Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

  

 Listopad 2021. 


Webinar Kako poslovati s Hong Kong-om, 14. listopada 2021. godine, On-line 
Webinar "Kako poslovati s Hong Kong-om" tijekom kojeg će se predstaviti poslovne mogućnosti poslovanja Hong Konga i Hrvatske usmjeren je na industriju hrane i izvoz prehrambenih proizvoda u Hong Kong, a održati će se u četvrtak, 14.10.2021. počevši od 10 sati.
On-line webinar organiziraju Hrvatska gospodarska komora, the Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) u Frankfurtu i the Hong Kong Economic and Trade Office u Brussels.
Sudjelovanje na webinaru se ne naplaćuje, radni jezik je engleski i program webinara možete pronaći OVDJE
Prijavnica za sudjelovanje na webinaru dostupna je OVDJE
Rok za prijavu: srijeda, 13.10.2021. do 12 sati
Webinar će se održati putem on-line platforme Microsoft Teams, a link za sudjelovanje će biti poslan svim registriranim sudionicima u srijedu, 13.10.2021. poslijepodne.

Kongres europskih menadžera, 14. – 15. listopada 2021. godine, Split, Hrvatska
Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA organizator je Kongresa europskih menadžera koji će se održati 14. i 15. listopada u hotelu Le Meridien Lav u Splitu.  Tema će biti  „Održivi trendovi i fokus lidera“.
Bit će to skup lidera tvrtki koje su primjer uspješnog razvoja na regionalnoj i globalnoj razini koji će razmijeniti nacionalna i međunarodna iskustva te naglasiti važnost, ali i izazove lidera u uspješnom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Kao lideri i stručnjaci menadžeri su danas više nego ikada u izrazito zahtjevnoj situaciji jer moraju predviđati daljnji razvoj poslovnih prilika i pritom uzeti u obzir mnoge nove trendove.
Na Kongresu će sudjelovati niz uglednih menadžera te više čelnika europskih, regionalnih i hrvatskih udruga menadžera i poduzetnika koje će ispred CROME ugostiti njezin predsjednik, gospodin Tihomir Premužak, ujedno i predsjednik Uprave Vetropack Straža d.d.
Više informacija o programu, govornicima i kotizacijama dostupno je na službenoj stranici kongresa.
 
"e-government&smart city", 26. - 28. listopada 2021. godine, Berlin, Njemačka 
Virtualni kongres „e-government&smart city“ održavat će se od 26. do 28. listopada 2021. godine u Berlinu. Tema kongresa bit će inovativna rješenja budućnosti za digitalnu upravu, IT sigurnost umrežene gradove i oblikovanje mobilnih prostora. U području smart city&smart region tematizirat će se kako gradovi i sela mogu digitalno postati održivi, kako osigurati digitalno obrazovanje i interkomunalnu suradnju.
Više informacija na: http://www.smartcountry.berlin/

World ATM Congress, 26. - 28. listopada 2021. godine, Madrid, Španjolska
World ATM Congress održat će se u  Madridu 26. – 28. listopada 2021. na velesajamskom prostoru IFEMA. https://www.worldatmcongress.org/home   
World ATM Congress najveća je međunarodna izložba i konferencija o upravljanju zračnim prometom (ATM) koja ove godine privlači preko 9.500 izlagača.
https://www.worldatmcongress.org/education-theatres-reservations
Sudionici koji se bave operativnim temama i poslovima upravljanja zračnim prometom (ATM) pozivaju se na podnošenje prijedloga dnevnog reda za 2021. do 20. kolovoza 2021. godine na adresu
Abigail Glenn-Chase
Alexandria, VA
Email: Abigail.GlennChase@worldatmcongress.org 
Telephone: +1 703 299 2430 x 308

15. Konferencija o nabavi Vrijeme rizika i prilika, 28. listopada 2021. godine, Zagreb, Hrvatska
Konferencija o nabavi Vrijeme rizika i prilika  održati će se u Hotelu Antunović & Online
Cilj konferencije je predstaviti horizont utjecaja promjena na nabavnu djelatnost. Na konferenciji ćete saznati iz konkretnih primjera kako se prilagoditi novonastaloj situaciji. Koji su najčešći rizici u nabavnom poslovanju uzrokovani virusom COVID-19? Kako odgovoriti na izazove? Što nabavni specijalisti trebaju učiniti za održavanje efikasnog poslovanja u doba "novo normalnoga"? Kako uhvatiti korak s vodećima? Saznajte od onih koji znaju i koji primjenjuju najbolju praksu.
Prijava
Program
 
 

 Studeni 2021. 


9. MEĐUNARODNA KONTROLING KONFERENCIJA, 11. - 12. studenog 2021. godine, Zagreb - online
Pozivamo vas na 9. Međunarodnu konferenciju o kontrolingu u Hrvatskoj (ICCC), koja će se održati u četvrtak i petak, 11.-12. studenog 2021. online putem YouTube platforme.
Tema konferencije inspirirana je brzim razvojem analitike podataka, što nedvojbeno utječe na smjer kojim se tradicionalni kontroling otvara prema novim područjima. Najvažniji zadatak je pretvoriti milijune podataka u nekoliko mudrih zaključaka!
Ove smo godine okupili vrsne stručnjake iz Švicarske, Njemačke, Australije, Austrije, Francuske, Češke, Poljske i Hrvatske kako bismo se pozabavili ovim dvjema nevjerojatnim temama - kontrolingom i analitikom podataka.
PRIJAVA
PREDAVAČI
PROGRAM
Kontakt:
phone +385 1 6333 536;
e-mail:  konferencije@lider.media;
web: lider.events/kontroling/  

IV Međunarodni kongres tehnologije i turizma za raznolikost, 15. - 19. studenog 2021. godine, Španjolska
U organizaciji španjolske Zaklade ONCE za suradnju i socijalno uključivanje osoba s invaliditetom, u suradnji s UNWTO-om i Europskom mrežom za dostupni turizam, ENAT, od 15. do 19. studenoga 2021. godine održavat će se IV. međunarodni kongres tehnologije i turizma za raznolikost.  Rad Kongresa (online) odvijat će se na španjolskom i engleskom jeziku, uz simultano prevođenje (španjolski i engleski). Organizator Kongresa poziva zainteresirane autore radova koji se odnose na teme Kongresa da svoje članke predaju do 15. lipnja 2021. znanstvenom odboru radi odabira radova koji će biti uključeni u Zbirku radova, a koja će biti objavljena na web stranicama Kongresa.
Više informacija putem službene stranice Kongresa: https://www.ttd-congress.com/en te
u Tajništvu Kongresa putem kontakata:
Antonio Ingelmo / Sonia García-Fraile
Telefon: +34 91 506 89 37 / +34 91 506 51 84
E-mail: ttd-congress@fundaciononce.es 
Jesús Hernández Galán, direktor.

Sajam pomorske industrije METSTRADE, 16. – 18. studenog 2021. godine, Amsterdam, Nizozemska
Sajam pomorske industrije METSTRADE koji se trebao održati u Amsterdamu od 17. do 19. studenog 2020., otkazan je radi pandemije virusa COVID-19. Sljedeći sajam najavljen je za 16. do 18. studenoga 2021. godine.
METSTRADE je najavio održavanje virtualnog događanja "METSTRADE Connect" 10. prosinca 2020. na kojem će zajedno s partnerima ICOMIA, IBI i Superyacht Report organizirati program s fokusom na inovacije i održivost pomorske industrije.
Više informacija može se naći na web stranicama sajma https://www.metstrade.com/

Peti Balkan Busniess Forum, 18. studenog 2021. godine, Beograd, Srbija
Balkan Business Forum (BBF 2021) održati će se po peti put, 18. studenog 2021. u Kombank Dvorani u Beogradu. Tema Balkan Business Foruma 2021 je Novi principi liderstva - nove strategije za budućnost.
Organizatori najavljuju da će okupiti vodeće svjetske eksperte i lidere iz oblasti biznisa i omogućiti sudionicima da u direktnom kontaktu na radionicama razmijene stavove i znanje sa svjetskim stručnjacima na temu kompleksnosti, organizacijske budućnosti, agilnosti, održivosti, transformacije, inovacija i upravljanja ljudskim resursima.
Kontakt: Balkan Biznis Forum 
Mob: + 381 (0) 61 480 5858
office@bbforum.rs 
PRIJAVA

Više možete pročitati na  BBForum-2021-PROMO-40.pdf
 

 Prosinac 2021.