U razdoblju od 28. do 29. kolovoza 2019., u Kopenhagenu će se održati Sajam hrane.
Tema sajma je "Postavljanje stola sutrašnjice", a prošle godine sajam su posjetili posjetitelji iz 51 države.
Više informacija dostupno je https://bitecopenhagen.dk/

Ostschweizer Bildungsausstellung, 29. kolovoza – 01. rujna 2019. godine, St. Gallen, Švicarska
U St. Gallenu održati će se od 29. ​kolovoza do 01. rujna 2019. godine Ostschweizer Bildungsausstellung - Istočnošvicarski sajam obrazovanja - sajam za strukovno obrazovanje, pomoć pri odabiru zanimanja , te predstavljanje noviteta u vezi sa strukovnim obrazovanjem. Preko 140 izlagača predstaviti će svoje novosti, poslove, trendove u obrazovanju i sl.
Kontakt:  
Olma Messen St.Gallen
Splügenstr. 12
CH-9008 St. Gallen, Schweiz
Tel: +41 (0)71 2420101
Fax: +41 (0)71 2420103
www.olma-messen.ch              

„SANT Alessandro“, 30. kolovoza - 01. rujna 2019. godine, Bergamo, Italija
Sajam „SANT Alessandro“, posvećen poljoprivredi, poljoprivrednim strojevima i prehrambenim proizvodima te zootehnici i jahanju,  održavat će se od 30. kolovoza do 01. rujna 2019. godine u Bergamu.
Riječ je o najvažnijem regionalnom sajmu koji okuplja visokokvalitetne izlagače i brojne posjetitelje, željne upoznati sektor i tvrtke iz tog područja. U okviru sajma predviđen je izbor najljepših konja, kao i brojne izložbe životinja.
Sajam je proteklih godina zadovoljio najviše standarde tvrtki iz sektora koje su zahtijevale visoku tehnologiju i educiranost. Također, znao je stvoriti kontekst u kojemu se tehnologija, proizvodnja i profesionalnost susreću s folklorom i izvornom hranom.
Više pojedinosti na: https://www.fieradisantalessandro.it/ 

CREATIV SALZBURG HERBST 2019, 30. kolovoza - 01. rujna 2019. godine, Salzburg, Austrija
Sajam Creative Salzburg Herbst je međunarodni sajam poklona, artikala za dom i različitih lifestyle proizvoda. Više od 250 tvrtki prezentira široku ponudu inovativnih ideja i najnovijih trendova u segmentu poklona, lifestyle artikala,papira i pribora za pisanje, suvenira, proizvoda od stakla, porculana i keramike, igračaka i modnih dodataka.Sajam je namijenjen prije svega posjetiteljima iz branše u Austriji, ali i iz okolnih zemalja kao mjesto sklapanja narudžbi,razmjene informacija i komunikacijska platforma.
Više informacija o ovom događanju moguće je vidjeti na https://www.messen.de/de/3492/salzburg/creativ-salzburg-herbst/info


  Rujan 2019.


Eigenheim-Messe Schweiz Zürich, 05. – 08. rujna 2019. godine, Zürich, Švicarska
Eigenheim-Messe Schweiz Zürich je sajam za vlastiti dom - kupnju, planiranje i najam te se održava od 05. do 08. rujna 2019 u MCH Messe Schweiz, Wallisellenstr. 49, CH-8050 Zürich, Zürich, Schweiz
Organizator sajma je ZT Fachmessen AG, Pilgerweg 9, CH-5413 Birmenstorf, Schweiz
Tel: +41 (0)56 2042020
Fax: +41 (0)56 2042010
E-Mail: info@fachmessen.ch
www.fachmessen.ch            

Bauen & Modernisieren Zürich, 05. – 08. rujna 2019. godine, Zürich, Švicarska Zürich
Bauen & Modernisieren Zürich jubilarni je 50-ti sajam za gradnju, stanovanje i energiju održava se od 05. do 08. rujna 2019. godine u MCH Messe Schweiz, Wallisellenstr. 49, CH-8050 Zürich, Zürich, Schweiz.
Sajam je otvoren za široku publiku, a organizator je T Fachmessen AG, Pilgerweg 9, CH-5413 Birmenstorf, Schweiz
Tel: +41 (0)56 2042020
Fax: +41 (0)56 2042010
E-Mail: info@fachmessen.ch  
www.fachmessen.ch

16. „Šumadijski sajam poljoprivrede“,, 05. - 08. rujna 2019. godine, Kragujevac, Srbija
16. „Šumadijski sajam poljoprivrede“, tradicionalno će se održati u Kragujevcu od 05. do 08. rujna 2019. godine
Veliki broj izlagača koji godinama unazad uzimaju učešće na „Šumadijskom sajmu poljoprivrede“ ističe se kao najbolјa potvrda dostignute kvalitete u njegovoj organizaciji i organizator navodi kako je to najveća jesenska smotra agrara u Srbiji. 
U radu sajma sudjeluje veliki broj agrarnih stručnjaka i profesora resornih fakulteta što je također utjecalo na podizanje kvaliteta kompletne manifestacije i jasno pozicioniranje Kragujevačkog Sajma poljoprivrede na mapi sličnih sajmova u regiji. 
Detaljnije informacije o sajmu i načinu prijavljivanja dostupne su na Linku: https://sumadijasajam.rs/sajam/sumadijski-sajam-poljoprivrede-2019/.
Kontakt osobe: Ana Rakić, šef odjela marketinga tel: +381 (0) 34 503 500, mob: +381 (0) 64 899 16 48 e-mail: anar@sumadijasajam.rs i Mirjana Milenković, rukovodioc službe marketinga, sajamskih manifestacija, općih i kadrovskih poslova, tel: +381 (0) 34 503 500 , mob; +381 (0) 64 899 16 42, e-mail: mira@sumadijasajam.rs.

„Maison et Objet“, 06. - 10. rujna 2019. godine, Pariz, Francuska
Sajam unutarnjeg dizajna „Maison et Objet“ održavat će se od 6. do 10. rujna 2019. godine u Parizu. Vodeći francuski sajam za unutarnji dizajn „Maison et Objet“ održavat će se u prostorima centra Paris Nord Villepinte u Parizu. Ovaj sajam često je opisivan kao jedan od najvažnijih europskih događaja na području unutarnjeg dizajna koji na jednom mjestu okuplja brojne inovacije i talente. Kao mjesto susreta i razmjene mišljenje i ideja, sajam „Maison et Objet“ ugošćuje izlagače i posjetitelje iz cijelog svijeta i donosi najkvalitetniju aktualnu svjetsku ponudu s područja unutarnjeg dizajna. Na sajmu su izložene sve vrste proizvoda iz područja unutarnjeg dizajna: ukrasi, namještaj, accessories, tkanine, mirisi, svijet za djecu, posuđe i slično.
Više pojedinosti na: http://www.maison-objet.com/en/paris 

Composites Europe 2019., 09. – 12. rujna 2019. godine, Stuttgart, Njemačka
U Stuttgartu će se od 09. do 12. rujna 2019. godine održati sajam Composites Europe 2019., sajam vezivnih materijala, vezivnih tehnologija i primjena.
Očekuje se više od 9000 posjetitelja iz 60 zemalja i više od 300 izlagača iz 30 zemalja. Sajam je podijeljen na odjele za sirovine, poluproizvode, vlakna, tehnologije prerade, konstrukciju, itd. Sajam je adresiran i na konstruktore i inženjere, nakupce i menadžment u automobilskoj, zrakoplovnoj, konstrukcijskoj, medicinskoj i drugim branšama.
Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na:
https://www.composites-europe.com/de/Das-ist-COMPOSITES-EUROPE/10/#daten

Swiss Medtech Expo Luzern, 10. – 11. rujna 2019. godine, Luzern, Švicarska
Od 10. do 11. rujna 2019. godine održati će se u Luzernu Swiss Medtech Expo Luzern - sajam medicinske tehnike i medicinskih proizvoda. Sajam je otvoren za stručnu publiku.
Kontakt
Messe Luzern AG
Horwerstr. 87
CH-600 Luzern, Schweiz
Tel: +41 (0)41 3183700
Fax: +41 (0)41 3183710
www.medtech-expo.ch
www.messeluzern.ch              

Salon du Végétal“, 10. - 12. rujna 2019. godine, Nantes, Francuska
Sajam bilja „Salon du Végétal“ održavat će se od 10. do 12. rujna 2019. godine u prostorima izložbenog centra Parc des Expositions u Nantesu. Riječ je o jedinom i istovremeno vodećem sajmu u Francuskoj na području bilja, vrtlarstva i ozelenjivanja gradova koji okuplja stručnjake iz sljedećih područja: proizvodnje, distribucije, cvjećarstva i zelenih površina. Na sajmu će se predstaviti oko 600 francuskih i stranih izlagača i više od 1.000 francuskih i stranih profesionalnih posjetitelja iz preko 30 zemalja. Kupci će dobiti jedinstvenu prigodu za nabavu novih proizvoda i upoznavanje sa inovativnim uslugama, dok će dobavljači moći predstaviti najnovije ponude te izložiti praktična rješenja iz područja vrtlarstva.
Više pojedinosti na: http://www.salonduvegetal.com/pro/en 

Foam Expo Europe, 10. – 12. rujna 2019. godine, Stuttgart, Njemačka
Od 10. do 12. rujna 2019. godine održati će se u Stuttgartu sajam Foam Expo Europe, sajam pjenastih materijala i spužvastih masa.
Na sajmu će izlagati preko 200 izlagača koji će predstaviti proizvode formirane, krute i flexibilne proizvode od uretana, elsatomera, PVC-a, gume, itd. Biti će predstavljene najnovije primjene proizvoda, servis i oprema iz raznih područja primjene.
Sajam je mjesto susreta proizvođača iz automobilske, zrakoplovne i medicinske branše, konstrukcijskih područja, pakiranja, športa, itd.
Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na: http://www.foam-expo.eu/foam-expo-auf-deutsch

Konferencija Qatar Water Infrastructure, 11. - 12. rujna 2019. godine, Doha, Katar
Website: http://www.qatar-water.com
INFORMACIJE
Tel.: +974 4 432 9900
Fax: +974 4 443 2891
E-mail: info@ifpqatar.com

Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019, 11. – 14. rujna 2019. godine, Jakarta, Indonezija
Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019 će se održati od 11. do 14. rujna 2019. godine u  JIExpo, Kemayoran, Jakarta na izložbenom prostoru veličine 18.000 m2. Izložba pruža idealnu platformu za ključne aktivnosti i opremu unutar industrije, dopuštajući glavnim proizvođačima, distributerima i agentima opreme da se umreže i razgovaraju o novim poslovnim mogućnostima u ovoj industriji, koja se brzo razvija. Na sajmu će sudjelovati glavni uvoznici, distributeri i zastupnici opreme. Prošlogodišnji sajam privukao je 17.400 sudionika iz 40 zemalja.
Potrebno je naglasiti kako indonezijska vlada planira do 2020. godine uložiti 6,47 milijardi USD u energetske projekte, za što će izdvojiti oko 70 posto od proračuna izravnih stranih ulaganja.
Više informacija mogu se vidjeti na: http://electricindonesia.com/about/about-electric-indonesia 

„TOKYO GAME SHOW 2019“, 12. - 15. rujna 2019. godine, Tokio, Japan
Međunarodni sajam industrije računalnih igara „Tokyo Game Show 2019“ održat će se od 12. do 15. rujna 2019. godine u Tokiju. Radi se o B2B i B2C događanju koje je prošle godine privuklo više od 660 izlagača iz Japana i inozemstva te oko 300.000 posjetitelja.
Više informacija dostupno je na: http://tgs.cesa.or.jp/english.

HOMI Outdoor Home & Dehors - Buyers Program, 13. – 16. rujna 2019. godine, Milano, Italija
U Milanu se od 13. do 16. rujna 2019. godine održava HOMI Outdoor Home & Dehors - Buyers Program - Izložba o promicanju kulture zelenila i uređenja vanjskih prostora, od parkova do vrtova, okućnica i terasa kuća i stanova.
Izložba je u prvom redu namijenjena i organizirana za predstavnike tvrtki regije Alpe-Adria (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo i Albanija), te Turske.
Projekt promiče ljepotu i funkcionalnost materijala i lokacija, dizajn i proizvode koji se odnose na projektiranje i uređenje vanjskog prostora, sve u svrhu ostvarenja kvalitete življenja na otvorenom.
Kontakt:
gosp. Edemondo Pilati, tel: +386 1 750 94 95
edemondo@mz-consulting.org  
Više možete vidjeti na http://www.homimilano.com/en/homi-outdoor-3

NATIONAL DRIVE ELECTRIC WEEK, 14. - 22. rujna 2019. godine, Whangarei, Novi Zeland 
NATIONAL DRIVE ELECTRIC WEEK u novozelandskom mjestu Whangarei, održat će se od  14. do 22. rujna 2019.
Na izložbi će se izlagati sve vrste električnih vozila uključujući hibridna, a planirane su i testne vožnje.
Događanje sponozorira Regional Electric Vehicle - Utility Project (REV-UP) Northland.
Za više informacija i kontakt s organizatorima na raspolaganju je web stranica  https://driveelectricweek.org/event.php?eventid=1761

„TECHBBQ 2019“, 18. - 19. rujna 2019. godine, Kopenhagen, Danska
Međunarodni tech-startup summit „TECHBBQ 2019“ održavat će se od 18. do 19. rujna 2019. godine u Kopenhagenu, u organizaciji startup zajednice za startup zajednicu.
„TechBBQ 2018“ okupio je više od 6.500 novih društava, tehnoloških talenata, investitora i govornika.
Partneri summita: Microsoft, Google, Oracle, Digital Hub Denmark, Danske Bank, TDC Grupa i brojni drugi.
Više pojedinosti na: https://www.techbbq.dk/

"Bauen + Wohnen Luzern", 19. – 22. rujna 2019. godine, Luzern, Švicarska
Od 19. do 22. rujna 2019. godine održati će  se u Luzernu sajam Gradnje, stanovanja i vrtova -"Bauen + Wohnen Luzern". Sajam je otvoren za široku publiku.
Kontakt:
www.bauen-wohnen.ch
ZT Fachmessen AG
Pilgerweg 9
CH-5413 Birmenstorf, Schweiz
Tel: +41 (0)56 2042020
Fax: +41 (0)56 2042010
www.fachmessen.ch              

Südback, sajam pekarstva i slastičarstva, 21. – 24. rujna 2019. godine, Stuttgart, Njemačka
U Stuttgartu će se od 21. do 24. rujna 2019. godine održati sajam Südback, sajam pekarstva i slastičarstva. Jedan je od najvažnijih događaja u branši u Njemačkoj. Sajam je okretnica za izmjenu ideja i informacija kao i platforma za prezentaciju trendova, razvoja i tehničkih inovacija u branši. Očekuje se preko 700 izlagača i oko 40000 posjetitelja.
Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na:
https://www.messe-stuttgart.de/suedback/journalisten/pressematerial/suedback-als-trendgeber-der-backbranche/

Transport Evolution Qatar Assembly & Expo, 23. - 25. rujna 2019. godine, Doha, Katar
Transport Evolution Qatar Assembly & Expo (razvoj luka i pomorstva; željeznice i logistike te ceste i logistike) održat će se od 23. do 25. rujna 2019. u DECC u Dohi.
Na ovom sajmu će se okupiti preko 2000 sudionika, svjetskih, vrhunskih ponuđača transportnih i logističkih usluga, pružatelja gotovih rješenja (projekata) i proizvođača u lučkom, željezničkom i cestovnom prijevozu.
Kontakt za detaljne informacije:
Nagham Nicolas
Commercial Manager: Transport
T: +974 4 45279145 E: NaghamNicolas@dmgevents.c

„SIAMAP 2019“, 24. - 29. rujna 2019. godine, Tunis, Tunis
Međunarodni sajam poljoprivrede, poljoprivrednih strojeva i ribarstva „SIAMAP 2019“, 14. izdanje, održavat će se od 24. do 29. rujna 2019. godine u Tunisu (Kram Exhibition Park), u organizaciji Tuniske unije za poljoprivredu i ribarstvo UTAP.
Više pojedinosti na: http://www.siamap.com.tn/

Medical Technology Ireland 2019, 25. – 26. rujna 2019. godine, Galway, Irska
Najveća međunarodna konferencija i izložba u Irskoj „Medical Technology Ireland 2019“, posvećena sektoru medicinske tehnologije i opreme, održavat će se od 25. do 26. rujna 2019. godine u gradu Galwayju, na čijem je području smješten vodeći europski medicinsko – tehnološki klaster.  Irska je drugi najveći izvoznik medicinske tehnologije i opreme u EU-u. Čak 18 od 25 vodećih svjetskih proizvođača medicinske tehnologije ima sjedište u Irskoj.
Kontakt:
Jason Moss
telefon: +44 7801 346454
e-mail: jason.moss@medicaltechnologyireland.com
Tom Burke
telefon: + 353 87 434 3893
e-mail: tom@medicaltechnologyireland.com
Više pojedinosti na: http://www.medicaltechnologyireland.com 

VIENNACONTEMPORARY 2019, 26. - 29. rujna 2019. godine, Beč, Austrija
Sajam Viennacontemporary je međunarodni sajam suvremene umjetnosti u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi.Oko stotinu galerija kroz radove vise od 1000 umjetnika prezentira na sajmu suvremenu umjetnost 20. i 21. stoljeća - slike, fotografije, video uradke,skulpture i instalacije. Bogat prateći program kroz različite panele, predavanja i prezentacije zaokružuje ponudu sajma i omogućava uvid u stanje i buduće trendove razvoja umjetničke scene zemalja sudionica.
Više informacija o ovom sajmu moguće je vidjeti na https://www.messen.de/de/3577/wien/viennacontemporary/info
 

Međunarodni turistički sajam „1st World Thematic Tourism - Gastronomy and Wine Exhibition“, 27. – 29. rujna 2019. godine, Atena, Grčka
Center of Greek Tourism od 27. do 29. rujna 2019. godine u Ateni organizira 1st World Thematic Tourism - Gastronomy and Wine Exhibition.
Ovaj međunarodni sajam posjetiteljima će predstaviti mogućnosti grčkog turizma, te povezati grčke turističke djelatnike s domaćim i stranim kompanijama čija je djelatnost vezana uz turizam. Organizatori očekuju 350 izlagača i 20.000 posjetitelja.
Više pojedenosti dostupno je na web stranici: http://ttgw.gr/.

HAUSBAUMESSE WIEN - VÖSSENDORF 2019, 27. - 29. rujna 2019. godine, Beč, Austrija
Sajam gradnje u Vössendorfu nadomak Beča specijaliziran je za gradnju kuća, stanovanje, renoviranje i uštedu energije. Brojni izlagači prezentiraju na ovom događanju svoju najnoviju ponudu proizvoda i usluga koji u fokusu imaju učinkovitu i održivu gradnju. Različita i bogata ponuda stručnih predavanja i prezentacija obogaćuje i zaokružuje ponudu sajma.
Više informacija o događanju moguće je vidjeti na https://www.messen.de/de/10853/wien/hausbaumesse-wien-voesendorf/info

„Silmo“, 27. - 30 rujna 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam za optičke proizvode i usluge „Silmo“ održavat će se od 27. do 30. rujna 2019. godine u izložbenom centru Parc des Expositions Paris-Nord Villepinte u Parizu. Riječ je o najvećem svjetskom sajmu optičara na kojemu je 2017. godine na površini od 78.500 m2  sudjelovalo 967 izlagača pred oko 37.337 posjetitelja. Na ovom uglednom sajmu izlažu svjetski lideri u distribuciji okvira, stakala, uređaja i opreme za optičare. Na tematskim štandovima bit će predstavljene inovacije, luksuzni i sportski proizvod te oprema za slabovidne.
Više pojedinosti na: http://www.silmoparis.com/ 

Atletsko prvenstvo „DOHA IAAF Atletics 2019“, 27. rujna - 06. listopada 2019. godine, Doha, Katar
Od 27. rujna – 06. listopada 2019.g. na Khalifa International Stadium u Dohi, Katar održat će se 17. IAAF World Athletics Championships Doha 2019.
Khalifa International Stadium je jedan od tehnološki najnaprednijih stadiona na svijetu – uključujući LED rasvjetu, digitalne reflektore i AC tehnologiju, koja kontrolira temperaturu za igrališta i gledatelje. Posjeduje GSAS certifikat (Global Sustainability Assessment System). Nedavno je renoviran i kapacitet mu je 45.000 posjetitelja.
Sukladno rasporedu natjecanja, u 10 dana trajanja, na prvenstvu će sudjelovati 213 zemalja u 22 različite discipline. U Dohu dolazi preko 3.000 sudionika natjecanja, atleta, trenera i uzvanika. Natjecatelji će imati pristup prostorima za trening vrhunske svjetske klase u Aspire Zoni, uz sam Khalifa International Stadion. Uz objekte za trening, otvorenog i zatvorenog tipa, spreman je izuzetan medicinski tim iz Aspetar koji surađuje s federalnim trenerima u cilju pružanja najboljih usluga.
Kroz 10 dana prvenstva, više od 5.000 ljudi obavljat će važne uloge u realizaciji IAAF Doha 2019., a tijekom natjecanja će biti angažirano 3.000 volontera zaduženih za ulaznice, brigu oko gledatelja, medije i protokol. Mediji iz cijelog svijeta će biti prisutni na najsuvremenijim objektima koji uključuju proširena TV postrojenja, medijske tribine koje će moći ugostiti više od 200 novinara, prostore za press konferencije i prostore mješovitih zona za intervjue.  Prvenstvo će se prenositi u preko 200 zemalja.
Selo je koncipirano na način da se predstave različite zemlje, a sve ulice će biti međusobno povezane. Međunarodne ulice će biti pune života i aktivnosti, pružajući dobrodošlicu gostima da se osjećaju kao kod kuće, da isprobaju različitu hranu i izgrade prijateljstva sa ljudima iz cijelog svijeta.
Selo će biti otvoreno od 27. rujna do 6. listopada od 16 sati do 22 sata. Svatko sa kartom ili akreditacijom može ući u fan zonu, no ista neće biti otvorena za javnost.
Više informacija na: https://iaafworldathleticschamps.com/doha2019/

The International Make-Up Artist Trade Show IMATS, 28. - 29. rujna 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se 28 i 29. rujna 2019 godine održati sajam pod nazivom The International Make-Up Artist Trade Show IMATS.
To je jedini sajam te vrste te okuplja sve koji su povezani s industrijom make up-a.
Više o sajmu na stranici: Trade Show Contact www.imats.net
Organizator:
Fair organizer
Make-Up Artist Magazine
4018 NE 112th Ave Suite D-8
WA 98682 Vancouver, Canada
Tel: +1 (3)60 8823488
Fax: +1 (3)60 8851836

Longevidade Expo, 29. rujna – 01. listopada 2019. godine, São Paulo, Brazil
U Brazilu, São Paulo će se od 29. rujna do 01. listopada  2019. održati specijalizirani sajam  Longevidade Expo i forum namijenjen razvoju poslovanja i razmjeni informacija o proizvodima, uslugama i inovacijama na području sveukupne skrbi za kvalitetu života i dugovječnost.  
U formatu Business Fair + Trends Forum, događaj nudi priliku tvrtkama iz mnogih sektora da prezentiraju svoje proizvode, opremu i usluge promovirajući zdrav i aktivan život.
Više na: https://longevidade.com.br/index-en.html

CMTS Canadian Manufacturing Technology Show Toronto, 30. rujna - 03. listopada 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se od 30. rujna do 03. listopada 2019. godine održati CMTS Canadian Manufacturing Technology Show Toronto.
Taj se sajam održava svake druge godine i posvećen je strojarstvu.
Više o sajmu na
https://www.tradefairdates.com/CMTS-Canadian-Manufacturing-Technology-Show-M4257/Toronto.html
Organizaror:
Society of Manufacturing Engineers SME
One SME Drive
MI 48121 Dearborn, USA
Tel: +1 (3)13 4253000
Fax: +1 (3)13 4253400
www.sme.org

SuisseEMEX, 30. rujna – 04. listopada 2019. godine, Zürich, Švicarska
SuisseEMEX održava se od 30. rujna do 04. listopada 2019. godine. To je najveći švicarski Business-to-Business  sajam i istodobno najveći marketinški događaj s vlastitom Community. Oko 13.000 poduzetnika i stručnjaka iz svih marketinških područja koriste ovaj koncept s integriranim događajima, kako bi došli do besplatnih stručnih informacija. Preko 350 izlagača prezentiraju ovdje sve novitete i značajke s područja marketinga/komunikacija, promocije/reklamnih proizvoda, kao i event/ živa komunikacija.
Sajam se održava u MCH Messe Schweiz, Wallisellenstr. 49, CH-8050 Zürich, Zürich, Schweiz. Organizator je :
EMEX Management GmbH
Lindenbachstr. 56
CH-8006 Zürich, Schweiz
Tel: +41 (0)44 3666111
Fax: +41 (0)44 3666129
E-Mail:  info@suisse-emex.ch                                      
www.suisse-emex.ch     

 

  Listopad 2019.


VODA AQUA, 01. - 03. listopada 2019. godine, Ljubljana, Slovenija
VODA AQUA je stručni B2B sajam koji okuplja ponuđače usluga i proizvođače iz svih aspekata tematike vode, uključujući pregled najsuvremenijih pročistača za vode, komunalne problematike, recikliranje te skrb za okoliš.
Riječ je o B2B sajmu koji omogućuje posjetiteljima i izlagačima upoznavanje s novitetima i potrebama tržišta, kao i međusobno bolje poslovno povezivanje. Izlagači imaju priliku prikazati kako svojom djelatnošću trajno doprinose očuvanju okoliša za buduće generacije.
Kontakt: ICM d.o.o., T: +386 3 620 0703, www.icm.si
Voditeljica projekta: Vesna Nikšić, T: +386 41 292 141; E-mail: voda-aqua@icm.si      

„Generalni BH privredni sajam“, 01. - 05. listopada 2019. godine, Zenica, Bosna i Hercegovina
Međunarodni „Generalni BH privredni sajam“, 26. po redu, održavat će se od 01. do 05. listopada 2019. godine u Zenici.
Kontakt:
telefon/faks: 00 387 32 247 774, 247 770
mobitel: 00 387 61 475 505
e-mail: director@zeps.com
Više pojedinosti na:
info@zeps.com
marketing@zeps.com
www.zeps.com

„Eastern European Poultry Congress“, 04. listopada 2019. godine, Ožarow Mazowiecki, Poljska
Međunarodna konferencija i izložba o proizvodnji pilećeg mesa i jaja „Eastern European Poultry Congress“, održat će se 04. listopada 2019. godine u poljskom gradu Ožarow Mazowiecki.
Kontakt:
E-mail: croemb.warszawa@mvep.hr
Više pojedinosti na:
http://poultry-congress.com

Toronto Fall Home Show Toronto, 04. - 06. listopada 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se od 04. do 06.listopada 2019 godine održati Toronto Fall Home Show Toronto. Izlužba posvećena industrijama renovacije i dizajna stanovanja.
Više o događanju na: www.fallhomeshow.com
Organizator:
Fair organizer
Marketplace Events
31300 Solon Rd., Suite 3
OH 44139 Solon, USA
Tel: +1 (8)66 4633663
Fax: +1 (4)40 2485790
www.marketplaceevents.com    

Anuga 2019, 35. Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019., 05. – 09. listopada 2019. godine,  Köln, Njemačka
35. međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019 održat će se u Kölnu, u Njemačkoj, od 05. do 09. listopada 2019. godine. Pozivamo sve zainteresirane članice na iskaz interesa za sudjelovanje na nacionalnom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga, koji se svake dvije godine održava u Kölnu, u Njemačkoj, potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijeloga svijeta.
Sajam Anuga 2017 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 tis. m², a predstavilo se 7405 izlagača iz 107 zemalja. Posjetilo ga je više od 165.000 stručnih posjetitelja iz 198 zemalja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Europi. Više informacija o sajmu možete pronaći na poveznici http://www.anuga.com.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da popunjenu priloženu Anketu zainteresiranosti pošaljete na e-mail: jdukic@hgk.hr
Rok za iskazivanje interesa je 24. kolovoza 2019. godine.

KIDS AUSTRIA 2019, 06. - 07. listopada 2019. godine, Salzburg, Austrija
Kids Austria je specijalizirani sajam dječje opreme.
Oko 50 izlagača prezentira na ovom događanju svoje aktualne proizvode i kolekcije iz područja dječje sigurnosti, kolica, auto sjedalica, opreme za dječje sobe, igračke, hranu, odjeću, madrace, jastuke i sl. Svojom bogatom ponudom koja je namijenjena specijaliziranoj publici ovaj sajam pokriva širok spektar potreba ne samo djece već i roditelja.
Više informacija o sajmu moguće je dobiti na https://www.messen.de/de/3500/salzburg/kids-austria/info

„HUNGAROMED Health and Medical Technology Exhibition and Conference“, 07. - 09. listopada 2019. godine, Budimpešta, Mađarska
Sajam i izložba zdravstvene i medicinske tehnologije „HUNGAROMED Health and Medical Technology Exhibition and Conference“ održavat će se u Budimpešti od 07. do 09. listopada 2019. godine.
Namjera organizatora je izložbom i popratnim programima omogućiti predstavljanje razvitka i tehnoloških rezultata te medicinskih inovacija  za potrebe stručnjaka, liječnika i profesionalnog osoblja u zdravstvu. 
Više pojedinosti na: http://hungaromed.hu/en

Vancouver Fashion Week, 07. - 13. listopada 2019. godine, Vancouver, Kanada
U Vancouveru će se od 07. do 13. listopada 2019. godine u Chinese Cultural Centre of Greater Vancouver - Museum & Archives održati Vancouver Fashion Week na kojem će se predstaviti novi trendovi i modne inovacije međunarodnih i kanadskih renomiranih dizajnera.
Vancouver Fashion Week drugi je najveći sajam mode u Sjevernoj Americi, a nastavlja ubrzano rasti te postaje jedan od svjetski poznatih sajmova mode.
Više informacija o predmetnom sajmu mogu se pronaći na: https://10times.com/vancouver-fashion-week-vancouver

IPEC - International Products Exhibition & Conference, 08. - 10. listopada 2019. godine, Doha, Katar
Više o manifestaciji na https://www.ipecqatar.com
Kontakt:
Karen Rossler
Sales Consultant
P.O.Box
22376 Doha, Qatar
Phone +974 4432 9900 Ext. 691
Fax +974 4443 2891
Mobile +974 6631 3664
Website www.ifpexpo.com

„Corroboree West 2019“, 08. - 11. listopada 2019. godine, Perth, Australija
Turistički sajam „Corroboree West“, jedan od najvećih međunarodnih turističkih događaja u Perthu, održavat će se od 08. do 11. listopada 2019. godine, uz potporu  Ministarstva turizma Zapadne Australije, a okupit će najpoznatije međunarodne turističke operatore i agencije.
Bit će to prigoda za povezivanje australskih turističkih operatora s najjačim međunarodnim operatorima turističkih putovanja iz zemalja poput Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Novog Zelanda, Velike Britanije i drugih.
Više pojedinosti na:
https://tourism.tropicalnorthqueensland.org.au/listing/event/corroboree-west-2019/ 

Waste & Recycling Expo Canada Toronto, 09. – 10. listopada 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se 09. i 10. listopada održati Waste & Recycling Expo Canada Toronto, izložba posvećena svim sektorima povezanim sa odlaganjem otpada i recikliranjem.
Više o manifestaciji na stranici: Trade Show Contact https://waste-recycling-expo-canada.us.messefrankfurt.com/canada/en.html Kontakt:
Messe Frankfurt, Inc. 1600 Parkwood Circle, Suite 615 GA30339 Atlanta, USA
Tel: +1 (4)04 7709848016
Fax: +1 (4)04 7709848023
www.usa.messefrankfurt.com 

„Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva“, 09. - 11. listopada 2019. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
„Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva“, 41. izdanje, održavat će se od 09. do 11. listopada 2019. godine u Sarajevu.
Kontakt:
telefon/faks: 00 387 33 226 614: 201 183
e-mail: dejana.s@skenderija.ba, marketing@skenderija.ba
Više pojedinosti na:
www.skenderija.ba
www.sft.ba

Međunarodni ribolovni sajam Danfish, 09. - 11. listopada 2019. godine, Aalborg, Danska
Danfish International u Aalborgu je međunarodni sajam ribolovne industrije te vodeći sajam ove vrste u svijetu.
Sajam omogućuje posjetiteljima pregled ponude na tržištu, a izlagači imaju mogućnost predstaviti svoje proizvode domaćim i međunarodnim posjetiteljima.
Više informacija za izlagače i posjetitelje dostupno je putem linka http://www.danfish.com/en/.

Ambienta, 46. Međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, 09. – 13. listopada 29019. godine, Zagreb, Hrvatska
Konceptualno redizajnirana Ambienta poslovni je događaj od iznimnog značaja za drvnu industriju i dizajn interijera održati će se od 09. do 13. listopada 2019. na Zagrebačkom velesajmu, a zahvaljujući iznimnoj potpori Grada Zagreba u svojstvu suorganizatora i povjerenju izlagača, Ambienta i ove godine ostvaruje kvalitativan rast u izlagačkom i stručno-popratnom segmentu.
U devet paviljona Zagrebačkog velesajam Ambienta će biti predstavljena kroz sljedeće tematske cjeline:
eAmbiDOM - namještaj, kuhinje, kupaonice, parketi, vrata, prozori, kamini i dekoracije za dom
eAmbiPRO - materijali, oprema i strojevi
eDESIGN ZONA - noviteti u industriji namještaja te novi trendove uređenja interijera.
Više možete pogledati na https://www.zv.hr/sajmovi-7/ambienta-63/press-2542/2542

„26th INTERNATIONAL FISHERIES EXHIBITION“, 10. - 11. listopada 2019. godine, Aalborg, Danska
Jedan od najvažnijih svjetskih sajmova opreme za ribolovnu industriju „26th INTERNATIONAL FISHERIES EXHIBITION“ održavat će se od 10. do 11. listopada 2019. godine u Aalborgu, a okupit će više od 400 izlagača iz 20 država te oko 14.000 posjetitelja iz 50 država.
Više pojedinosti na: http://www.danfish.com/en/

„Belgrade Food Show“, 10. - 11. listopada 2019. godine, Beograd, Srbija
Belgrade Food Show 2019 osmišljen je kao prigoda da se širokoj domaćoj i regionalnoj publici predstavi jedinstveni spoj autentične tradicije, inovacija i ljubavi prema hrani, koji regionalnu hranu čini posebnom. Pored izlagačkog dijela, biti će organizirane serije predavanja i panel diskusija posvećenih izgledima visokokvalitetne hrane, mogućnostima za izvoz, globalnim trendovima, očekivanjima kupaca, kao i primjerima dobre prakse. Tijekom događaja, posebna pažnja biti će usmjerena na B2B segment i sastanke proizvođača s potencijalnim kupcima. Manifestaciju organizira Asocijacija za promociju srpske hrane uz podršku USAID Projekta za konkurentno gospodarstvo.
Izlagači će imati mogućnost predstaviti svoje jedinstvene proizvode, podijeliti iskustva s ostalim proizvođačima i susresti se s potencijalnim domaćim i međunarodnim kupcima i distributerima. Kupci će imati prigodu otkriti regionalnu industriju visokokvalitetne hrane i upoznati poduzetnike i njihove proizvode.
Tijekom prošlogodišnjeg dvodnevnog programa, Belgrade Food Show 2018 svoje proizvode prikazalo je 80 izlagača iz 11 zemalja, a održano je 7 panel diskusija, 4 predavanja u kojima je sudjelovalo 25 domaćih i međunarodnih eksperata i proizvođača. Specijalni gost bio je Alan Coxon, čuveni TV kuhar i promotor, britanski veleposlanik hrane, pića i turizma.
Kontakt osoba organizatora: Marija Radović, +381 69 627 452;  marija.radovic@apsf.rs
Detaljnije informacije dostupne su na linku: http://belgradefoodshow.rs/

OLMA St. Gallen sajam poljoprivrede i prehrane, 10. – 20. listopada 2019. godine, St. Gallen, Švicarska
OLMA St. Gallen sajam poljoprivrede i prehrane održati će se 10. do 20. listopada 2019. godine u St. Gallenu na adresi Olma Messen St. Gallen, Splügenstr. 12, CH-9008 St. Gallen, St. Gallen, Schweiz.
Na sajmu će se uz ostalo održati izložba životinja , posebne izložbe, informacijski punktovi, predstavljanje novih proizvoda i sl. Sajam je otvoren za široku publiku
Organizator:
Veranstalter
Olma Messen St.Gallen
Splügenstr. 12
CH-9008 St. Gallen, Schweiz
Tel: +41 (0)71 2420101
Fax: +41 (0)71 2420103
info@olma-messen.ch  
www.olma-messen.ch               

CULTIVA HANFMESSE, 11. - 13. listopada 2019. godine, Beč, Austrija
Cultiva Hanfmesse međunarodni je sajam konoplje i konopljinih proizvoda.
Više od  100 izlagača iz Austrije promovira na ovom sajmu svoje proizvode i usluge poput konopljinog ulja, tekstilnih proizvoda, kozmetike i različitih medicinskih proizvoda.Na pratećem kongresu eksperti iz branše, poduzetnici i novinari razmjenjuju najnovije informacije o alternativnim mogućnostima primjene ove u zadnje vrijeme vrlo popularne biljke.
Više informacija o ovom sajmu moguće je dobiti na adresi https://www.messen.de/de/16628/wien/cultiva/info

„Budapest Water Summit 2019“ svjetska konferencija i izložba o vodama, 15. - 17. listopada 2019. godine, Budimpešta, Mađarska
U organizaciji mađarske Vlade i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Jánosa Ádera, u Budimpešti će se od 15. do 17. listopada 2019. godine po treći puta održati međunarodna konferencija i sajam posvećeni vodama i tehnologijama povezanim s vodama.  Međunarodna konferencija o vodama se održava pod motom „Preventing Water Crises“ s ciljem promicanja rješenja za rastuće probleme vezanih uz vode.
Uz konferenciju, na kojoj se očekuju i strani dužnosnici, predstavnici gospodarskog i financijskog sektora, znanstvenici i  eksperti za vode i dr., održat će se i prateći „Water Expo“.          
Detaljnije o summitu o vodama i sajmu na  https://www.budapestwatersummit.hu/en.

„AUTOMOTIVE-HUNGARY“, 16. - 18. listopada 2019. godine, Budimpešta, Mađarska
Sajam automobilske industrije i tehnike „AUTOMOTIVE-HUNGARY“, 7. po redu, održavat će se od 16. do 18. listopada 2019. godine u Budimpešti, u organizaciji HUNGEXPO–a.  Riječ je o najdinamičnijem i najbrže rastućem sektoru gospodarstva u Mađarskoj, a osim proizvođača automobila u Mađarskoj (Suzuki, Audi, Mercedes-Benz), sudjelovat će i brojni domaći te strani dobavljači auto-dijelova i tehnike.
Više pojedinosti na: http://automotivexpo.hu/en

25. Međunarodni sajam građevine, 16. – 20. listopada 2019. godine, Quito, Ekvador
25. Međunarodni sajam građevine održava se u Quitu od 16. do 20. listopada 2019. Organizator je Komora građevinske industrije Ekvadora CAMICON. Na sajmu se očekuje sudjelovanje tvrtki koje izrađuju, distribuiraju, prodaju, izvoze i uvoze građevinski material, strojeve i opremu iz Ekvadora i inozemstva.
Mjesto održavanja je Centro de Convenciones Metropolitano, calle Juan Pablo Sanz e Inaquito, Quito.
Kontakt za upite: feriaquitoconstruccion@gmail.com, gđa Veronica Oquendo.
Više informacija na www.quitoferiaconstruccion.com

GEWINN - MESSE, 17. - 18. listopada 2019. godine, Beč, Austrija
Gewinn - Messe je međunarodni sajam specijaliziran za kapitalna ulaganja.
Oko 70 izlagača prezentira na ovom sajmu svoje proizvode, usluge i informativne platforme vezane uz lukrativne ulagačke strategije za budućnost. Ponuda obuhvaća dionice, obveznice, rentna osiguranja, Crowdinvesting,financijske usluge i franšize, investicijske fondove, nekretnine, opcije i certifikate. U okviru pratećeg programa održavaju se brojni seminari, predavanja i diskusije.
Više informacija o ovom sajmu moguće je vidjeti na adresi https://www.messen.de/de/3554/wien/gewinn-messe/info

„Beauty&Style“, 18. - 20. listopada 2019. godine, Budimpešta, Mađarska
Međunarodni sajam ljepote i kozmetike „Beauty&Style“ održavat će se od 18. do 20. listopada 2019. godine u Budimpešti. Riječ je o jednom od većih sajmova te vrste u ovom dijelu Europe.
Procjenjuje se uobičajeno sudjelovanje više stotina tvrtki izlagača iz kozmetičkog biznisa te oko 20 tisuća posjetitelja.
Sajam se nudi i kao odlična platforma za umrežavanje tvrtki iz spomenutog biznisa.
Više pojedinosti na: http://beautyandstyle.hu/en/home

4.World Travel Show, 18. - 20. listopada 2019. godine, Varšava, Poljska
U Varšavi će se od 18. do 20. listopada 2019. održati 4.World Travel Show.
Ovaj sajam turizma održava se u Nadarzynu, na rubu Varšave gdje se nalazi veliki kompleks PTAK Warsaw Expo.
Više informacija može se naći na web stranici https://worldtravelshow.pl/en/?gclid=EAIaIQobChMIgfOmwNO94gIVDh0YCh0utw5FEAAYASAAEgLUbfD_BwE.
Zainteresirani se mogu javiti VRH Varšava na e-mail croemb.warszawa@mvep.hr

„Quality Travel Fair - Where the journey begins“, 18. - 20. listopada 2019. godine, Kopenhagen, Danska
Turistički sajam „Quality Travel Fair - Where the journey begins“ održavao se od 18. do 20. listopada 2019. godine u Kopenhagenu. Njegovo prošlogodišnje izdanje okupilo je više od 17.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na:
https://vagabond.biz/the-travel-events/quality-travel-event-cph/english-exhibitor-information/

Zuger Messe, 19. – 28. listopada 2019. godine, Zug, Švicarska
Od 19. do 28. listopada 2019. godine održati će se Zuger Messe, najveći i najuspješniji sajam proizvoda i usluga za trgovinu i gospodarstvo u središnjoj Švicarskoj. Sajam je otvoren za stručnu i široku publiku.
Adresa: Messegelände Stierenmarktareal, Chamerstr. 56, CH-6300 Zug, Zug, Schweiz
Organizator:
Messe Zug AG
Chamerstra. 56
CH-6300 Zug, Schweiz
Tel: +41 (0)422 4545
Fax: +41 (0)422 4546
info@zugermesse.ch   
www.zugermesse.ch              

Professional Beauty Ireland 2019, 20. – 21. listopada 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodni sajam ljepote i kozmetike Professional Beauty Ireland 2019 održat će se od 20. do 21. listopada 2019. godine u izložbenom prostoru RDS-a u Dublinu. Riječ je o jednom od većih sajmova te vrste u Irskoj.
Zajedno sa sajmom ljepote i kozmetike održat će se jedini sajam u Irskoj koji je posvećen njezi kose  pod nazivom HJ Live Ireland.
Više pojedinosti na: https://professionalbeauty.co.uk/e/Ireland/site/Home

HJ Live Ireland, 20. – 21. listopada 2019. godine, Dublin, Irska
Jedini irski sajam koji je posvećen njezi kose održat će se od 20. do 21. listopada 2019. godine u izložbenom prostoru RDS-a u Dublinu.
Zajedno s njim održat će se međunarodni sajam kozmetike i ljepote pod nazivom Professional Beauty Ireland 2019.
Više pojedinosti na: https://salonexhibitions.co.uk/e/hjliveireland/site/home

3. INVESTICIJSKI FORUM ZDRAVLJA I TURIZMA ADRIATIC REGIJE, 21. - 22. listopada 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Potaknuti prošlogodišnjim uspjesima 2. AHT Foruma, ove godine 3. AHT Invest Forum 2019. priprema novi portfelj zdravstveno-turističkih projekata i posebnu kvalitetnu ponudu zdravstveno-turističkih usluga, značajnu za sve pružatelje zdravstvenih i turističkih usluga.
Uskoro više na http://www.adriatichealth.com/
PROJEKTI I INVESTITORI 2. AHT FORUM
Nakon uspješno održanog 2.  Invest Foruma koji je okupio  više od 200 sudionika iz 16 zemalja, predavača, investitora i developera, stručnjaka i izlagača iz industrija zdravstva i turizma, zatim predstavnike država, županija, gradova, općina, turističkih ureda i zajednica, predstavnike financijske industrije i raznih pratećih biznisa povezanih s investicijskim projektima (brownfield i greenfield), američku business elitu..NASTAVLJAMO DALJE !!!!
2. AHT Forum prezentirao je konkretne i pripremljene projekte (12), razgovaralo se o značaju Adriatic Health Tourism Platforme - okviru za financiranje zdravstveno-turističkih investicija u sklopu kohezijske politike EU 2021.-2027., razvoju i investicijskom aspektu zdravstvenog turizma i njegovom položaju u odnosu na ekonomske prilike Adriatic regije i Europske Unije.
Medicinska grupa d.o.o. pružila je veliku potporu promociji  projekta „Pašman Rivijera“  i KLJUČNO doprinijela spajanju investitora i partnera.
REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO NA 3. AHT INVEST FORUMU OD 21. DO 22. LISTOPADA!
Medicinska Grupa d.o.o.
Savska cesta 41/XVI.kat
10 000 Zagreb
Ured t: +385 99 327 1712
e: office@adriatichealth.com
e:  miljenko.bura@zg.t-com.hr
t: +385 98 288 891
w: www.adriatichealth.com
w: www.medicinska-grupa.hr

Sajam Priroda – zdravlje, 23. – 26. listopada 2019. godine, Ljubljana, Slovenija
Sajam Priroda – zdravlje temelji se na dugoročnim trendovima povećanja ekološke svijesti i važnosti zdravog načina života. Riječ je o najvećem sajmu o zdravom stilu života u Sloveniji koji će ove godine u povodu jubilarne 50. obljetnice pogledati 20.000 zainteresiranih posjetitelja.
Projekt obuhvaća izložbeni i stručni dio, a želi prikazati raznolikost i cjelovitost prirode koja utječe na svakidašnji život cijelog društva. Tematske cjeline su: prehrana, zdravlje, wellness i prirodna kozmetika, gibanje te zeleni suživot.
Više na: www.narava-zdravje.si
Kontakt:
Matjaž Kovačič –Voditelj sajma
 + 386 1 300 26 64
matjaz.kovacic@gr-sejem.si
Taja Paternost
+ 386 1 300 26 24
taja.paternost@gr-sejem.si
Matic Drnovšek
+ 386 1 300 27 19
matic.drnovsek@gr-sejem.si
Darja Heimbring
+ 386 1 300 26 21
darja.heimbring@gr-sejem.si

„International Tourism & Travel Industry Show", 25. – 27. listopada 2019. godine, Montreal, Kanada
Sajam turizma „International Tourism & Travel Industry Show" održavat će se od 25. do 27. listopada 2019. godine u Place Bonaventure u Montrealu. Na sajmu se očekuje sudjelovanje oko 400 izlagača iz 100 zemalja svijeta, a svoje ponude predstavit će turističke agencije, turoperatori i turistički agenti.
Više pojedinosti na: http://www.salontourismevoyages.com/en/

“permanent tsb Ideal Home Show“, 25. – 28. listopada 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodni sajam namještaja, dizajna i prateće industrije „permanent tsb Ideal Home Show“ održavat će se u razdoblju od 25. do 28. listopada 2019. godine u izložbenom prostoru RDS-a u Dublinu.
Više pojedinosti na: https://idealhome.ie/

QS World MBA Tour, 26. listopada 2019. godine, Zürich, Švicarska
QS World MBA Tour održava se 26. listopada 2019. u Zürichu. MBA Tour je sastanak posjetitelja s predstavnicima švicarskih i internacionalnih poslovnih škola. Na sajmu se može saznati sve o njihovim MBA i ExecMBA programima, a može se postati i sretni dobitnik stipendije za neke od škola.
Sajam se održava u Zürich Marriott Hotel, Neumuhlequai 42, CH-8006 Zürich, Zürich, Schweiz
Organizator je  QS Quacquarelli Symonds Ltd. 1 Tranley Mews, Fleet Road
NW3 2DG London, Großbritannien
Tel: +44 (0)20 74241911
Fax: +44 (0)20 12847202
Bjoern.schlesinger@qs.com  
www.topmba.com       

QITCOM 2019 "Safe Smart Cities", 29. listopada - 01. studenog 2019. godine, Doha, Katar 
Pod pokroviteljstvom katarskog emira, šeika Tamima Al Thania, Ministarstvo transporta i komunikacije organizira od 29. listopada do 01. studenog 2019.g. u Dohi, Qatar po 5. put izložbu  i konferenciju QITCOM 2019 (Qatar Information Technology Exhibition and Conference) sa temom "Safe Smart Cities".
Očekuje se sudjelovanje više od 500 međunarodnih sudionika, 300 međunarodnih i lokalnih kompanija i 100 međunarodnih i lokalnih start-up firmi.
Očekuje se preko 90 govornika, međunarodnih i domaćih stručnjaka iz domene "Smart City Technology".
Više informacija se može naći na webu: https://www.qitcom.qa/
Kontakt za upite je: qitcom@qitcom.qa; Latifa Al-Kaabi: +974-40452369

„High Tech Summit“, 30. - 31. listopada 2019. godine, Kopenhagen, Danska
Konferencija i izložba „High Tech Summit“ održavat će se od 30. do 31. listopada 2019. godine u Kopenhagenu, u organizaciji Tehničkog sveučilišta Danske. Cilj summita je organizirati savršeno okruženje za upoznavanje i razmjenu ideja te prezentaciju novih tehnoloških postignuća između kompanija, start-up društava, organizacija i sveučilišta.  U 2018. godini na summit su sudjelovale 62 države, 1.266 kompanija, 692 istraživača, više od 1.400 studenta te oko 6.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: https://www.hightechsummit.dk/

 

  Studeni 2019.


"Timber Tools and Artisan Show", 01. - 03. studenog 2019. godine, Canberra, Australija
Godišnji međunarodni sajam drvne industrije, posuđa, keramike, stakla i kože "Timber Tools and Artisan Show," kao nasljednik prošlogodišnjeg “Timber And Working With Wood Show,” se održava od 01. do 03. studenoga 2019. u Canberri, Australija (Exhibition Park [EPIC], Flemington Road, Mitchell ACT) i jedan je od važnijih i većih sajmova u Australiji u spomenutom sektoru.
Za ovogodišnji sajam u Canberri očekuje se oko 5,000 posjetitelja i nekoliko stotina izlagača (više o izlagačima na https://www.timberandworkingwithwoodshow.com.au/exhibitors-at-the-show/)
Osnovne informacije o ovom sajmu mogu se pronaći na ovom web linku: https://www.timberandworkingwithwoodshow.com.au/canberra-timber-tools-artisan-show/ te se informacije za prijavu potencijalnih izlagača na navedeni sajam mogu pronaći na https://www.timberandworkingwithwoodshow.com.au/become-an-exhibitor/.
Kontakt: Phoenix Exhibitions Pty Ltd, Ms. Candice Tocknell-Gray, Mob. +61 478 811 234, Email: info@phoenixexhibitions.com.au

„46. MEĐUNARODNI VELESAJAM“, 01. - 10. studenog 2019. godine, Bagdad, Irak
Međunarodni velesajam u Bagdadu je veliki godišnji gospodarski događaj u Iraku koji će se po 46. put održavati u razdoblju od 01. do 10. studenog 2019. godine.
Više pojedinosti na:
http://fairs.iq/ 
INFORMACIJA
Mobitel: +9647800728276
E-mail: iraqifairs@gmail.com , interior.fairs@yahoo.com

Drugi Kineski međunarodni uvozni sajam (CIIE 2019), 05. - 10. studenog 2019. godine, Šangaj, Kina
Drugi Kineski međunarodni uvozni sajam (2nd China International Import Expo) održat će se od 5. do 10. studenog 2019. godine u Šanagaju. Trenutno su otvorene prijave za zainteresirane izlagače, a do 31. siječnja 2019. nude se i posebni popusti za zakup prostora na sajmu.
Najveći uvozni sajam održava se na lokaciji National Exhibition and Convention Centera u Šangaju i to na prostoru od gotovo 300.000 četvornih metara.
Sajam je podijeljen po kategorijama izlaganja, te su hale tematski uređene:
•Potrošačka elektronika i uređaji
•Odjeća, pribor i potrošačka roba
•Automobili
•Vrhunska visoko inteligentna oprema
•Hrana i poljoprivredni proizvodi
•Medicinska oprema i medicinski proizvodi za njegu
•Trgovina usluga
Zainteresirane tvrtke za izlaganje na sajmu CIIE 2019 trebaju se prijaviti direktno kineskom organizatoru putem online obrasca na službenim stranicama sajma.
Cijena standardnog štanda (booth) od 9 metara četvornih je 3.000 USD, a najam praznog prostora za uređenje (minimum koji se mora unajmiti je 36 m²) 300 USD po metru kvadratnom. Više informacija nalazi se u brošuri u pratećim dokumentima.
Prijave za izlagače otvorene su do 30. travnja 2019., a za prijavljene do 31. siječnja 2019. nude se i posebni popusti na cijene najma (20% popusta).
Na marginama održavanja sajama održavaju se razna događanja poput poslovnih edukacija, individualnih razgovora tvrtki (business matchmaking) i drugo.
Na prošlogodišnjem, prvom sajmu ove vrste, sudjelovali su predstavnici ukupno 172 zemlje, regije i međunarodne organizacije te više od 3.600 tvrtki.
Molimo vas da ako se prijavite za sudjelovanje na sajmu CIIE 2019 da i HGK o tome obavijestite (na email jdumicic@hgk.hr) kako bismo vam pomogli s daljnjim eventualnim tehničkim pripremama za izlaganje na sajmu.

Match4Industry B to B, 06. – 07. studenog 2019. godine, Kocaeli, Turska
ABİGEM East Marmara i Industrijska komora grada Kocaelija u suradnji s Enterprise Europe Network organiziraju osmi po redu Match4Industry B to B susret 06. i 07. studenog 2019. u prostorima SANTEK sajma, Kocaeli Turska.
Predmet poslovnih interesa su automobilska industrija i proizvodnja rezervnih dijelova, metalska industrija, plastika i guma, kemijske boje  i premazi, građevinski materijali, električni proizvodi, elektronika, energija, komunikacije.
Organizator nudi usluge  smještaja jednog predstavnika tvrtke (tri noćenja u hotelu 5*) pod uvjetom da se prijava obavi preko trgovinskog atašea u veleposlanstvu Turske u zemlji iz koje dolazi,  zatim usluge lokalnog prijevoza, prevođenja na i sa engleskog jezika, obroke i svečanu večeru.
Rok za registraciju: 25. listopad 2019.
Više na http://match4industry.com/   

“Geo Week 2019 Industry Track”, 06. - 07. studenoga 2019. godine, Canberra, Australija
Ove godine Australska svemirska agencija, uz podršku Australske nacionalne agencije za znanost i tehnologiju, organizira „Group on Earth Observation (GEO) Week 2019“ u National Convention Centre, Canberri i na marginama tog skupa će se 06. i 07. studenoga 2019. održati “Geo Week 2019 Industry Track,” a na kojem se očekuje oko 5,000 posjetitelja i nekoliko stotina izlagača iz vodećih svjetskih tehnoloških tvrtki. 
Na tom svjetskom skupu vlada iz 105 GEO država članica, komercijalnog sektora, međunarodnih i drugih organizacija očekuje se niz aktivnosti oko ključnih pitanja razvoja našeg planete i zaštite okoliša, a u skladu s UN-ovom Agendom za održivi razvoj 2030., Pariškim sporazumom i Sendai okvirom za smanjenje rizika od katastrofa 2015-2030.
Osnovne informacije i formulari za prijavu za sajam industrijske tehnologije “Geo Week 2019 Industry Track” su dostupne na službenim web stranicama “Geo Weeka 2019”  http://www.earthobservations.org/geoweek19.php?t=industry_track, kontakt email je GEOIndustryTrack@ga.gov.au i rok za prijavu je 15. srpnja 2019.
Registracija se plaća u iznosu od 250 australskih dolara, te ukoliko postoji interes za zakupom štanda na ovom sajmu, potrebno je platiti dodatnih 250 australskih dolara po kvadratnom metru zakupljenog prostora.
Za sve dodatne informacije prosljeđujemo i kontakt: Joe Andrews, Industry Track Lead – GEO Taskforce, Email:  GEOIndustryTrack@ga.gov.au, Tel. +61 2 6249 9111

Brčko 2019“, 07. - 09. studenoga 2019. godine, Brčko, Bosna i Hercegovina
Međunarodni gospodarski sajam „Brčko 2019“, 18. izdanje, održavat će se od 7. do 9. studenoga 2019. godine u Brčkom. Bit će to prigoda za susret velikog broja poslovnih ljudi na jednom mjestu, u cilju razmjene novih ideja i iskustava te uspostave novih kontakata.
Više pojedinosti na: www.brcko-pkomora.com
OVDJE

„PHILOXENIA“, 08. - 10. studenog 2019. godine, Solun, Grčka
Međunarodni sajam turizma „PHILOXENIA“ održavat će se u Solunu od 8. do 10. studenoga 2019. godine. Riječ je o najvećoj sajamskoj manifestaciji te vrste u Grčkoj i Jugoistočnoj Europi. Na prošlogodišnjem izdanju sajma zabilježeno je 400 izlagača i oko 20.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: https://philoxenia.helexpo.gr/en

Godišnja konferencija o vojnim komunikacijama i informacijskim sustavima “MilCIS 2019“, 12. - 14. studenog 2019. godine, Canberra, Australija
Od 2007. godine u studenom svake godine, The Defence Chief Information Officer Group (CIOG - Glavna skupina za informiranje časnika obrane), zajedno s University of New South Wales (UNSW) iz Canberre i Institute of Electronic and Electrical Engineers (IEEE), organiziraju Godišnju konferenciju o vojnim komunikacijama i informacijskim sustavima (Annual Military Communications and Information Systems Conference, MilCIS - (http://www.milcis.com.au/). 
I ove godine, od  12. do 14. studenoga 2019. u Nacionalnom kongresnom centre Canberra, ACT, Australija, organizirat će se 13. godišnja konferencija MilCIS te se očekuje oko 3.000 gostiju i 110 izlagača iz vojnih i vladinih organizacija, akademije i predstavnika obrambene industrije. 
Uz glavne prezentacije, tehničke prezentacije i panele na MilCIS konferenciji, u sklopu MilCIS-a organizirana je i izložba (EXPO) koja pruža mogućnost izlagačima demonstriranje novih tehnologija i promoviranja proizvoda i usluga sudionicima.
MilCIS je jedina australska konferencija koja se strateški usredotočuje na ključne tehnologije, proizvode, sustave i usluge povezane s vojnim komunikacijama i informacijskim sustavima.
•Polaznici MilCIS Expo-a mogu se prijaviti preko njihovih web stranica - http://www.milcis.com.au/exhibition, te imaju besplatan pristup MilCIS dvorani (Exhibition Hall) i prezentacijama koje se održavaju tijekom cijele konferencije u Kraljevskom kazalištu (Royal Theatre). Polaznici MilCIS Expo NEMAJU pristup prezentacijama na MilCIS konferenciji.
•Sudionici na MilCIS konferenciji plaćaju odgovarajuću kotizaciju za konferenciju (o naknadama vidjeti http://www.milcis.com.au/register) i imaju potpuni pristup svim prezentacijama konferencije (pet paralelnih sjednica uključujući EXPO prezentacije u Royal Theatre), doručak i ručak s proizvodima, pristup dvorani, dnevni konferencijski jutarnji / popodnevni čaj i ručak te konferencijsku večeru.
 Za daljnje informacije molimo kontaktirajte organizatore:
MilCIS Professional Conference Organisers,  Consec – Conference Management
(http://www.consec.com.au/)
PO Box 3127, BMDC ACT 2617 Australia
Tel.: +61 2 6252 1200; Fax: +61 2 6252 1222
Email: milcis@consec.com.au

„Japan Home & Building Show 2019“, 12. - 15. studenog 2019. godine, Tokio, Japan
Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora tehnologija građenja posjetit će Japan od 12. do 15. studenog 2019. godine u okviru inicijative EU Gateway/Business Avenues. Tvrtke iz država članica EU-a odabrane za sudjeluje u spomenutoj misiji imat će mogućnost predstaviti se na Međunarodnom sajmu Japan Home & Building Show 2019, upoznati potencijalne poslovne partnere te saznati više o mogućnostima poslovanja na japanskom tržištu.
Tvrtkama odabranima za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji Europska komisija osigurava široki spektar usluga poslovne podrške, uključujući znatnu logističku i financijsku potporu. Rok za prijavu: 28. lipnja 2019. godine.
Više pojedinosti na:
https://www.eu-gateway.eu/business-missions/missions-calendar/construction-building-technologies-japan-0
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/eu-gateway-business-avenues-mission-construction-building-japan-2019.pdf.pdf

Izložba i konferencija WATEC 2019 (Water Technology and Environmental Control), 18. - 21. studenog 2019. godine, Tel Aviv, Izrael
Izložba i konferencija WATEC međunarodno je događanje koje se održava od 2007. svake druge godine te okuplja izraelske i strane poduzetnike, kompanije, ulagače, predstavnike državnih i lokalnih institucija i stručnjake iz područja voda i gospodarenja vodama. Konferencija predstavlja priliku za razmjenu iskustava i stjecanje uvida u najnovija inovativna tehnološka rješenja za gospodarenje vodama i u drugim povezanim industrijama.
Ovogodišnja izložba i konferencija održava se od 18.-21. studenog 2019. (David InterContinental Tel Aviv), a središnja tema je: Upravljanje vodama i inovacije – usmjeravanje globalnog vodstva prema odgovornom gospodarenju i zaštiti voda.
Kontakt: gđa Eva Waisler, tel: +972-74-7457493, e-mail: ewaisler@kenes-exhibitions.com.
Više informacija o događanju, kotizaciji i prijave na: http://watec-israel.com/

„DataCentres Ireland 2019“, 19. – 20. studenog 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodna tehnološka konferencija o podatkovnim centrima „DataCentres Ireland 2019“ održavat će se od 19. do 20. studenoga 2019. godine u Dublinu (Royal Dublin Society).
Više pojedinosti na: https://www.datacentres-ireland.com/

„MILIPOL Paris“, 19. - 22. studenog 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam naoružanja i opreme za oružane i policijske snage „MILIPOL Paris“ održavat će se od 19. do 22. studenoga 2019. godine u prostorima centra Paris-Nord Villepinte u Parizu.
Riječ je o prvom svjetskom sajmu koji je u potpunosti namijenjen pitanjima sigurnosti, a obuhvaća predstavljanje proizvoda i inovativnih usluga iz područja borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, kontrole granica, zaštite industrijskih i drugih osjetljivih područja, analize i upravljanje rizicima, gradske sigurnost i slično.
"MILIPOL Paris 2016“ okupio 1.005 izlagača iz 53 zemlje, 29.939 posjetitelja iz 151 zemlje te 161 službeno izaslanstvo iz 77 zemalja.
Iz Hrvatske su na sajmu nastupile tvrtke Šestan Busch, Agencija Alan, Galeb, P-mtč, Odjeća, Kap-ko, Šešir, Croshield i Galko, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Više pojedinosti na: http://en.milipol.com/  

„IsraFood“, 26. - 28. studenog 2019. godine, Tel Aviv, Izrael
Najveći i najvažniji međunarodni sajam hrane (košer i ne-košer) i pića (alkoholna i bezalkoholni napitci) u Izraelu  „IsraFood“ održavat će se od 26. do 28. studenoga 2019. godine u  Tel Avivu, pod pokroviteljstvom Udruženja izraelskih gospodarskih komora (FICC).
U okviru IsraFood-a, održavat će se i izložbe Hotex (oprema i usluge za ugostiteljstvo), Kitex (oprema i usluge za kuhinje, restorane) i Bake&Cake te niz vezanih događaja, poput godišnjih sastanaka izraelskih predstavnika prehrambene industrije, maloprodajnih lanaca, restorana, kao i kulinarska predstavljanja te radionice. Na „IsraFood 2018“ predstavljalo oko oko 80 tvrtki.
Kontakt:
telefon: + 972 3 5626090
faks:       + 972 3 5615463
e-mail:   expo@stier-group.com
Više pojedinosti na: https://www.stier.co.il/israfood/en/ 

Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora željezničkih usluga i tehnologija, 26. – 29. studenog 2019. godine, Tokio, Japan
U okviru inicijative EU Gateway / Business Avenues, poslovna misija europskih tvrtki iz sektora željezničkih usluga i tehnologija posjetit će Japan od 26. do 29. studenoga 2019. godine. Tvrtke iz država članica EU-a odabrane za sudjelovanje u spomenutoj misiji imat će mogućnost predstaviti se na sajmu Mass-Trans Innovation Japan 2019, uspostaviti poslovne kontakte s potencijalnim klijentima i poslovnim partnerima te saznati više o mogućnostima poslovanja na japanskom tržištu.
Rok za prijavu: 19. srpnja 2019. godine.
Više informacija dostupno je na:
https://www.eu-gateway.eu/business-missions/missions-calendar/railway-technologies-services-japan-0
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/eu-gateway-japan-railway-technologies-services-japan-2019.pdf
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/Market%20Opportunity-JP-Railways-20190208.pdf
Tvrtkama iz država članica EU-a odabranima za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji Europska komisija osigurava široki spektar usluga poslovne podrške, uključujući znatnu logističku i financijsku potporu.

„7.OIC Halal Expo“, 28. studenog - 01. prosinca 2019. godine, Istanbul, Turska
Sedmi Halal sajam zemalja OIC-a „7.OIC Halal Expo“ održavat će se od 28. studenoga do 1. prosinca 2019. godine u Istanbulu pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Republike Turske.
Cijeneći dosadašnje aktivnosti u sferi halala, relativno veliki broj halal certifikata u posjedu hrvatskih kompanija te izvoznih potencijala i visokih stopa rasta koje bilježi halal tržište, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ankari upućeno je pismo kojim se pozivaju sve relevantne hrvatske institucije i kompanije na aktivan angažman vezano za pravovremenu i koordiniranu pripremu nastupa na spomenutom događaju.
Više pojedinosti na: www.halalsummit.com.tr

 

  Prosinac 2019.


„Dreamtime 2019“, 02. - 03. prosinca 2019. godine, Perth, Australija
Turistički sajam „Dreamtime“, prvo izdanje, održavat će se od 02. do 03. prosinca 2019. godine u Perthu, a okupit će više od 100 međunarodnih operatora specijaliziranih  za organizacije konferencija i kupce takozvanih „incentive“ aranžmana.
Više pojedinosti na: http://businessevents.australia.com/en/plan-your-event/news-ideas/the-latest-on-perth/dreamtime-2019.html 

The Buildings Show, 04. – 06. prosinca 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se od 04. do 06. prosinca 2019. godine održati The Buildings Show koji obuhvaća sve industrije i sektore koji su povezani s građevinskom industrijom.
Više informacija, pitanja i prijava na stranici : https://www.thebuildingsshow.com/en/home.html

„EIMA AGRIMATCH INDIA 2019“, 05. – 07. prosinca 2019. godine, New Delhi, Indija
Izložba  poljoprivrednih strojeva i alata „EIMA AGRIMATCH INDIA 2019“ održavat će se od 05. do 07. prosinca  2019. godine u New Delhiju, u organizaciji Federacije indijskih gospodarskih komora FICCI i talijanske Federacije proizvođača poljoprivrednih strojeva, a okupit će proizvođače poljoprivrednih strojeva i alata iz cijelog svijeta.
U planu je i održavanje radionica i predavanja eminentnih stručnjaka iz pripadajućih područja. Posebna pažnja posvetiti će se networkingu - omogućavanju međusobnih kontakata zainteresiranih strana.
Više pojedinosti na: jasmeet.singh@ficci.com