Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

 

 Siječanj 2022. 

 

 Veljača 2022. 


Poslovni susreti predstavnika elektroindustrije Turske i Hrvatske, 08. – 09. veljače 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
TET – Udruga proizvođača i izvoznika električnih proizvoda i elektronike iz Turske dovodi u Hrvatsku vodeće predstavnike svoje branše, koji proizvode bijelu tehniku, elektroniku, opremu za prijenos i distribuciju električne energije, kabele i drugo. Turske tvrtke zainteresirane su za razgovore s hrvatskim partnerima (proizvođači, veletrgovci, udruge, državne institucije i agencije) o poslovnoj suradnji i stvaranju novih poslovnih prilika.
Glavni B2B Matchmaking i Networking Event će se održati u Zagrebu, u utorak, 08. veljače, a idući dan, u srijedu, 09. veljače, održat će se sektorski i drugi poslovni susreti delegacije TET-a u Zagrebu.
Više infomacija o interesu turskih tvrtki koje sudjeluju na poslovnom susretu možete pronaći putem POVEZNICE.
Za dodatne infomacije/prijavu za B2B Matchmaking i Networking Event u Zagrebu kontaktirajte djelatnike CBBS-a (e-mail: ceo@cbbs.hr, tel.: 01/2304 001, mob: 091 911 8035). 

Sedmi EU-Afrika poslovni forum, 16. - 17. veljače 2022. godine, Bruxelles, Belgija
Sedmi EU-Afrika poslovni forum (EABF22) u okviru Tjedna Afrike i Europe na marginama EU-AU sastanka na vrhu održat će se fizički 16. i 17. veljače 2022. godine u Bruxellesu (termin održavanja podložan je promjenama ovisno o epidemiološkim mjerama i ograničenjima), te online od 14. do 18. veljače 2022.
U suradnji Europske komisije, Komisije Afričke unije, te EU i afričkih poslovnih organizacija i ključnih institucija, navedena poslovna manifestacija otvara mogućnost da se tijekom zajedničkih aktivnosti te u diskusiji s političkim i poslovnim čelništvom EU-a i Afrike dodatno potakne i osnaži trgovinska suradnja, nove investicijske mogućnosti te održiva gospodarska suradnja.
Sudjelovanjem na EABF22, bilo u svojstvu partnera ili aktivnog sudionika, ostvaruje se veća poslovna vidljivost pred europskom i afričkom poslovnom zajednicom kao i mogućnost sudjelovanja na B2B ili B2G sastancima, radionicama i seminarima.
Više informacija dostupno je na https://eu.eventscloud.com/file_uploads/dbef55dbe5a820a8ed965abd1cc064f7_EABF22_Flyer.pdf
Registracija je moguća putem internetske stranice:https://eu.eventscloud.com/ereg/index.php?eventid=200234866
 

 Ožujak 2022. 


2. Konferencija o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji „Voda na dlanu 2022.“, 10. ožujka 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
2. Konferencija o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji održati će se 10. ožujka 2022. godine u Zagrebu, Kongresni centar 'Antunović'.
Voda na dlanu je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine).
PROGRAM
PRIJAVA
Kontakt:
ENERGETIKA MARKETING d.o.o.
Sokolska ulica 25,
HR-10000 Zagreb
+385 1 377 12 56
ege@ege.hr
https://www.energetika-marketing.hr  

Svjetski kongres zimskog i planinskog turizma, 23. – 25. ožujka 2022. godine, Andora, Andora
Nakon što je događanje u 2020. zbog pandemije odgođeno, Stalno tajništvo Svjetskog kongresa zimskog i planinskog turizma (World Congresson Snow and Mountain Tourism) sa sjedištem u Andori, najavilo je održavanje 11. izdanja Kongresa u razdoblju od 23. do 25. ožujka 2022. godine.
Više pojedinosti na stranicama Kongresa: https://mountainlikers.com/

21. Plinarski forum, 31. ožujka 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
Plinarski forum održati će se u Zagrebu, Kongresni centar Antunović, 31. ožujka 2022. godine.
Plinarski forum je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine).
PROGRAM
PRIJAVA
Kontakt:
ENERGETIKA MARKETING d.o.o. Sokolska ulica 25, HR-10000 Zagreb
+385 1 377 12 56
ege@ege.hr
https://www.energetika-marketing.hr
 

 Travanj 2022. 


Dublin Tech Summit 2022, 27. - 28. travnja 2022. godine, Dublin, Irska
Međunarodna tehnološka konferencija „Dublin Tech Summit 2022“ održavat će se u razdoblju od 27. do 28. travnja 2022. godine u izložbenom prostoru RDS-a u Dublinu.
Na ovoj najbrže rastućoj tehnološkoj konferencija u Europi svake se godine okuplja više od 10.000 sudionika iz područja marketinga, analitike velikih podataka, „FinTech“-a, Interneta stvari, „MedTech“-a i poslovnog svijeta.
Kontakti:
info@dublintechsummit.com
dan@dublintechsummit.com
graeme@dublintechsummit.com
media@dublintechsummit.com
brigitte@dublintechsummit.com
Više informacija na: http://dublintechsummit.com/
  

 Svibanj 2022. 

7. Konferencija o pravu i politici tržišnog natjecanja u spomen na prof. Vedrana Šoljana: Novi trendovi i (stari) provedbeni izazovi – jesmo li spremni za novu eru?, 12. – 13. svibnja 2022. godine, Opatija, Hrvatska
Pozivamo vas na 7. Konferenciju o pravu i politici tržišnog natjecanja u spomen na prof. Vedrana Šoljana: Novi trendovi i (stari) provedbeni izazovi – jesmo li spremni za novu eru?, koja će se održati 12. i 13. svibnja, u hotelu Ambasador, u Opatiji.
Konferencija se održava u spomen na profesora Vedrana Šoljana (1962. – 2008.), jednog od začetnika hrvatskog prava tržišnog natjecanja. Konferencija tradicionalno omogućava prostor za diskutiranje o novostima u području prava tržišnog natjecanja, s fokusom na centralnu i istočnu Europu (CEE) i jugoistočnu Europu (SEE).
Ovogodišnje teme uključuju e-trgovinu i vertikalna ograničenja, reformu horizontalnih smjernica, zakon o digitalnim tržištima i e-platforme, pravo obrane u pravu tržišnog natjecanja, izazove u primjeni prava tržišnog natjecanja u CEE i SEE zemljama te novosti u pravu tržišnog natjecanja u CEE / SEE regiji.
Službenu stranicu konferencije možete pronaći na POVEZNICI, gdje možete pronaći sve informacije o konferenciji.

Međunarodna multidisciplinarna konferencija LEAP Summit, 12. - 13. svibnja 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
Ovogodišnja međunarodna multidisciplinarna konferencija LEAP Summit održat će se uživo 12. i 13. svibnja u Zagrebu u Branimir Mingle Mallu – CineStar Zagreb.
Događanje je prvenstveno namijenjeno tvrtkama, startupovima, freelancerima, investitorima, udrugama, studentima, sveučilištima i istraživačkim institucijama, ali i predstavnicima vlasti te svima koji žele uspostaviti međunarodne poslovnu suradnju i istražiti nova tržišta.
Fokus konferencije je, kao i dosadašnjih godina, na multidisciplinarnom pristupu temama kao što su poduzetništvo, inovacije, digitalne tehnologije, održivi razvoj i EU Green Deal te startup i razvoj karijere.
Sedmo izdanje najveće konferencije za mlade u jugoistočnoj Europi okupit će više od 2500 sudionika iz više od 30 zemalja te više od 60 domaćih i stranih predavača iz vrha poslovnog svijeta.
Generalni partner konferencije LEAP Summit je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Organizator je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, neprofitna organizacija osnovana s ciljem promicanja poduzetništva i poslovnih prilika za mlade.
Sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike, a prijave su otvorene putem linka.
 

 Lipanj 2022. 


Congreso Mundial de Jamón, 8. - 10. lipnja 2022. godine, Segovia, Španjolska
Svjetski kongres pršuta „Congreso Mundial de Jamón", deveto izdanje, održavat će se od 8. do 10. lipnja 2022. u španjolskom gradu Segovia.
Više pojedinosti na: http://www.congresomundialdeljamon.es/
 

 Srpanj 2022. 

 

 Kolovoz 2022. 

 

 Rujan 2022. 

 

 Listopad 2022. 

 

 Studeni 2022. 

 

 Prosinac 2022.