Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

 

 Listopad 2022. 


Basra International Oil and Gas Exhibition and Conference", 04. - 07. listopada 2022. godine, Basra, Irak
Međunarodni sajam i konferencija nafte i plina „Basra International Oil and Gas Exhibition and Conference" održavat će se od 4. do 7. listopada 2022. godine u gradu Basri, Irak.
Više pojedinosti na: e-mail: alsorouhiraq@gmail.com
telefon: 009647736674006, 009647706549020

Good Food festival, 10. – 16. listopada 2022. godine, Dubrovnik, Hrvatska
Turistička zajednica grada Dubrovnika ove godine organizira deveti po redu Good Food Festival, gastronomsko događanje za sve ljubitelje dobre hrane, koji će se održati od 10. do 16. listopada 2022..
Ovogodišnji program uključivat će tradicionalni Tjedan restorana s festivalskim menijima, Večeru s Michelin Star Chefom, vinokušnje, slatku festivalsku ponudu, gastro ture, radionice tadicionalnih jela, pivske večeri uz dobar street food u Dubrovačkoj pivovari, razne tematske večere i druga zanimljiva događanja, a sve uz dobru živu glazbu i zabavu.
Program
Više informacija na https://tzdubrovnik.hr/news/good_food_fest/index.html

Algeria-EU Energy Business Forum 2022, 11. – 12. listopada 2022. godine, Alžir, Alžir
Misija EU u Alžiru poziva institucije i kompanije koje bi mogle pronaći svoj interes da sudjeluju na konferenciji, kako bi se upoznale s najnovijim mjerama koje poduzima alžirska Vlada po pitanju jačanja suradnje s Europom na području plina i mogućnosti investiranja u funkciji povećanja proizvodnje svih vidova energije uključujući i obnovljivih izvora.
O Forumu - Energetski poslovni forum Alžir-EU održat će se 11. i 12. listopada 2022. u Alžiru. Forum će okupiti glavne aktere u energetskom sektoru: donositelje odluka na političkoj i institucionalnoj razini, više menadžere alžirskih i europskih kompanija, industrijskih i poslodavačkih udruga te alžirskih i europskih financijskih institucija.

Forum će biti prilika:
· za Alžir da predstavi europskim tvrtkama svoj potencijal i prilike za ulaganje i partnerstvo s nacionalnim tvrtkama (javnim i privatnim), kao i nacionalne politike u energetskom sektoru.
· za europske tvrtke da saznaju o politikama Alžira i upoznaju potencijalne lokalne partnere kroz posebne Business-to-Business sesije. Između ostalih, sudjelovati ĆE alžirska državna energetska poduzeća (Sonatrach, Sonelgaz grupa, Shaems, itd.)

· Sudjelovanje na Forumu je besplatno (nema kotizacije). Sudionici snose troškove putovanja i smještaja.
· Sudionici će se registrirati putem namjenske web stranice. Ista web stranica koristit će se za B2B povezivanje. Veza na web stranicu bit će podijeljena što je prije moguće.
· Sudionicima koji putuju iz Europe preporučit će se hotel sa sobama po povlaštenim cijenama.
· Za sve sudionike bit će osiguran prijevoz od zračne luke do preporučenog hotela i mjesta sastanka.
· Tijekom plenarnih sjednica Foruma bit će osigurano tumačenje (EN, FR, AR).

PROGRAM

Konferencija Hine: Održivi razvoj na Mediteranu - uloga medija, 11. – 13. listopada 2022. godine, Dubrovnik, Zagreb
Konferencija pod nazivom „Održivi razvoj na Mediteranu – uloga medija“, koja će u organizaciji Hine održati u Dubrovniku, okupit će direktore i čelne ljude novinskih agencija mediteranskih zemalja, koje su članice AMAN-a, udruženja novinskih agencija Mediterana.
Konferenciji će nazočiti i stručnjaci s područja održivog poslovanja, razvoja, komunikacija, ekologije, te predstavnici medija koji prepoznaju značaj ovih tema.
Osnovni cilj konferencije je promicanje održivosti, društveno odgovornog poslovanja i zaštite okoliša, posebice na području Mediterana, koji još uvijek obiluje bogatim prirodnim resursima i predstavlja jedno od najznačajnijih turističkih područja.
Središnji panel konferencije bavit će se postignućima i izazovima u području održivosti i sinergijom društveno odgovornih tvrtki i medija.
Predviđeno je i predstavljanje novog portala Hine – Zelena Hrvatska i iskustava Hine tijekom EU projekta Zeleni plan za Mediteran.
Više na https://zelenahrvatska.hina.hr/content/11101859

15. Međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja' i 10. Međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije, 12. – 14. listopada 2022. godine, Zadar, Hrvatska
Kontakt
ENERGETIKA MARKETING d.o.o.
Sokolska ulica 25,
HR-10000 Zagreb
+385 1 377 12 56
ege@ege.hr
https://www.energetika-marketing.hr
Program
Prijava
Više imate na https://energetika-marketing.hr/power-energy-masters/hr/pocetna/

The International Exhibition of Aerospace and Defense IADE 2022, 12. – 16. listopada 2022. godine, Djerba, Tunis
Međunarodna izložba zrakoplovstva i obrane „IADE Tunisia - International Aerospace & Defence Exhibition 2022“ održavat će se od 12. do 16. listopada 2022. godine, Djerba, Tunis.
Ova važna izložba okupit će veliki broj međunarodnih tvrtki koje pokrivaju širok spektar aktivnosti na području aeronautike i obrane a ugostit će veliki broj izaslanstava i donositelja odluka iz cijeloga svijeta.
Kontakt:
IADE 2080 ARIANA Tunisia
Tel: +216 55 023 000 | +216 55 502 727
Email: HELLO@IADEORGANISER.COM
Više možete vidjeti na https://www.iadetunisia.com/  

Međunarodna stručna konferencija o oporavku Ukrajine, 25. listopada 2022. godine, Berlin, Njemačka
Međunarodna stručna konferencija o oporavku, obnovi i modernizaciji Ukrajine održat će se u Westhafen Event & Convention Center Berlin 25. listopada 2022. Savezni kancelar Olaf Scholz i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen otvorit će događaj. Uvodni govor održat će ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy.
Više možete vidjeti na https://www.bundesregierung.de/breg-en/news/ukraine-recovery-conference-2129426

 

 Studeni 2022. 


17. Konferencija o nabavi Agilna nabava - zaštitnik poslovanja, 03. studenoga 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
Agilna nabava - zaštitnik poslovanja naziv je 17. Konferencije o nabavi, koja će se održati  03. studenoga 2022. godine u Zagrebu, u Hotelu Hilton Garden Inn & Online 
Kako odgovoriti na aktualne rizike i izazove u nabavnom poslovanju? Što nabavni specijalisti trebaju učiniti za održavanje efikasnog poslovanja u doba krize? Kako uhvatiti korak s vodećima? Saznajte od onih koji znaju i koji primjenjuju najbolju praksu. Cilj konferencije je predstaviti horizont utjecaja promjena na nabavnu djelatnost. Na konferenciji ćete saznati iz konkretnih primjera kako se prilagoditi novonastaloj situaciji.
Prijavi se na vrijeme
Predavači i panelisti   

10. Međunarodna konferencija o kontrolingu (ICCC), 11. studenoga 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
Konzultantsko poduzeće Kontroling Kognosko i Lider media pod pokroviteljstvom ICV-a organiziraju 10. Međunarodnu konferenciju o kontrolingu (ICCC), koja će se održati 11. studenoga 2022. godine u Zagrebu, u The Westin Zagreb hotel
Ekonomski izazovi i okruženje koje se brzo mijenja općenito tjeraju tvrtke da neprestano reagiraju i usvajaju svoje poslovne modele. Osnovna uloga kontrolera je pomoći u usmjeravanju tvrtki kroz ove promjene. Digitalizacija i organizacijska agilnost pomažu kontrolerima da se bolje nose s ovim izazovima. Potrebne su nove kompetencije pa se uloga i pozicioniranje kontrolera mijenja prema pružanju veće dodane vrijednosti menadžerima.
PRIJAVA
GOVORNICI
PROGRAM
Kontakt:
phone +385 1 6333 536;
e-mail:  konferencije@lider.media;
web: lider.events/kontroling/

Investicijske mogućnosti i izazovi u postpandemijskom razdoblju i razmjena iskustva Agencije za promociju investicija, 30. studenoga 2022. godine, Sarajevo, BiH
Panel rasprava „Investicijske mogućnosti i izazovi u postpandemijskom razdoblju i razmjena iskustva Agencije za promociju investicija“, će se održati u organizaciji Agencije za unaprjeđenje stranih investicija Bosne i Hercegovine u Sarajevu 30. studenoga 2022. godine.
Cilj događaja je razmjena dobrih iskustva i praksi između institucija koje se bave promocijama investicija.  
Kontakt:
Mail: dika.mustafic@fipa.gov.ba  
Više na: https://www.i-platform.ch/bhs/organizacija/fipa-agencija-za-unapredenje-stranih-investicija-u-bosni-i-hercegovini

 

 Prosinac 2022. 


12. Konferencija ŽENE U BIZNISU, 01. prosinca 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
17 godina Liderovog izbora najmoćnijih žena i 12 godina konferencije. Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman. Upravo zato organizacijom susreta želi se istaknuti uspješna iskustva. Liderova konferencija Žene u biznisu okuplja i povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija Hrvatske, regije i šire. Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena.
Prijava
Program
Više možete vidjeti na https://lider.events/zene-u-biznisu/

MUNIWORLD 2022, 06. – 08. prosinca 2022. godine, Tel Aviv, Izrael
MUNIWORLD 2022, godišnja konferencija u organizaciji Udruženja lokalnih vlasti u Izraelu u partnerstvu s općinom Jeruzalem namijenjene predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, održati će se od 6. do 8. prosinca 2022. u Tel Avivu i Jeruzalemu.
Konferencija MUNIWORLD predstavlja prigodu za globalno promišljanje o urbanim izazovima i gradskim inovacijama te pruža praktična sredstva za realizaciju inovativnih ciljeva unutar jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. U okviru konferencije održat će se i izložba MUNIEXPO 2022, a očekuje se da će ugostiti velik broj posjetitelja i donositelja odluka iz Izraela i inozemstva. Sudionici će biti u prigodi sudjelovati u obilascima izabranih inovativnih projekata te sudjelovati na sjednicama koje se odnose na komunalna pitanja širom svijeta.
Organizatori osiguravaju smještaj za čelnike lokalnih vlasti i federacija, kao i oslobađanje od kotizacije za  voditelja izaslanstva i člana osoblja, a detalji o registraciji bit će dostupni vrlo skoro.
Ovo je videozapis prošlogodišnjeg događaja: https://www.youtube.com/watch?v=ZSwUf8MetK8.
Prijave se vrše na adresi: https://muniworld-2021.forms-wizard.biz/ 
Više možete vidjeti na https://www.muniexpo.co.il/muni-world/