Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 
 

 Travanj 2017.

  
"International Medical Travel Journal Summit", 24. - 27. travnja 2017. godine, Opatija, Hrvatska
U Opatiji će se održati zdravstveno-turistička konferencija - "International Medical Travel Journal Summit", koja će okupit oko 350 zdravstvenih i turističkih stručnjaka iz 45 zemalja. Nakon konferencija u Dubaiju, Londonu i Madridu, organizator 4. konferencije, tvrtka "Intuition Communication" iz Velike Britanije ponudila je Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera da bude suorganizator i da konferencija bude u Opatiji.
Po podacima iz Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, zdravstveni turizam u Hrvatskoj sada donosi 300 milijuna eura prihoda, a ima potencijal veći od milijardu eura.

Više na: https://summit.imtj.com/

Sajam industrijske automatizacije, podugovaranja i energetike, 24.- 28. travnja 2017. godine, Hannover, Njemačka
HGK organizira zajedničko izlaganje na Sajmu industrijske automatizacije, podugovaranja i energetike u Hannoveru, od 24. do 28. travnja 2017. godine. Za izlaganje se planira izložbeni prostor u hali 5 gdje izlaže metaloprerađivačka industrija i u hali 12, orijentiranoj na elektroindustriju. Očekivana cijena izlaganja za sudionike kretat će se oko 400 eura po četvornomu metru, u što je uključena cjelovita organizacija sajma (zakup izložbenog prostora, prijava, upis u katalog, osnovni priključak za električnu energiju, priključak na vodu za čajnu kuhinju), s uređenjem zajedničkoga izložbenog prostora, prijevozom izložaka te izradom grafika za potrebe izlaganja. Iskaz interesa, odnosno naknadne prijave, za sudjelovanje na izložbi tvrtke podnose na obrascu do petka, 30. prosinca, nakon čega će se odrediti ukupna potrebna površina te će se tako moći odrediti konačnu cijenu izlaganja za prijavljene izlagače. Detalji o sajmu dostupni su na internetskoj stranici sajma.

Seafood Expo Global, 25. - 27. travnja 2017. godine, Bruxelles, Belgija
Pet hrvatskih izlagača predstavit će svoje proizvode na međunarodnom sajmu morskih proizvoda, pripadajuće opreme i usluga Seafood Expo Global 2017.
Sajam Seafood Expo Global, sa svojih 1700 izlagača iz više od 75 zemalja, najveći je i najznačajniji sajam u sektoru ribarstva.
HGK i ove godine za članice organizira zajedničko sudjelovanje na sajmu koji će se održati u Bruxellesu od 25. do 27. travnja na sajamskom prostoru Brussels Expo.
Svojim proizvodima ove godine će se na sajmu predstaviti pet hrvatskih izlagača: Arbacommerce d. o. o., Cromaris d.d., Mišlov d. o. o., ZMH Horvat d. o. o. i Teši tunolov d. o. o.
Više informacija o sajmu možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.seafoodexpo.com/global/  

Međunarodni sajam rukotvorina INACRAFT, 26.- 30. travnja 2017. godine, Jakarta, Indonezija
U Jakarti, glavnom gradu Indonezije, od 26. do 30. travnja održava se devetnaesti Međunarodni sajam rukotvorina u Jakarti (Jakarta International Handicraft Fair INACRAFT). Glavni je organizator sajma Udruženje izvoznika i proizvođača indonezijskih rukotvorina (Association of Exporters and Producers of Indonesian Handicrafts – ASEPHI).
INACRAFT je najveći sajam rukotvorina u Indoneziji i nudi široki spektar proizvoda poput: obuće, torbi, nakita, tkanja, igračaka, ukrasnih i kućanskih proizvoda. Ovogodišnja je tema sajma Veličanstvena Yogyakarta. Yogyakarta je grad na Javi čije šire područje nastanjuje više od četiri milijuna ljudi.
U 2016. godini sajam je posjetilo 750 kupaca iz 40 zemalja, a sudjelovalo je 1.397 izlagača iz cijele Indonezije. Također, sajam je posjetilo 169.237 posjetitelja.
Sajam okuplja isključivo indonezijske proizvođače i pruža posjetiteljima i kupcima priliku uvida u najnovije trendove na tržištu i mogućnost novih poslovnih prilika.
Prijavni obrazac i više informacija o sajmu nalazi se na sljedećoj poveznici: http://inacraft.co.id/

1. Međunarodna konferencija o vinskoj sorti Tribidrag -  Ja sam Tribidrag, 27. – 28. travnja 2017. godine, Split, Hrvatska
Od 27. do 28. travnja, organizirati će se konferencija „Ja sam Tribidrag“, čiji je cilj skretanje pažnje globalne javnosti na potencijal hrvatskih vina i ponude iz eno-gastro segmenta. Na manifestaciji će se, osim vina sorte Tribidrag,  predstaviti i najbolje primjerke vina drugih autohtonih hrvatskih vinskih sorti, maslinovih ulja i drugih tradicionalnih hrvatskih delicija, kao i njihove proizvođače.
Kontakt:
Davorka Krnić-Trick
+385 99 4668304
Pojedinosti o događanju www.tribidrag.org   
Prilog 1
Prilog 2

 

 Svibanj 2017.


Gospodarska misija EU o kružnom gospodarstvu, 02. - 05. svibnja 2017. godine, Johannesburg i Pretoria, Južna Afrika 
Gospodarska misija EU o kružnom gospodarstvu održati će se u Južnoj Africi između 02.- 05. svibnja 2017. pod vodstvom g. Daniela Callejae, direktora Glavne uprave za okoliš. Cilj gospodarske misije je promocija koncepta kružnog gospodarstva, te internacionalizacija poslovanja kako velikih tvrtki, tako i malih i srednjih poduzeća (MSP).
Više o samoj misiji možete pronaći poveznici:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CEMSouthAfrica
Kontakt točka za misiju je gđa. Veronique Hyeulle
tel: +32 22990235
e-mail: veronique.hyeulle@ec.europa.eu
Eventualno sudjelovanje gospodarske delegacije potrebno je potvrditi zaključno s 31. ožujka 2017.
Sudjelovanje je besplatno, no sudionici sami plaćaju troškove puta i smještaja.

Do boljih poslovnih rezultata uz sredstva EU fondova, 03. svibnja 2017. godine, Zagreb, Hrvatska
Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) zajednički organiziraju 03. svibnja 2017. godine konferenciju pod nazivom Do boljih poslovnih rezultata uz sredstva EU fondova.
Cilj je na konferenciji informirati poduzetnike o trenutnim i nadolazećim mogućnostima prijave projekata na natječaje sufinancirane sredstvima Europske unije te im približiti tematiku financijskih instrumenata.
Na konferencija će se održati i panel-rasprave o financiranju projekata poduzetništva kroz financijske instrumente Europskih strukturnih i investicijskih fondova, koji su relativno nova tema u kontekstu fondova EU. Druga će panel-rasprava biti usmjerena na bespovratna sredstva u klasičnom smislu odnosno „grantove“.
Na konferenciji se očekuje oko 150 sudionika iz javnog i privatnog sektora, posebice malih i srednjih poduzeća kojima će biti omogućeno dobivanje odgovora na konkretna pitanja.
Upute za prijavu, koja je do 02. svibnja 2017. godine, kao i više informacija o događanju možete pronaći putem poveznice.

21. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, 04. - 05. svibnja 2017. godine, Šibenik, Hrvatska
Hrvatska gospodarska komora poziva vas na 21. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu koje će se ove godine održati 04. i 05. svibnja u hotelu Ivan šibenskog hotelskog naselja Solaris.
Prijaviti se možete online na sljedećoj POVEZNICI na webu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, gdje možete pronaći i više informacija te program događanja kad bude objavljen. Poziv Ministarstva na Savjetovanje možete pronaći u pratećim dokumentima.

17th International Medical Exhibition & Conference, 04.-06. svibnja 2017. godine, Kairo, Egipat
U Kairu će se od 04. do 06. svibnja 2017. godine održati 17th International Medical Exhibition & Conference koja okuplja proizvođače medicinske opreme koji će moći predstaviti svoje proizvode. Riječ je o najvećoj izložbi i konferenciji takve vrste u Egiptu i čitavoj Africi. Izložba i konferencija održava se u međunarodnom konvencijskom centru u Kairu  (Cairo International Convention Center).
Više informacija dostupno je na: https://egymedica.com 

“IDMA 2017“, 04.- 07. svibnja 2017. godine, Istanbul, Turska
U Istanbulu će se od 04. do 07. svibnja 2017. održati 7. sajam tehnologija u prerađivačkoj industriji žitarica i mahunarki IDMA 2017. Sajam će uključivati pet različitih, ali međusobno povezanih sektora - mlinarski, stočna hrana, mahunarke i riža, tjestenina i kolači, te popratne tehnologije.
Više informacija: http://www.idma.com.tr/en/

TAU INNOVATION CONFERENCE 2017, 07.-09. svibnja 2017. godine, Tel Aviv, Izrael
Od 07. do 09. svibnja 2017. u Tel Avivu se održava velika inovatorska konferencija u organizaciji StarTAU - poduzetničkog centra Sveučilišta u Tel Avivu i RAMOT-a - ureda za transfer tehnologija Sveučilišta u Tel Avivu. Ovo, peto po redu, jedinstveno međunarodno događanje namijenjeno je start-up poduzetnicima, poduzetničkim inkubatorima, ulagačima, sveučilišnoj zajednici - svima koji su zainteresirani za razmjene iskustava i znanja, umrežavanje i pronalazak poslovnih prilika. Ovogodišnja tema je „Izrael kao svjetski hub inovacija“. Očekuje se preko 6.000 sudionika, 950 poduzetnika/strart-up-ova, 350 ulagača iz oko 30-ak država.
Kontakt: office@startau.co.il, +972-3-6405544
Više informacija na: http://tau-innovation.com/index

Delegacijsko putovanje u München i Nürnberg te posjet sajmu „transport logistic“, 08. - 11. svibnja 2017. godine,  München i Nürnberg, Njemačka
Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s Predstavništvom njemačke privrede u Bosni i Hercegovini od 8. do 11. svibnja 2017. organizira delegacijsko putovanje u München i Nürnberg te posjet sajmu „transport logistic“ - vodećem međunarodnom sajmu logistike, transporta, skladištenja, mobilnosti, lanaca distribucije i IT-sektora u logistici.
Osim obilaska sajma, sudionici prilikom posjete tvrtkama iz područja logistike i transporta imaju mogućnost za razmjenu iskustva i produbljivanje kontakata s njemačkim kolegama. Uz to se nude razne mogućnosti za upoznavanje i razgledavanje Nürnberga, a program zaokružuje obilazak Allianz Arene.
Rok za prijavu je 20. ožujka 2017.
Više na: http://www.hrvatski-izvoznici.hr/vijesti/delegacijsko-putovanje-u-munchen-i-nurnberg-te-posjet-sajmu-transport-logistic

Međunarodni prehrambeni sajam Tutto Food, 08. - 11. svibnja 2017. godine, Milano, Italija
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na sajmu će se predstaviti Podravka d. d., Žito d. o. o., Arbacommerce d. o. o., Dupin d. o. o., Zigante tartufi d. o. o., Kapronca d. o. o. i Vegeteriana d. o. o.
Ovaj je sajam specijaliziran za više kategorija proizvoda poput mesa, ribe, mliječnih proizvoda, pekarskih proizvoda i slatkiša.
Prema najavama organizatora, na sajmu će biti organizirane brojne radionice, seminari, poslovni sastanci, degustacije te prezentacije inovativnih rješenja u prehrambenoj industriji.
Riječ je o bijenalnom sajmu koji je od 2013. do 2015. godine udvostručio broj posjetitelja. Na sajmu Tutto Food 2015. predstavilo se više od 2.800 izlagača na površini od 180 tisuća četvornih metara te ga je posjetilo 78.500 posjetitelja
Više informacija o sajmu možete pronaći na: http://www.tuttofood.it.

50. Alžirski međunarodni sajam, 08. – 13. svibnja 2017. godine, Alžir, Alžir
Navedeni sajam predstavlja gospodarski i komercijalni međunarodni događaj u Africi koji okuplja više od 40 država i stotine alžirskih i inozemnih poduzeća te je važna prilika za poslovne ljude i investitore da ostvare kontakte u cilju budućih trgovačkih partnerstva te da promoviraju svoje proizvode.
Kontakt:
Tel +213 (0) 21 21 01 23; (0) 21 21 01 30; (0) 21 21 01 35; (0) 21 21 01 40
e-mail: contact@safex.dz
web: www.safex.dz
Više na:
http://www.safex.dz/index.php?option=com_k2&view=item&id=502:fia&Itemid=547&lang=fr

“Japan IT Week Spring 2017“, 10.- 12. svibanj 2017. godine, Tokio, Japan
U Tokiju će se od 10. do 12. svibnja 2017. godine održati najveći japanski sajam u području informacijskih tehnologija „Japan IT Week Spring 2017“ koji obuhvaća trinaest događanja:
„SODEC - Software & Apps Development Expo“;
„BIG DATA Spring - Big Data Management Expo“;
„ESEC Spring - Embedded Systems Expo“;
„DSE - Data Storage Expo“;
„IST Spring - Information Security Expo“;
„Web & Digital Marketing Expo“;
„Data Center Expo“;
„Cloud Computing Expo Japan“;
„MOBIX Spring - Mobile Solutions Expo“;
„IoT/M2M Expo Spring“;
„DIREX Spring - Direct Commerce Solutions Expo“;
„C-PEX - Consumer IT Products Expo“;
„STOREX Spring - Store & Retail IT Solutions Expo“.
Sudjelovanjem na „Japan IT Week Spring 2017“ izlagačima se pruža mogućnost da svoje proizvode, informacijska rješenja i usluge predstave potencijalnim poslovnim partnerima i posjetiteljima izložbe.
Na nedavno održanom „Japan IT Week Spring 2016“ sudjelovalo je preko 1.490 međunarodnih izlagača, a posjetilo ga je više od 89 000 osoba.
Više informacija: http://www.japan-it.jp/en/haru/ 

LEAP Summit konferencija, 11. - 13. svibnja 2017. godine, Zagreb, Hrvatska
Koncept multidisciplinarnosti te kombinacija predavanja, panel rasprava i neformalnog programa koji uključuje koncepte Speed dating, Business Cafe, World Cafe, FuckUp Nights, Open Mic session itd. te kombinacija sudionika - poduzetnika, mladih profesionalaca, managera, studenata i ostalih top talenata omogućava poduzećima brojne prilike u područjima international business developmenta, employer brandinga, leadershipa, promocije poduzeća i stjecanje novih znanja vezanih uz IT, leadership i moderne tehnologije koja su današnjim zaposlenicima veoma bitna.
LEAP Summit će se održati od 11. - 13. svibnja, a tijekom tri dana konferencije okupiti će više od 60 svjetski poznatih predavača.
Više o predavačima dostupno je ovdje.
Više detalja možete popratiti na Facebook stranici ili Facebook eventu.

“The Belt and Road Forum for International Cooperation“, 14. - 15. svibnja 2017. godine, Peking, Kina
The Belt and Road Forum for International Cooperation održat će se u vremenskom razdoblju od 14. do 15. svibnja 2017. godine u Pekingu. Cilj ovog događanja na visokoj razini jest rasprava o problemima globalnog i regionalnog gospodarstva.
Bit će to najveći ovogodišnji diplomatski događaj u organizaciji Kine, u skladu s ciljevima Pekinga da podupre suradnju i međusobnu povezanost u globalnom gospodarstvu.
Na događanje su pozvani čelnici 20 zemalja Azije, Europe, Latinske Amerike i Afrike te predstavnici međunarodnih organizacija, bivši šefovi država, ministarske delegacije, poslovni ljudi, stručnjaci i znanstvenici.
Više informacija na: http://www.bjreview.com/World/201702/t20170214_800087177.html

Future of Building, 17. svibnja 2017. godine, Beč, Austrija
HGK - Komora Zagreb i Europska poduzetnička mreža Hrvatske pozivaju na konferenciju o inovativnim rješenjima u zgradarstvu i graditeljstvu Future of Building, koja će se održati u Beču u četvrtak, 17. svibnja, u Austrijskoj gospodarskoj komori.
Istoga dana na istome mjestu, održat će se i B2B razgovori sa zainteresiranim austrijskim tvrtkama, dok je razgledavanje jedinstvenih projekata u Beču i okolici organizirano u petak, 18. svibnja.
Konferencija je namijenjena tvrtkama koje žele doznati više o inovativnim rješenjima u zgradarstvu, održivoj obnovi, visokokvalitetnoj gradnji u Austriji i najnovijim trendovima u tehnologiji. Cilj je poslovnih razgovora razmjena novih projektnih ideja te pronalazak partnera za nove poslovne prilike.
Posjetitelje koji će sudjelovati samo na događanju Enquete 4.0 molimo da se registriraju slanjem kratke e-poruke na aussenwirtschaft.dienstleistungsexport@wko.at.
Rok prijave za registraciju i kreiranje profila tvrtke u internetskom je sučelju 28. travnja, a odabir sugovornika za B2B sastanke moguć je od 26. travnja do 10. svibnja. Za informacije o registraciji možete se obratiti Herwigu Wutscheru (tel.: +43590900-3662, herwig.wutscher@wko.at, www.wko.at).
Za sve ostale informacije možete se javiti Jeleni Ravlić iz Europske poduzetničke mreže Hrvatske (tel.: 01/4561-763, e-adresa: jravlic@hgk.hr) te Silviji Czeisberger, iz HGK - Komore Zagreb, Odsjeka za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo (tel.: 01/4606-807, e-adresa: sczeisberger@hgk.hr).

„Food Expo Jordan“, 17. – 21. svibnja 2017. godine, Amman, Hašemitska  Kraljevina Jordan
International Promoters Company (IPCO) organizira 3. Međunarodnu izložbu  pod nazivom «Food Expo Jordan» koja će se održati u Ammanu, Hašemitskoj Kraljevini Jordan, u razdoblju od 17. do 21. svibnja 2017. godine. Ova izložba pruža tvrtkama koje sudjeluju jedinstvene poslovne mogućnosti i platformu za bolje razumijevanje zbivanja u prehrambenom sektoru, a obuhvaća sektore prehrambene industrije, uključujući hranu, vodu i bezalkoholna pića, industriju pakiranja, ugostiteljske usluge te sirovine u prehrambenom sektoru. Participacija iznosi 350 USD.
U zahtjevu za sudjelovanje potrebno je navesti slijedeće podatke, te poslati na info@ipco.jo
Company/Organization name
Product/Services Exhibited
Person in charge
Job Title
Address of company
Email
Web
Mobile/Fax/Tel
Full name (on behalf of the company) – Job position – Company stamp
Signature
Date
Više informacija možete pronaći na www.ipco.jo

Novo razdoblje energetske tranzicije, 18. – 20. svibnja 2017. godine, Atena, Grčka
U razdoblju od 18. do 20. svibnja 2017.g. u Ateni će se održati druga po redu konferencija na temu Novo razdoblje energetske tranzicije u organizaciji grčkog udruženja za ekonomiju u energetskom sektoru (HAEE - Hellenic Association for Energy Economics). Konferencija će ponuditi međunarodni forum za razmjenu ideja, istraživačkih rezultata i iskustava u krugu stručnjaka i profesionalaca iz različitih gospodarskih udruženja, vladinih tijela te međunarodnih organizacija.
Teme će uključivati prelazak na tehnološki naprednu energetsku politiku, mjere prema EU energetskoj slici 2050. godine, korištenje alternativnih goriva, napredak u energetski učinkovitom ponašanju te inovacije u skladištenju energije.
Više o govornicima i samom događanju može se naći na stranici:
http://haee2017.eventsadmin.com/Home/Welcome ili  upitom na adresu elektronske pošte: haee2017@haee.gr.

8. Međunarodna investicijska konferencija „Sarajevo Business Forum 2017“, 22. – 23. svibnja 2017. godine, Sarajevo, BiH
Osmu međunarodnu investicijsku konferenciju „Sarajevo Business Forum 2017“ organizira Bosna Bank International Sarajevo (BBI) u suradnji sa svojim većinskim dioničarem Islamskom razvojnom bankom (IDB) te uz podršku Ministarstva vanjskih poslova BiH. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.
Sarajevo Business Forum je poslovna manifestacija koja daje mogućnosti promocije gospodarskih potencijala kako BiH, tako i ostalih država u okruženju: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.
Konferencija predstavlja platformu za upoznavanje i B2B lokalnih i ostalih gospodarskih subjekata, uspostavu poslovne suradnje i jačanje ukupnih gospodarskih odnosa država u okruženju.
Sve informacije u svezi Konferencije mogu se pogledati na www.sarajevobusinessforum.com

Hrvatsko-poljski gospodarski forum, 23. svibnja 2017. godine, Šibenik, Hrvatska
ŽK Šibenik, u suradnji s Konzulatom Republike Hrvatske u Republici Poljskoj iz Krakova i počasnim konzulom Pawelom Wlodarczykom, organizira Hrvatsko-poljski gospodarski forum i poslovne razgovore tvrtki.
Gospodarski forum održat će se u utorak, 23. svibnja, u ŽK Šibenik. O konačnom programu foruma, popisu zainteresiranih poljskih tvrtki i rasporedu poslovnih razgovora te o ostalim pojedinostima, naknadno ćemo vas i na vrijeme obavijestiti.
Poljski partneri će, na temelju iskazanoga interesa hrvatskih tvrtki, animirati poljske tvrtke za poslovne razgovore. Poziv se upućuje  svim zainteresiranim za nastup na poljskom tržištu i poslovnu suradnju s poljskim tvrtkama ili oni koji traže određenoga poslovnog partnera u Poljskoj te svi koji imaju pitanja u vezi s planovima za poslovanje na navedenom tržištu jer će sigurno pronaći interes za sudjelovanje na forumu.
Prijaviti se možete putem online prijave: http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-sibenik/zk-sibenik-prijave

"POSIDONIA SEA TOURISM FORUM", 23.- 24. svibnja 2017. godine, Atena, Grčka
U organizaciji grčke kompanije Posidonia Exibitions S.A. u Ateni će se 23. i 24. svibnja 2017.g. održati četvrto izdanje konferencije i izložbe "POSIDONIA SEA TOURISM FORUM". Izabrana tema ovoga izdanja bit će "Reinventing Mediterranean Cruising". Na posljednjem Forumu održanom u svibnju 2015. sudjelovalo je 39 izlagača, uz ukupno 735 sudionika iz 20 zemalja.
Kontakt:
Tel: 00 30 210 428 3608
E-mail: seatourism@posidonia-events.com.
Više informacija: http://www.posidoniaseatourism.com/ 

Wireless Technology Park, 24. – 26. svibnja 2017. godine, Tokio, Japan
Najveći japanski sajam i seminar u području bežičnih komunikacijskih tehnologija Wireless Technology Park (WTP) 2017 održat će se od 24. do 26. svibnja 2017. godine u Tokiju na lokaciji  Tokyo Big Sight. Spomenuto događanje organizatori vide kao mjesto za stvaranje poslovnih prilika i tehnologija kroz suradnju industrije, nacionalnih i lokalnih vlasti te akademske zajednice, a u sudionike WTP-a ubrajaju se japanski i međunarodni telekom operatori, proizvođači, sveučilišta i istraživački instituti te predstavnici Vlade Japana i lokalnih japanskih vlasti.
U sklopu ovog sajma, a s ciljem promicanja međunarodne suradnje u području bežičnih komunikacijskih tehnologija, održat će se i WTP2017 International Day.
Više informacija moguće je pronaći na: https://www.wt-park.com/eng/outline.
 


 Lipanj 2017.


Poslovni razgovori kineskih i europskih tvrtki u Bruxellesu, 02. lipnja 2017. godine, Bruxelles, Belgija 
Visoko kinesko političko izaslanstvo posjetit će 02. lipnja Bruxelles te će tom prilikom biti organizirano nekoliko događanja uključujući i 19. EU – China Business Summit, kao i individualni poslovni razgovori (B2B) kineskih i europskih tvrtki tijekom događanja 2017 China – EU SMEs Cross-Border Investment and Trade Conference.

Bank of China, peta najveća banka u Kini, glavni je organizator poslovnih sastanaka 2017 China – EU SMEs Cross-Border Investment and Trade Conference na kojima će sudjelovati više od 120 europskih i kineskih tvrtki iz ovih sektora:
•Poljoprivreda i prehrambena industrija
•Biofarmacija i zdravlje
•Kemijska industrija
•E-trgovina
•Okoliš i obnovljivi izvori energije
•Visoka tehnologija
•High-end oprema za proizvodnju
•Zimski sportovi i prekogranični turizam
 
Događanje europskim sudionicima pruža priliku za:
•individualne razgovore s unaprijed odabranim kineskim tvrtkama koje su strateški zainteresirane za poslovanje s europskim tvrtkama;
•korištenje ciljane potpore prije, tijekom i nakon održavanja događanja;
•pristup određenim modelima financiranja koje nudi Bank of China te priliku za upoznavanje ostalih prilagođenih usluga Bank of China (napominjemo da je Hrvatskoj najbliža podružnica Bank of China novootvorena podružnica u Beogradu).
 
Jezici događanja su kineski i engleski, preliminarni program događanja dostupan je na službenoj internetskoj stranici. Sudjelovanje je besplatno, a rok za prijavu na B2B-razgovore je 30. travnja. Bank of China organizira ručak i pauze za kavu za sve sudionike.
 
Prijaviti se možete online aplikacijom na službenom webu događanja http://www.hgk.hr/documents/invitation-bank-of-china-b2b-bruxelles58ef2b1d22f6b.pdf.
 
Pri registraciji možete označiti s kojim se tvrtkama želite susresti, također možete detaljnije pregledati popis sudionika te rezervirati termine za sastanke s tvrtkama koje vas zanimaju, a raspored razgovora bit će vam dostavljen prije početka događanja.
 
Ljubazno molimo da nas obavijestite ako se prijavite za sudjelovanje na događanju putem e-adrese jdumicic@hgk.hr. Potrebna nam je samo informacija da ste se prijavili kako bismo nakon završetka prijava objedinjenu listu hrvatskih tvrtki dostavili europskom suorganizatoru Eurochambresu.


“Međunarodni sajam sigurnosti i obrane – ISDEF“, 06. - 08. lipnja 2017. godine, Tel Aviv, Izrael
ISDEF je najveći međunarodni sajam u sektoru sigurnosti i obrane u Izraelu. Predstavljaju se najnoviji i inovativni proizvodi i rješenja namijenjeni potrebama vojske, policije, snaga za brzo djelovanje, zaštitu i spašavanje, sigurnosnih agencija, tvrtki koje pružaju sigurnosne usluge i sl. Očekuje se oko 15.000 posjetitelja i 250 izlagača. Sajam, između ostaloga, pruža priliku stranim kompanijama predstaviti proizvode i rješenja izraelskoj vojsci, policiji i drugim službama. Na sedmom sajmu 2015. bilo je 12.000 posjetitelja, od koji 1.886 stranih (89 službenih stranih delegacija), 154 izlagača (83 izraelska i 71 strana) iz 22 zemlje.
Kontakt:
Tel:. +972 3 691 4564.
E – mail: expoaffairs@isdefexpo.com,
Više informacija na www.isdefexpo.com /

“ExpoVinis Brasil“, 06. – 08. lipnja 2017. godine, Sao Paulo, Brazil
Sajam vina „ExpoVinis Brasil“ u Sao Paulu je specijalizirani sajam. Hrvatska vina u Brazilu nisu cjenovno konkurentna za prodaju u robnim centrima, ali itekako mogu naći svoje mjesto u hotelima, restoranima i specijaliziranim vinotekama. Naime, brazilski potrošači visoke kupovne moći traže kvalitetne proizvode i nešto novo s ino-tržišta.
Kontakt:
Veleposlanstvo RH u Brasilu: croemb.brasilia@mvep.hr
Više informacija na: http://www.expovinis.com.br/en/

Međunarodni sajam energetike „ENERGA 2017“, 06. – 08. lipnja 2017. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Sajam ENERGA 2017 održati će se od 06 do 08. lipnja 2017. godine. Slogan sajma je „MISLITI NA BUDUĆNOST“. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo vanjske trgovine i gospodarskih odnosa BiH, Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH (FBiH) i Vlada Kantona Sarajevo. Partneri su Vanjskotrgovinska komora BiH i Gospodarska komora FBiH.
Kontakt:
tel: +387 35 360 999
fax:+387 35 360 998
e-mail: energa@energa.ba  
Dokumentacija o sajmu: http://komorars.ba/wp-content/uploads/2017/02/ENERGA-2017.pdf
Prijava na: http://tuzlanskisajam.ba/documents/ENERGA2017-prijava-ino-v2.0.pdf
Više informacija o sajmu možete naći na www.energa.ba  

Hrvatski tjedan 2017. u Frankfurtu, 09. - 16. lipnja 2017. godine, Frankfurt, Njemačka
Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta na Majni od 09. do 16. lipnja 2017. organizira Hrvatski tjedan 2017.
Ciljevi Hrvatskog tjedna su prodaja/brendiranje proizvoda, proboj hrvatskih proizvoda na njemačko tržište te prezentacija gospodarstva i turizma.
Opće uvjete sudjelovanja u sklopu Hrvatskog tjedna te obrazac za prijavu možete pronaći u nastavku
Obrazac prijave za Hrvatski tjedan 2017. 01. veljače 2017.
Opći uvjeti sudjelovanja na Hrvatskom tjednu 2017. u organizaciji Hrvatskog gospodarskog saveza 01. veljače 2017.
Za više informacija o Hrvatskom tjednu u Frankfurtu na Majni možete se obratiti na niže navedene kontakte
Kroatische Wirtschaftsvereinigung e. V.
Hrvatski gospodarski savez
Telefon +49 (0)69 367079-40
Telefax +49 (0)69 367079-39
E-Mail   m.susak@kwvd.de
Web      www.kwvd.de

“Održivost irskog građevinskog sektora“, 14. lipanj 2017. godine, Dublin, Irska
Konferencija o održivosti irskog građevinskog sektora održat će se 14. lipnja 2017. u Royal Dublin Society, Dublin, Irska.
Na konferenciji će se okupit ključni sudionici u građevinarstvu: građevinske tvrtki, kreatori politike, vlasnici projekata, državna i gradska tijela, zajmodavci i privatna investicijska društava, arhitektonske i dizajnerske tvrtke, inovativno-tehnološke tvrtke, pravni i porezni stručnjaci, ponuđači opreme i strojeva te usluga u građevinarstvu kao i sva regulatorna tijela u Irskoj koja se bave građevinskim sektorom.
Kontakt:
Premier Publishing Ltd Unit 51
Park West Entrprise Centre,
Park West, Dublin 12
Ireland
Tel: 353 1 6120880 Fax: 353 1 6120881
E-mail: colin@prempub.com
Više informacija: http://www.nationalconstructionsummit.ie/main-stage/ 

“Citadelles du Vin“, 17. lipnja 2017. godine, Bordeaux, Francuska
U okviru Citadelles du Vin, najvećega vinskog natjecanja u Francuskoj, svake godine predstavlja se više od 1.200 vina iz cijelog svijeta te se dodjeljuju renomirane nagrade.
Organizator poziva proizvođače vina iz Hrvatske da se prijave na natjecanje, koje će se održati 17. lipnja 2017. u mjestu Bourg u blizini Bordeauxa u Francuskoj.
Prijave su moguće do 28. veljače 2017. putem internetske stranice organizatora: www.citadellesduvin.com 
Kontakt:
Tel: ++33 (0)5 57 68 25 66
Fax: ++33 (0)5 57 68 23 92
E-mail: info@citadellesduvin.com
Više informacija na: www.citadellesduvin.com

“TEHNOPROM“, 20. – 22. lipnja 2017. godine, Novosibirsk, Ruska Federacija
U Novosibirsku će se pod pokroviteljstvom Vlade Ruske Federacije od 20. do 22. lipnja 2017. Održati  peti Međunarodni tehnološki forum. Na Forum će  sudjelovati više od 4.500 sudionika iz 20 zemalja.
Kontakt
Tel: +7 (495) 259-51-51;
Tel: +7-916-321-51-35
Više informacija na: http://www.forumtechnoprom.com/?language=en

XII. Inovacijska misija, 22. - 23. lipnja 2017. godine, Katowice, Poljska
Inovacijske misije jedinstvena su platforma koja hrvatskim inovativnim tvrtkama pruža mogućnost poslovnih (B2B) razgovora na međunarodnim tržištima u skladu s unaprijed definiranim kriterijima. Inovacijska misija održat će se 22. i 23. lipnja u Katowicama u Poljskoj. Navedeni termin odabran je ciljano budući da se u to vrijeme održava i Izložba gospodarskih i znanstvenih inovacija sajam inovacija „INTARG“.
HGK i ove godine sufinancira taj sajam, a zbog ostvarenja jačih sinergijskih učinaka, predlažemo svim sudionicima Inovacijske misije i izlaganje na sajmu.
Pozivamo vas na sudjelovanje na Inovacijskoj misiji ako ste tvrtka članica HGK i zadovoljavate ove kriterije:
•inovacija mora biti zaštićena ili trenutno u postupku zaštićivanja jednim od oblika intelektualnog vlasništva: patentom, žigom ili oblikom
•inovacija mora biti razvijena do razine finalnog proizvoda, spremna za komercijalizaciju, a prednost imaju proizvodi u serijskoj proizvodnji
•ukupna aktiva tvrtke ne prelazi 7.500.000,00 kn
•ukupni prihodi tvrtke ne prelaze 15.000.000,00 kn i
•broj zaposlenih ne prelazi 50
Ljubazno vas molimo da popunjeni obrazac, uz dokaze o ispunjenju kriterija, pošaljete na e-mail: gjelavic@hgk.hr do 23. ožujka.

“SAITEX 2017“, 25.- 27. lipnja 2017. godine, Johannesburg, Južna Afrika
SAITEX (24th Southern African International Trade Exibition for retail products), je međunarodni sajam potrošačke robe usmjeren uvozu/izvozu i trgovini sa zemljama juga Afrike, ali i cijelim afričkim kontinentom.
Na sajmu sudjeluje više od 500 tvrtki iz oko 50 zemalja. Značajan postotak posjetitelja čine poduzetnici, distributeri, uvoznici i proizvođači usmjereni na široku paletu proizvoda.
Dodatnu vrijednost ovome sajmu pruža partnerski sajam hrane i pića African BIG 7.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji.
Kontakt:
Tel: +27 12 342 1206
E-mail croemb.pretoria@mvep.hr.


 Srpanj 2017.


“GIFTEX 2017“, 05.-07. srpnja 2017. godine, Tokio, Japan
U Tokiju će se od 5. do 7. srpnja 2017. godine održati vodeći japanski B2B sajam u području darovnih i kućanskih proizvoda te proizvoda unutarnjeg uređenja „GIFTEX 2017“, a koji se sastoji od osam specijaliziranih sajmova:
„International variety – Gift Expo Tokyo“;
„Baby & Kids Expo 2017“
(više informacija na: http://www.bkw.jp/en/about/detail/#anclink02);
„DESIGN TOKYO – Tokyo Design Products Fair“
(više informacija na: http://www.designtokyo.jp/en/about/detail/#anclink03);
 „TABLEWARE EXPO“
(više informacija: http://www.tw-expo.jp/en/about/detail/);
„KITCHENWARE EXPO”
(više informacija: http://www.kw-expo.jp/en/about/detail/);
„FASHION GOODS & ACCESSORIES EXPO“
(više informacija: http://www.fa-expo.jp/en/about/detail/#anclink02);
„Health and Beauty Products Expo Tokyo“
(više informacija: http://www.hb-expo.jp/en/);
„Interior Products Expo Tokyo“
(više informacija: http://www.interior-expo.jp/en/).
Organizatori očekuju da će na ovogodišnjem sajmu GIFTEX sudjelovati preko 1550 izlagača te oko 62000 posjetitelja. Trošak najma izložbenog prostora (16,2 m²) iznosi 820000 JPY.
Više informacija na: http://www.giftex.jp/en/ 

Indo Security & Indo Firex 2017. - sigurnost, 12. - 14. srpnja 2017. godine, Jakarta, Indonezija
U Jakarta Convention Center-u će se od 12. do 14. srpnja 2017. održati sajam pod nazivom Indo Security & Indo Firex 2017.   Na sajmu će se moći upoznati stručnjaci, pogledati najnovija dostignuća i razvoj, proizvodi i usluge, te dobiti najbolje informacije o najnovijim problemima i izazovima u sigurnosti, zaštiti od požara, spašavanju.
Detaljne informacije o sajmu dostupne su na službenoj web stranici:
http://www.indosecurity.com/ 

POWER-GEN Africa 2017, 18.- 20. srpnja 2017. godine, Johannesburg, Južna Afrika
Sajam i konferencija POWER-GEN Africa, kao i popratni DistribuTECH Africa, pružaju sveobuhvatan pregled energetskih potreba, izvora i problema s kojima se suočava industrija energije u cijeloj subsaharskoj Africi. Usmjereni na sve aspekte konvencionalnih i obnovljivih izvora energije te prijenosa i distribucije električne energije, okupljaju vodeće svjetske dobavljače energetske opreme, kao i tvrtke koje razvijaju infrastrukturu ove dinamične afričke industrije.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr.
Više o sajmu možete pronaći na stranicama: www.powergenafrica.com 

Franchising Business Opportunities Expo, 22. – 23. srpnja 2017. godine, Brisbane, Australija
Franchising Business Opportunities Expo (Izložba poslovnih prilika putem franšiza) predstavlja renomiranu godišnju izložbu/sajam za one koji žele ponuditi svoje franšize svim zainteresiranim ili pak koji žele dobiti određenu franšizu i okušati se u proširenju poslova zbog  primarne ili dodatne zarade.
Osoba za kontakt i iznajmljivanje štandova: Fiona Stacey, tel. 00 61 3 9999 5464
e-mail    franchising@specialisedevents.com.au
Više o manifestaciji možete pogledati na:
http://www.franchisingexpo.com.au/schedules.asp?id=14&t=Brisbane 

The Travel Industry Exhibition, 25. – 26. srpnja 2017. godine, Melbourne, Australija
The Travel Industry Exhibition je godišnja „business to business trade exhibition“ (sajam i konferencija), jedino događanje takve vrste u Australiji, koje nije namijenjeno potencijalnim turistima, nego prvenstveno predstavnicima cijelog spektra turističke industrije.
Kao izlagači i posjetitelji uglavnom su zastupljeni regionalni, nacionalni i međunarodni turistički uredi, predstavnici država, grupacije turističkih agencija, hotelijeri, tour-operatori, zračni prijevoznici, pružatelji tehnoloških usluga, kruzerske kompanije, profesionalci iz putničkih agencija te kompanija koje se bave travel managementom, organizatori skupova i događanja, online putničke agencije. Tijekom dva dana trajanja sajma, uz B2B aspekt, posjetitelji se imaju priliku dodatno akreditirati i za sudjelovanje na stručnim seminarima, treninzima i radionicama.
Više informacija na stranici: http://travelindustryexpo.com.au/ 

''International Real State and Investment Exhibition of Iran 2017'' 26. - 28. srpnja 2017. godine, Tabriz, Iran
U Tabrizu će se od 26. do 28. srpnja 2017. godine održati međunarodni sajam  ''International Real State and Investment Exhibition of Iran 2017''  na kojem se predstavljaju investitori, arhitekti, dizajneri i developeri nekretnina. Sajam se održava u međunarodnom izložbenom kompleksu u Tabrizu (Permanent Ground For Tabriz International Exhibition).
Više informacija:
Email info@irexpo.net  
Email advertising@elanexpo.net  
Tel +90 212 273 18 18
Više na: www.irexpo.net Kolovoz 2017.


“Power & Energy Africa 2017“, 16. - 18. kolovoza 2017. godine, Dar-es-Salaam, Tanzanija
3. sajam i konferencija Power & Energy Africa 2017, traje od 16. do 18. kolovoza 2017., u gradu Dar-es-Salaam, Tanzanija.
Nakon velikog uspjeha već tradicionalnog sajma Power & Energy Africa u Keniji, uspješnim se pokazao i Power & Energy Africa u susjednoj Tanzaniji, na kojem je 2016. godine vrlo uspješno sudjelovao i hrvatski Končar.
Kao i u Keniji, sajam je otvoren prema zemljama istočne i središnje Afrike, uz nazočnost brojnih poslovnih partnera iz Kenije, Etiopije, Ugande, Somalije, Mozambika i Konga.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr
Više informacija: http://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/

“The 19th Japan International Seafood Show & Technology Expo”, 23.- 25. kolovoz 2017. godine, Tokio, Japan
“Seafood Show & Technology Expo” održava se od 23. do 25. kolovoza 2017. u Tokiju na lokaciji “Tokyo Big Sight”, a radi se o najvećem japanskom sajmu morske hrane te tehnologija povezanih uz industriju morske hrane.
Očekuje se da će na sajmu biti zastupljeni izlagači iz sljedećih sektora: tehnologija za očuvanje i zaštitu morskog okoliša; akvakultura; tehnologija za obradu biomase i proizvodnju bioenergije s primjenom u sektoru ribarstva; tehnologija recikliranja; svježa, smrznuta, živa riba i plodovi mora; svježa i smrznuta prerađena hrana od ribe/plodova mora te jela spremna za konzumaciju; začini i dodaci prehrani; hladnjaci i zamrzivači; strojevi za preradu ribe i morskih plodova; kuhinjska oprema i kulinarska pomagala; oprema za distribuciju i pakiranje; prezentacija hrane; usluge/strojevi koji odgovaraju standardima analize opasnosti na ključnim kontrolnim točkama (HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point), biotehnologija za sektor ribarstava, ribolov te izdavaštvo.
Organizatori očekuju da će sajam posjetiti oko 35 000 osoba. Osnovni trošak najma izložbenog prostora (2mx2m) iznosi 110 000 JPY + porez 8%.
Više informacija: http://www.exhibitiontech.com.

INAMARINE, 23. – 25. kolovoza 2017. godine, Jakarta, Indonezija
U JIExpo Kemayoran u Jakarti će se održati INAMARINE sajam brodogradnje i pomorstva  od 23. - 25. kolovoza 2017. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva industrije RI i Udruge brodograditelja RI.
Navedeni sajam je najveći sajam pomorske industrije i brodogradnje u Indoneziji. Sajam se prostire na 10.000m2, a prošle godine je okupio oko 200 izlagača iz 20-ak zemalja. Tijekom sajma održati će se razne radionice, prezentacije, seminari i predavanja.
Više informacija može se pronaći na: https://www.inamarine-exhibition.net/

Asia-Pacific's International Mining Exhibition, 29. – 31. kolovoza 2017. godine, Sydney, Australija
Međunarodni sajam rudarske industrije Azijsko-pacifičke regije (Asia-Pacific's International Mining Exhibition) održat će se u Sydneyu od 29. do 31. kolovoza 2017. Uz najveću izložbu opreme i usluga takve vrste u regiji, posjetitelji će moći sudjelovati i na međunarodnoj konferenciji o rudarstvu.
Više informacija, kao i mogućnost registracije sudjelovanja, bilo kao posjetitelj ili kao izlagač, može se naći na: http://www.aimex.com.au/home 

“AIMEX“, 29. kolovoza.- 01. rujna 2017. godine, Sydney, Australija
Najveći međunarodni sajam rudarske tehnike, tehnologije i opreme održava se svake druge godine u Sydneyu i najveći je takav specijalizirani sajam u Aziji i Oceaniji.
Sajam se održava u Sydney Olympic Parku.
Više informacija: http://www.aimex.com.au/ Rujan 2017.

 

“Tradexpo“ , 08.- 11. rujna 2017. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam  za kućne potrepštine „Tradexpo“ održat će se od 8. do 11. rujna 2017. u Parizu, u prostorima centra Parc des Expositions de Paris Le Bourget.
Tradexpo je jedan od vodećih europskih sajmova za distribuciju kućnih potrepština srednje i niže kvalitete, te jedini sajam na tom području u Francuskoj.
Dekorativni predmeti, kućni tekstil, igračke, naprave, odjeća, kozmetički pribor, torbe, električni uređaji te alat za vrtlarenje neke su od vrsta proizvoda koji će biti izloženi u prostorijama sajma koje se protežu na više od 19 000 m². Sajam će primiti više od 180  izlagača iz Francuske i cijelog svijeta.
Kupci će dobiti jedinstvenu priliku za nabavku inovativnih proizvoda i upoznavanje poslovnih partnera dok će dobavljači moći predstaviti svoje najnovije ponude te pojačati međunarodni ugled  svojih robnih marki.
Više informacija na: http://www.tradexpo.fr/ 

„International Multi-Sector Trade Fair“, 12. – 14. rujna 2017. godine, Olomouc, Češka Republika
Veleposlanstvo RH u Pragu obaviješteno je o održavanju nove velesajamske priredbe u Češkoj Republici - International Multi-Sector Trade Fair Czech Republic Busniness Expo 2017. u razdoblju od 12. do 14. rujna 2017. godine u Olomoucu.
Cilj sajma je promovirati češke izvozne proizvode, ali spominje se i mogućnosti prezentacije investicijskih prigoda u drugim zemljama.
Kontakt:
Veleposlanstvo RH Prag
E-mail: praha@mvep.hr 

Sajam „Electra Mining Botswana 2017“, 12. - 14. rujna 2017. godine, Gaborone, Bocvana
Najveći sajam industrije rudarstva, alatnih strojeva i elektrike na jugu afričkog kontinenta „Electra Mining Botswana 2017“, ocijenjen kao jedan od tri najbolja svjetska sajma rudarske industrije, održava se svake druge godine u južnoafričkom Johannesburgu, ali i u glavnom gradu Bocvane Gaboroneu. Na sajmu 2017. godine očekuje se više od 2.000 posjetitelja, potencijalnih kupaca izloženih proizvoda, usluga, tehnologije i novih trendova u sektorima rudarstva, građevinarstva, industrije, proizvodnje struje i alatnih strojeva.
Više informacija o sajmu možete pronaći na stranici: www.electramining.co.bw ili se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretorii na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr 

NO-DIG Downunder, 12. – 15. rujna 2017. godine, Gold Coast, Australija
NO-DIG Downunder, 12. Nacionalna konferencija i izložba tehnologije i projekata iz domene podzemnih građevinskih radova i inženjerstva, koji ne zahtijevaju iskapanje ili remećenje postojeće površinske infrastrukture (tzv. trenchless technology), održat će se u Gold Coastu, Queensland, od 12. do 15. rujna 2017. godine.
Više informacija, kao i mogućnost prijave sudjelovanja kao izlagač ili posjetitelj, na: http://www.nodigdownunder.com/events/no-dig-down-under-2017-gold-coast/event-summary-1daaaec0b72c4e03b4843765587ba0cb.aspx 

Sajam „Europe in Armenia“,  15. - 17. rujna 2017. godine, Erevan, Armenija
Delegacija Europske unije u Armeniji u suradnji s gospodarskim komorama država članica EU prisutnima u Armeniji organizira sajam „Europe in Armenia“  po prvi puta, a povodom činjenice da dvadeset od dvadeset i osam država članica ove godine obilježava 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa s Armenijom. Izvoz iz EU u Armeniju oslabio je zbog pada kupovne moći povezanog s krizom u Rusiji te kao posljedica armenskog pridruživanja Euroazijskoj ekonomskoj uniji, slijedom čega se organizacijom rečenog sajma želi oporaviti trgovinsku razmjenu.
Sajam će obuhvatiti sektore turizma, IT tehnologije, poljoprivrede, proizvodnje tekstila i strojeva no niti drugi sektori nisu isključeni. Očekuje se sudjelovanje oko 90 kompanija iz država članica EU. Država sudionica može izabrati i organizirati neko popratno događanje (prezentaciju, radionicu, seminar, posjet kompaniji i sl.). Sve troškove sudjelovanja snose sami sudionici ili sponzori. Cijena osnovnog štanda je oko 200 EUR-a, a mjesto održavanja je centar „Yerevan Expo“.
Kontakt: Karen Azaryan, Delegacija EU u Armeniji
Tel: +374 10 546494 (Ext. 834)
Fax: +374 10 546495
Email: karen.azaryan@eeas.europa.eu
Adresa: 21 Frik Street | 0002 Yerevan | Armenia
Web: http://eeas.europa.eu/armenia

“EU Green Gateway to Japan”, 18. - 22. rujna 2017. godine, Osaka, Japan
U okviru programa “EU Green Gateway to Japan” organizira se misija tvrtki iz država članica EU-a iz sektora zelene i energetski učinkovite tehnologije u Japan. Misija će se održati od 18. do 22. rujna 2017. godine.
Između ostaloga, tvrtke će imati priliku sudjelovati i predstaviti se na međunarodnom sajmu „World Smart Energy Week Osaka 2017“ koji će se održati od 20. do 22. rujna 2017. godine.
Rok za prijavu: 19. svibnja 2017. godine.
Više informacija:
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/green-energy-technologies-japan-september-2017.pdf
https://www.eu-gateway.eu/business-missions/missions-calendar/green-energy-technologies-japan

World Chambers Congress, 19. – 21. rujna 2017. godine, Sydney, Australija
U Kongresnom centru u Sydneyu će se od 19. do 21. rujna 2017. godine održati World Chambers Congress koji se održava svake dvije godine u organizaciji ICC - Međunarodne gospodarske komore, ovaj puta uz suorganizatora Gospodarsku komoru Sydney. Prvi Svjetski kongres održan je 1999. godine u Marseille, Francuska, a zatim svake dvije godine na drugom kontinentu, posljednji 2015. u Dohi. Kongres je izuzetna prilika za poslovne ljude širom svijeta poslušati svjetske stručnjake iz raznih područja te imati na jednom mjestu mogućnost raznih sastanaka, prezentacija i poslovnih kontakata.
Generalni konzulat RH Sydney je započeo, u suradnji s Australsko Hrvatskom gospodarskom komorom NSW (ACCC), s raznim aktivnostima kako bi aktivno sudjelovali u pripremi nastupa Komora, kompanija ili pojedinaca na ovom svjetskom događaju. Kontakt: tel. 0061 2 9299 8899, e-mail. crocons.sydney@mvep.hr 
Više informacija na: https://www.worldchamberscongress.org

London Design Fair 2017, 21. – 24. rujna 2017 godine, London, Ujedinjena kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
U Old Truman Brewery u Istočnom Londonu od 21. do 24. rujna 2017. održat će se LONDON DESIGN FAIR. Riječ je o sajmu koji okuplja više od 500 izlagača iz 28 zemalja, uključujući nezavisne dizajnere, priznate robne marke, nacionalne paviljone i izložbe.
S obzirom da je London Design Fair jedno od najvećih događanja u okviru tradicionalnog London Design Festival, preko 27.000 utjecajnih trgovaca, arhitekata, dizajnera unutarnjeg interijera, predstavnika medija i dizajnerski osviještene publike imati će priliku vidjeti najnovije u svijetu namještaja, osvjetljenja, tekstila, materijala i konceptualnih instalacija iz cijelog svijeta.
Više informacija na: www.londondesignfair.co.uk 

“Gauteng Getaway Show“, 23.- 25. rujna 2017. godine, Johannesburg, Južna Afrika
Najveći, najvažniji i najposjećeniji južnoafrički sajam turizma, kampiranja i aktivnosti na otvorenom Getaway Show održava se u rujnu svake godine u Johannesburgu, nakon sajma Cape Getaway Show, koji se održava u travnju.
Na tome je sajmu 2014. godine po prvi puta zasebnim štandom uspješno predstavljena i Hrvatska.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr
Više informacija na: http://www.getaway.co.za/the-getaway-show/.

“CMTS Canadian Manufacturing Technology Show“, 25. - 28. rujna 2017. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se, od 25 do 28. rujna 2017. godine održati CMTS Canadian Manufacturing Technology Show Toronto. To je izložba koja se održava svake druge godine a namijenjena je prvenstveno inženjerima strojarstva.
Kontakt:
Society of Manufacturing Engineers SME
One SME Drive
MI 48121 Dearborn, USA
Tel: +1 (3)13 4253000
Fax: +1 (3)13 4253400
Display e-mail address
www.sme.org
Više informacija na: http://cmts.ca/ 

Sajam kamena Marmo+Mac 2017, 27. - 30. rujna 2017. godine, Verona, Italija 
Županijska komora Split i ove godine, devetnaesti put, organizira zajedničko izlaganje hrvatskih tvrtki na međunarodnom sajmu kamena Marmo+Mac, od 27. do 30. rujna u Veroni.
Marmo+Mac je vodeći sajam za sve u industriji kamena, od strojeva do opreme, od blokova do proizvoda fine obrade, namijenjen sektoru graditeljstva, voditeljima novih projekata te dizajnerima i arhitektima.
Više o sajmu možete pogledati na:
http://mz-consulting.org/hr/sajmovi/verona_italy/marmomac_verona/
Kontakt-osoba u ŽK Split jest Ana Marija Puzić iz Odsjeka za industriju i IT (tel.: 021/321-139; elektronička adresa: apuzic@hgk.hr).
 


 Listopad 2017.


“Fashion Confidential“, 01.- 02. listopada 2017. godine, Los Angeles, SAD
Fashion Confidential je skup na kojem sudionici mogu iz prve ruke doznati iskustva vodećih ljudi za promociju u modnoj industriji.
Sudionici dobivaju jasne smjernice, ali i edukaciju o strategiji modne PR kampanje, brzom umrežavanju, jedan-na- jedan recenzijama.
Više informacija na: www.fashionprconfidential.com

“South Summit“, 04. - 06. listopada 2017. godine, Madrid, Španjolska
“South Summit“ je vodeći događaj za umrežavanje, poslovanje i inovacije u južnom dijelu Europe, a održat će se u vremenskom razdoblju od 04. do 06. listopada 2017. godine u Madridu.
Ova manifestacija povezuje najinovativnije poduzetnike s najvažnijim ulagačima u svijetu i korporacijama koje putem inovacija žele poboljšati svoju globalnu konkurentnost. “South Summit“ je mjesto na kojem se raspravlja, izaziva i oblikuje budućnost.
Više informacija o summitu možete pronaći na:
https://www.southsummit.co/about

EDIFICA sajam građevinske industrije, 04. - 07. listopada 2017. godine, Santiago de Chile, Čile
U Santiagu će se od 04. do 07. listopada 2017. održati sajam građevinske industrije EDIFICA. Organizatori su Čileanska komora građevinara i Čileanski institut za cement i beton, a očekuje se sudjelovanje oko 800 izlagača iz Čilea i iz inozemstva.
Više informacija na: www.feriadelaconstruccion.cl 

“Silmo“, Pariz, 06.-09. listopada 2017. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam „Silmo“ za optičke proizvode i usluge održat će se od 6.-9. listopada 2017. u Parizu u izložbenom centru Parc des Expositions Paris-Nord Villepinte.
Radi se o najvećem svjetskom sajmu optičara na kojem je 2016. godine na površini od 33.300 m²  sudjelovalo 924 izlagača pred oko 33.770 posjetitelja.
Na ovom uglednom sajmu izlažu svjetski lideri u distribuciji okvira, stakala, uređaja i opreme za optičare. Na tematskim štandovima bit će predstavljene inovacije, luksuzni i sportski proizvod te oprema za slabovidne.
Više informacija na: http://www.silmoparis.com/ 

34. Međunarodni sajam prehrambene industrije ANUGA 2017, 07. - 11. listopada 2017. godine, Köln, Njemačka
34. Međunarodni sajam prehrambene industrije ANUGA 2017  održat će se u Kölnu/Njemačka u vremenu od 07. do 11.  listopada 2017. godine. Međunarodni sajam prehrambene industrije ANUGA koji se svake dvije godine održava u Kölnu u Njemačkoj potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijeloga svijeta.
Sajam ANUGA 2015 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 tisuća četvornih metara, a predstavilo se više od 7.000 izlagača iz 192 zemlje. Sajam je posjetilo više od 160.000 stručnih posjetitelja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Europi. Više informacija o sajmu možete pronaći na poveznici http://www.anuga.com

TRADEXPO, 11. – 15. listopada 2017. godine, Jakarta, Indonezija
U Jakarti će se održati opći sajam TRADEXPO - sajam izvoznika/uvoznika industrije, rudarstva, poljoprivrede i rukotvorina od 11. do 15. listopada 2017. godine. TradExpo je sajam na kojem su izloženi proizvodi u rasponu od industrijskih, rudarskih, poljoprivrednih te proizvodi iz obrtničkog sektora namijenjeni izvozu.
Prošlogodišnji TradExpo uspješno je privukao veliki broj zainteresiranih izlagača iz više od 150-tinjak zemalja. Sajam su posjetili predstavnici hrvatskih tvrtki. Činjenica što tisuće zainteresiranih potencijalnih partnera iz mnogih zemalja dolaze posjetiti Tradexpo svake godine, pokazuje visoku predanost indonezijskih trgovinskih partnera širom svijeta. Tijekom sajma održavaju se prezentacije i seminari. 
Sve potrebne informacije, mogu se pronaći na: http://www.tradexpoindonesia.com/

“Sydney International Dragway“, 14. - 16. listopada 2017. godine, Sydney, Australija
U Sydney će se od 14.  do 16.listopada 2017. održati izložba vozila na pogon na 4 kotača /4WD/, te pribora za avanturistički turizam, Sydney International Dragway.
Na sajmu će se izlagati brodice, kajaci, jet-ski motori, brodice na vesla, jedrenjaci, vanbrodski motori, posljednja dostignuća elektronike za uporabu na plovilima, motorne kuće na vodi, kamp-kućice, posljednja dostignuća na polju tehnike za opremu za putovanja, nove tehnologije guma za vozila, za potrebe kampiranja i za sve vrste sportova na vodi, kao i dodatni pribor za sve gore navedene kategorije.
Kontakt / Ms Anne Duncombe
Tel: 00 61 8 9445 9333  
Fax:  00 61 8 9244 8332    
E-mail:     sydney@4wdshow.com.au
www.4wdadventureshows 

ROTI (International Exhibition for Transport, Infrastructure, Communication and Urban & Rural Development), 17. - 19. listopada 2017. godine, Arad, Rumunjska
U Aradu u Rumunjskoj, u periodu od 17. do 19. listopada 2017. godine, će se održati izložba i konferencija  o transportu, infrastrukturi, komunikacijama te lokalnom ​i regionalnom razvoju - ROTI (International Exhibition for Transport, Infrastructure, Communication and Urban & Rural Development). Organizatori ističu kako se radi o najvećoj izložbi/konferenciji te vrste u Istočnoj Europi. ROTI je godišnja izložba ​​i konferencija namijenjena tvrtkama i institucijama uključenima u transport, komunikacije, industrije infrastrukture, lokalnog i regionalnog razvoja, pametn​a ​i buduća gradska rješenja  te predstavlja mjesto za poslovne susrete i povezivanje s lokalnim i međunarodnim tvrtkama, te upoznavanje s lokalnim i regionalnim potrebama.  ROTI 2017. će se održati na zapadu Rumunjske, u najdinamičnijoj i najrazvijenijoj regiji, tradicionalnom industrijskom gradu, 50 km udaljenom od Rumunjsko-Mađarske granice, ARADU, koji ima moderni izložbeni centar.
Kontakt: roti@tntexpo.com
Tel. 0040 21 327 6650

“AUTOMOTIVE“, 18.- 20. listopada 2017. godine, Budimpešta, Mađarska
U Budimpešti će se od 18. do 20. listopada 2017. godine održati 5. sajam i izložba auto-industrije, dijelova i tehnike “Automotive“ u organizaciji HUNGEXPO–a.
Napominjemo da se radi o najdinamičnijem i najbrže rastućem sektoru gospodarstva u Mađarskoj, a osim proizvođača automobila u Mađarskoj kao što su Suzuki, Audi i Mercedes-Benz, sudjeluju i brojni domaći i strani dobavljači auto-dijelova i tehnike.
Više informacija na: http://automotivexpo.hu/en.

“BakuBuild 2017“, 18 -21 listopad 2017. godine, Baku, Azerbajdžan
U Baku Expo centru od 18. do 21. listopada 2017. održat će se 23 Azerbaijan International
Construction Exhibition koja obuhvaća grijanje, hlađenje, vodoopskrbu, sanitarije, tehnologiju zaštite okoliša, bazene i obnovljive izvore energije.
Svi zainteresirani slobodni su kontaktirati Ured RH u Bakuu, gospodina Refika Šabanovića, voditelja Privremenog ureda.
Kontakt:
Tel: +994 (12) 497 2546,
Fax. +994 (12) 497 2382,
E-mail: ured.rh.baku@mvep.hr
Više informacija na: http://www.bakubuild.az/2016/?l=en 

EU Gateway/ Business Avenues program, 23. - 27. listopada 2017. godine, Seoul, Republika Koreja
U okviru EU Gateway/ Business Avenues programa organizira se poslovna misija europskih tvrtki iz sektora organske hrane i napitaka u Republiku Koreju. Misija će se održati od 23. do 27. listopada 2017. godine, a u misiji će sudjelovati odabrane tvrtke iz sektora organske hrane i napitaka iz država članica EU-a. Spomenute će tvrtke tijekom boravka u Republici Koreji imati priliku predstaviti svoje proizvode, bolje upoznati korejsko tržište organske hrane i mogućnosti poslovanja na tom tržištu, posjetiti najveći korejski sajam prehrambene industrije (Food Week Korea) te steći nove poslovne kontakte.
Rok za prijavu: 19. svibnja 2017. godine.
Više informacija:
https://www.eu-gateway.eu/business-missions/missions-calendar/food-beverages-organic-only-korea
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/organic-food-and-beverage-korea-march-2017.pdf
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/specific-market-opportunity-organic-food-beverage-korea_0.pdf 

Četvrti BiH kongres o željeznicama, 26. – 27. listopada 2017. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Udruženje konzultanata inženjera  BiH (UKI BiH/ACE BiH) organizira Četvrti BiH kongres o željeznicama koji će se održati 27. i 28. listopada 2017. godine u Sarajevu. Pokrovitelj Kongresa je  Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. Kongres ima međunarodni karakter i to je prilika da se na  regionalnom i europskom nivou razmjene dobra i loša iskustva istraživača, operatera, upravitelja infrastrukturom, proizvođača opreme, logističara i sudionika u intermodalnom prometu u realizaciji europske transportne politike u domeni željeznice.
Više informacija o Kongresu  na: www.uki.ba 
 

 

 Studeni 2017.

 

“Woodworking Machinery & Supply Expo“, 02. – 04. studenog 2017. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se, od 02 do 04. studenog 2017. godine održati Woodworking Machinery & Supply Expo Toronto. Na tom se sajmu okupljaju najveći nacionalni i internacionalni proizvođači raznih drvenih proizvoda kao i proizvođači namještaja.
Organizator: Fair organizer
Vance Communications
P.O. Box 9100
M4Y 3A5 Toronto, Canada
Fax: +1 (6)30 9298994
Više informacija na: www.woodworkingexpo.ca 

"Supply Chain and Logistics Exhibition", 04. do 06. studenog 2017. godine, Atena, Grčka
U Ateni će se od 04. do 06. studenoga 2017.g. održati šesto izdanje sajamske izložbe " Supply Chain and Logistics Exhibition". Organizator je grčka kompanija O.Mind Creatives, dok je mjesto održavanja Metropolitan Expo izložbeni centar (www.metropolitanexpo.gr) u neposrednoj blizini atenske međunarodne zračne luke.
Očekuje se sudjelovanje osamdesetak domaćih i stranih izlagača u svim djelatnostima vezanima uz prijevoz, skladištenje robe, logistiku i pakiranje. Zaseban dio izložbe bit će posvećen predstavljanju teretnih i dostavnih vozila (Cargo Truck and Van Expo 2017).
Više informacija na: www.supplychainexpo.gr/en 

„Transrail“, 08. - 09. studenog 2017. godine, Pariz, Francuska
Peto izdanje međunarodnog susreta tvrtki iz željezničke industrije i urbane mobilnosti „Transrail“ održat će se 08. i 09. studenog 2017. godine u prostorima ˝Cite de la Mode et du Design˝ u Parizu. Tijekom dva dana „Transrail“ će okupiti najvažnije međunarodne željezničke tvrtke putem prethodno organiziranih individualnih sastanaka, što predstavlja dobru priliku za identifikaciju novih inovativnih opskrbljivača u vrlo kratkom vremenu.
Cilj susreta je uspostava kontakata između naručitelja i tvrtki specijaliziranih na području materijala, mehanike, plastike, elektronike, energije, inženjeringa. Među velikim tvrtkama koje će sudjelovati su: Alstom Transport, Bombardier Transportation, Siemens Mobility, CAF, Stadler AG, SNCF, RATP, Compin, GHH Valdunes, Faiveley Transport, Freinrail,…kao i više od 150 inovativnih malih i srednjih tvrtki.
Kontakt: Xavier Kessous
Tel.: +33 1 49 12 44 79
Mail: xavier.kessous@firstconnection.fr  
8 rue la fontaine
92120 Montrouge (Francuska)
Fax: + 33(0)1 49 12 48 74
Više na: http://www.transrail-connection.com/index.php/en   
 
PONUDA HRVATSKIM TVRTKAMA:
 
„Transrail“ ove godine želi ugostiti i predstaviti hrvatske tvrtke specijalizirane na području mehanike, elektronike, materijala, plastike….s primjenom u željezničkoj industriji (pokretni materijal i željeznička infrastruktura). Važno je da tvrtke posjeduju iskustvo iz područja željezničkog prometa, tj. da posjeduju adekvatne certifikate.
 
Program za hrvatske tvrtke obuhvaća:
•·organizaciju rasporeda B2B sastanaka tijekom 2 dana;
•štand od 3m2 za individualne sastanke (mali štand s mogućnošću izlaganja promotivnog materijala ili postara);
•pristup konferencijama koje će biti organizirane paralelno s B2B susretima;
•objede 08. i 09. studenog;
•katalog s kontaktima svih sudionika.
 
POSEBNA CIJENA ZA HRVATSKE TVRTKE: „Transrail“ je hrvatskim tvrtkama iznimno odlučio ponuditi posebnu cijenu od 1.500 eura za dva dana, umjesto uobičajene cijene od 2.650 eura.

"EU-Arab World summit", 09. – 10. studenog 2017. godine, Atena, Grčka
U Ateni će se 09. i 10. studenog 2017. godine održati drugi po redu "EU-Arab World summit" u organizaciji grčke kompanije Tsomokos S.A., Grčko-arapske gospodarske komore te poslovne grupe Al-Iktissad Wal-Aamal. Naglasak konferencije bit će na razmjeni poslovnih iskustava, dobrih praksi i mogućnosti za poslovnu suradnju. Prošlogodišnji je susret otvorio grčki premijer Tsipras, a privukao je sudionike iz Libanona, Jordana, Katara, Alžira, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Egipta. 
Kontakt:
Tsomokos S.A.
Erica Frouzis,
e-pošta: office@tsomokos.gr,
tel: +30 210 7289 000.
Detaljnije informacije o događaju moguće je naći na http://www.euroarabsummit.com

''Iran 6th International Biennial Conference on UltraFine Grained and Nano-Structured Materials'', 12. i 13. studenog 2017. godine, Kish, Iran
Na iranskom otoku Kish u Perzijskom zaljevu će se 12. i 13. studenog 2017. godine održati konferencija 6th International Conference on ultrafine grained and nanostructured materials (UFGNSM2017) a osnovna tema konferencije je “Environment-Friendly Materials for Sustainable Development”. Organizator konferencije je Center of Excellence for high-performance Materials, School of Metallurgy and Materials, College of Engineering, University of Tehran u suradnji sa sveučilištem Trento iz Italije.
Teme konferencije, između ostalih, su:
• novi postupci za proizvodnju ultrafinih zrnatihe i nanostrukturiranih materijala,
• svojstva ultrafinih zrnatih i nanostrukturiranih materijala,
• karakteristike ultrafinih žitarica i nanostruktura,
• simulacija i modeliranje nanomaterijala,
• obrada nanočestica,
• kontrola nanostruktura,
• nanokompoziti,
• nanoelektronički i magnetski materijali,
• nanotehnologija i obrazovanje,
Kontakt: Email: ufgnsm17@ut.ac.ir, Tel: +98-21-61114065, Fax: +98-21-88006076    
 
Više informacija na: https://ufgnsm17.ut.ac.ir/

“FHC“, 14. – 16. studenog 2017. godine, Šangaj, Kina
21. međunarodne izložbe hrane, pića, ugostiteljstva, ponude hrane, pekarstva i maloprodaje
Veleposlanstvo RH u Pekingu zaprimilo je informaciju o održavanju 21. međunarodne izložbe hrane, pića, ugostiteljstva, ponude hrane, pekarstva i maloprodaje. Sajam će se održati 14. do 16. studenog 2017. godine,  u Šangaju, New International Expo Centre (SNIEC), Kina. Na Sajmu će se predstaviti više od 2.300 izlagača iz 66 zemalja.
Više informacija na: www.fhcchina.com.

"Tehnologija 2017.", 14. - 16. studenog 2017. godine, Tel Aviv, Izrael
24. međunarodna izložba industrijske tehnologije, "Tehnologija 2017." održat će se u Tel Aviv Convention Center, od 14. do 16. studenoga 2017. godine. "Tehnologija" je izraelska najveća i najprestižnija međunarodna izložba u području industrijske tehnologije.
Očekuje se da će u 2017. biti do sada i najveća, s preko 15 000 posjetitelja. Uz predstavljanje izraelskih industrijskih postignuća u hi-tech i drugim industrijama baziranima na znanosti, prilika se pruža stranim kompanijama za predstavljanje njihovih inovacija izraelskom auditoriju te međusobnu razmjenu informacija, praksi, kontakata, B2B sastanaka.
Glavne izložbene kategorije: alati i strojevi (za lim, obradu metala, rezanje, mjerenje, brušenje, 3D štampanje, CADD i sl.), automatizacija (robotika, oprema za pneumatiku i hidrauliku i sl.), industrijske usluge (motori, kompresori, baterije, pumpe, akumulatori, označavanje i štampanje industrijskih proizvoda, oprema za održavanje, hlađenje i čišćenje i sl.), varenje/lemljenje i materijali (laserske tehnologije, sirovine, lubrikanti, ljepila, metali, oprema za testiranje i sl.).
Troškovi (svi bez PDV-a): registracija 560 USD, 1m² izložbenog prostora (prostor i priključak za el. energiju): vanjski 140 USD, unutrašnji 300 USD (360 USD sa zidovima, stolom, 2 stolice, tepihom).
Kontakt:
Tel: +972-3-6404637
Mob: +972-50-2005571
E-mail: dana@fairs.co.il
Više informacija: www.fairs.co.il/en/tech/ 

“AUSRAIL PLUS“, 21.- 23. studenog 2017. godine, Brisbane, Australija
Sajam se održava svake dvije godine, ovaj puta izlaže preko 450 tvrtki i nastupa oko 60 stručnjaka na ovom području. Na sajmu se izlaže stotine izložaka posvećenih novitetima na polju željezničke industrije i upravljanja željezničkim sustavima (vozila i tračnice i sva pridružena oprema).
Kontakt:
Ms Deborah Bocock 
Tel: 00 61 2 9080 4348
Mob: 00 61 410 689 476
E-mail: Deborah.Bocock@informa.com.au 

“Milipol Paris“, 21.- 24. studenog 2017. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam nacionalne sigurnosti „Milipol Paris“ održat će se u Parizu od 21. do 24. studenog 2017. u prostorima centra Paris-Nord Villepinte.
„Milipol Paris“ je prvi svjetski sajam u potpunosti namijenjen pitanjima sigurnosti na kojem se predstavljaju proizvodi i inovativne usluge iz područjima kao što su: borba protiv organiziranog kriminala i terorizma, kontrola granica, zaštita industrijskih i drugih osjetljivih područja, analiza i upravljanje rizicima, gradska sigurnost itd.
Svake dvije godine sajam „Milipol Paris“ okupi više od 1.000 izlagača iz oko 50 država te oko 28.000 posjetitelja.
Više informacija na: http://en.milipol.com/ 

"Ukrainian Food Expo", 23. – 24. studenog 2017. godine, Kijev, Ukrajina
U Kijevu će se 23. i 24. studenoga 2017. održati vodeći događaj prehrambenog sektora u Ukrajini "Ukrainian Food Expo". Riječ je o događaju koji okuplja tvrtke za preradu hrane, proizvođače gotove hrane, proizvođače organske hrane, te dobavljače opreme i tehnologija koje se koriste u prehrambenoj industriji.
Forum uključuje i Ukrajinski kongres prehrane 2017., Seminar tehnologija pakiranja, Seminar tehnologija za preradu prehrambenih proizvoda.
Kontakti:
Bohdan Shapoval                                       
General Director                                                      
Ukrainian Food Export Board                    
Mob.: +380 67 441-06-02                         
E-mail: bsh@ukrainian-food.org
Oksana Berezovska
Project Manager
of the International Trade Fair Ukrainian Food Expo
Mob.: + 380 67 443-24-38
Mob.: + 380 50 144-86-11
E-mail: ob@ukrainian-food.org   
Više informacija na: www.ufexpo.ua i www.ukrainian-food.org

3rd Azerbaijan Recexpo, Real Estate and Investment Exibition, 23. – 25. studenog 2017. godine, Baku, Azerbajdžan
Međunarodni sajam nekretnina i investicija "International Real Estate and Investment Exhibition” će se održati u razdoblju od 23. do 25. studenog 2017. u Bakuu u Expo Centru. Baku Expo Centar je mjesto održavanja svih većih sajmova, a glavni ciljevi sajma su revitalizacija tržišta nekretnina u Azerbajdžanu, povećanje investicija domaćih i stranih ulagača te privlačenje pozornosti stranih ulagača.
Kontakt:
Privremeni Ured RH Bakuu
E-mail: officecroatiabaku@mvep.hr ili
Elshad Khanalbayli, šef Odjela za međunarodnu suradnju
tel.+99412 4902408 (ext. 242), e-mail: ekhanalibayli@emdk.gov.az
Više informacija na: https://www.buildingholland.nl/

 


  Prosinac 2017.


Iraq Oil & Gas Show, 05. – 07. prosinca 2017. godine, Basrah, Irak
Sedmi sajam nafte i plina (Iraq Oil & Gas Show ) održati će se od 05. do 07. prosinca 2017. godinu u Iraku, grad Basrah. Sudjelovanje na sajmu omogućiti će ostvarivanje kontakata s vodećim domaćim i međunarodnim stručnjacima iz područja naftne i plinske industrije; dobivanje informacija o najnovijim zbivanjima u naftnoj i plinskoj industriji u Iraku; te druženje sa dužnosnicima državne tvrtke za naftne projekte (State Company for Oil Projects). 
Online registracija: http://www.basraoilgas.com/Exhibit
Više informacija o sajmu možete pronaći na: http://www.basraoilgas.com/

“Musictech Experiment“, 08.- 11. prosinca 2017. godine, Maui, Hawaii, SAD
Musictech Summit je mjesto koje povezuje glazbe, poslovanja i tehnologije. Program "Inovatorski izazov" otkriva obećavajuće glazbeno-tehničke start-up ove, a sudionici mogu slušati nadahnute predavače i povezati se s vizionarima ove industrije.
Više informacija na: www.mauimusictech.com