Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.

 

  Prosinac 2018.


Nautički sajam „Nautic“, 08. - 16. prosinca 2018. godine, Pariz, Francuska
Nautički sajam „Nautic“ održava se od 08. do 16. prosinca 2018. u izložbenom prostoru Porte de Versailles u  Parizu.
„Nautic“ je jedan od najvećih nautičkih sajmova na svijetu koji se održava svake godine. Prošle godine sajam je ugostio 206.184 posjetitelja, 825 izlagača i 1011 brodova, a o sajmu je objavljeno više od 2000 novinskih članaka.  
Hrvatska turistička zajednica redovito sudjeluje na ovom sajmu s vlastitim štandom, a u sklopu sajma redovito održava i specijalizirane radionice za nautički turizam kojima prisustvuje niz hrvatskih tvrtki i  francuskih partnera.
Više o sajmu: www.salonnautiqueparis.com/fr 

Financijska izvješća za direktore nefinancijaše, 13. - 14. prosinca 2018. godine, Zagreb, Hrvatska
Vrijeme i mjesto:
13.i 14.12.2018.,
od 09:00 do 15:00
Zagreb – Hotel The Westin
Predavačica:
Maja Živanović, dipl. oec., porezni savjetnik i računovođa
Učinkovito upravljanje poduzećem ili pojedinim odjelom, podrazumijeva precizno i pravilno razumijevanje i tumačenje financijskih termina i procesa.
Osnovne elemente, kao što su financijski izvještaji sa računima dobiti i gubitka potrebno je točno pročitati, bez obzira na struku.
Na edukaciji ćete dobiti: •praktične savjete za poboljšanje likvidnosti poduzeća, optimizaciju troškova i racionalnije upravljanje financijskim izvještajima,
•smjernice za povećanje profitabilnosti uz adekvatno upravljanje novčanim tokovima,
•upute za ranu identifikaciju ključnih financijskih rizika i mehanizme za njihovo ublažavanje,
•vodič za upoznavanje i razumijevanje s temeljnim financijskim izvještajima (račun dobiti i gubitka, bilanca stanja, izvještaj o novčanom toku, izvješće o promjeni glavnice…) i ključnim pokazateljima uspješnosti,
•znanje kako procijeniti tvrtku, vlastitu ili neku drugu, na temelju financijskih pokazatelja.
Program se sastoji od 2 modula:
 
1. Seminar – Razumijevanje najvažnijih financijskih izvještaja
2. Radionica – Excel – nepogrešiv alat za financijske izračune (za ovaj modul sudionici će trebati ponijeti laptop s instaliranim MS Excelom)
 
Problemi se često javljaju u manjim tvrtkama gdje jedna osoba pojavljuje u više funkcija u isto vrijeme!
Iskoristite 10% popusta na rane prijave do 27.11.2018.!
*Dodatna pogodnost: 30% popusta za drugog i svakog idućeg sudionika
 
 ✔ Više o edukaciji
 
 ✉ Narudžbenica
 
Uz srdačne pozdrave,
Forum Poslovni Mediji d.o.o.
Impresum:
Forum Poslovni Mediji d.o.o. - Mihovljanska 25 - 10000 Zagreb
T: 01/ 7987-765 | Fax: 01/7987-766 | info@fpm.hr

Advent u Otočcu - 12. Međunarodni božićni sajam, 15. - 16. prosinca 2018. godine, Otočac, Hrvatska
Dvanaesti Međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije Advent u Otočcu održat će se 15. i 16. prosinca (subota i nedjelja) u šatoru na Trgu dr. Dražena Bobinca u Otočcu.
Organizator sajma Turistička je zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac i Grada Otočca.
Svrha ove dvodnevne manifestacije doprinos je oživljavanju i očuvanju bogate zanatske i trgovačke tradicije Grada Otočca i Gacke.
Cilj je skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i rukotvorstvu u Hrvatskoj.
Uoči ovogodišnjega Božićnog sajma 6. prosinca održat će se 3. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu Žene i točka. Cilj nam je u javnosti progovoriti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva, a u konačnici potaknuti samozapošljavanje žena.
UVJETI I NAČIN PRIJAVE: Ako ste zainteresirani za izlaganje i prodaju na Božićnom sajmu, ljubazno vas molimo da ispunite online prijavnicu. Prijave se zaprimaju do popune raspoloživih izlagačkih mjesta, a najkasnije do 5. prosinca.
Organizator osigurava tipske štandove dimenzija cca 80 x 200 cm, čiji je broj ograničen, stoga je štand potrebno rezervirati što prije. Molimo vas da za dodatne informacije u vezi s uvjetima izlaganja pročitate upute izlagačima te da se navedenog pridržavate.
KOTIZACIJA: Za sudjelovanje na Božićnom sajmu kotizacija iznosi 100 kuna, a izlagači se svojom prijavom obvezuju na sudjelovanje prvog i drugog dana manifestacije. Kotizaciju je potrebno uplatiti najkasnije do 5. prosinca s ovim podacima:
Primatelj: Turistička zajednica Grada Otočca
Br. žiro-računa: HR8123400091100129315
Poziv na broj: 122018
Svrha uplate: kotizacija za sudjelovanje na božićnom sajmu
Potvrdu o uplati dostavite na e-mail: ibanic@hgk.hr, flokas@hgk.hr ili fax. 053/771 130. Ako izlagač ne uplati do navedena roka, smatrat ćemo da je odustao od nastupa na sajmu.
Tvrtke članice Hrvatske gospodarske komore i dobrovoljne članice HGK oslobođene su plaćanja kotizacije.

Afrika – EU forum na visokoj razini, 18. prosinca 2018. godine, Beč, Austrija
Obavještavamo vas da će se 18. prosinca u Beču održati Afrika – EU forum na visokoj razini (High-Level Forum Africa-EU).
Paul Kagame, predsjednik Republike Ruande i sadašnji predsjedatelj Afričke Unije, i Sebastian Kurz, savezni kancelar Republike Austrije, pozivaju afričke i europske čelnike država ili vlada, direktore velikih svjetskih tvrtki, kao i inovativne poduzetnike da sudjeluju na ovom forumu. Predstavnici tvrtki imat će priliku komunicirati s predstavnicima vlada, potencijalnim investitorima i drugim partnerima.
Što očekivati:
•okrugle stolove na visokoj razini o temama kao što su: startup-financiranje, poljoprivreda 4.0, obnovljivi izvori energije, e-gov i drugo,
•individualne i unaprijed dogovorene B2B sastanke s drugim sudionicima konferencije,
•popratni program o obnovljivoj energiji, poslovanju u Africi i drugom.
Kontakti
Ante Perica
viši stručni suradnik, Pododjel za prekomorska tržišta
Tel: +385 1 456 1788
Email: aperica@hgk.hr
Dodatne informacije te način prijave i sudjelovanja možete pronaći na službenoj web-stranici: https://euafricaforum2018.b2match.io/home 
 


  Siječanj 2019.


„Wine Professional 2019“, 07. - 09. siječnja 2019. godine, Amsterdam, Nizozemska
Najznačajniji međunarodni sajam iz područja enologije u Nizozemskoj „Wine Professional 2019“ održavat će se od 7. do 9. siječnja 2019. godine u Amsterdamu, a otvoren je isključivo za posjetitelje iz te struke i poslovnog svijeta, među kojima su masterchefovi, sommelieri, vlasnici i menadžeri restorana, barova, hotelskih restorana, distributeri vina te novinari stručnih časopisa i blogova. Sajam tradicionalno započinje svečanom dodjelom nagrade „Diamond Awards“ nizozemskim poduzetnicima, zaslužnim za promociju kulture vina u Nizozemskoj u prethodnoj godini. Na prošlogodišnjem sajmu predstavljena je i hrvatska enološka ponuda.
Tvrtke zainteresirane za sudjelovanje mogu se javiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Den Haagu na e-mail: vrhhaag@mvep.hr, kontakt osoba je gđa Ana Pilipović.
Više pojedinosti na: https://www.wine-professional.nl/

„Consumer Electronics Show“, 08. - 11. siječnja 2019. godine, Las Vegas, SAD
Međunarodni sajam potrošačke elektronike - Consumer Electronics Show (CES) održavat će se od 08. do 11. siječnja 2019. godine u Las Vegasu, Nevada. To je glavni je tehno​loški sajam koji se održava svakog siječnja u Las Vegasu.
Više pojedinosti na: https://www.ces.tech/

Stručni sajam za arhitekturu, građevinske materijale i sustave BAU, 14. - 19. siječnja 2019. godine, München, Njemačka
Na vodećem svjetskom stručnom sajmu za arhitekturu, građevinske materijale i sustave BAU, koji se održava od 14. do 19. siječnja 2019. godine u Münchenu, nastupit će 19 hrvatskih tvrtki.
Uz Hrvatsku gospodarsku komoru, na čijem će štandu izlagati osam tvrtki, u Münchenu još izlažu Domprojekt, Exportdrvo, Fom, Gorica staklo, Kolnoa vrata, Monolitinvest, Pana, Pro, S.B.S. i Spačva.
Na nedavno održanoj prezentaciji sajma koju je organizirala zagrebačka tvrtka Belimpex, a koja zastupa minhenski sajam (Messe München) u Hrvatskoj, istaknuto je kako će, prema očekivanjima, BAU 2019.  biti veći nego ikad prije. Jer, naglašeno je na prezentaciji, sajam će ugostiti oko 2200 izlagača iz čak 45 zemalja.
Više o sajmu na: www.bau-muenchen.com  

„Interfiliere“, 19. - 21. siječnja 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam donjeg rublja i odjeće za plažu „Interfiliere“ održavat će se od 19. do 21. siječnja 2019. godine u Parizu, u prostorima centra Paris Expo, Porte de Versailles. Riječ je o vodećem svjetskom sajmu u svojoj kategoriji. Kao središnja platforma za poslovanje među renomiranim profesionalcima, Interfiliere privlači svake godine više od 150 izlagača te više od 10.000 posjetitelja iz cijelog svijeta. Izlagači će biti u prigodi ispitati očekivanja potrošača te upoznati najnovije trendove tržišta iz sektora tkanine, čipke, vezenja, potrepština (accessoiries), dizajna tekstila i proizvodnje.
Više pojedinosti na: http://www.interfiliere.com/paris/en/visiting/contacts

Sudan – Posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva, 21. - 25. siječnja 2019. godine, Khartoum, Sudan
Obavještavamo vas da će hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u organizaciji HGK posjetiti Sudan krajem siječnja 2019. godine.
Prema preliminarnom prijedlogu, izaslanstvo bi boravilo u Khartoumu, u Sudanu od 21. do 25. siječnja 2019. godine prema sljedećem programu:
• 21. siječnja – dolazak Khartoum, Sudan
• 22., 23. i 24. siječnja – posjet ministarstvima, institucijama, gospodarski forum i sastanci sa sudanskim partnerima
• 25. siječanja – povratak u Zagreb (ili polazak iz Sudana 24. siječnja popodne, ovisno o letovima)
Napominjemo da je program podložan promjeni te da ćemo vam njegove detalje dostaviti naknadno.  
Svoj interes za sudjelovanje u izaslanstvu možete izraziti najkasnije do petka, 7. prosinca 2018.
AVIOKARTE I SMJEŠTAJ
Detalje i način rezervacije avionskih karata i hotelskog smještaja dostavit ćemo vam naknadno. Također, procjenjujemo da će trošak povratne avionske karte i smještaja iznositi oko 10.000 kn.
VIZE
Postupak izdavanja viza bit će organiziran preko Veleposlanstva Republike Sudan u Rimu, u Italiji, a detaljnu proceduru dobivanja vize dostavit će nam naknadno Počasni konzulat Republike Sudan u Zagrebu.

„SHOT Show“, 22. - 25. siječnja 2019. godine, Las Vegas, SAD
Sajam streljaštva I lova  „SHOT Show“ održavat će se od 22. do 25. siječnja 2019. godine u Las Vegasu, Nevada. Sajam privlači kupce iz svih država Sjedinjenih Američkih Država i iz više od 100 zemalja svijeta a bit će izloženo kombinirano vatreno oružje, streljivo, optika, pribor za jelo, odjeća, ​te drugi proizvodi i usluge.
Više pojedinosti na: http://shotshow.org/ 

„The Holiday World Show 2019“, 25. - 27. siječnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodni turistički sajam "The Holiday World Show 2019" održavat će se u razdoblju od 25. do 27. siječnja 2019. godine u Dublinu, u organizaciji Irske udruge turističkih agencija „The Irish Travel Agents Association“.
Riječ je o najvećem sajmu takve vrste u Irskoj, a prema procjeni organizatora očekuje se nekoliko stotina izlagača iz više od 50 zemalja svijeta.
Kontakti:
Maureen Ledwith - Sales Director
Telefon: +353 (0)1 291 3700
E-mail:    maureen@bizex.ie
Paulette Moran - Sales Manager
Telefon: +353 (0)1 291 3702
E-mail: paulette@bizex.ie
Angela O’Rourke - Business Development Manager
Telefon: +353 (0)1 291 3705
E-mail: angela@bizex.ie
Više pojedinosti na: www.holidayworldshow.com

„Poslovna misija europskih klastera i tvrki iz sektora nanotehnologije“, 29. siječnja – 01. veljače 2019. godine, Tokio, Japan
Poslovna misija klastera i tvrki iz sektora nanotehnologije posjetit će Japan od 29. siječnja do 01. veljače 2019. godine. Misiju organizira Centar za industrijsku suradnju EU-Japan, a za sudjelovanje u poslovnoj misiji mogu se prijaviti tvrtke iz država članica Europske unije i trećih zemalja koje sudjeluju u programu COSME. Sudionici spomenute misije imat će mogućnost predstaviti se na međunarodnoj izložbi i konferenciji o nanotehnologiji „Nano tech 2019“ te stvoriti nove poslovne kontakte. Rok za prijavu je 4. listopada 2018. godine. Tvrtkama, koje uspješno prođu postupak odabira za sudjelovanje u ovoj poslovnoj misiji, Centar za industrijsku suradnju EU-Japan osigurava široki spektar usluga poslovne podrške, uključujući logističku i financijsku potporu.
Više pojedinosti na: https://www.eu-japan.eu/events/nanotech-cluster-sme-mission

„FESPO Zürich 2019“, 31. siječnja - 03. veljače 2019. godine, Zürich, Švicarska
Najveći turistički sajam u Švicarskoj „FESPO Zürich 2019“ održavat će se od 31. siječnja do 03. veljače 2019. godine u Zürichu. Oko 650 izlagača predstavit će najnovije trendove s područja turizma, autobusnih izleta, caravaninga, kampinga, ekskluzivnih individualnih putovanja, jednodnevnih izleta, jezičnih, ronilačkih i wellnes putovanja. Isto tako, predstaviti će se hoteli, destinacijske i sportske ponude te zdravstvo, prehrana, kretanje, ljepota i ergonomija te kulinarstvo.
Više pojedinosti na: https://www.messen.de/de/2268/veranstalter/bernexpo-ag/standanfrage/messe/5016/fespo-zuerich

 

  Veljača 2019.


„ICE Totally Gaming, London 2019“, 05. – 07. veljače 2019. godine, London, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
Sajam „ICE Totally Gaming, London 2019“ održavat će se razdoblju od 5. do 7. veljače 2019. godine u londonskom izložbenom prostoru ExCel. Ovaj sajam je jedini B2B gaming događaj na globalnoj razini koji na jednom mjestu okuplja predstavnike međunarodnih online & offline gaming sektora.  Sajam i dalje predstavlja najznačajniji događaj u gaming industriji prema veličini, obujmu, kvaliteti publike, mogućnostima umrežavanja i poslovnih izazova.
Više informacija i registracija na: https://www.icelondon.uk.com

„Salon International de l'Environnement et des Energies Renouvelables, SIEERA“, 12. - 14. veljače 2019. godine, Alžir, Alžir
Međunarodni salon okoliša i obnovljive energije „Salon International de l'Environnement et des Energies Renouvelables, SIEERA“, 2. po redu, održavat će se od 12. do 14. veljače 2019. godine u Alžiru. Glavna tema salona bit će promocija obnovljivih energija „off grid“.
Kontakt:
sieera2019@cntppdz.com
sieera2019@gmail.com
Više pojedinosti na:
www.sieera.org 

„BUILDEX Vancouver“, 13. - 14. veljače 2019. godine, Vancouver, Britanska Kolumbija, Kanada
Sajam „BUILDEX Vancouver“, posvećen građevinskoj industriji, arhitekturi, unutrašnjem uređenju i ostalim pratećim industrijama, održavat će se od 13. do 14. veljače 2019. godine u Vancouveru,  a bit će također organizirano više od 80 seminara. Očekuje se sudjelovanje preko 600 izlagača te oko 14.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: https://www.buildexvancouver.com/en/home.html

Biofach 2019, međunarodni sajam ekoproizvoda, 13. – 16. veljače 2019. godine, Nuremberg, Njemačka
Hrvatska gospodarska komora jedanaestu će godinu zaredom organizirati zajedničko predstavljanje hrvatskih ekoproizvođača na najvećem europskom sajmu ekoproizvoda Biofach 2019!
Pozivamo sve zainteresirane i certificirane ekoproizvođače na iskaz interesa za sudjelovanje na Biofachu 2019 koji će se održati od 13. do 16. veljače 2019. godine.
Rok za iskaz interesa putem priložene ankete je 27. travnja 2018!
Detaljnije informacije o sajmu možete pronaći na poveznici https://www.biofach.de/en 

„MTE 2019“, 21. - 23. veljače 2019. godine, Kuala Lumpur, Malezija
Sajam tehnologije „MTE 2019“ održavat će se od 21. do 23. veljače 2019. godine u Kuala Lumpuru. Riječ je o najvećoj izložbi inovacija jugoistočne Azije, koja se održava već 17. godinu.
Sajam 2018. okupio je oko 600 inovacija iz Malezije, 17 država jugoistočne Azije i Europe.
U 2019. godini Hrvatska će 10. put sudjelovati na ovoj prestižnoj izložbi. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maleziji i predstavnici hrvatskih organizatora dogovorili su posebnu promidžbu jubilarnog hrvatskog sudjelovanja te će prvi put zemlja partnera biti Hrvatska. Očekuje se sudjelovanje desetak hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Saveza inovatora Zagreb i VRH u Maleziji.
Više pojedinosti na: http://mte.org.my/ 

„Salon international de l'Agriculture - SIA “, 23. veljače – 03. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam poljoprivrede „Salon international de l'Agriculture - SIA“ održavat će se u razdoblju od 23. veljače do 3. ožujka 2019. godine u Parizu (Paris Expo Porte de Versailles).
Već pola stoljeća „Salon international de l'Agriculture - SIA“ predstavlja godišnje mjesto susreta svih važnih čimbenika iz svijeta poljoprivrede i vodeći je događaj u sektoru, ne samo u Francuskoj, nego i diljem svijeta. Sajam obuhvaća sljedeće sektore: uzgajivači stoke, kulinarski proizvodi, usjevi i bilje, poljoprivredne usluge i profesije.
„Salon international de l'Agriculture - SIA 2018“ okupio je oko 1.000 izlagača iz 22 države i više od 670.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: http://en.salon-agriculture.com/ i http://en.salon-agriculture.com/Footer/Contact 

„CATEX 2019“, 26. - 28. veljače 2019. godine, Dublin, Irska
Sajam gastronomije i opreme za ugostiteljstvo pod nazivom „CATEX 2019“ održavat će se od 26. do 28. veljače 2019. godine u Dublinu (RDS).
Kontakt:
Telefon: +353 1 846 0020
Mobitel: +353 86 055 4181
                +353 85 277 8083
E-pošta: niamh.kenny@eventhaus.ie
richard.byrne@eventhaus.ie
margaret.andreucetti@eventhaus.ie
Više pojedinosti na: Web:      http://www.catexexhibition.com/


  Ožujak 2019.


26. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM  i 20. OBRTNIČKI SAJAM, 01. - 03. ožujka 2019. godine, Osijek, Hrvatska
Osječki sajam d.o.o. organizator je 26. OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA  i 20. OBRTNIČKOG SAJMA u Osijeku, od 01. – 03. ožujka 2019. u suradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.
Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa. Cilj je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, jačanje ruralnog razvoja, te podrška ukupnom gospodarstvu naše regije.
Kontakt:
Osječki sajam d.o.o.
Petefi Šandora 204/a
31000 Osijek
Hrvatska
www.os-sajam.hr
osjecki.sajam@os-sajam.hr
tel/fax + 385 (0)31 302 441
tel/fax + 385 (0)31 303 108
Više na http://www.os-sajam.hr/sajamska-priredba/osjecki-proljetni-sajam/

„PDAC International Convention, Trade Show and Investors Exchange“, 03. - 06. ožujka 2019. godine, Toronto, Kanada
Izložba i konferencija pod nazivom „PDAC International Convention, Trade Show and Investors Exchange“, namijenjena svima onima koji se bave istraživanjima minerala, održavat će se u razdoblju od 3. do 6. ožujka 2019. godine u Torontu.
Više pojedinosti na: https://10times.com/organizers/prospectors-developers-association 

„Midest“, 05. - 08. ožujka 2019. godine, Lyon, Francuska
Međunarodni sajam industrijskog podugovaranja „Midest“ održavat će se u Lyonu (Parc des Expositions Eurexpo) od 05. do 08. ožujka 2019. godine, a okupit će vodeće svjetske tvrtke i 1.360 podugovarača iz 38 zemalja.
Podugovarači očekuju ponude za sektore kao što su obrada metala, plastike, gume, kompozitnih materijala, drva i tehničkih tekstila. Postoji zanimanje i za proizvodnju elektronskih sprava i komponenti, a traže se i usluge kao što su održavanje, industrijski dizajn, projektiranje ili inženjerstvo.
Više pojedinosti na: https://www.midest.com/fr/presentation-fr 

„Skipper Expo International Galway“, 08. - 09. ožujka 2019. godine, Galwayu, Irska
Međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme, „Skipper Expo International Galway“, 15. po redu, održavat će se od 08. do 09. ožujka 2019. godine u Galwayu.
 Kontakt:
 Sharon Boyle, Commercial Fishing Manager
 Telefoni: +353 74 95 48037, +353 86 8401250
 E-mail: sharon@maramedia.ie
 Više pojedinosti na: http://www.maramedia.ie/index.php/galway-home 

„Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora tehnologija voda i zaštite okoliša u Japanu“, 11.-15. ožujka 2019. godine, Tokio, Japan
U okviru inicijative EU Gateway/Business Avenues, Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora tehnologija voda i zaštite okoliša posjetit će Japan od 11. do 15. ožujka  2019. godine. Tvrtke, koje uspješno prođu postupak odabira za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji, imat će prigodu predstaviti svoju djelatnost i proizvode na sajmu „N-EXPO 2019“ te bolje upoznati mogućnosti poslovanja na japanskom tržištu. Tvrtkama iz država članica EU-a, odabranim za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji, Europska komisija osigurava široki spektar usluga poslovne potpore, uključujući znatnu logističku i financijsku pomoć.
Rok za prijavu je 23. studenoga 2018.
Više pojedinosti na:
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/environment-water-technologies-japan-march-2019_0.pdf
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/market-opportunity-environment-water-japan-2019.pdf

„ConFoo Montreal 2019“, 13. - 14. ožujka 2019. godine, Montreal, Quebec, Kanada
Međunarodna konferencija o razvoju softwarea „ConFoo Montreal 2019“ održavat će se od  13. do 14. ožujka 2019. godine u Montrealu, a okupit će mnogobrojne međunarodne stručnjake iz područja razvoja softwarea, koji će raspravljati o novim postignućima u razvoju IT-a. Bit će to također dobra prigoda za uspostavljanje međunarodnih kontakata.
Više pojedinosti na: https://confoo.ca/en/yul2019

„Salon mondial du Tourisme“, 14. - 17. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Svjetski sajam turizma „Salon mondial du Tourisme“ održavat će se u razdoblju od 14. do 17. ožujka 2019. godine u Parizu (Porte de Versailles).
Sajam će predstaviti tematska područja kao što su neobična putovanja, smještaj, kultura i baština, obiteljska putovanja, nezaboravna putovanja i slično.
Svjetski sajam turizma je 2018. okupio više od 406 izlagača iz Francuske i cijelog svijeta.  Sajam je privukao oko 99.800 posjetitelja i brojne novinare te se može pohvaliti odličnom medijskom promidžbom. 
Više pojedinosti na: http://www.salons-du-tourisme.com/Paris

„Salon du Livre“, 15. - 18. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni godišnji sajam knjige „Salon du Livre“ održavat će se u Parizu (Porte de Versailles) od 15. do 18. ožujka 2019. godine.
Sajam će okupiti velike i male izdavače te brojnu zainteresiranu publiku, a u planu su brojni susreti s piscima, autorima, scenaristima i izdavačima te tematske rasprave, predstavljanja i animacije. Očekuje se oko 1.200 izdavača iz 50 zemalja te oko 180.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: http://www.livreparis.com/

„Franchise Expo Paris“, 17. - 20. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam franšiznog poslovanja „Franchise Expo Paris“ održava se u razdoblju od 17. do 20. ožujka 2019. godine u izložbenom prostoru Porte de Versailles u Parizu. Riječ je o uglednom sajmu s više od trideset godina tradicije, koji svake godine spaja svjetske investitore s najuglednijim svjetskim franšizama u potrazi za širenjem posla u svijetu.
Na „Franchise Expo Paris 2018“ sudjelovalo 585 izlagača te više od 36.016 posjetitelja iz cijelog svijeta.
Više pojedinosti na: www.franchiseparis.com/salon/qu-est-ce-que-franchise-expo-paris/ 

„Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora zdravstvene skrbi i medicinskih tehnologija u Japanu“, 17. - 21. ožujka 2019. godine, Tokio, Japan
U okviru inicijative EU Gateway/Business Avenues, Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora zdravstvene skrbi i medicinskih tehnologija posjetit će Japan od 17. do 21. ožujka 2019. godine. Tvrtke, koje uspješno prođu postupak odabira za sudjelovanje u poslovnoj misiji, imat će prigodu predstaviti svoju djelatnost i proizvode na sajmu „Medtech Japan 2019“ te susresti potencijalne poslovne partnere. Tvrtkama iz država članica EU-a, odabranim za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji, Europska komisija osigurava široki spektar usluga poslovne potpore, uključujući znatnu logističku i financijsku pomoć.
Rok za prijavu je 30. studenoga 2018.
Više pojedinosti na:
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/healthcare-medical-technologies-japan-2019.pdf
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/market-opportunity-healthcare-and-medical-japan.pdf

Offshore Mediterranean Conference - OMC“, 27. - 29. ožujka 2019. godine, Ravenna, Italija
Konferencija pod nazivom „Offshore Mediterranean Conference - OMC“ održavat će se od 27. do 29. ožujka 2019. godine u Ravenni. Bit će to mjesto susreta predstavnika državnog i privatnog sektora za energetiku, odnosno  idealna platforma za raspravu o istraživanju i razvoju, tehnološkim postignućima i budućim izazovima u sektoru energetike. Poslovni susreti ponudit će izlagačima i posjetiteljima jedinstvenu prigodu za pronalazak poslovnih partnera iz industrije nafte, plina i povezanih sektora.
Više pojedinosti na: https://www.omc2019.it/

„PharmagoraPlus“, 30. - 31. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Godišnji sajam farmacije „PharmagoraPlus“ održat će se u Parizu od 30. do 31. ožujka 2019. godine u prostorima pariškog izložbenog centra Porte de Versailles. Riječ je o referentnom događaju za sve farmaceute, mjestu susreta, razmjene i obuke. Tijekom sajma održavat će se brojni seminari i izobrazbe, a izlagači i posjetitelji moći će se upoznati s novitetima na tržištu.
Sajam farmacije „PharmagoraPlus 2018“ ugostio 13.021 posjetitelja i više od 400 izlagača.
Više pojedinosti na: http://www.pharmagoraplus.com/english-home 
 

  Travanj 2019.


Međunarodni sajam industrijske automatizacije, energetike, podugovaranja i mikrotehnologije, 01. - 05. travnja 2019. godine, Hannover, Njemačka
Na Sajmu se održava i niz popratnih manifestacija, događaja, predavanja te promocija, ali i izlaganja o budućim smjernicama razvoja elektroindustrije i metaloprerađivačke industrije u organizaciji krovnih europskih institucija. Osim proizvodnih tvrtki, izlagači na Sajmu su i krovne europske i regionalne agencije, strukovna udruženja te vodeća sveučilišta i razvojno-istraživački instituti.
Više o Sajmu na http://www.hannovermesse.de/home.

„IP EXPO Manchester 2019“, 03. – 04. travnja 2019. godine, Manchester, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
Najveći europski sajam s popratnim konferencijama i radionicama na području IT inovacija i cjelokupne industrije „IP EXPO Manchester 2019“ održavat će se u razdoblju od 3. do 4. travnja 2019. godine u najvećem izložbenom i kongresnom centru ‘Manchester Central’ u Manchesteru.
Više informacija na: http://www.ipexpomanchester.com/ 

„AITF 2019“, 04. - 06. travnja 2019. godine, Baku, Azerbajdžan
Azerbajdžanski međunarodni sajam putovanja i turizma „AITF 2019“, 18. po redu, održavat će se od 04. do 06. travnja 2019. godine u Bakuu. Sajam „AITF 2018“ okupio je 277 tvrtki i 5.437 posjetitelja iz 20 zemalja.
Izvršni direktor Farid Mammadov poziva na ustroj hrvatskog nacionalnog paviljona te na doprinos daljnjoj promidžbi hrvatskog kulturnog naslijeđa i na jačanje bilateralnih odnosa dviju zemalja, putem ove prigode koja se proteže kroz 3 dana trajanja „AITF-a". Očekuje se i dolazak azerbajdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva​.
Kontakt:
Lala Huseynova
telefon: +994 12 404 10 44
e-mail:   tourism@iteca.az
Više pojedinosti na:
www.aitf.az

„Dublin Tech Summit 2019“, 10. – 11. travnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodna tehnološka konferencija „Dublin Tech Summit 2019“ (DTS) održavat će se od 10. do 11. travnja 2019. godine u Dublinu. Prvi put je održana 2017. te okupila više od 10.000 sudionika iz područja marketinga, analitike velikih podataka, „FinTech“-a, Interneta stvari, „MedTech“-a i poslovnog svijeta.
Više pojedinosti na:
info@dublintechsummit.com
http://dublintechsummit.com/ 

“permanent tsb Ideal Home Show“, 12. – 14. travnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodni sajam namještaja, dizajna i prateće industrije „permanent tsb Ideal Home Show“ održavat će se u razdoblju od 12. do 14. travnja 2019. godine u izložbenom prostoru RDS-a u Dublinu.
Više pojedinosti na: https://idealhome.ie/ 

„Foire de Paris“, 27. travnja – 08. svibnja 2019. godine, Pariz, Francuska
Sajam svakodnevnih proizvoda „Foire de Paris“ održavat će se od 27. travnja do 08. svibnja 2019. godine u izložbenom prostoru Paris Expo Porte de Versailles u Parizu, a namijenjen je novitetima, proizvodima i uslugama koji čine svakodnevnicu i dom ugodnijim. Uz izložene proizvode ponudit će i kulturne i gastronomske sadržaje. Brojne tvrtke predstavit će proizvode iz niza područja: kuća i stanovanje, moda i potrepštine, slobodno vrijeme i praktični uređaji te svijet vina i gastronomije. Sajam je prigoda distributerima za pristup francuskom tržištu svakodnevnih proizvoda, upoznavanje međunarodnih čimbenika i noviteta iz svojeg sektora. Sajam „Foire de Paris 2018“ privukao je 467.855 posjetitelja i 1.700 izlagača.
Više pojedinosti na: http://www.foiredeparis.fr/Le-Salon/Decouvrez-Foire-de-Paris

  Svibanj 2019.


„CHFAQuebec: Organic and Natural Health Products Show trade show“, 03. - 04. svibnja 2019. godine, Montreal, Quebec, Kanada
Sajam o organskoj industriji i proizvodnji zdrave hrane „CHFAQuebec: Organic and Natural Health Products Show trade show“ održavat će se od 03. do 04. svibnja 2019. godine u Montrealu. Očekuje se sudjelovanje oko 130 izlagača.
Više pojedinosti na: https://chfa.ca/en/tradeshows/chfa-quebec.html 

„HEALTH, SPORTS & LIFESTYLE EXPO“, 03. - 05. svibnja 2019. godine, Vancouver, Britanska Kolumbija, Kanada
Sajam športa, športske opreme, zdravog načina života i fitnessa „HEALTH, SPORTS & LIFESTYLE EXPO“ održavat će se od 3. do 5.  svibnja 2019. godine u Vancouveru, a okupit će više od 120 izlagača.
Više pojedinosti na: http://bmovanmarathon.ca/runvan-expo 

„WEBIT.FESTIVAL Europe 2019“, 13. - 15. svibnja 2019. godine, Sofija, Bugarska
Sajam „WEBIT.FESTIVAL Europe 2019“ održavat će se u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2019. godine u Sofiji. Riječ je o multimedijalnoj sajamskoj manifestaciji s velikim brojem paralelnih tematskih konferencija i drugih sadržaja o inovacijama, investicijama i novčanom poslovanju, budućnosti zdravstva, digitalnoj zabavi i medijima, cyber-sigurnosti, razvoju i suradnji gradova te komercijalnim izložbama.
Kontakt:
Elina Georgieva:
e-mail: elina@eacad.eu
Više pojedinosti na:
https://www.webit.org/festival/2019/index.php
https://www.webit.org/festival/2019/plenary.php
https://www.webit.org/festival/2019/health.php
https://www.webit.org/festival/2019/blockchain.php
https://www.webit.org/festival/2019/money.php
https://www.webit.org/festival/2019/security.php
https://www.webit.org/festival/2019/entertainment.php
https://www.webit.org/festival/2019/bulgaria.php
https://www.webit.org/festival/2019/expo.php
https://www.webit.org/festival/2019/cities.php
https://www.webit.org/festival/2019/foundersgames.php
https://www.webit.org/festival/2019/investors.php

“TechConnect Live“, 30. svibnja 2019. godine, Dublin, Irska
Najveća irska tehnološka konferencija „TechConnect Live“ održavat će se 30. svibnja 2019. godine u Dublinu.
Konferencija svake godine okuplja više od 5.000 sudionika na 20 paralelnih konferencija: HealthTech Connect, Startup Connect, Cleantech Connect, Investor Connect, Data Connect, Hiscox GDPR, Disrupt Connect, Enterprise Connect, Game Connect, Content Connect, Cloud Connect, Arkphire Mobile Technology, Factorytech Connect, IOT Connect, Sportstech Connect, Marketing Connect, Careers Connect, Web Connect, Energia Grow SME i Sungard IT Data. Sudjelovanje na svim konferencijama je besplatno.
Kontakt:
Colin Murphy
Telefon: +353 1 6120880
Faks:       +353 1 6120881
Email:      colin@prempub.com
Više pojedinosti na: http://techconnect-live.com/


  Lipanj 2019.

PLAST – EX, 04. – 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se od 04. do 06. lipnja  2019. godine održati PLAST - EX, izložba namijenjena industriji plastike i njenoj obradi. Održava se svake dvije godine.
Kontakt:
UBM Canon
11444 W. Olympic Blvd
CA 90064 Los Angeles, USA
Tel: +1 (3)10 4454200
Fax: +1 (3)10 4454299
Više na: www.ubmcanon.com

„Packex Toronto, 04. - 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
Manifestacija „Packex Toronto“, namijenjena tehnologiji pakiranja  hrane, rukovanju i logistici, održavat će se od 04. do 06. lipnja 2019. godine u Torontu.
Kontakt:
telefon: +1 (3)10 4454200
faks:       +1 (3)10 4454299
Više pojedinosti na:
www.packextoronto.com
www.ubmcanon.com

„Design & Manufacturing Canada Toronto, Industrial trade fair“, 04. - 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
Manifestacija „Design & Manufacturing Canada Toronto, Industrial trade fair“, posvećena najnovijim  dostignućima u proizvodnoj industriji i svemu što je s njom povezano, održavat će se od 04. do 06. lipnja 2019. godine u Torontu.
Kontakt:
telefon: +1 (3)10 4454200
faks:       +1 (3)10 4454299
Više pojedinosti na:
www.ubmcanon.com

„FIA“, 18. - 23. lipnja 2019. godine, Alžir, Alžir
Alžirski međunarodni sajma „FIA“, 52. izdanje, održavat će se od 18. do 23. lipnja 2019. godine u Izložbenoj palači (Palais des Expositions) u Alžiru. Ovaj sajam, najvažniji afrički gospodarski sastanak predstavlja jedinstvenu prigodu stranim poduzećima za predstavljanje svojih proizvoda te otkrivanje gospodarskih i trgovinskih potencijala Alžirske Narodne Demokratske Republike. Održavanje ovog sajma pridonosi cilju povezivanja nacionalnih i inozemnih poduzeća kako bi se prepoznale mogućnosti za partnerstva i ulaganja na gospodarskom planu.
Kontakt:
e-pošta: fia@2018@safex.dz
Više pojedinosti na:
www.safex.dz


  Srpanj 2019.

“Dublin Games Summit 2019“, 04. – 05. srpnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodna konferencija „Dublin Games Summit“, koja okuplja predstavnike industrije zabavnog softvera, inače najbrže rastućeg segmenta informatičke industrije, održavat će se od  04. do 05. srpnja 2019. godine u Dublinu.
Više pojedinosti na: https://dublingamessummit.ie/


  Kolovoz 2019.


  Rujan 2019.

Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019, 11. – 14. rujna 2019. godine, Jakarta, Indonezija
Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019 će se održati od 11. do 14. rujna 2019. godine u  JIExpo, Kemayoran, Jakarta na izložbenom prostoru veličine 18.000 m2. Izložba pruža idealnu platformu za ključne aktivnosti i opremu unutar industrije, dopuštajući glavnim proizvođačima, distributerima i agentima opreme da se umreže i razgovaraju o novim poslovnim mogućnostima u ovoj industriji, koja se brzo razvija. Na sajmu će sudjelovati glavni uvoznici, distributeri i zastupnici opreme. Prošlogodišnji sajam privukao je 17.400 sudionika iz 40 zemalja.
Potrebno je naglasiti kako indonezijska vlada planira do 2020. godine uložiti 6,47 milijardi USD u energetske projekte, za što će izdvojiti oko 70 posto od proračuna izravnih stranih ulaganja.
Više informacija mogu se vidjeti na: http://electricindonesia.com/about/about-electric-indonesia 

Medical Technology Ireland 2019, 25. – 26. rujna 2019. godine, Galway, Irska
Najveća međunarodna konferencija i izložba u Irskoj „Medical Technology Ireland 2019“, posvećena sektoru medicinske tehnologije i opreme, održavat će se od 25. do 26. rujna 2019. godine u gradu Galwayju, na čijem je području smješten vodeći europski medicinsko – tehnološki klaster.  Irska je drugi najveći izvoznik medicinske tehnologije i opreme u EU-u. Čak 18 od 25 vodećih svjetskih proizvođača medicinske tehnologije ima sjedište u Irskoj.
Kontakt:
Jason Moss
telefon: +44 7801 346454
e-mail: jason.moss@medicaltechnologyireland.com
Tom Burke
telefon: + 353 87 434 3893
e-mail: tom@medicaltechnologyireland.com
Više pojedinosti na: http://www.medicaltechnologyireland.com


  Listopad 2019.

Anuga 2019, 35. Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019., 05. – 09. listopada 2019. godine,  Köln, Njemačka
35. međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019 održat će se u Kölnu, u Njemačkoj, od 05. do 09. listopada 2019. godine. Pozivamo sve zainteresirane članice na iskaz interesa za sudjelovanje na nacionalnom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga, koji se svake dvije godine održava u Kölnu, u Njemačkoj, potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijeloga svijeta.
Sajam Anuga 2017 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 tis. m², a predstavilo se 7405 izlagača iz 107 zemalja. Posjetilo ga je više od 165.000 stručnih posjetitelja iz 198 zemalja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Europi. Više informacija o sajmu možete pronaći na poveznici http://www.anuga.com.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da popunjenu priloženu Anketu zainteresiranosti pošaljete na e-mail: jdukic@hgk.hr
Rok za iskazivanje interesa je 24. kolovoza 2019. godine.


  Studeni 2019.


„MILIPOL Paris“, 19. - 22. studenog 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam naoružanja i opreme za oružane i policijske snage „MILIPOL Paris“ održavat će se od 19. do 22. studenoga 2019. godine u prostorima centra Paris-Nord Villepinte u Parizu.
Riječ je o prvom svjetskom sajmu koji je u potpunosti namijenjen pitanjima sigurnosti, a obuhvaća predstavljanje proizvoda i inovativnih usluga iz područja borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, kontrole granica, zaštite industrijskih i drugih osjetljivih područja, analize i upravljanje rizicima, gradske sigurnost i slično.
"MILIPOL Paris 2016“ okupio 1.005 izlagača iz 53 zemlje, 29.939 posjetitelja iz 151 zemlje te 161 službeno izaslanstvo iz 77 zemalja.
Iz Hrvatske su na sajmu nastupile tvrtke Šestan Busch, Agencija Alan, Galeb, P-mtč, Odjeća, Kap-ko, Šešir, Croshield i Galko, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Više pojedinosti na: http://en.milipol.com/


  Prosinac 2019.