Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.


  Ožujak 2019.


Prezentacija za članove HIZ-a: Tržište Kanade - Osvrt na primjenu Sporazuma CETA, 26. ožujka 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
U suradnji sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Veleposlanstvom Kanade u Hrvatskoj, udruga Hrvatski izvoznici organizira prezentaciju za članove HIZ-a na temu: Tržište Kanade: Osvrt na primjenu Sporazuma CETA
dana 26. ožujka 2019.g., od 10.00 sati, Končar – Elektroindustrija d.d., Fallerovo šetalište 22, 11. kat, Zagreb.
Dana 21. rujna 2017.g. započela je privremena primjena Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade i Europske unije te njezinih država članica.
Sporazum CETA omogućuje jačanje robne razmjene, bržu i jednostavniju zakonsku regulativu te otvara nove prilike za izvoznike iz EU prilikom izvoza na tržište Kanade.
Prezentacija Hrvatskih izvoznika donosi osvrt na privremenu implementaciju Sporazuma CETA od dana potpisivanja, te na mogućnosti i pogodnosti koje CETA donosi hrvatskih izvoznicima.
U toku prezentacije gđa. Zrinka Horvatić, iz Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju, Sektora za trgovinsku i investicijsku politiku pri MVEP-u i  gđa. Synthia Dodig, savjetnica za trgovinu pri Veleposlanstvu Kanade u RH prezentirati će pogodnosti i utjecaj CETA-e za hrvatske izvoznike te dostaviti informacije o statusu ratifikacije Sporazuma i procesu usuglašavanja odluka pri Odborima EU po pojedinim područjima, a za ukidanje carina na 98 % proizvoda  (tarifnih oznaka) koje će uslijediti u periodu od 3, 5, ili 7 godina.
TEME PREZENTACIJE:
*Rezultati primjeni CETA-e za hrvatske izvoznike od dana privremene primjene
*Fitosanitarni uvjeti - status izvoza prehrambenih proizvoda iz RH
*Intelektualno vlasništvo – zaštita proizvoda oznake zemljopisnog podrijetla 
*Usluge – otvorenost tržišta i priznavanje potrebnih kvalifikacija          
*Javna nabava – pogodnosti za hrvatske tvrtke
Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do ponedjeljka, 25. ožujka 2019., do 16.00 sati telefonom na broj 01/4923-796, telefaksom na broj  01/4923-797 ili putem e-maila info@hrvatski-izvoznici.hr.

Međunarodni kongres povijesnih gradova, 26. - 29. ožujka 2019. godine, Solin, Hrvatska
Županijska komora Split pokrovitelj je ovogodišnjeg Međunarodnoga kongresa povijesnih gradova, koji se profilirao u okupljanje čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova. Ovogodišnji, 5. Kongres održat će se u Solinu od 26. do 29. ožujka.
Od lipnja prošle godine i osnutka Sekcije Zajednice kulturnog turizma, Županijska komora Split aktivno djeluje u razvoju kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije. Geslo Kongresa je Meet, share & build. Kongres povezuje čelne ljude turizma i kulture povijesnih gradova.
Tema je Kongresa zaštita i interpretacija te razvoj novih turističkih proizvoda u povijesnim gradovima diljem Hrvatske benchmarkingom s gradovima iz inozemstva. Bit će predstavljeno razdoblje od prapovijesti do srednjega vijeka.
Cilj je Kongresa prezentirati povijesne gradove Hrvatske i inozemstva iz različitih povijesnih doba s naglaskom na zaštitu te kreativnu i interpretativnu prezentaciju povijesnih lokaliteta.
Više o samome Kongresu i programu možete pronaći OVDJE, a više informacija o Sekciji Zajednice kulturnog turizma ŽK Split možete dobiti kod poslovne tajnice Sekcije Ane Brzić, na telefon 021/321 148 ili e-mail: abrzic@hgk.hr.

Hrvatsko-indijski poslovni forum, 27. ožujka 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Veleposlanstvom Indije u RH i indijskim komorama ASSOCHAM, CII i FICCI organizira Hrvatsko – indijski poslovni forum koji će se održati u srijedu 27. ožujka u Hrvatskoj gospodarskoj komori povodom službenog posjeta predsjednika Republike Indije Ram Nath Kovinda Republici Hrvatskoj.
Forum, u okviru kojeg će se gospodarstvenicima obratiti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović te predsjednik Republike Indije Ram Nath Kovind, bit će prilika za povezivanje gospodarstvenika, uspostavu poslovne suradnje, s fokusom upravo na područja energetike, IT sektora, prehrambene industriju te turizma.
Nakon službenog dijela  programa, održat će se poslovni razgovori hrvatskih i indijskih tvrtki.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na forumu i poslovnim razgovorima, molimo vas da popunite prijavni obrazac najkasnije do petka, 22. ožujka 2019. do 12:00 sati. U skladu s vašim interesom organizirat ćemo poslovne razgovore s potencijalnim indijskim partnerima.
U pratećim dokumentima nalaze se preliminarni program foruma te profili indijskih tvrtki.

Offshore Mediterranean Conference - OMC“, 27. - 29. ožujka 2019. godine, Ravenna, Italija
Konferencija pod nazivom „Offshore Mediterranean Conference - OMC“ održavat će se od 27. do 29. ožujka 2019. godine u Ravenni. Bit će to mjesto susreta predstavnika državnog i privatnog sektora za energetiku, odnosno  idealna platforma za raspravu o istraživanju i razvoju, tehnološkim postignućima i budućim izazovima u sektoru energetike. Poslovni susreti ponudit će izlagačima i posjetiteljima jedinstvenu prigodu za pronalazak poslovnih partnera iz industrije nafte, plina i povezanih sektora.
Više pojedinosti na: https://www.omc2019.it/

Konferencija Croatia and SEE meets the UK, 28. - 29. ožujka 2019. godine, London, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
British Croatian Chamber of Commerce (BCCC) organizira ekskluzivan event u Londonu 28. i 29. ožujka, namijenjen blockchain-edukaciji, poslovnom umrežavanju te prezentaciji hrvatske start-up scene britanskim investitorima.
Cilj je pružiti sudionicima kvalitetan blockchain-trening nakon kojeg se dobiva CPD (Continuing Professional Development) certifikat, pomoći hrvatskim start-up tvrtkama i poduzetnicima u pronalasku investitora iz  Ujedinjenog Kraljevstva te poticati poslovnu suradnju hrvatskih i britanskih poduzeća.
Više možete pročitati ovdje.
Za više informacija, molimo vas, kliknite ovdje.

Konferencija Leadership različitih generacija, 29. ožujka 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Kao poslodavac ili HR manager suočeni ste s potragom za kvalitetnim zaposlenicima. Namjera vam je zaposliti mlađe osobe koje će u vašu tvrtku donijeti novu energiju i ideje. U današnje vrijeme komunikacija s mlađim generacijama predstavlja veliki izazov za lidere.
Sudjelovanjem na konferenciji saznat ćete sve o tome kako voditi, formirati i raditi s timom koji uključuje pripadnike različitih generacija. Naučit ćete kako komunicirati, motivirati, usmjeravati, obučavati i delegirati zadatke zaposlenicima iz x, y i z generacije.
✔ Kako surađivati s različitim generacijama (X, Y, Z)?
✔ Kako komunicirati i postići ciljeve i planove te pomiriti različite interese, vrijednosti, navike i gledišta?
Na konferenciji ćete:
•Dobiti priliku za umrežavanje, vidljivost, prepoznatljivost
•Proširiti znanja i nadograditi saznanja o novitetima na tržištu rada
•Razmjeniti iskustva, informacija i kontakte s govornicima, predavačima i ostalim sudionicima konferencije
•Dobiti priliku za konzultacije s vrhunskim stručnjacima
Više o konferenciji
Narudžbenica
Kontakt
Forum Poslovni Mediji d.o.o. - Mihovljanska 25 - 10000 Zagreb
Tel: 01/ 7987-765 | Fax: 01/7987-766   
www.fpm.hr
prodaja@fpm.hr

3. KONFERENCIJA O GREENFIELD INVESTICIJAMA, 29. - 30. ožujka 2019. godine, Medulin, Hrvatska 
Greenfield investicije su najpoželjniji, ali i najzahtjevniji oblik ulaganja. Izgradnja potpuno novih kapaciteta donosi snažan rast gospodarskih aktivnosti i nova radna mjesta. Konferencija će dati pregled strateških izazova za greenfield ulaganja u Hrvatskoj, makroekonomski okvir, pokazati niz primjera iz prakse,a kroz panel diskusije donosimo iskustva ulagača i jedinica lokalne samouprave u planiranju i realizaciji greenfield projekata. Svrha konferencije jest dati ocjenu greenfield klime u Hrvatskoj te kroz ‘Medulinske zaključke’ detektirati prepreke te predložiti aktivnosti koje će omogućiti što više takvih ulaganja.
Prijava na konferenciju
IZ PROGRAMA:
•Razvojni i investicijski izazovi u jedinicama lokalne samouprave
•Između centralizacije i decentralizacije – zašto je važno ne zaboraviti stvaranje vrijednosti u JLS
•Kako prevladati probleme i potaknuti razvoj kvalitetnog upravljanja u JLS
•Najbolja svjetska iskustva u upravljanju poduzećima u vlasništvu JLS
•Realizirane investicije – primjeri iz prakse
•Stvaranje jedinica lokalne samouprave – centrum ekonomske izvrsnosti
•Financiranje investicija u JLS
Kontakt:
Lider media | 01/6333-513 | konferencije@lider.media | greenfield-investicije |

22. Proljetni međunarodni Bjelovarski sajam i 4. Drvni svijet na sajamskom prostoru Gudovac, 29. - 31. ožujka 2019. godine, Gudovac, Hrvatska
ŽK Bjelovar i ove godine priprema nastup zainteresiranih članica svih županijskih komora na 22. Proljetnome međunarodnom bjelovarskom sajmu, od 29. do 31. ožujka na sajamskom prostoru Gudovac kod Bjelovara.
Proljetni međunarodni bjelovarski sajam ima poljoprivredni, gospodarski i obrtnički karakter i svake godine bilježi rast u broju izlagača i posjetitelja. Na sajmu poljoprivrednici mogu po povoljnijim cijenama kupiti potrebnu sjemensku robu, zaštitna sredstva i poljoprivrednu mehanizaciju, a organiziraju se i stručni skupovi, okrugli stolovi, predavanja i predstavljanja rada poljoprivrednih strojeva.
Na sajamskom prostoru Gudovac održat će se, uz 22. Proljetni međunarodni Bjelovarski sajam i 4. Drvni svijet – prezentacija opreme za šumarstvo i drvne tehnologije, a uz izložbeno-prodajni dio šumarske opreme i opreme za obradu drva, u suradnji s najznačajnijim poslovnim subjektima iz područja šumarstva i drvnih tehnologija, održat će se niz prezentacija, predavanja, okruglih stolova i konferencija.
Opširnije o Sajmu možete pronaći na internetskoj stranici Bjelovarskog sajma.
Rok za slanje popunjenih anketa interesa u ŽK Bjelovar je do  25. veljače.

„PharmagoraPlus“, 30. - 31. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Godišnji sajam farmacije „PharmagoraPlus“ održat će se u Parizu od 30. do 31. ožujka 2019. godine u prostorima pariškog izložbenog centra Porte de Versailles. Riječ je o referentnom događaju za sve farmaceute, mjestu susreta, razmjene i obuke. Tijekom sajma održavat će se brojni seminari i izobrazbe, a izlagači i posjetitelji moći će se upoznati s novitetima na tržištu.
Sajam farmacije „PharmagoraPlus 2018“ ugostio 13.021 posjetitelja i više od 400 izlagača.
Više pojedinosti na: http://www.pharmagoraplus.com/english-home 

 

  Travanj 2019.


Međunarodni sajam industrijske automatizacije, energetike, podugovaranja i mikrotehnologije, 01. - 05. travnja 2019. godine, Hannover, Njemačka
Na Sajmu se održava i niz popratnih manifestacija, događaja, predavanja te promocija, ali i izlaganja o budućim smjernicama razvoja elektroindustrije i metaloprerađivačke industrije u organizaciji krovnih europskih institucija. Osim proizvodnih tvrtki, izlagači na Sajmu su i krovne europske i regionalne agencije, strukovna udruženja te vodeća sveučilišta i razvojno-istraživački instituti.
Više o Sajmu na http://www.hannovermesse.de/home.

„IP EXPO Manchester 2019“, 03. – 04. travnja 2019. godine, Manchester, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
Najveći europski sajam s popratnim konferencijama i radionicama na području IT inovacija i cjelokupne industrije „IP EXPO Manchester 2019“ održavat će se u razdoblju od 3. do 4. travnja 2019. godine u najvećem izložbenom i kongresnom centru ‘Manchester Central’ u Manchesteru.
Više informacija na: http://www.ipexpomanchester.com/ 

Poziv na izlaganje na međunarodnom sajmu brodogradnje SEATEC 2019, 03. - 05. travnja 2019. godine, Marina di Carrara, Italija
U sklopu promocije hrvatskoga gospodarstva, HGK – Komora Zagreb organizira zajednički nastup hrvatskih tvrtki na 17. međunarodnom sajmu tehnologija, podugovaranja i dizajna brodica, jahti i velikih brodova SEATEC 2019, koji će se održati od 03. do 05. travnja u Marini di Carrara, u Italiji.
Komora Zagreb spremna je, ovisno o interesu, za članice HGK zakupiti 18 – 27 četvornih metara opremljenog izložbenog prostora na sajmu u okviru dijela sajma Medvillage ili Mediteransko selo, posebno načinjenog tako da okupi sve zemlje izlagače s područja Mediterana. Troškove zakupa štanda (uključujući standardnu opremu prostora) i nastupa na sajmu tvrtke dijele s Komorom tako da dio sveukupnih troškova izlaganja na sajmu pokriva Komora Zagreb, a ostatak međusobno dijele tvrtke izlagači.
S time u skladu, predviđeni troškovi svakog izlagača za sudjelovanje na sajmu, koji uključuju najam opremljenog prostora, obveznu registraciju i zajedničkog informatora HGK, iznose 500 eura u kunskoj protuvrijednosti, u slučaju prijave pet izlagača. U slučaju manjeg ili većeg broja prijavljenih tvrtki izradit će se nova kalkulacija troškova. Za organizaciju ovakvog nastupa potrebna je prijava triju hrvatskih tvrtki.
Na štandu će tvrtke imati priliku za predstavljanje svojih poslovnih mogućnosti te za predstavljanje promotivnim materijalima. Tvrtke pojedinačno snose troškove transporta promotivnog materijala te putovanja i smještaja svoga predstavnika na sajmu.
Zainteresirani za sudjelovanje uz navedene uvjete mogu se prijaviti online obrascem najkasnije do utorka, 25. siječnja.
Za sve je dodatne informacije kontakt-osoba u Komori Zagreb Maša Orlović, tel.: 01/4606 784, e-mail: morlovic@hgk.hr.

Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini, 04. – 05. travnja 2019. godine, Kupres, Bosna i Hercegovina
Hrvatski drvni klaster u partnerstvu sa ŠGD Hercegbosanske šume poziva Vas na konferenciju Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini.
Četvrtu godinu za redom u Kupresu je prilika za poslovne susrete i intenzivne B2B kontakte! Pridružite se već prijavljenim sudionicima i sudjelujte u raspravama s domaćim i međunarodnim predstavnicima sektora šumarstva, prerade drva, dobavljačima tehnologija i donositeljima odluka.
Oblici rada:
•Panel rasprave
•Razgovori s moderatorom
•Plenarna predavanja
•Radionice
•Demonstracije
FLYER
Sudjelovanje je bez kotizacije, uz obaveznu prethodnu potvrdu sudjelovanja na: info@drvniklaster.hr 
Više na https://www.drvo-namjestaj.hr/vijesti/konferencija-u-kupresu-2019/

„AITF 2019“, 04. - 06. travnja 2019. godine, Baku, Azerbajdžan
Azerbajdžanski međunarodni sajam putovanja i turizma „AITF 2019“, 18. po redu, održavat će se od 04. do 06. travnja 2019. godine u Bakuu. Sajam „AITF 2018“ okupio je 277 tvrtki i 5.437 posjetitelja iz 20 zemalja.
Izvršni direktor Farid Mammadov poziva na ustroj hrvatskog nacionalnog paviljona te na doprinos daljnjoj promidžbi hrvatskog kulturnog naslijeđa i na jačanje bilateralnih odnosa dviju zemalja, putem ove prigode koja se proteže kroz 3 dana trajanja „AITF-a". Očekuje se i dolazak azerbajdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva​.
Kontakt:
Lala Huseynova
telefon: +994 12 404 10 44
e-mail:   tourism@iteca.az
Više pojedinosti na:
www.aitf.az 

„International Tourism Fair Tirana 2019“, 05. – 06. travnja 2019. godine, Tirana, Albanija
Međunarodni sajam turizma „International Tourism Fair Tirana 2019“, 3. izdanje, održavat će se od 05. do 06. travnja 2019. godine u Tirani.
Sajam nudi platformu za poslovnu komunikacijsku za najvažnije lokalne, regionalne i međunarodne aktere u sektoru.
Više pojedinosti na https://expocity.al/en/mediterranean-tourism-fair/fotografi/#.W- 5gehKhPY  

Konferencija o investicijama “Mapping the Future of FDI: Enriching World Economies through Digital Globalization”, 08. - 10. travnja 2019. godine, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
Ovogodišnja, deveta po redu, konferencija o investicijama pod nazivom Mapping The Future of FDI: Enreaching World Economies through Digital Globalization” održati će se od 08. do 10. travnja 2019. godine u Dubaiu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ova konferencija je vodeća svjetsko okupljanje ugledne međunarodne investicijske zajednice, vodećih akademika i stručnjaka koji će razmijeniti najnovije informacije, strategije i znanja u privlačenju investicija.
Deveto izdanje popularne konferencije o investicijama u programu uključuje: konferenciju, međunarodnu izložbu, radionice, dodjelu nagrada za investicije, networking, predstavljanje potencijala zemalja i on-line matchmaking.
Više informacije možete pronaći na poveznici http://www.aimcongress.com/

Besplatni web-seminar o gospodarskom sporazumu EU i Japana, 09. travnja 2019. godine, Bruxelles/Tokio, EU/Japan
Centar za industrijsku suradnju EU – Japan organizira seriju besplatnih web-seminara od kojih je svaki posvećen jednoj temi u vezi sa Sporazumom o gospodarskom partnerstvu EU i Japana.
Vino, žestoka pića i pivo (9. travnja)
•Oznake zemljopisnog podrijetla (7. svibnja)
•Mliječni proizvodi (21. svibnja)
•Meso (11. lipnja)
•Prerađeni poljoprivredni proizvodi (18. lipnja).
Na seminare se potrebno prijaviti putem POVEZNICE.
Više informacija dostupno je na ovoj POVEZNICI.

5. KONFERENCIJA SMART CITIES, 09. travnja 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Prijava na konferenciju
ŠTO SU PAMETNO NAPRAVILI HRVATSKI GRADOVI I ŠTO IH JOŠ OČEKUJE?
ODGOVARAJU NAM: •Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara, •Ivana Marković, gradonačelnica Grada Supetara, •Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Grada Splita, •Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića i predsjednik Udruge gradova, •Predstavnik Grada Zagreba i drugi.
MEĐU OSTALIMA NA KONFERENCIJI SUDJELUJU I: •Marin Bek, Ascalia, •Boris Herceg, Fina, •Jost Geweke, ATRON electronic, •Holger Haibach, Konrad Adenauer Stiftung, •Marko Ignjatović, Libusoft, •Dario Runtić, Udruga Gradova, •Andrijana Parić i Ivana Novoselec, Razbor, •Međunarodni stručnjaci iz Nizozemske, Njemačke i Švedske. 
PROGRAM

„Dublin Tech Summit 2019“, 10. – 11. travnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodna tehnološka konferencija „Dublin Tech Summit 2019“ (DTS) održavat će se od 10. do 11. travnja 2019. godine u Dublinu. Prvi put je održana 2017. te okupila više od 10.000 sudionika iz područja marketinga, analitike velikih podataka, „FinTech“-a, Interneta stvari, „MedTech“-a i poslovnog svijeta.
Više pojedinosti na:
info@dublintechsummit.com
http://dublintechsummit.com/ 

Summit energetske demokracije, 10. - 12. travnja 2019. godine, Pula, Hrvatska
Hrvatska gospodarska komora pokrovitelj je Summita energetske demokracije koji se od 10. do 12. travnja održava u Puli.
Tijekom Summita raspravljat će se o problematici:
•institucionalnog okvira u energetskom sektoru
•provedbe kratkoročnih sektorskih mjera radi pokretanja gospodarskog rasta
•pokretanja srednjoročnih i dugoročnih mjera u pojedinim energetskim podsektorima
•promoviranja napredne energetske mreže.
Summit će obuhvatiti širi regionalni kontekst složenosti energetskog sektora i sigurnosti opskrbe, s posebnim fokusom na raspravu o prioritetima energetske politike RH do 2030., s pogledom na 2050. godinu. Očekuje se sudjelovanje značajnog broja vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka.
Više o događaju možete naći na poveznici SED 2019 / Summit energetske demokracije.
Hrvatska gospodarska komora kao krovna institucija hrvatskoga gospodarstva pokrovitelj je i član Organizacijskog i Izvršnog odbora Summita. Aktivno prateći pitanja energetske politike, svoj doprinos dajemo trima panelima:
•Toplinarstvo – Bitnost i položaj toplinarstva u novoj energetskoj strategiji Republike Hrvatske; Optimizacija toplinarskih sustava i nove tehnologije; Mjerenje utrošene toplinske energije
•Energetska politika – Pogled potrošača energije
•Tržište plina – Uloga prirodnog plina u svjetskoj, europskoj i hrvatskoj energetici te funkcioniranje tržišta plina do 2030., s osvrtom do 2050. godine.
Pozivamo vas da se pridružite Summitu, a svoje sudjelovanje možete prijaviti direktno na stranici organizatora putem poveznice Prijava.

HR Days konferencija, 11. - 12. travnja 2019. godine, Rovinj, Hrvatska
Za razliku od prethodnih godina, kada je najveći udio oglasa za posao objavljivan u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo, u 2018. godini najviše su se tražili trgovci i prodavači, pa je tako i kategorija Prodaje preuzela vodeću poziciju.
“Posljedica je to konsolidacije tržišta maloprodaje te fluktuacije zaposlenika, povećanja kupovne moći, ali i rasta turizma”, pojašnjava Igor Žonja, direktor portala MojPosao, u čijoj se organizaciji 11. i 12. travnja održava sedma po redu HR Days konferencija u Rovinju. A upravo će ovogodišnja konferencija biti posebno značajna u kontekstu činjenice da godišnji pregled tržišta rada otkriva još jednu zanimljivost, koja će posebno zapeti za oko svim zagovarateljima jače uloge HR-a u kreiranju poslovnih strategija. Naime, najveći rast broja oglasa u 2018. bilježi upravo HR odnosno, kategorija Ljudski potencijali.
Ove godine na konferenciji sudjeluje 85 stranih i domaćih govornika, 1.500 sudionika, 6 tematskih partija i 24 nagrade za najbolje HR Prakse
Više možete vidjeti na: https://www.hrdays.net/?utm_source=poslovni&utm_content=earlybird#
Registracija https://www.hrdays.net/registracija/
KOTIZACIJE
Email: kontakt@moj-posao.net
Tel. +385 1 6065 275
PROGRAM
Email: gabrijela.peradenic@moj-posao.net
Tel. + 385 1 6388 251
MEDIJI I SPONZORI
Email: gabrijela.peradenic@moj-posao.net
Tel. +385 1 6388 251
HRDays - Tau on-line d.o.o.
Strojarska cesta 20
10000 Zagreb

16+1 Suradnja Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, 11. - 13. travnja 2019. godine, Dubrovnik, Hrvatska
Republika Hrvatska ove je godine domaćin osmog sastanka šefova vlada Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe (CEEC) – Kina+16.
Summit predsjednika vlada održavat će se od 10. do 12. travnja u Dubrovniku, a na marginama političkih sastanaka Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira Ekonomski forum za poduzetnike iz Kine i 16 europskih zemalja 16+1 Economic Forum 2019, koji će se održati u petak, 12. travnja u Dubrovniku.
Ekonomski forum sastojat će se od plenarnog dijela kada će se okupljenima obratiti premijeri vlada Hrvatske i Kine, nakon čega slijede četiri tematski definirana panela koji će pokrivati teme infrastrukture i ulaganja, proizvodnje, inovacija, trgovine, turizma i kulture. Tijekom Foruma bit će održani i individualni sastanci kineskih i europskih tvrtki.
Za sudjelovanje na događanju 16+1 Economic Forum 12. travnja potrebno se prijaviti putem online aplikacije koja je dostupna na službenoj stranici za prijavu:
www.croatia-forum2019-ceec-china.hgk.hr
Na službenoj stranici za prijavu nalaze se informacije o preliminarnom programu, lokaciji događanja te predloženim hotelima za noćenje, a na toj će stranici pravovremeno biti objavljene i sve naknadno definirane informacije o događanju.
Prijava putem službene stranice, uz registraciju za sudjelovanje, pruža mogućnost upisivanja informacija o interesima i područjima djelovanja sudionika, što po popunjavanju baze omogućuje pretragu partnera za individualne razgovore.
Kontakti
Jelena Dumičić
viša stručna suradnica, Pododjel za prekomorska tržišta
Tel: +385 1 456 1774
Email: jdumicic@hgk.hr 

“permanent tsb Ideal Home Show“, 12. – 14. travnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodni sajam namještaja, dizajna i prateće industrije „permanent tsb Ideal Home Show“ održavat će se u razdoblju od 12. do 14. travnja 2019. godine u izložbenom prostoru RDS-a u Dublinu.
Više pojedinosti na: https://idealhome.ie/ 

Ecommerce Day 2019., 17. travnja 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Po peti puta u Hrvatskoj održat će se događaj pod nazivom Ecommerce Day 2019. u zagrebačkom Kraš Auditoriumu, 17. travnja 2019. Ponovno će se okupiti vrhunski stručnjaci koji će svojim predavanjima upoznati posjetitelje s najnovijim trendovima, izazovima i rješenjima kada je u pitanju online kupovina i web shop.
U tijeku su prijave na Ecommerce Day gdje imate prilike kupiti karte po Super Early Bird cijeni od 890,00 kuna. Ušteda sa Super Early Bird kartom iznosi 51% odnosno 900 kuna i ova ponuda vrijedi sve do kraja veljače. Za više posjetitelja iz iste tvrtke vrijedi 3+1 gratis.
Prijava
Na najvećoj regionalnoj konferenciji o online kupovini možete očekivati više od 15 vrhunskih predavača koji će otkriti recepte za profitabilnu web prodaju, a stižu iz svjetskih renomiranih tvrtki kao što su: The Boston Consulting Group, DS Smith, Leanpay, Mastercard, Camper, RTB House, te domaće i ostale inozemne stručnjake koji će otkriti i pričati o:
•najnovijim trendovima, praksama, izazovima i rješenjima
•povećanju prometa web shopova za 300%
•kako prodati proizvode u više od 120 država po svijetu
•proširenju priče i ideja na druga tržišta
•o razvoju web trgovina za više od 3 milijuna aktivnih kupaca 
Više možete vidjeti na https://ecommerceday.smind.hr/

Obavezan eRačun u 2019. - Što donosi primjena eRačuna i Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi te kako će poslovati javni i sektorski naručitelji nakon 01. srpnja 2019.?, 20. travnja 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Kakve promjene donosi 2019. godina u prometu eRačuna? Kako će svoje poslovanje nakon 01. srpnja 2019. nastaviti javni i sektorski naručitelji, nakon što više neće smjesti zaprimiti javni račun? Kako zaprimati, obrađivati i pohranjivati eRačune? Odgovore na ta pitanja, u teoriji i na praktičnim primjerima, dat ćemo na edukaciji.
PROGRAM
Stručna edukacijska radionica Lidera i servisa Moj-eRačun, koncipirana je na način da polaznike osposobi za nadolazeće zakonske obveze primjene eRačuna u svakodnevnom poslovanju i to putem primjera pozitivne gospodarske prakse temeljene na višegodišnjem iskustvu gotovo 35.000 korisnika eRačuna.
Namjera je Europske unije da do 2020. godine eRačun postane primaran oblik razmjene računa, budući da se procjenjuje kako bi unutar EU eRačun mogao donijeti i do 423 milijarde eura uštede na godinu.
Završenom edukacijom, polaznici će dobiti konkretna znanja i vještine iz područja ePoslovanja s posebnim naglaskom na eRačun u svakodnevnoj poslovnoj praksi.
PRIJAVA
Kome je edukacija namijenjena: menadžmentu, voditeljima i zaposlenima u odjelima računovodstva i IT-ija
Više informacija na lider.events/eracun/ ili na 01 6333 536

Šesti vinski festival Dubrovnik Festiwine, 22. - 28. travnja 2019. godine, Dubrovnik, Hrvatska
Ovogodišnji šesti vinski festival Dubrovnik Festiwine održavat će se od 22. do 28. travnja u Dubrovniku – Sunset Beach, uvala Lapad.
Sajam organizira Dubrovnik partner d.o.o., uz suorganizaciju ŽK Dubrovnik i pokroviteljstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
U pratećim dokumentima možete pronaći pozivno pismo. Svi zainteresirani izlagači mogu popuniti online prijavu. Iznos sufinanciranja izlagača bit će poznat nakon što se prikupe i obrade prijave zainteresiranih tvrtki.
Rok popunjavanja prijave je 28. veljače. Za sve dodatne informacije možete se obratiti u ŽK Dubrovnik Nikolini Čović na broj telefona 020/312 090 ili na e-adresu ncovic@hgk.hr.
Detaljnije o sajmu možete pročitati OVDJE.

Međunarodni opći sajam "Priština 2019", 24. - 26. travnja 2019. godine, Priština, Kosovo
Gospodarska komora Kosova, u suradnji s Vladom Republike Kosovo od 24. do 26. travnja 2019. godine, organizirat će Međunarodni opći sajam “Priština 2019” u selu Bernice u okolici grada Prištine.
Na sajmu će već tradicionalno biti prisutne tvrtke s Kosova, regije i šire, kako bi promovirale svoje proizvode i usluge.
Sve hrvatske kompanije su dobrodošle na sudjelovanje na ovom sajmu.
Za više informacija može se kontaktirati:
Fatmire Shala
Tel: +383 45 653-222
e-mail: Fatmire.Shala@oek-kcc.org
Ylli Dallku
Tel: +383 46 123-429
e-mail: Ylli.Dallku@oek-kcc.org

INTERKLIMA - 25. Međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije, 24. – 27. travnja 2019. godine, Zagreb, Hrvatska
Interklima, međunarodna izložba za grijanje, hlađenje, klimatizaciju i pročišćavanje pitke vode, održava se na Zagrebačkom velesajmu.  Smatra se najvažnijim događajem te vrste u regiji. Odabrani izlagači imaju priliku pokazati najnovija postrojenja, opremu i tehnologije, uvijek pod aspektima energetske učinkovitosti. 
Uz Zelenu gradnju i Sajam energije, koji se u isto vrijeme održavaju u istom izložbenom centru, jedan je od tri sajma energetske učinkovitosti s ciljem stvaranja svijesti o ekonomskom i ekološkom tretmanu resursa.
Više možete vidjeti na https://www.zv.hr/fairs-2863/interklima-3067/3067

„Foire de Paris“, 27. travnja – 08. svibnja 2019. godine, Pariz, Francuska
Sajam svakodnevnih proizvoda „Foire de Paris“ održavat će se od 27. travnja do 08. svibnja 2019. godine u izložbenom prostoru Paris Expo Porte de Versailles u Parizu, a namijenjen je novitetima, proizvodima i uslugama koji čine svakodnevnicu i dom ugodnijim. Uz izložene proizvode ponudit će i kulturne i gastronomske sadržaje. Brojne tvrtke predstavit će proizvode iz niza područja: kuća i stanovanje, moda i potrepštine, slobodno vrijeme i praktični uređaji te svijet vina i gastronomije. Sajam je prigoda distributerima za pristup francuskom tržištu svakodnevnih proizvoda, upoznavanje međunarodnih čimbenika i noviteta iz svojeg sektora. Sajam „Foire de Paris 2018“ privukao je 467.855 posjetitelja i 1.700 izlagača.
Više pojedinosti na: http://www.foiredeparis.fr/Le-Salon/Decouvrez-Foire-de-Paris 

Posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Azerbajdžanu, 29. travnja 2019. godine, Baku, Azerbajdžan
Pozivamo vas na Azerbajdžansko-hrvatski gospodarski forum u Bakuu i poslovne razgovore s azerbajdžanskim tvrtkama.
U sklopu svečanog otvorenja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Azerbajdžanu i službenog posjeta hrvatske potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, Hrvatska gospodarska komora 29. travnja organizira posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Azerbajdžanu.
Republika Azerbajdžan zemlja je s rastućim gospodarstvom i stabilnom stopom BDP-a, koja je otvorena suradnji i jačanju gospodarskih odnosa s europskim tvrtkama.
Iako glavno bogatstvo Azerbajdžana leži u bogatim nalazištima nafte i prirodnog plina, mnogo se ulaže i u razvoj ostalih gospodarskih grana, pri čemu se zahvaljujući povoljnim klimatskim uvjetima ističe poljoprivredno-prehrambeni sektor, ali i brodogradnja, graditeljstvo, elektroindustrija te ostale grane gospodarstva.
Pored energenata zemlja je bogata i velikim količinama rudnih bogatstava, naročito željezom, aluminijem i obojenim metalima.
Perspektivna područja za jačanje trgovinskih i općenito gospodarskih odnosa, uz navedene sektore, još su i kemijska industrija, farmaceutika, IT sektor, strojogradnja (poljoprivredna mehanizacija i razminiranje) te turizam.
Ovim se posjetom hrvatskim tvrtkama pruža mogućnost pobližeg upoznavanja s poslovnim prilikama na azerbajdžanskom tržištu te pronalaska potencijalnih poslovnih partnera, a svoj interes za sudjelovanje možete potvrditi popunjavanjem online prijavnice.
Rok prijave: 04. travnja 2019.
 

  Svibanj 2019.

„CHFAQuebec: Organic and Natural Health Products Show trade show“, 03. - 04. svibnja 2019. godine, Montreal, Quebec, Kanada Sajam o organskoj industriji i proizvodnji zdrave hrane „CHFAQuebec: Organic and Natural Health Products Show trade show“ održavat će se od 03. do 04. svibnja 2019. godine u Montrealu. Očekuje se sudjelovanje oko 130 izlagača. Više pojedinosti na: https://chfa.ca/en/tradeshows/chfa-quebec.html

„HEALTH, SPORTS & LIFESTYLE EXPO“, 03. - 05. svibnja 2019. godine, Vancouver, Britanska Kolumbija, Kanada
Sajam športa, športske opreme, zdravog načina života i fitnessa „HEALTH, SPORTS & LIFESTYLE EXPO“ održavat će se od 3. do 5.  svibnja 2019. godine u Vancouveru, a okupit će više od 120 izlagača.
Više pojedinosti na: http://bmovanmarathon.ca/runvan-expo 

Besplatni web-seminar o gospodarskom sporazumu EU i Japana, 07. svibnja 2019. godine,  Bruxelles/Tokio, EU/Japan
Centar za industrijsku suradnju EU – Japan organizira seriju besplatnih web-seminara od kojih je svaki posvećen jednoj temi u vezi sa Sporazumom o gospodarskom partnerstvu EU i Japana.
•Vino, žestoka pića i pivo (9. travnja)
Oznake zemljopisnog podrijetla (7. svibnja)
•Mliječni proizvodi (21. svibnja)
•Meso (11. lipnja)
•Prerađeni poljoprivredni proizvodi (18. lipnja).
Na seminare se potrebno prijaviti putem POVEZNICE.
Više informacija dostupno je na ovoj POVEZNICI.

KONFERENCIJA O NABAVI, 09. - 10. svibnja 2019. godine, Portorož, Slovenija
Danas se nabava suočava s ozbiljnim izazovima. Zbog sve veće volatilnosti i složenosti poslovnog okruženja, sve više se traži da menadžeri nabave stvore inovativna rješenja za poslovne izazove i smanje troškove. Ako to želimo postići, potrebni su stručnjaci za nabavu sljedeće generacije - profesionalci koji su usmjereni ka budućnosti i koji se usredotočuju na kreativnost i inovativnost.
Više o nabavi nove generacije će govoriti prof. dr. Frank Rozemeijer, voditelj Katedre za nabavu i upravljanje lancem nabave na Fakultet za ekonomiju, Sveučilište u Maastrichtu, Nizozemska.
Rana prijava + promo kod + pretplata
Više o programu

„WEBIT.FESTIVAL Europe 2019“, 13. - 15. svibnja 2019. godine, Sofija, Bugarska
Sajam „WEBIT.FESTIVAL Europe 2019“ održavat će se u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2019. godine u Sofiji. Riječ je o multimedijalnoj sajamskoj manifestaciji s velikim brojem paralelnih tematskih konferencija i drugih sadržaja o inovacijama, investicijama i novčanom poslovanju, budućnosti zdravstva, digitalnoj zabavi i medijima, cyber-sigurnosti, razvoju i suradnji gradova te komercijalnim izložbama.
Kontakt:
Elina Georgieva:
e-mail: elina@eacad.eu
Više pojedinosti na:
https://www.webit.org/festival/2019/index.php

„Olive Oil Kansai 2019“, 14. - 16. svibnja 2019. godine, Osaka, Japan
Sajam „Olive Oil Kansai 2019“ održavat će se u Osaki od 14. do 16. svibnja 2019. godine. Na sajmu će biti predstavljena maslinova ulja iz Japana i inozemstva, prehrambeni proizvodi koji sadrže maslinovo ulje/masline te ostali proizvodi od masline, proizvodna tehnologija, strojevi za ekstrakciju maslinovog ulja, poljoprivredni materijal te ICT tehnologije. Sajam je prvi put održan 2017. godine kada je privukao 50 izlagača te više od 36.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: http://www.olive-kansai.com/en/ 

„Wine Collection Kansai 2019“, Osaka, 14. - 16. svibnja 2019. godine, Osaka, Japan
Sajam vina „Wine Collection Kansai 2019“ održavat će se u Osaki od 14. do 16. svibnja 2019. godine. Na sajmu će biti predstavljena vina iz Japana i inozemstva, strojevi ili oprema za proizvodnju vina, pakiranje i punjenje vina u boce, strojevi i oprema za vinogradarstvo i slično.
Više pojedinosti na: http://www.olive-kansai.com/wine/en/ 

„EXCO 2019“, 15. - 17. svibnja 2019. godine, Rim, Italija
Sajam međunarodne suradnje „EXCO 2019“, održavat će se od 15. do 17. svibnja 2019. godine u Rimu na temu inovacija i održivog razvoja i proizvodnje. Također, u okviru sajma organizirat će se konferencije i B2B sastanci. Cilj Sajma je spajanje međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i predstavnika vlada s privatnim sektorom (kompanije, banke, investicijski  i mirovinski fondovi) u svrhu suradnje na polju inovacija i održive proizvodnje, naročito u sektorima građevine, poljoprivrede, energetike, zdravstva i medicinske opreme.
Više pojedinosti OVDJE

Besplatni web-seminar o gospodarskom sporazumu EU i Japana, 21. svibnja 2019. godine, Bruxelles/Tokio, EU/Japan
Centar za industrijsku suradnju EU – Japan organizira seriju besplatnih web-seminara od kojih je svaki posvećen jednoj temi u vezi sa Sporazumom o gospodarskom partnerstvu EU i Japana.
•Vino, žestoka pića i pivo (9. travnja)
•Oznake zemljopisnog podrijetla (7. svibnja)
Mliječni proizvodi (21. svibnja)
•Meso (11. lipnja)
•Prerađeni poljoprivredni proizvodi (18. lipnja).
Na seminare se potrebno prijaviti putem POVEZNICE.
Više informacija dostupno je na ovoj POVEZNICI.

Međunarodni sajam hrane Seoul Food 2019, 21. - 24. svibnja 2019. godine, Seoul, Republika Koreja
Korea Business Center Zagreb (KOTRA), neprofitabilna agencija za promicanje trgovine i investicija, gospodarski je dio Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj.
Jedna od osnovnih zadaća ureda povezivanje je i uspostavljanje kontakata između korejskih tvrtki i tvrtki u regiji radi stvaranja poslovnih kontakata i partnerstava te unapređenja gospodarskih odnosa.
U razdoblju od 21. do 24. svibnja KOTRA (Korea Trade-Investment Promotion Agency) u suorganizaciji s UBM Allworldom i KINTEX-om organizira u Seoulu 37. izdanje jednog od vodećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije u Aziji Seoul Food 2019.
Na sajmu Seoul Food 2018 izlagalo je 1472 izlagača (2932 štanda), od kojih 571 međunarodni izlagač iz 47 zemalja i 901 domaći izlagač, a sajam su posjetila 45.092 posjetitelja. Na ovogodišnjem se sajmu očekuje oko 1600 izlagača (oko 3000 štandova).
U sklopu sajma Seoul Food 2019 održavaju se i sljedeći sajmovi:
- Seoul HoReCaTECH (ugostiteljski strojevi i oprema, oprema za prijevoz hrane, posuđe itd.)
- Seoul FOODTECH (strojevi za prehrambenu industriju, kućanski aparati i namještaj, oprema za pekarsku industriju, tehnologije za očuvanje hrane itd.)
- Seoul FOODPACK (razni strojevi za pakiranje hrane – proizvodnju ambalaže, materijali za pakiranje hrane, strojevi za dizajniranje ambalaže, logistički strojevi i usluge itd.)
- popratni događaji kao što su Global Food Plaza, individualni poslovni sastanci, kulinarska natjecanja, konferencija o globalnim trendovima u prehrambenoj industriji itd.
Mjesto održavanja: KINTEX (Korea International Exhibition Center) - http://www.kintex.com/client/_eng/index.jsp; izložbene dvorane 1 - 5, 7 - 8.
Brošuru sajma za izlagače možete skinuti sa sljedećeg linka: http://www.seoulfood.or.kr/eng/business/download.asp.
Zaključni datum prijave za izlagače jest 25. veljače 2019. godine.
U priloženim dokumentima dostupna je prezentacija sajma i aplikacijski obrazac za prijavu izlagača te izvještaj o sajmu iz 2018. godine.
Ako ste zainteresirani za ovaj poslovni posjet Koreji kao izlagač, molimo vas da ispunite priloženi obrazac i dostavite ga u najkraćem mogućem roku kako bi se na vrijeme mogle organizirati sve potrebne predradnje.
Sve dodatne informacije možete uputiti na:
Korea Business Center Zagreb
tel.: ++385 1 4815 104/101
fax: ++385 1 4848 821
e-mail: kotra@koreatrade.hr
kontakt-osobe: Robert Kos ili Eun Ah Park, direktorica (samo engleski jezik)
adresa: Radnička cesta 52/VIII., 10000 Zagreb

„Posidonia Sea Tourism Forum“, 28. - 29. svibnja 2019. godine, Atena, Grčka
Međunarodna konferencija „Posidonia Sea Tourism Forum“ održavat će se od 28. do 29. svibnja 2019. godine u Ateni. Tom prigodom bit će predstavljene mogućnosti istočnog Mediterana kad je riječ o kruzing i nautičkom turizmu. Očekuje se dolazak oko 1.000 sudionika, među kojima će biti i predstavnici najvećih kruzing kompanija kao što su Carnival Corp, Royal Caribbean Cruises, Holland America Cruises, Silversea Cruises i drugih.
Više pojedinosti na: http://www.posidoniaseatourism.com/

Kineski međunarodni sajam usluga (CIFTIS), 28. svibnja - 01. lipnja 2019. godine, Peking, Kina
Kineski međunarodni sajam usluga (CIFTIS) održavat će se od 28. svibnja do 1. lipnja ove godine u Pekingu.
Globalizacija je utjecala na stvaranje uslužnoga gospodarstva, pri čemu inovacija usluga ima ključnu ulogu u stvaranju dodane vrijednosti. Unaprjeđenje usluga predstavlja osnovu kontinuiranog rasta gospodarstva svake države, a sajam CIFTIS dobru platformu za predstavljanje različitih usluga iz država cijelog svijeta.
Domaćin sajma je Ministarstvo trgovine NR Kine, zajedno s Vladom okruga Pekinga, a WTO (The World Trade Organization), UNCTAD (The United Nations Conference on Trade and Development) i OECD (The Organisation for Economic Co-operation and Development ) jesu organizacije koje kontinuirano podupiru održavanje sajma. CIFTIS pokriva svih 12 sektora usluga koje inače definira WTO.
Dodatne informacije o sajmu i registracija dostupni su na stranicama sajma http://en.ciftis.org/.

“TechConnect Live“, 30. svibnja 2019. godine, Dublin, Irska
Najveća irska tehnološka konferencija „TechConnect Live“ održavat će se 30. svibnja 2019. godine u Dublinu.
Konferencija svake godine okuplja više od 5.000 sudionika na 20 paralelnih konferencija: HealthTech Connect, Startup Connect, Cleantech Connect, Investor Connect, Data Connect, Hiscox GDPR, Disrupt Connect, Enterprise Connect, Game Connect, Content Connect, Cloud Connect, Arkphire Mobile Technology, Factorytech Connect, IOT Connect, Sportstech Connect, Marketing Connect, Careers Connect, Web Connect, Energia Grow SME i Sungard IT Data. Sudjelovanje na svim konferencijama je besplatno.
Kontakt:
Colin Murphy
Telefon: +353 1 6120880
Faks:       +353 1 6120881
Email:      colin@prempub.com
Više pojedinosti na: http://techconnect-live.com/

Sajam proizvoda i usluga Belt and Road Brand Expo, 31. svibnja - 02. lipnja 2019. godine, Šangaj, Kina
Sajam proizvoda i usluga Belt and Road Brand Expo održat će se peti put zaredom u Šangaju, od 31. svibnja do 2. lipnja ove godine.
China Council for Promotion of Inernational Trade s partnerima nositelj je toga sajma na kojemu su u prethodne četiri godine sudjelovali izlagači iz više od stotine država. Šangaj predstavlja gospodarsko središte Kine, a ujedno je jedna od ključnih točaka inicijative Pojas i put (Belt and Road) čiji je cilj jačanje gospodarske suradanja država uključenih u „stari Put svile“, ali i država koje su prepoznale gospodarski značaj inicijative i aktivno se uključile u događanja vezana uz inicijativu.
Pod sloganom Quality life to share na ovogodišnjem sajmu bit će zastupljeni proizvodi i usluge iz velikog broja svjetskih država.
Kategorije uključuju:
•hranu i piće,
•životni stil,
•turizam i kulturu,
•sport i zdravlje,
•investicije i trgovinu.
Tijekom sajma bit će organiziran poslovni forum, poslovni razgovori izlagača s kineskim tvrtkama te radionice i kušanja proizvoda.
Za izlagače su osigurane preferencijalne cijene u određenim hotelima. Detaljnije informacije i ponude organizatora možete pronaći na web-stranici sajma http://www.brbexpo.com/En.html ili se obratiti predstavništvu Hrvatske gospodarske komore u Kini.
Kontakt organizatora:
Shanghai International Exhibition Co., Ltd.
Tel.: +86-21-62792828   +86-21-62472349
Faks: +86-21-65455124
E-adresa: organizers@siec-ccpit.com
Add: No. 10 Building, HONGQIAO ZHENRO Center, 666 Shenhong Road, Shanghai 201106, China


  Lipanj 2019.

Global Entrepreneurship Summit - GES 2019, 04. - 05. lipnja 2019. godine, Haag, Nizozemska
Global Entrepreneurship Summit-a - GES 2019 će se održati 04. i 05. lipnja 2019. u Haagu.
Summit ove godine zajednički organiziraju SAD i Nizozemska. Radi se o skupu koji se odvija već 9 godina, a ovo je prvi put da je uz SAD suorganizator država članica Europske unije.
Global Entrepreneurship Summit 2019 će okupiti oko 2500 poduzetnika, ulagača, globalnih robnih marki, inovatora, eksperata i medijskih ličnosti iz cijelog svijeta.
Cilj summita je promicati međunarodno poduzetništvo i naglasiti njegovu važnost za stvaranje radnih mjesta, napredak u inovacijama i unaprjeđenje razvoja konkretnih rješenja za globalne izazove.
Rok za prijavu produžen je na 1. ožujka 2019. (inicijalno 30. siječnja 2019.).
Svaka prijava za sudjelovanje prolazi postupak evaluacije, te će prijavitelji biti obaviješteni o uspješnosti svoje prijave do 1. travnja 2019.
Ciljani broj poduzetnika koji će dobiti priliku predstaviti svoje poslovne modele je 1200.
Više informacija moguće je pronaći na poveznici: https://www.ges2019nl.nl/application

PLAST – EX, 04. – 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se od 04. do 06. lipnja  2019. godine održati PLAST - EX, izložba namijenjena industriji plastike i njenoj obradi. Održava se svake dvije godine.
Kontakt:
UBM Canon
11444 W. Olympic Blvd
CA 90064 Los Angeles, USA
Tel: +1 (3)10 4454200
Fax: +1 (3)10 4454299
Više na: www.ubmcanon.com

„Packex Toronto, 04. - 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
Manifestacija „Packex Toronto“, namijenjena tehnologiji pakiranja  hrane, rukovanju i logistici, održavat će se od 04. do 06. lipnja 2019. godine u Torontu.
Kontakt:
telefon: +1 (3)10 4454200
faks:       +1 (3)10 4454299
Više pojedinosti na:
www.packextoronto.com
www.ubmcanon.com

„Design & Manufacturing Canada Toronto, Industrial trade fair“, 04. - 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
Manifestacija „Design & Manufacturing Canada Toronto, Industrial trade fair“, posvećena najnovijim  dostignućima u proizvodnoj industriji i svemu što je s njom povezano, održavat će se od 04. do 06. lipnja 2019. godine u Torontu.
Kontakt:
telefon: +1 (3)10 4454200
faks:       +1 (3)10 4454299
Više pojedinosti na:
www.ubmcanon.com

5. Supplier Forum i poslovni razgovori u Dortmundu, 06. lipnja 2019. godine, Dortmund, Njemačka
U suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom (AHK Zagreb) obavještavamo vas o održavanju 5. Supplier Foruma i B2B razgovora, koji će se održati 06. lipnja u Dortmundu.
Pedeset i dvije renomirane njemačke tvrtke iz metaloprerađivačke industrije, strojogradnje i proizvodnje opreme, proizvodnje dijelova za automobilsku industriju, industrije plastičnih dijelova, elektrotehnike, elektronike i drugih industrijskih grana u potrazi su za novim dobavljačima iz Hrvatske i jugoistočne Europe.
Cilj je susreta pronalaženje novih kupaca i uspostava suradnje s njemačkim partnerima.
Supplier Forum do sada je omogućio 1500 poslovnih razgovora za više od 100 njemačkih tvrtki i 250 dobavljača iz Hrvatske i regije JIE. Radi se o projektu u sklopu programa poticanja malih i srednjih tvrtki Saveznog ministarstva gospodarstva i energije SRNJ (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie), a organizira ga Savezna udruga za materijalno poslovanje, nabavu i logistiku (BME) u suradnji s njemačkim bilateralnim industrijskim i trgovinskim komorama u Hrvatskoj i zemljama regije.
Zainteresirane tvrtke mogu se prijaviti za sudjelovanje najkasnije do 29. ožujka popunjavanjem obrasca dostupnog na stranici AHK Zagreb te slanjem ispunjenog obrasca na e-adresu: karin.cikron@ahk.hr.
Detaljnije informacije o postupku prijave dostupne su na sljedećoj poveznici.
Dostavljeni ispunjeni obrasci svih zainteresiranih tvrtki iz Hrvatske i regije bit će poslani njemačkim tvrtkama na uvid i selekciju. Njemačke tvrtke odabiru i odlučuju koje će tvrtke iz Hrvatske i regije biti pozvane na Forum i B2B razgovore u Dortmund.
Nakon povratne informacije AHK Zagreb će vas obavijestiti o tome je li prihvaćena vaša prijava i jeste li pozvani na Forum i B2B razgovore.
Službeni jezici tijekom Foruma i B2B razgovora su engleski i/ili njemački.

Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja srednje i istočne Europe 2019., 08. - 12. lipnja 2019. godine, Ningbo, Kina
U kineskom gradu Ningbou održat će se od 08. do 12. lipnja peti put zaredom Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja srednje i istočne Europe 2019. (China-CEEC Investment and Trade Expo).
Grad Ningbo poznat je po dugogodišnjoj tradiciji održavanja sajma robe široke potrošnje CICGF (China International Consumer Goods Fair) u sklopu kojega se održava i specijalizirani dio sajma namijenjen promicanju suradnje Kine i zemalja srednje i istočne Europe u sklopu inicijative 16+1 – China-CEEC Investment and Trade Expo. Najčešći proizvodi koje europske tvrtke izlažu navedeni su i u ovogodišnjem pozivu tvrtkama, a uključuju:
•prehrambene proizvode
•vino
•bezalkoholna pića
•umjetnine
•poklone
•proizvode za zdravstvenu njegu
•proizvode za kućanstvo
•robu široke potrošnje za svakodnevnu upotrebu.
Od kineskih organizatora dobili smo informacije da je standardni izložbeni prostor (3 x 3 metara) za europske sudionike besplatan i sadrži osnovno uređenje, a za veće, posebno građene štandove potrebno je uzeti štand najmanje veličine od 36 četvornih metara. Najam tog prostora također je besplatan, ali njegov dizajn i uređenje plaća izlagač.
Organizatori također nude povoljnije cijene smještaja u odabranim hotelima, a organiziran je i besplatni shuttle autobus od aerodroma u Šangaju (Pudong) do grada Ningboa u dolasku i odlasku iz Kine te besplatni prijevoz posebnim shuttle autobusom od ponuđenih hotela do sajma. Tijekom sajma organizirani su volonteri koji besplatno prevode na engleski, lounge s besplatnom kavom i sokovima te besplatni poslovni ručak za sudionike sajma.
Detaljnije informacije i ponude organizatora možete pronaći na POVEZNICI.
Hrvatska gospodarska komora trenutno provodi ispitivanje interesa hrvatskih tvrtki za sudjelovanje na ovom sajmu te će se ovisno o broju zainteresiranih tvrtki, ako ih bude dovoljno, organizirati zajednički nastup.
Sve hrvatske tvrtke zainteresirane za izlaganje na ovogodišnjem sajmu u gradu Ningbou mogu popuniti online obrazac, najkasnije do 1. ožujka.
Kontakt:
Dražen Holmik
Direktor Predstavništva HGK u Šangaju
Tel: +86(0)21 6219 5001
Email: dholmik@hgk.hr

Besplatni web-seminar o gospodarskom sporazumu EU i Japana, 11. lipnja 2019. godine, Bruxelles/Tokio, EU/Japan
Centar za industrijsku suradnju EU – Japan organizira seriju besplatnih web-seminara od kojih je svaki posvećen jednoj temi u vezi sa Sporazumom o gospodarskom partnerstvu EU i Japana.
•Vino, žestoka pića i pivo (9. travnja)
•Oznake zemljopisnog podrijetla (7. svibnja)
•Mliječni proizvodi (21. svibnja)
Meso (11. lipnja)
•Prerađeni poljoprivredni proizvodi (18. lipnja).
Na seminare se potrebno prijaviti putem POVEZNICE.
Više informacija dostupno je na ovoj POVEZNICI.

10. Međunarodni kongres Flour-Bread '19. i 12. hrvatski Kongres tehnologa žitarica Brašno-kruh '19., 11. - 14. lipnja 2019. godine, Osijek, Hrvatska
10. Međunarodni kongres Brašno-kruh '19. i 12. hrvatski Kongres tehnologa žitarica Brašno-kruh '19. održat će se pod pokroviteljstvom HGK u Osijeku, od 11. do 14. lipnja.
Ove godine Kongres slavi svoj deseti međunarodni jubilej okupljajući brojne znanstvenike i stručnjake iz različitih dijelova svijeta, a glavni mu je cilj predstavljanje najnovijih dostignuća u znanosti i tehnologiji žitarica.
Organizatori su Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Centar za sigurnost hrane, Međunarodna udruga ISEKI Food (IFA) i Međunarodna udruga Global Harmonization Initiative (GHI).
Program će uključivati plenarna i pozvana predavanja, usmene i poster-prezentacije, stručne radionice, izložbu procesne i laboratorijske opreme te proizvode i publikacije o žitaricama.
Više informacija pročitajte na službenoj internet-stranici Kongresa.

Besplatni web-seminar o gospodarskom sporazumu EU i Japana, 18. lipnja 2019. godine, Bruxelles/Tokio, EU/Japan
Centar za industrijsku suradnju EU – Japan organizira seriju besplatnih web-seminara od kojih je svaki posvećen jednoj temi u vezi sa Sporazumom o gospodarskom partnerstvu EU i Japana.
•Vino, žestoka pića i pivo (9. travnja)
•Oznake zemljopisnog podrijetla (7. svibnja)
•Mliječni proizvodi (21. svibnja)
•Meso (11. lipnja)
Prerađeni poljoprivredni proizvodi (18. lipnja).
Na seminare se potrebno prijaviti putem POVEZNICE.
Više informacija dostupno je na ovoj POVEZNICI.

„FIA“, 18. - 23. lipnja 2019. godine, Alžir, Alžir
Alžirski međunarodni sajma „FIA“, 52. izdanje, održavat će se od 18. do 23. lipnja 2019. godine u Izložbenoj palači (Palais des Expositions) u Alžiru. Ovaj sajam, najvažniji afrički gospodarski sastanak predstavlja jedinstvenu prigodu stranim poduzećima za predstavljanje svojih proizvoda te otkrivanje gospodarskih i trgovinskih potencijala Alžirske Narodne Demokratske Republike. Održavanje ovog sajma pridonosi cilju povezivanja nacionalnih i inozemnih poduzeća kako bi se prepoznale mogućnosti za partnerstva i ulaganja na gospodarskom planu.
Kontakt:
e-pošta: fia@2018@safex.dz
Više pojedinosti na:
www.safex.dz
 

    Srpanj 2019.


„The 19th China International Transportation and Logistics Expo“, 03. - 05. srpnja 2019. godine, Hangzhou, Kina
Sajam transporta i logistike „The 19th China International Transportation and Logistics Expo“, jedan od najvećih u tom sektoru, održavat  će se od 3. do 5. srpnja 2019. godine u kineskom gradu Hangzhou. Na prostoru od 50.000 m2 u Hangzhou International Expo Centru očekuje se sudjelovanje oko 800 izlagača te više od 20.000 posjetitelja iz 65 zemalja i regija.
Kontakt:
telefon: 0086 10 5867 8990
Više pojedinosti na:
www.citle.com

“Dublin Games Summit 2019“, 04. – 05. srpnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodna konferencija „Dublin Games Summit“, koja okuplja predstavnike industrije zabavnog softvera, inače najbrže rastućeg segmenta informatičke industrije, održavat će se od  04. do 05. srpnja 2019. godine u Dublinu.
Više pojedinosti na: https://dublingamessummit.ie/ 

„Paviljon EU“, 24. - 27. srpnja 2019. godine, Jakarta, Indonezija
EU – Indonezija poslovna mreža (EIBN) organizirat će „Paviljon EU“, površine od oko 108 m2, na sajmu „Food & Hotel Indonesia 2019“ u razdoblju od 24. do 27. srpnja 2019. godine u Jakarti. Navedeni događaj bit će otvoren za sudjelovanje svih veleposlanstava država članica EU-a, kao i tvrtki iz EU-a. Za svaku tvrtku predviđeno je oko 7,7 m2 te zajednički prostor sa stolovima za sastanke usred paviljona. EIBN ponuda uključuje organizaciju europskog paviljona, logističku potporu, odnosno pomoć pri rezervaciji smještaja s korporativnim cijenama za sudionike, prevoditeljske usluge i slično te održavanje sastanaka s potencijalnim partnerima iz Indonezije.
Kontakt:
telefon:  +62 21 315 4685 (288)
faks:        +62 21 315 70 88
mobitel: +62 815 1992 22 37
e-mail:    trio@eibn.org 
Web:       www.eibn.org 
Više pojedinosti OVDJE 

„Power & Energy Africa 2019“, 25. - 27. srpnja 2019. godine, Nairobi, Kenija
Najveći kenijski međunarodni sajam energetike „Power & Energy Africa“, 8. po redu, održavat će se od 25. do 27. srpnja 2019. godine u Nairobiju. Uspješan razvoj ovog sektora u Keniji svjedoči o važnosti sajma „Power & Energy Africa“, na kojemu bi trebali sudjelovati svi oni koji žele biti prisutni na ovim tržištima. Tržište Kenije otvoreno je prema zemljama Istočne i Središnje Afrike te se, uz izlagače iz više od 20 zemalja, očekuju i poslovni partneri iz Tanzanije, Etiopije, Ugande, Somalije, Mozambika i Konga. Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona: +27 12 342 1206, ili na e-mail: croemb.pretoria@mvep.hr .
Više pojedinosti na: http://expogr.com/kenyaenergy/index.php
 

  Kolovoz 2019.


„AGRA“, 24. - 29. kolovoza 2019. godine, Gornja Radgona, Slovenija
Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam „AGRA“, 57. po redu,  održavat će se od 24. do 29. kolovoza 2019. godine u Gornjoj Radgoni, a okupit će proizvođače, prerađivače, gospodarstvenike, stručnjake i potrošače. Riječ je o jednom od vodećih sajmova za poljoprivredne proizvode i hranu u ovom dijelu Europe. Središnje teme ovogodišnjeg sajma „AGRA“ bit će nove tehnologije i digitalizacija u poljoprivrednoj proizvodnji, precizna poljoprivreda, međunarodna gospodarska suradnja, generacijsko pomlađivanje, lokalno proizvedena hrana, ekološka proizvodnja i kružno gospodarstvo. Bit će to prigoda za ostvarenje međunarodnih poslovnih kontakata i predstavljanje svojih proizvoda.
Kontakt:
Andrej Slogovič
telefon: +386 2 5642 112
e-pošta: andrej.slogovic@pomurski-sejem.si
Jana Dimec
telefon: +386 2 5642 108
e-pošta: jana.dimec@pomurski-sejem.si


  Rujan 2019.

„Maison et Objet“, 06. - 10. rujna 2019. godine, Pariz, Francuska
Sajam unutarnjeg dizajna „Maison et Objet“ održavat će se od 6. do 10. rujna 2019. godine u Parizu. Vodeći francuski sajam za unutarnji dizajn „Maison et Objet“ održavat će se u prostorima centra Paris Nord Villepinte u Parizu. Ovaj sajam često je opisivan kao jedan od najvažnijih europskih događaja na području unutarnjeg dizajna koji na jednom mjestu okuplja brojne inovacije i talente. Kao mjesto susreta i razmjene mišljenje i ideja, sajam „Maison et Objet“ ugošćuje izlagače i posjetitelje iz cijelog svijeta i donosi najkvalitetniju aktualnu svjetsku ponudu s područja unutarnjeg dizajna. Na sajmu su izložene sve vrste proizvoda iz područja unutarnjeg dizajna: ukrasi, namještaj, accessories, tkanine, mirisi, svijet za djecu, posuđe i slično.
Više pojedinosti na: http://www.maison-objet.com/en/paris 

Salon du Végétal“, 10. - 12. rujna 2019. godine, Nantes, Francuska
Sajam bilja „Salon du Végétal“ održavat će se od 10. do 12. rujna 2019. godine u prostorima izložbenog centra Parc des Expositions u Nantesu. Riječ je o jedinom i istovremeno vodećem sajmu u Francuskoj na području bilja, vrtlarstva i ozelenjivanja gradova koji okuplja stručnjake iz sljedećih područja: proizvodnje, distribucije, cvjećarstva i zelenih površina. Na sajmu će se predstaviti oko 600 francuskih i stranih izlagača i više od 1.000 francuskih i stranih profesionalnih posjetitelja iz preko 30 zemalja. Kupci će dobiti jedinstvenu prigodu za nabavu novih proizvoda i upoznavanje sa inovativnim uslugama, dok će dobavljači moći predstaviti najnovije ponude te izložiti praktična rješenja iz područja vrtlarstva.
Više pojedinosti na: http://www.salonduvegetal.com/pro/en 

Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019, 11. – 14. rujna 2019. godine, Jakarta, Indonezija
Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019 će se održati od 11. do 14. rujna 2019. godine u  JIExpo, Kemayoran, Jakarta na izložbenom prostoru veličine 18.000 m2. Izložba pruža idealnu platformu za ključne aktivnosti i opremu unutar industrije, dopuštajući glavnim proizvođačima, distributerima i agentima opreme da se umreže i razgovaraju o novim poslovnim mogućnostima u ovoj industriji, koja se brzo razvija. Na sajmu će sudjelovati glavni uvoznici, distributeri i zastupnici opreme. Prošlogodišnji sajam privukao je 17.400 sudionika iz 40 zemalja.
Potrebno je naglasiti kako indonezijska vlada planira do 2020. godine uložiti 6,47 milijardi USD u energetske projekte, za što će izdvojiti oko 70 posto od proračuna izravnih stranih ulaganja.
Više informacija mogu se vidjeti na: http://electricindonesia.com/about/about-electric-indonesia 

„TECHBBQ 2019“, 18. - 19. rujna 2019. godine, Kopenhagen, Danska
Međunarodni tech-startup summit „TECHBBQ 2019“ održavat će se od 18. do 19. rujna 2019. godine u Kopenhagenu, u organizaciji startup zajednice za startup zajednicu.
„TechBBQ 2018“ okupio je više od 6.500 novih društava, tehnoloških talenata, investitora i govornika.
Partneri summita: Microsoft, Google, Oracle, Digital Hub Denmark, Danske Bank, TDC Grupa i brojni drugi.
Više pojedinosti na: https://www.techbbq.dk/

„SIAMAP 2019“, 24. - 29. rujna 2019. godine, Tunis, Tunis
Međunarodni sajam poljoprivrede, poljoprivrednih strojeva i ribarstva „SIAMAP 2019“, 14. izdanje, održavat će se od 24. do 29. rujna 2019. godine u Tunisu (Kram Exhibition Park), u organizaciji Tuniske unije za poljoprivredu i ribarstvo UTAP.
Više pojedinosti na: http://www.siamap.com.tn/

Medical Technology Ireland 2019, 25. – 26. rujna 2019. godine, Galway, Irska
Najveća međunarodna konferencija i izložba u Irskoj „Medical Technology Ireland 2019“, posvećena sektoru medicinske tehnologije i opreme, održavat će se od 25. do 26. rujna 2019. godine u gradu Galwayju, na čijem je području smješten vodeći europski medicinsko – tehnološki klaster.  Irska je drugi najveći izvoznik medicinske tehnologije i opreme u EU-u. Čak 18 od 25 vodećih svjetskih proizvođača medicinske tehnologije ima sjedište u Irskoj.
Kontakt:
Jason Moss
telefon: +44 7801 346454
e-mail: jason.moss@medicaltechnologyireland.com
Tom Burke
telefon: + 353 87 434 3893
e-mail: tom@medicaltechnologyireland.com
Više pojedinosti na: http://www.medicaltechnologyireland.com 

„Silmo“, 27. - 30 rujna 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam za optičke proizvode i usluge „Silmo“ održavat će se od 27. do 30. rujna 2019. godine u izložbenom centru Parc des Expositions Paris-Nord Villepinte u Parizu. Riječ je o najvećem svjetskom sajmu optičara na kojemu je 2017. godine na površini od 78.500 m2  sudjelovalo 967 izlagača pred oko 37.337 posjetitelja. Na ovom uglednom sajmu izlažu svjetski lideri u distribuciji okvira, stakala, uređaja i opreme za optičare. Na tematskim štandovima bit će predstavljene inovacije, luksuzni i sportski proizvod te oprema za slabovidne.
Više pojedinosti na: http://www.silmoparis.com/

 

  Listopad 2019.


Anuga 2019, 35. Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019., 05. – 09. listopada 2019. godine,  Köln, Njemačka
35. međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019 održat će se u Kölnu, u Njemačkoj, od 05. do 09. listopada 2019. godine. Pozivamo sve zainteresirane članice na iskaz interesa za sudjelovanje na nacionalnom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga, koji se svake dvije godine održava u Kölnu, u Njemačkoj, potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijeloga svijeta.
Sajam Anuga 2017 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 tis. m², a predstavilo se 7405 izlagača iz 107 zemalja. Posjetilo ga je više od 165.000 stručnih posjetitelja iz 198 zemalja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Europi. Više informacija o sajmu možete pronaći na poveznici http://www.anuga.com.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da popunjenu priloženu Anketu zainteresiranosti pošaljete na e-mail: jdukic@hgk.hr
Rok za iskazivanje interesa je 24. kolovoza 2019. godine.

„Corroboree West 2019“, 08. - 11. listopada 2019. godine, Perth, Australija
Turistički sajam „Corroboree West“, jedan od najvećih međunarodnih turističkih događaja u Perthu, održavat će se od 08. do 11. listopada 2019. godine, uz potporu  Ministarstva turizma Zapadne Australije, a okupit će najpoznatije međunarodne turističke operatore i agencije.
Bit će to prigoda za povezivanje australskih turističkih operatora s najjačim međunarodnim operatorima turističkih putovanja iz zemalja poput Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Novog Zelanda, Velike Britanije i drugih.
Više pojedinosti na:
https://tourism.tropicalnorthqueensland.org.au/listing/event/corroboree-west-2019/ 

Ambienta, 46. Međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, 09. – 13. listopada 29019. godine, Zagreb, Hrvatska
Konceptualno redizajnirana Ambienta poslovni je događaj od iznimnog značaja za drvnu industriju i dizajn interijera održati će se od 09. do 13. listopada 2019. na Zagrebačkom velesajmu, a zahvaljujući iznimnoj potpori Grada Zagreba u svojstvu suorganizatora i povjerenju izlagača, Ambienta i ove godine ostvaruje kvalitativan rast u izlagačkom i stručno-popratnom segmentu.
U devet paviljona Zagrebačkog velesajam Ambienta će biti predstavljena kroz sljedeće tematske cjeline:
eAmbiDOM - namještaj, kuhinje, kupaonice, parketi, vrata, prozori, kamini i dekoracije za dom
eAmbiPRO - materijali, oprema i strojevi
eDESIGN ZONA - noviteti u industriji namještaja te novi trendove uređenja interijera.
Više možete pogledati na https://www.zv.hr/sajmovi-7/ambienta-63/press-2542/2542

 

  Studeni 2019.


Drugi Kineski međunarodni uvozni sajam (CIIE 2019), 05. - 10. studenog 2019. godine, Šangaj, Kina
Drugi Kineski međunarodni uvozni sajam (2nd China International Import Expo) održat će se od 5. do 10. studenog 2019. godine u Šanagaju. Trenutno su otvorene prijave za zainteresirane izlagače, a do 31. siječnja 2019. nude se i posebni popusti za zakup prostora na sajmu.
Najveći uvozni sajam održava se na lokaciji National Exhibition and Convention Centera u Šangaju i to na prostoru od gotovo 300.000 četvornih metara.
Sajam je podijeljen po kategorijama izlaganja, te su hale tematski uređene:
•Potrošačka elektronika i uređaji
•Odjeća, pribor i potrošačka roba
•Automobili
•Vrhunska visoko inteligentna oprema
•Hrana i poljoprivredni proizvodi
•Medicinska oprema i medicinski proizvodi za njegu
•Trgovina usluga
Zainteresirane tvrtke za izlaganje na sajmu CIIE 2019 trebaju se prijaviti direktno kineskom organizatoru putem online obrasca na službenim stranicama sajma.
Cijena standardnog štanda (booth) od 9 metara četvornih je 3.000 USD, a najam praznog prostora za uređenje (minimum koji se mora unajmiti je 36 m²) 300 USD po metru kvadratnom. Više informacija nalazi se u brošuri u pratećim dokumentima.
Prijave za izlagače otvorene su do 30. travnja 2019., a za prijavljene do 31. siječnja 2019. nude se i posebni popusti na cijene najma (20% popusta).
Na marginama održavanja sajama održavaju se razna događanja poput poslovnih edukacija, individualnih razgovora tvrtki (business matchmaking) i drugo.
Na prošlogodišnjem, prvom sajmu ove vrste, sudjelovali su predstavnici ukupno 172 zemlje, regije i međunarodne organizacije te više od 3.600 tvrtki.
Molimo vas da ako se prijavite za sudjelovanje na sajmu CIIE 2019 da i HGK o tome obavijestite (na email jdumicic@hgk.hr) kako bismo vam pomogli s daljnjim eventualnim tehničkim pripremama za izlaganje na sajmu.

„Japan Home & Building Show 2019“, 12. - 15. studenog 2019. godine, Tokio, Japan
Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora tehnologija građenja posjetit će Japan od 12. do 15. studenog 2019. godine u okviru inicijative EU Gateway/Business Avenues. Tvrtke iz država članica EU-a odabrane za sudjeluje u spomenutoj misiji imat će mogućnost predstaviti se na Međunarodnom sajmu Japan Home & Building Show 2019, upoznati potencijalne poslovne partnere te saznati više o mogućnostima poslovanja na japanskom tržištu.
Tvrtkama odabranima za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji Europska komisija osigurava široki spektar usluga poslovne podrške, uključujući znatnu logističku i financijsku potporu. Rok za prijavu: 28. lipnja 2019. godine.
Više pojedinosti na:
https://www.eu-gateway.eu/business-missions/missions-calendar/construction-building-technologies-japan-0
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/eu-gateway-business-avenues-mission-construction-building-japan-2019.pdf.pdf

„MILIPOL Paris“, 19. - 22. studenog 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam naoružanja i opreme za oružane i policijske snage „MILIPOL Paris“ održavat će se od 19. do 22. studenoga 2019. godine u prostorima centra Paris-Nord Villepinte u Parizu.
Riječ je o prvom svjetskom sajmu koji je u potpunosti namijenjen pitanjima sigurnosti, a obuhvaća predstavljanje proizvoda i inovativnih usluga iz područja borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, kontrole granica, zaštite industrijskih i drugih osjetljivih područja, analize i upravljanje rizicima, gradske sigurnost i slično.
"MILIPOL Paris 2016“ okupio 1.005 izlagača iz 53 zemlje, 29.939 posjetitelja iz 151 zemlje te 161 službeno izaslanstvo iz 77 zemalja.
Iz Hrvatske su na sajmu nastupile tvrtke Šestan Busch, Agencija Alan, Galeb, P-mtč, Odjeća, Kap-ko, Šešir, Croshield i Galko, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Više pojedinosti na: http://en.milipol.com/

 

  Prosinac 2019.


„Dreamtime 2019“, 02. - 03. prosinca 2019. godine, Perth, Australija
Turistički sajam „Dreamtime“, prvo izdanje, održavat će se od 02. do 03. prosinca 2019. godine u Perthu, a okupit će više od 100 međunarodnih operatora specijaliziranih  za organizacije konferencija i kupce takozvanih „incentive“ aranžmana.
Više pojedinosti na: http://businessevents.australia.com/en/plan-your-event/news-ideas/the-latest-on-perth/dreamtime-2019.html 

„EIMA AGRIMATCH INDIA 2019“, 05. – 07. prosinca 2019. godine, New Delhi, Indija
Izložba  poljoprivrednih strojeva i alata „EIMA AGRIMATCH INDIA 2019“ održavat će se od 05. do 07. prosinca  2019. godine u New Delhiju, u organizaciji Federacije indijskih gospodarskih komora FICCI i talijanske Federacije proizvođača poljoprivrednih strojeva, a okupit će proizvođače poljoprivrednih strojeva i alata iz cijelog svijeta.
U planu je i održavanje radionica i predavanja eminentnih stručnjaka iz pripadajućih područja. Posebna pažnja posvetiti će se networkingu - omogućavanju međusobnih kontakata zainteresiranih strana.
Više pojedinosti na: jasmeet.singh@ficci.com