Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.


 

Ožujak 2023. 


9. Konferencija SMART CITIES 2023., 28. – 29. ožujka 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
9. Konferencija SMART CITIES 2023 održati će se od 28. do 29. ožujka 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu u Velikoj kongresnoj dvorani.
Kvalitetno upravljanje temeljem održivih strategija, odgovornost, transparentnost, sudjelovanje građana, kao i smanjenje emisije štetnih plinova, energetska učinkovitost, zbrinjavanje otpada, pametna mobilnost i digitalizacija gradova ključni su čimbenici za osiguranje održivog napretka. Na konferenciji će čelni ljudi hrvatskih gradova predstavit nove projekte, otvorene natječaje i buduće planove. Također ćemo čuti i iskustva dobavljača i pružatelja pametnih usluga, tvrtke koje svojim rješenjima pridonose uspješnoj integraciji inovacija te uz postojeće strategije implementacije pametnih rješenja vode do održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima.
Konferencija će okupiti predstavnike gradova, poduzetnike koji nude pametna rješenja, akademsku zajednicu i javni sektor kako bi zajednički pronašli odgovore na goruća pitanja i detektirali kvalitetne primjere implementacije pametnih rješenja u praksi.
Kontakti - Poslovni skupovi
Tomislav Blagaić
tomislav.blagaic@lider.media
Nataša Dević
natasa.devic@lider.media
Tina Kovačić
tina.kovacic@lider.media
tel: 01/6333-500
PRIJAVA
PROGRAM

14. Međunarodna konferencija o akvakulturi, 29. – 31. ožujka 2023. godine, Vukovar, Hrvatska
HGK organizira 14. Međunarodnu konferenciju o akvakulturi koja će se održati od 29. do 31. ožujka 2023. u kongresnom centru hotela Lav u Vukovaru. Konferencija je tradicionalni susret gospodarstvenika, znanstvenika, predstavnika državne uprave i ostalih povezanih sudionika iz područja akvakulture. Kao i prethodnih godina konferencija će biti oraganizirana u suradnji s znanstvenim institucijama, nadležnim državnim tijelima i lokalnom zajednicom.
Konferencija o akvakulturi je posvećena prikazu trenutnog stanja i utvrđivanja bitnih strateških, tehnoloških, gospodarskih i znanstvenih spoznaja i rješenja nužnih za uspješan razvoj akvakulture  u Republici Hrvatskoj.
Konferencija je, počevši od 2007. godine, u Vukovaru održana 10 godina za redom, prvo pod nazivom Međunarodno savjetovanje o slatkovodnom ribarstvu i potom Međunarodni gospodarsko-znanstveni skup o ribarstvu, a prethodila su joj Nacionalna znanstveno-stručno savjetovanja s međunarodnim sudjelovanjem, koja su održana u Bizovcu u periodu 1999-2002.
Prema zaključcima Organizacijskog odbora, počevši od 2016. godine Konferencija će se održavati u Vukovaru svake druge godine pod nazivom: Međunarodna konferencija o akvakulturi – Aquaculture Conference.
Na prethodnih 12 Skupova o akvakulturi surađivali smo sa 29 fakulteta, osam instituta, dvije Akademije i nekoliko međunarodnih krovnih institucija u području akvakulture, poput FEAP-a (Federation of European Aquaculture Producers) i Eurofisha (International Organisation for Development of Fisheries and Aquaculture in Central and Eastern Europe).
Predstavljeno je oko 300 znanstvenih radova, a potaknuta su i dva doktorata koja su uspješno obranjena te jedan patent. Sudionici skupa dolazili su iz 14 zemalja.
Više možete vidjeti na https://hgk.hr/14-medunarodna-konferencija-o-akvakulturi-najava
 

Travanj 2023.


Konferencija Indijsko-hrvatskog poslovnog kluba, 06. travnja 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
Indijsko-hrvatski poslovni klub organizira u četvrtak, 06. travnja 2023.godine s početkom u 12.30 sati u hotelu Westin (Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb) prvu veliku konferenciju pod nazivom „Kako poslovati s Indijom“.
Konferencija se bavi temama suradnje Hrvatske i Indije, poslovanjem između naše dvije države te vrlo aktualnim problemom nedostatka radne snage.
Program konferencije Kako poslovati s Indijom
Zainteresirani mogu svoj dolazak potvrditi na e-mail info@ihpk.hr (najkasnije do 28.03.2023.).

Delegacijska posjeta sajmu Hannover Messe 2023, 17. – 21. travnja 2023. godine, Hannover, Njemačka
HGK drugu godinu zaredom organizira delegacijsku posjetu hrvatskih tvrtki sajmu Hannover Messe koji će se ove godine održati od 17. do 21. travnja u Hannoveru, Njemačka 
S više od 2.500 izlagača i 70.000 posjetitelja, Hannover Messe predstavlja vodeći stručni sajam u sektoru industrijske tehnologije te je najvažnija međunarodna platforma i središnja točka za industrijsku transformaciju - s izvrsnim inovacijama ili neobičnim proizvodima. Sajam okuplja tvrtke iz područja strojarstva i elektrotehnike te digitalnog i energetskog sektora kako bi zajedno predstavile klimatski prihvatljiva rješenja.
I ove godine u središtu pozornosti delegacije je poseban dio sajma iz područja energetike posvećen vodikovim tehnologijama.
Vodeća europska izložba vodika i gorivnih članaka pod nazivom Hydrogen + Fuel Cells Europe kombinacija je izlagačkog dijela, dvaju foruma i brojnih događaja umrežavanja te je jedinstvena u svijetu. Više od 300 izlagača iz 25 zemalja predstavit će svoje najnovije proizvode i razvojni potencijal na 5.500 m² izložbenog prostora. Međunarodne korporacije, mala i srednja poduzeća te istraživački instituti pokrivaju cijeli spektar industrije. 
Teme izložbe su: Proizvodnja vodika i infrastruktura; Stlačivanje, skladištenje i transport vodika; Sustavi i primjene gorivnih članaka; Komponente i tehnologija isporuke; Ispitivanje gorivnih članaka i baterija.
Ako ste zainteresirani za delegacijsku posjetu sajmu, prijavite se do 19. veljače putem Digitalne komore, a detalje posjete definirat ćemo po utvrđivanju vašeg interesa.
Više informacija o sajmu možete pronaći OVDJE, a o dijelu sajma Hydrogen + Fuel Cells Europe OVDJE.
Kontakti
Andrea Valjak
stručna suradnica
Tel: +385 1 460 6793
Email: avaljak@hgk.hr

9. Forum o hlađenju, klimatizaciji i ventilaciji Klima-forum i 26. Međunarodna konferencija o grijanju, hlađenju i klimatizaciji INTER-KLIMA 2023., 20. – 21. travnja 2023. godine, Zadar, Hrvatska
Klima-forum 2023. i Konferencija INTER-KLIMA 2023. dio su Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. – 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING
PROGRAM
PRIJAVA IZLAGANJA
PRIJAVA SUDJELOVANJA
Kontakt
ENERGETIKA MARKETING d.o.o. Sokolska ulica 25,HR-10000 Zagreb
Tel +385 1 377 12 56
Mail ege@ege.hr
Web https://www.energetika-marketing.hr

Regionalni financijski forum, 20. - 21. travnja 2023. godine, Opatija, Hrvatska
Ekonomske perspektive regije:
- Inflacija i monetarna politika
- Nesigurnost i financijski sektor
- Gospodarski oporavak u svjetlu globalnih kriza
- Kako pomoći kompanijama u financiranju u vrijeme rasta kamatnih stopa i inflacije
Forum je namijenjen kreatorima financijske i monetarne politike, bankama, fondovima i predstavnicima financijskog sektora, predstavnicima međunarodnih financijskih institucija.
Teme ovogodišnjeg Foruma usmjerene su na ekonomske izglede regije. To su prije svega izazovi koji se odnose na trenutnu gospodarsku, financijsku i monetarnu situaciju zemalja u regiji – kako odgovoriti na rizike inflacije i recesije, neizvjesnost uslijed energetske krize i ratnih sukoba te gospodarski oporavak.
PROGRAM FORUMA
PRIJAVA

 

Svibanj 2023.


„Offshore Technology Conference (OTC)“, 01. - 04. svibnja 2023. godine, Houston, SAD
Godišnja konferencija „Offshore Technology Conference (OTC)“ održavat će se od 01. do 04. svibnja 2023. godine u Houstonu, savezna država Teksas, SAD.
Ova konferencija jedna je od najznačajnijih svjetskih događanja za razvoj offshore resursa u području bušenja, istraživanja, proizvodnje nafte i plina te zaštite okoliša.
Na njoj nastupaju sve važne tvrtke iz cijeloga svijeta te se stvaraju kontakti, izmjenjuju iskustva te sudjeluje na radnim sastancima po temama u 4 dana konferencije.
Konferencija okupi i do 100.000 posjetitelja i najveća je takve vrste u svijetu.
Više informacija nalazi se na sljedećoj poveznici:
https://2023.otcnet.org/about

4. Forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorivne članke i rješenjima za održivi razvoj prometa Nova era prometa 2023., 10. svibnja 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
4. Forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorivne članke i rješenjima za održivi razvoj prometa Nova era prometa 2023. održava se u hotelu Aristos, Zagreb 10. svibnja 2023.
Nova era prometa je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. – 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING.
PROGRAM
PRIJAVA IZLAGANJA
Kontakt
ENERGETIKA MARKETING d.o.o. Sokolska ulica 25,HR-10000 Zagreb
Tel +385 1 377 12 56
Mail ege@ege.hr
Web https://www.energetika-marketing.hr

XVI. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane u RH, 15. – 17. svibnja 2023. godine, Opatija, Hrvatska
Sa zadovoljstvom Vas možemo obavijestiti da će se sljedeća, XVI. konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane, održati od 15. do 17. svibnja 2023. godine u Opatiji. Molimo Vas da pribilježite ove datume u Vašem poslovnom kalendaru. Program Konferencije i detaljnu obavijest  o mjestu (hotelu), obliku održavanja Konferencije i načinu Vašeg sudjelovanja dostavit ćemo Vam naknadno.
Ukoliko i Vi na Konferenciji želite predstaviti temu za koju imate kompetentna znanja i kvalifikacije i držite da će biti od koristi prvenstveno predstavnicima prehrambene industrije, pozivamo Vas da nam do 28. veljače 2023. godine pošaljete prijedloge tema za Vaša predavanja.
Također, pozivamo Vas da nas kontaktirate ukoliko želite samo predložiti temu i/ili predavača koje želite čuti na ovogodišnjoj Konferenciji.
 Pri izradi konačnog programa pažljivo ćemo razmotriti sve pristigle ponude i prijedloge za izlaganje, potrudit ćemo se udovoljiti željama naših članica te birati teme od najveće praktične važnosti za prehrambenu industriju.
 Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati:
• Zoran Radan, telefon 01/4561 620, E-mail: zradan@hgk.hr
• Valentina Šimić, telefon 01/4561 697, E-mail: vsimic@hgk.hr

„Sarajevo business forum – SBF 2023“, 17. – 18. svibnja 2023. godine, Sarajevo, BiH
Međunarodna investicijska konferencija „Sarajevo business forum – SBF 2023“, 12. izdanje, održavat će se od 17. do 18. svibnja 2023. godine u Sarajevu u hotelu Hills, u organizaciji Bosna Bank International D.D.
Kontakt:
Tel./faks: + 387 33 275 130; 33 275 206
Mobitel: +387 62 330 555
E-mail: info@sarajevobusinessforum.com
Web: www.sarajevobusinessforum.com

Konferencija ESG – Održiva budućnost, 18. svibnja 2023. godine, Zagreb, Hrvatska
Nefinancijsko izvještavanje od 2018. godine (za 2017.) postalo je obveza svih velikih kompanija koje su subjekti od javnog interesa te svih kompanija čiji broj zaposlenika prelazi 500.
Od 2024. to postaje obveza i za male i srednje te sve financijske institucije i kompanije i bit će ključan preduvjet za financiranje projekata. S tim ciljem Europska unija uspostavila je regulatorni okvir za ESG izvještavanje.
Na konferenciji, među ostalima, sudjeluju: Ana Zorić, Ministarstvo financija, Ante Žigman, HANFA, Matija Žulj, Agrivi, Iva Rogović Lekić, Marsh, Antonija Zorić, ATD Solucije, Lucia Ana Tomić, Wiener osiguranje VIG i drugi.
Kontakti:
telefon: +385 1 6333 536;
e-mail:  konferencije@lider.media;
web: https://lider.events/odrzive-financije/
kontakt za sponzorstva: kresimir.grgic@lider.media 
PRIJAVA
PROGRAM

Konferencija Infobip Shift, 23. svibnja 2023. godine, Miami, SAD
Tvrtka Infobip organizira prvu konferenciju Infobip Shift izvan Hrvatske i Europe, 23. svibnja 2023. u Miamiju u SAD-u, što je prva takva konferencija u organizaciji neke hrvatske kompanije na drugom kontinentu.
Najavljujući prvo američko izdanje te developerske konferencije, član uprave Infobipa za developersko iskustvo Ivan Burazin i voditelj projekta Infobip Shift Miami Nikola Radišić, kažu da u Miamiju očekuju petsto do tisuću posjetitelja s istaknutim imena iz developerskog svijeta.
'Hrvatsku konferenciju u Miamiju ćemo predstaviti i podijeliti s lokalnom i regionalnom scenom te postaviti temelj budućim izdanjima', kaže Radišić. Za Miami kažu i da je rastući tech hub u SAD-u, s rastućom zajednicom developera i startupova.
Više možete vidjeti na https://shift.infobip.com/
Kontakt
Infobip d.o.o.
Domovinskog rata 61,
21000 Split, Croatia
shift@infobip.com
 

Lipanj 2023.

 

Srpanj 2023.

 

Kolovoz 2023.

 

Rujan 2023.


Konferencija Infobip Shift, 18. – 19. rujna 2023. godine, Zadar, Hrvatska
Dvodnevna međunarodna developerska konferencija Infobip Shift, iza koje stoji hrvatska IT tvrtka Infobip održat će se u Zadru od 18. do 19. rujna 2023. godine. U 2022. godini na konferenciji je sudjelovalo 4.000 osobnih sudionika, 10.000 virtualnih sudionika i 50 govornika.
Više možete vidjeti na https://shift.infobip.com/
Kontakt
Infobip d.o.o.
Domovinskog rata 61,
21000 Split, Croatia
shift@infobip.com
 

Listopad 2023.

 

Studeni 2023.

 

Prosinac 2023.