Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

 

Travanj 2024.


„International Exhibition and Conference for Oil, Gas, Oil Equipment and Energy“, 16.-18. travnja 2024. godine, Basrah, Irak
Međunarodna izložba i konferencija nafte i plina, u organizaciji Ministarstva trgovine u Iraku, održat će se od 16. do 18. travnja 2024. godine u Basrahu.
Kontakt:
e-mail: info@dur-alfayha.iq
telefon: 009647740566660 ; 009647735066660

Seminar o mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije Biomasa & bioplin 2024., 18. travnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Tema ovogodišnjeg seminara posvećenog mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije upravo su biomasa i bioplin, njihova proizvodnja i energetsko iskorištavanje. Kao i uvijek, cilj je prikazati najnovija tehnička rješenja, dostignuća i ostvarene projekte, a i pokazati u kojem se smjeru odvija razvoj primjene biomase i bioplina u Hrvatskoj i Europi.
Kontakt
ENERGETIKA MARKETING d.o.o.
Sokolska ulica 25, HR-10000 Zagreb
+385 1 377 12 56
ege@ege.hr
https://www.energetika-marketing.hr
PROGRAM
PRIJAVA SUDJELOVANJA

Liderov investicijski forum Lider Invest Karlovac, 18. travnja 2024. godine, Karlovac, Hrvatska
Liderov investicijski forum - Lider Invest Karlovac će se održati 18. travnja 2024. u Kinu Edison, Šetalište Franje Tuđmana 13, Karlovac.
Redakcija Lidera odlučila je 2016. pokrenuti projekt LIDER invest - izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj, u sklopu kojeg će se u listopadu održati svečana dodjela nagrada najboljim investicijama u Hrvatskoj.
Lider invest promiče ulaganja koja otvaraju radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Do danas smo održali 33 mini investicijska foruma (regije Sjever, Jug, Istok i Zapad) i 8 završnih manifestacija.
Obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma nastojimo poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvaramo raspravu o dosad pokrenutim projektima.
U suradnji s općinama, gradovima i županijama te institucionalnim partnerima motiviramo poduzetnike da nominiraju svoja ulaganja i tako postanu kandidati za nagradu LIDER INVEST. Svečana dodjela nagrada i proglašenje najboljih održat će se 5. lipnja u sklopu Regionalnog Financijsko-investicijskog foruma u hotelu Westin u Zagrebu.
PROGRAM
PRIJAVA

Regionalni razvojni forum Obrazovanje u fokusu, 24. travnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska  
Saznajte kako se uz primjenu novih tehnoloških alata može unaprijediti obrazovni sustav i prilagoditi novim okolnostima. Digitalizacija i umjetna inteligencija mogu efikasno doprinijeti obrazovanju. Kako? O tome govore uspješni primjeri Estonije i Irske ... a dobrih primjera ima i kod nas.
Sudjelovanje na Forumu je besplatno uz obaveznu prijavu.
Što je u programu - Utjecaj tehnologije na suštinu obrazovanja; Modeliranje obrazovnih politika na županijskoj razini; Može li današnji obrazovni sustav odgovoriti na izazove budućnosti?; Upotreba umjetne inteligencije u učionici; Kako digitalizacija i AI mogu unaprijediti obrazovanje.
PROGRAM
PRIJAVA
 

Svibanj 2024.


„Offshore Technology Conference, OTC“, 06. - 09. svibnja 2024. godine, Huston, SAD
U Houstonu, savezna država Teksas, od 06. do 09. svibnja 2024. godine održavat će se godišnja konferencija „Offshore Technology Conference, OTC“.  
Ova konferencija jedna je od najznačajnijih svjetskih konferencija za razvoj offshore resursa u području bušenja, istraživanja, proizvodnje nafte i prirodnog plina te zaštite okoliša.
Na njoj nastupaju sve važne tvrtke iz cijelog svijeta te se stvaraju kontakti, izmjenjuju iskustva te sudjeluje na radnim sastancima po panelima u 4 dana konferencije. Konferencija okupi i do 100.000 posjetitelja i najveća je takve vrste u svijetu.
Više informacija te registracija za konferenciju 2024. godine koja je otvorena u siječnju na sljedećoj poveznici: https://2024.otcnet.org/why-attend
OVDJE

Konferencija Meet To Compete Competition Law And Policy Conference - Tools For The New Rules, 09. - 10. svibnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora vas sa zadovoljstvom pozivaju na konferenciju Meet to Compete Competition Law and Policy Conference - Tools for the New Rules, koja će se održati 9. i 10. svibnja 2024. godine, u Hotelu Ambasadoru Opatiji, na adresi Feliksa Peršića 5. 
Cilj konferencije je omogućiti stručnjacima iz područja prava tržišnog natjecanja forum za raspravu i razmjenu iskustava o aktualnim temama iz područja prava tržišnog natjecanja. Program konferencije primarno je usmjeren na raspravu o recentnom razvoju prava i politike tržišnog natjecanja u Europskoj uniji s posebnim regionalnim fokusom.
Program konferencije
  • program konferencije dostupan je ovdje;
  • radni jezik konferencije: engleski jezik (1. dan); hrvatski jezik (2. dan).
Osobe za kontakt Više o konferenciji možete vidjeti OVDJE.

„SEEnergy for Tomorrow“, 15. - 17. svibnja 2024. godine, Celje, Slovenija
„SEEnergy for Tomorrow“ novo je kongresno događanje s popratnom izložbom koje će zamijeniti sajam Energetika koji se do 2018. održavao svake druge godine u Celju, a održavat će se od 15. do 17. svibnja 2024. na Celjskom sajmu.
Riječ je o međunarodnom događaju na kojem će svake dvije godine biti sagledani napredak zemalja JI Europe u zelenoj tranziciji, suradnja među državama na ovom području, predstojeći zadaci, kako otkloniti prepreke te tehnološke inovacije, zakonodavne inovacije, primjeri dobre prakse među zemljama. Sajam će biti namijenjen slovenskim i stranim političkim donositeljima odluka, energetici, gospodarstvu, lokalnim zajednicama, medijima, manjim dijelom i kućanstvima.
Kontakt:
Celjski sejem d.d.
Dečkova cesta 1
3000 Celje, Slovenija
Tel.: +386 (0)3 54 33 000
E-pošta: info@ce-sejem.si

Best Wine Stars, 18. - 20. svibnja 2024. godine, Milano, Italija
Best Wine Stars je projekt Prodes Italia Srl Via Sansovino.
Best Wine Stars, sada u svom četvrtom izdanju, godišnji je projekt koji promiče kulturu vina te povijest i posebnost svake pojedine tvrtke.
Cilj je stvoriti relevantne komercijalne mreže za sve sudionike.
Svake godine odabire se preko 200 tvrtki koje zahvaljujući različitim strategijama dobivaju visoku vidljivost.
Kontakt
PALAZZO DEL GHIACCIO
Milano
6 - 20133, Milano
+39 02 365 80 208
Više možete pogledati na https://www.bestwinestars.com/en/home/

13. Sarajevo Business Forum 2024, 21. - 23. svibnja 2024. godine, Sarajevo, BiH
Ministarstvo vanjskih poslova BiH organizira 13. Sarajevo Business Foruma (SBF) 2024, a koji će se održati u Sarajevu od 21. do 23. svibnja 2024. godine pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.
Od svog nastanka 2010. godine, SBF je postao jedan od najvećih poslovnih događaja u regiji i Jugoistočnoj Europi, te značajno doprinosi oblikovanju slike BiH kao destinacije za investicije i poticanje ekonomskog razvoja.
Osim ekonomskog utjecaja, SBF pruža jedinstven prostor za rasprave o ekonomskim pokazateljima i izazovima koji se očekuju u 2024. godini.
Više možete vidjeti na https://www.sarajevobusinessforum.com/en/2024

Konferencija ESG - ODRŽIVA BUDUĆNOST, 23. svibnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Nefinancijsko izvještavanje od 2018. godine (za 2017.) postalo je obveza svih velikih kompanija koje su subjekti od javnog interesa te svih kompanija čiji broj zaposlenika prelazi 500.
Od 2026. to postaje obveza i za male i srednje te sve financijske institucije i kompanije i bit će ključan preduvjet za financiranje projekata. S tim ciljem Europska unija uspostavila je regulatorni okvir za ESG izvještavanje.
Konferencija je namijenjena obveznicima nefinancijskog izvještavanja: svim tvrtkama s više od 500 zaposlenika, tvrtkama tj. poslovnim subjektima od javnog interesa, financijskom sektoru, svim tvrtkama izlistanim na Zagrebačkoj burzi, srednjim i malim kompanijama za koje ESG izvještavanje postaje obveza u nešto kasnijem roku, konzultantskim kućama, računovodstvenim servisima, osiguravateljima, revizorima itd., predstavnicima Vlade, regionalnoj i lokalnoj samoupravi i neprofitnim organizacijama (NGO), nadležnim ministarstvima (Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo financija, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo regionalnoga razvoja, fondova Europske unije i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova) i agencijama (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje i HAMAG BICRO), predstavnicima potpornih i regulatornih institucija (EBRD, HBOR, EIB, Svjetska banka, privatni investitori, fondovi, predstavnici akademske zajednice i drugi) te ostalim sudionici koji prepoznaju svoj interes u navedenim temama i projektima.
Kontakti:
telefon: +385 1 6333 536;
e-mail:  konferencije@lider.media;
web: https://lider.events/odrzive-financije/
kontakt za sponzorstva: kresimir.grgic@lider.media
PRIJAVA
PROGRAM

13. Konferencija Energetska budućnost Hrvatske, 28. svibnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Nova stvarnost potiče ubrzanje zelene tranzicije i prijelaza na energetsku neovisnost. Svaka kriza, bilo globalna, regionalna ili lokalna utječe na energetski sektor, a preko njega na cjelokupno gospodarstvo. Svaki poremećaj iznova problematizira ravnotežu tri osnovne komponente: cijenu, sigurnost opskrbe i zeleni pristup.
Stoga su otpornost i tempo dekarbonizacije glavne teme 13. Liderove konferencija ‘Energetska budućnost Hrvatske’ Koliko smo otporni na iznenadne krize i kako možemo amortizirati poremećaje u dobavi energenata? Kako osigurati pristupačnu, sigurnu i održivu energiju?
Energetska slika Hrvatske - struktura aktualnih razvojnih projekata, dinamika izgradnje novih kapaciteta. Hoćemo li moći održati predviđenu dinamiku zamjene fosilnih goriva obnovljivim izvorima energije? Što trebamo bolje i brže napraviti kako bi bili u skladu s energetskim politikama EU-a? Cijena energije - što možemo očekivati u budućnosti? Koliko neizvjesnost na globalnim tržištima utječe na cijene energenata?
PRIJAVA
PROGRAM  


Lipanj 2024.


G.R.I.D. Forum, 11. lipnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Umjetna inteligencija je dugo uz nas i oko nas, ali preko noći je ušla u fokus kao malo koja društvena pojava do sada. Sada možemo „u živo“ pratiti kako ona mijenja naš svijet i ponašanje na načine koje možda ne razumijemo u potpunosti.
Možemo li predvidjeti sve prednosti i mane razvoja. Koje su etičke smjernice za pouzdanu umjetnu inteligenciju? Kako će izgledati poslovni modeli u kojima će sustavi vođeni umjetnom inteligencijom biti ravnopravni poslovni partneri?
O tome će biti razgovora na sljedećem G.R.I.D. (Green | Robotics | Industry & Innovation | Digital) Forumu, koji će se održati 11. lipnja 2024. u Garden Inn Hotelu, Zagreb.
VIŠE O KONFERENCIJI
PRIJAVA
PROGRAM 

Zagreb SEO Summit, 20. - 21. lipnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
U organizaciji The Canonical SEO Agency od 20. do 21. lipnja 2024. godine u Mozaik Centru, Zagreb, održava se Konferencija Zagreb SEO Summit.
Dovodimo svjetske stručnjake za organski kanal digitalnog marketinga poput svjetski poznate Lily Ray, Kyle Roofa i Nick Jordana. No, ne samo njih. Imamo sveukupno 14 predavača i 10 radionica na kojima ćete na licu mjesta naučiti neke nove taktike, strategije i alate za povećanje organskog prometa. Predavači nam dolaze u Zagreb iz SAD-a, Turske, Srbije i brojnih drugih zemalja, ali i iz same Hrvatske.
Više informacija kako budu objavljivane možete naći na našem webu.
Više možete vidjeti na https://www.entrio.hr/en/event/zagreb-seo-summit-18154
Kontakt: info@canonical.hr
Prijava konferencije: Karte dostupne na stranici zagrebseosummit.com
Program konferencije: Program konferencije će biti objavljen na istoj stranici kada se utvrdi točan raspored predavača.
 

Srpanj 2024.


11. Konferencija o izvozu , 02. srpnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
O KONFERENCIJI: Najvažnija godišnja aktivnost Liderova Kluba izvoznika, projekta pokrenutog da bi senzibilizirao javnost, osobito donositelje političkih i ekonomskih odluka, o potrebi snažna poticanja izvoza kao preduvjeta rasta gospodarstva i BDP-a.
Konferencija o izvozu održava se pod geslom „Pametni znaju čemu služi izvoz“ kako bismo dodatno upozorili na to da je upravo rast izvoza najvažniji čimbenik rasta BDP-a.
CILJ SKUPA: Uputiti na dobre primjere, ali i izazove s kojima se izvoznici svakodnevno susreću. Povezati poduzeća izvoznike s poduzećima izvoznicima‐početnicima, potaknuti suradnju na stranim tržištima. Sve to u funkciji poticanja razvoja poduzetništva, proizvodnje, inovativnih modela poslovanja i edukacije temeljem međusobne suradnje i razmjene iskustava.
KOMU JE NAMIJENJEN: Osim članova Kluba na konferenciji će sudjelovati drugi izvoznici te predstavnici Vlade, ministarstava i financijskih ustanova, parlamentarnih stranaka i zastupnici u Europarlamentu. Konferencija je namijenjena tvrtkama svih profila koje žele poboljšati svoje izvozne rezultate.
PRIJAVA
 

Kolovoz 2024.


 

Rujan 2024.


 

Listopad 2024.


Nova era prometa 2024., 10. listopada 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Nova era prometa je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. - 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING.
Nova era prometa, stručni je skup s fokusom na električnim i vozilima na plin (stlačeni, ukapljeni), vodik i gorivne članke, ali i svim drugim rješenjima za održivi razvoj prometa.
Program
Prijava sudjelovanja
Više možete vidjeti na https://www.energetika-marketing.hr/nova-era-prometa/hr/pocetna/
 

Studeni 2024.


 

Prosinac 2024.


14. Međunarodna konferencija ŽENE U BIZNISU 2024., 05. prosinca 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman.
Upravo zato organizacijom susreta želimo istaknuti uspješna iskustva.
Liderova konferencija Žene u biznisu okuplja i povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija Hrvatske, regije i šire.
Želja nam je istaknuti uspješna iskustva i povezati poslovne žene, motivirati ih na nove pothvate te ujedno potaknuti inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.
Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena.
Više možete vidjeti OVDJE.
PRIJAVA