Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

 

Lipanj 2024.


Kongres Eurochambresa 2024., 12. - 14. lipnja 2024. godine., Antwerpen, Belgija
Gospodarska komora Antwerpen-Waasland domaćin je 17. izdanja kongresa Eurochambresa koji se održava u gradu s bogatom kulturnom i komercijalnom poviješću te dinamičnim suvremenim gospodarstvom, a okupit će predstavnike gospodarskih komora iz cijele Europe.
Kongres će tijekom dvodnevnog održavanja obuhvatiti stručne plenarne sjednice, interaktivne radionice i ponuditi prilike za umrežavanje.
U delegaciji HGK bit će glavna tajnica HGK i ICC-a Hrvatska Marina Rožić, koja će uz aktivnosti Skupštine i EWN-a, sudjelovati i na sastanku predsjedništva Eurochambersa oko buduće projekcije novih izvora financiranja, zatim Goran Šaravanja glavni ekonomist HGK, koji će uz sudjelovanje na sastancima, osmisliti buduće sastanke glavnih ekonomista Eurochambersa, dok će Ines Rukljač direktorica Centara za digitalni razvoj HGK prezentirati Digitalnu komoru. U delagaciji će biti i Lahorka Ropac, savjetnica u Predstavništvu HGK u Bruxellesu.
U središtu pozornosti kongresa bit će gospodarske komore, odnosno njihovi poslovni modeli, usluge, uloge te podrška poduzećima i kreatorima politika koji nastoje ostvariti brz i održiv gospodarski oporavak nakon nekoliko izazovnih godina za europsku poslovnu zajednicu.
Više o kongresu Eurochambresa 2024. možete pronaći OVDJE. 

Konferencija 2024 Global Innovation Summit, 13. - 14. lipnja 2024. godine, Istanbul, Turska
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu sastanka na vrhu i konferencije Global Innovation Summit, koji će se održati u Istanbulu 13. i 14. lipnja 2024. godine.
Primarni cilj odlaska na gospodarske susrete je pronalaženje međunarodnih partnera za istraživačko-razvojne projekte koje sudionici namjeravaju prijaviti u programu Eurostars. Sudionici događanja također mogu imati i dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji u sklopu istog događaja.
HAMAG-BICRO će po redoslijedu zaprimanja dodijeliti vaučer od 800 eura za 10 poduzeća. Jedno poduzeće može dobiti jedan vaučer. Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim trgovačkim društvima, registriranima u Republici Hrvatskoj. Prijave se zaprimaju putem online obrasca.
Više informacija o javnom pozivu saznajte na našim mrežnim stranicama.
Prijave su otvorene do 12. svibnja 2024. do 23:59 sati. Za dodatne informacije, kontaktirajte nas na eurostars@hamagbicro.hr
Osim prijave HAMAG-BICRO-u, potrebno se registrirati za navedeno događanje  i na platformi B2Match.

Webinar: Potencijali belgijskog tržišta, 19. lipnja 2024. godine,  platforma MS Teams
Pozivamo Vas na webinar „Potencijali belgijskog tržišta“ koji će se održati 19. lipnja 2024. g. u vremenu od 10:00 do 12:00 sati putem platforme MS Teams.
Webinar je namijenjen hrvatskim tvrtkama koje planiraju širenje prodaje svojih proizvoda na belgijsko tržište, onima koji su već započeli svoje aktivnosti u tom smjeru, ali i svima onima koji žele saznati više o ovom visoko razvijenom europskom tržištu te poslovnim mogućnostima koje Belgija pruža.
Cilj webinara je približiti hrvatskim tvrtkama tržište Belgije, pružiti im zanimljive i korisne informacije o samom tržištu, načinu rada i aktivnostima regionalnih trgovinskih komora te o mogućnostima poslovne suradnje. Poseban naglasak bit će na plasiranju stranih proizvoda na belgijsko tržište, s osvrtom na njegove specifičnosti ali i različite čimbenike o kojima treba voditi računa u cijelom tom procesu.  
 Kroz tržište Belgije provest će Vas predavači s višegodišnjim iskustvom u internacionalizaciji poslovanja te bogatim znanjem o poslovanju na belgijskom tržištu.
Radni jezik webinara je engleski, a detaljnije informacije o sadržaju možete pronaći u programu webinara koji se nalazi u pratećim dokumentima. 
Poveznica za sudjelovanje na online događanje bit će dostavljena registriranim sudionicima dan prije događanja, 18. lipnja 2024.
KOTIZACIJA:
  •       Za članice HGK koje plaćaju članarinu kotizacija iznosi 80,00 EUR i naplaćuje se iz članskoga paketa.
  •       Za ostale sudionike kotizacija iznosi 80,00 EUR + PDV (za svakog sudionika).
PRIJAVA:
Prijava je obvezna putem Digitalne komore na sljedećoj poveznici .
Ukoliko niste registrirani u Digitalnu komoru, možete se registrirati OVDJE. Upute za registraciju na Digitalnu komoru možete pronaći ovdje ili ih pogledati na YouTube-u u ovom VIDEU.
Napomena: Ako se na webinar prijavljujete kao predstavnik poslovnog subjekta, potrebno se i putem Digitalne komore prijaviti preko profila predstavnika poslovnog subjekta, a ne kao fizička osoba.
UVJETI OTKAZIVANJAU slučaju nemogućnosti sudjelovanja nužno je otkazati prijavu najkasnije do 17. lipnja 2024. U suprotnom će se naplatiti no show fee u iznosu kotizacije.

Zeleni gradovi, pametna budućnost - B2B susreti, 20. lipnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Radionica Zeleni gradovi, pametna budućnost - B2B susret Grupacije održavanja zelenih površina i Grupacije Smart City, održat će se u četvrtak 20. lipnja u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore,Rooseveltov trg 2, u Zagrebu. 
Urbane sredine, osim što su važan pokretač gospodarskog razvitka, trebaju  biti mjesta za život po mjeri čovjeka. Taj kriterij treba biti zadovoljen u svim aspektima - tehničkom, ekonomskom, estetskom i društvenom. Da bi se to postiglo nužno je poticati interdisciplinarni pristup planiranju, projektiranju, izgradnji i održavanju urbane infrastrukture, po principu 3E - ekologija, energetika, ekonomičnost.
Radionica je namijenjena: članicama Grupacije Smart City i Grupacije održavanja zelenih površina, ali i ostalim dionicima koji sudjeluju u kreiranju i održavanju urbanih sredina; jedinicama lokalne samouprave, arhitektima, urbanistima, krajobraznim arhitektima, izvođačima radova, tvrtkama koje sudjeluju u kreiranju i implementaciji pametnih tehnologija, dobavljačima komunalne opreme, komunalnim poduzećima, konzultantima.
Program radionice nalazi se u pratećim dokumentima, a prijaviti se možete OVDJE.
Rok prijave: 19. lipnja 2024.
Cijena sudjelovanja u organiziranim B2B susretima s domaćim poslovnim subjektima naplaćuje se 50,00 EUR + PDV po satu. Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, usluga se ne naplaćuje, nego se uračunava kao konzumirana usluga u okviru korisničkog paketa.

Zagreb SEO Summit, 20. - 21. lipnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
U organizaciji The Canonical SEO Agency od 20. do 21. lipnja 2024. godine u Mozaik Centru, Zagreb, održava se Konferencija Zagreb SEO Summit.
Dovodimo svjetske stručnjake za organski kanal digitalnog marketinga poput svjetski poznate Lily Ray, Kyle Roofa i Nick Jordana. No, ne samo njih. Imamo sveukupno 14 predavača i 10 radionica na kojima ćete na licu mjesta naučiti neke nove taktike, strategije i alate za povećanje organskog prometa. Predavači nam dolaze u Zagreb iz SAD-a, Turske, Srbije i brojnih drugih zemalja, ali i iz same Hrvatske.
Više informacija kako budu objavljivane možete naći na našem webu.
Više možete vidjeti na https://www.entrio.hr/en/event/zagreb-seo-summit-18154
Kontakt: info@canonical.hr
Prijava konferencije: Karte dostupne na stranici zagrebseosummit.com
Program konferencije: Program konferencije će biti objavljen na istoj stranici kada se utvrdi točan raspored predavača.

Pronađite poslovnog partnera u Indiji - sajam UP International Trade Show 2024, 25. - 29. rujna 2024. godine, New Delhi, Indija - 24. lipnja 2024. - prezentacija sajma i konferencije, Zagreb, Hrvatska
Veleposlanstvo Republike Indije u Hrvatskoj 24. lipnja organizira prezentaciju sajma UP International Trade Show 2024, koji je jedan od najvećih sajmova za umrežavanje indijskih tvrtki s potencijalnim partnerima iz cijelog svijeta.  
Sajam i konferencija koji se održavaju od 25. do 29. rujna 2024. godine u India Expo Center & Mart u Greater Noidi, Uttar Pradesh, predstavljaju idealnu platformu za indijsku i inozemnu publiku, poslovne posjetitelje i druge dionike koji su izravno ili neizravno povezani s modelom razvoja države Uttar Pradesh.
Ovdje tvrtke zainteresirane za poslovanje s Indijom mogu predstaviti svoje proizvode i pronaći poslovne partnere iz raznih sektora, kao što su: poljoprivreda, auto i elektro industrija, promet, obrana, kožna industrija, IT sektor, proizvodnja medicinske opreme i dr.
Velika izložba će prikazati mnoštvo proizvoda koji su stvoreni i proizvedeni diljem savezne države Uttar Pradesha /jednoj od najrazvijenijih u Indiji) i imaju golem potencijal na globalnom tržištu. U okviru izložbe bit će organizirani B2B i B2C sastanci između indijskih i tvrtki iz cijelog svijeta.
Sve hrvatske tvrtke zainteresirane za uspostavljanje suradnje s indijski tržištem sudjelovanjem na UP International Trade Show 2024, dodatno se mogu informirati o samoj izložbi na prezentaciji koju će Veleposlanstvo Indije održati 24. lipnja, a prijaviti se za isto mogu na: commercial.zagreb@mea.gov.in .
Nakon prijave bit ćete obavješteni o točnom vremenu i mjestu održavanja prezentacije.

Egipat - EU investicijska konferencija 2024., 29. - 30. lipnja 2024., Kairo, Egipat
Dostavljamo obavijest Veleposlanstva Egipta u Zagrebu kojom pozivaju zainteresirane službene predstavnike iz Republike Hrvatske na sudjelovanje na Investicijskoj konferenciji 2024, a koja će biti organizirana u suradnji s Europskom unijom.
Konferencija će se održati od 29. do 30. lipnja 2024. u gradu Kairu.
Veleposlanstvo Egipta u Zagrebu, Telefon:+385 1 23 10 781, 23 10 798, Fax: +385 1 23 10 619, Adresa: Babonićeva 58 10 000 Zagreb moli povratnu informaciju o sudionicima koji se namjeravaju odazvati upućenom pozivu.
https://www.hrvatski-izvoznici.hr/doc-download/95Q2GSQ6UK4B8PDH
.

Srpanj 2024.


19. Konvencija Hrvatskih izvoznika, 01. srpnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Tema: Izvoz u okruženju geopolitičkih rizika
Datum: 01. srpnja 2024., Mozaik Event Centar, Slavonska avenija 6/2, Zagreb
Više možete vidjeti OVDJE

11. Konferencija o izvozu , 02. srpnja 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
O KONFERENCIJI: Najvažnija godišnja aktivnost Liderova Kluba izvoznika, projekta pokrenutog da bi senzibilizirao javnost, osobito donositelje političkih i ekonomskih odluka, o potrebi snažna poticanja izvoza kao preduvjeta rasta gospodarstva i BDP-a.
Konferencija o izvozu održava se pod geslom „Pametni znaju čemu služi izvoz“ kako bismo dodatno upozorili na to da je upravo rast izvoza najvažniji čimbenik rasta BDP-a.
CILJ SKUPA: Uputiti na dobre primjere, ali i izazove s kojima se izvoznici svakodnevno susreću. Povezati poduzeća izvoznike s poduzećima izvoznicima‐početnicima, potaknuti suradnju na stranim tržištima. Sve to u funkciji poticanja razvoja poduzetništva, proizvodnje, inovativnih modela poslovanja i edukacije temeljem međusobne suradnje i razmjene iskustava.
KOMU JE NAMIJENJEN: Osim članova Kluba na konferenciji će sudjelovati drugi izvoznici te predstavnici Vlade, ministarstava i financijskih ustanova, parlamentarnih stranaka i zastupnici u Europarlamentu. Konferencija je namijenjena tvrtkama svih profila koje žele poboljšati svoje izvozne rezultate.
PRIJAVA
 

Kolovoz 2024.


 

Rujan 2024.


16. DAN VELIKIH PLANOVA, 18. rujna 2024. godine, Zagreb, Hrvatska, 
U posljednjih petnaest godina poslovni skup Dan velikih planova postao je zaštitni znak Liderovih konferencija, okupivši oko 5300 sudionika i 270 govornika, mahom predvodnika različitih industrija te čelnih ljudi iz političkog i javnog života. 
Konferencija je stekla status političko-gospodarskog 'must be' eventa koji će i ove godine svojim programom i izborom govornika opravdati svoj status. 
Ključne teme za sve poduzetnike: Globalni val u regionalnim okvirima | Globalni trendovi | Kakva će 2025. biti u zemljama regije | Politika kamatnih stopa u 2025. | Privlačenje investicija i poticanje izvoza | Bankarstvo u 2025. | Što lideri očekuju od 2025. | Prognoze za 2025. - prilike i opasnosti | Razvoj poslovanja i upravljanje rizicima | 
Ivailo Izvorski, glavni ekonomist Svjetske banke za Europu i Središnju Aziju. Karijeru je gradio u MMF-u i Institutu za međunarodne financije. Svjetskoj banci pridružio se 2005. kao viši ekonomist za BiH u Sektoru za smanjenje siromaštva i upravljanje ekonomijom. Nositelj je doktorata iz ekonomije sa Sveučilišta Yale. 
Više možete vidjeti na https://lider.events/dvp/
PRIJAVA

Pronađite poslovnog partnera u Indiji - sajam UP International Trade Show 2024, 25. - 29. rujna 2024. godine, New Delhi, Indija
Veleposlanstvo Republike Indije u Hrvatskoj 24. lipnja organizira prezentaciju sajma UP International Trade Show 2024, koji je jedan od najvećih sajmova za umrežavanje indijskih tvrtki s potencijalnim partnerima iz cijelog svijeta.  
Sajam i konferencija koji se održavaju od 25. do 29. rujna 2024. godine u India Expo Center & Mart u Greater Noidi, Uttar Pradesh, predstavljaju idealnu platformu za indijsku i inozemnu publiku, poslovne posjetitelje i druge dionike koji su izravno ili neizravno povezani s modelom razvoja države Uttar Pradesh.
Ovdje tvrtke zainteresirane za poslovanje s Indijom mogu predstaviti svoje proizvode i pronaći poslovne partnere iz raznih sektora, kao što su: poljoprivreda, auto i elektro industrija, promet, obrana, kožna industrija, IT sektor, proizvodnja medicinske opreme i dr.
Velika izložba će prikazati mnoštvo proizvoda koji su stvoreni i proizvedeni diljem savezne države Uttar Pradesha /jednoj od najrazvijenijih u Indiji) i imaju golem potencijal na globalnom tržištu. U okviru izložbe bit će organizirani B2B i B2C sastanci između indijskih i tvrtki iz cijelog svijeta.
Sve hrvatske tvrtke zainteresirane za uspostavljanje suradnje s indijski tržištem sudjelovanjem na UP International Trade Show 2024, dodatno se mogu informirati o samoj izložbi na prezentaciji koju će Veleposlanstvo Indije održati 24. lipnja, a prijaviti se za isto mogu na: commercial.zagreb@mea.gov.in .
Nakon prijave bit ćete obavješteni o točnom vremenu i mjestu održavanja prezentacije.
 

Listopad 2024.


Nova era prometa 2024., 10. listopada 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Nova era prometa je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. - 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING.
Nova era prometa, stručni je skup s fokusom na električnim i vozilima na plin (stlačeni, ukapljeni), vodik i gorivne članke, ali i svim drugim rješenjima za održivi razvoj prometa.
Program
Prijava sudjelovanja
Više možete vidjeti na https://www.energetika-marketing.hr/nova-era-prometa/hr/pocetna/
 

Studeni 2024.


 

Prosinac 2024.


14. Međunarodna konferencija ŽENE U BIZNISU 2024., 05. prosinca 2024. godine, Zagreb, Hrvatska
Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman.
Upravo zato organizacijom susreta želimo istaknuti uspješna iskustva.
Liderova konferencija Žene u biznisu okuplja i povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija Hrvatske, regije i šire.
Želja nam je istaknuti uspješna iskustva i povezati poslovne žene, motivirati ih na nove pothvate te ujedno potaknuti inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.
Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena.
Više možete vidjeti OVDJE.
PRIJAVA