Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 


 Listopad 2018.


2. HGK Dani nautike i 20. Biograd Boat Show, 18. - 21. listopada 2018. godine, Biograd, Hrvatska
Hrvatska gospodarska komora ove godine drugi put organizira HGK Dane nautike, bogati kongresni program namijenjen gospodarstvenicima iz sektora nautičkog turizma, koji će se održati u sklopu 20. Biograd Boat Showa (BBS), najvećeg sajma na moru u srednjoj Europi, od 18. do 21. listopada u Biogradu.
Biograd Boat Show svake godine posjeti 15.000 posjetitelja, a više od 300 izlagača izloži oko 300 plovila, preko 1500 charter plovila, 100-tinjak polovnih plovila, kao i veliku ponudu brodske opreme, motora, elektronike i elektrike za brodove. Cilj 2. HGK Dana nautike je iskoristiti veliku zastupljenost izlagača, plovila i opreme nautičkog sektora na jednom mjestu pred kraj nautičke sezone te educirati, komunicirati i prikupiti informacije o ključnim temama koje utječu na pomorstvo i nautički turizam. Koncept HGK Dana nautike uključuje, uz sjednice strukovnih nautičkih udruženja i zajednica HGK, brojne stručne prezentacije. Program vam dostavljamo u pratećim dokumentima koji će se i dalje ažurirati, pa vas molimo da svakako pratite izmjene i na stranici http://biogradb2b.com/hr/congress-program/ i sudjelujete aktivno na svim prezentacijama.
HGK kao partner Biograd B2B-a sufinancira 50 posto iznosa kotizacije za sudjelovanje na B2B-ju svim domaćim tvrtkama članicama HGK, pa vas molimo da se registrirate na stranici http://biogradb2b.com/hr/register-to-b2b/.
Ove godine cilj nam je umrežavanje nautičkog s aktivnim i pustolovnim turizmom, a naročito povezivanje aktivnosti i sportova na moru s ponudom chartera, s obzirom na to da je takva ponuda uobičajena na relevantnijim nautičkim sajmovima na svijetu. Tim povodom HGK kao partner Biograd B2B-ja omogućuje BESPLATNO sudjelovanje na B2B-ju svim agencijama koje u ponudi imaju pustolovni i aktivni turizam.
Registracija na B2B uključuje:
– akreditacije za ulazak u Biograd B2B i Biograd Boat Show za sve dane
– registraciju jednog poslovnog profila i jednog sudionika na planeru sastanaka Biograd B2B (možete dogovarati sastanke s postojećim i novim partnerima)
– pristup svim otvorenim događanjima u Biograd B2B Kongresnom programu
– pristup Biograd B2B prostoru za osvježenje koji nudi besplatna osvježenja
– besplatni pristup Biograd B2B Bash Partyju, večeri i koncertu.
Termin svakako rezervirajte za sjednice strukovnih udruženja HGK (prema programu).
HGK će također biti prisutan s izlagačkim prostorom u Hali B, pa pozivamo sve zainteresirane tvrtke da besplatno dostave svoje promomaterijale (kontakt: mjurin@hgk.hr).

ACAP 2018 National Conference - Godišnja konferencija Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca, 18. - 21. listopada 2018. godine, Campbell, California, SAD
 Trodnevna konferencija na kojoj se očekuje preko 400 sudionika s pregršt zanimljivih panela te posjeta velikim kompanijama u Silicijskoj dolini.
Četvrtak 18.10. - Prijem dobrodošlice
Petak 19.10. - Konferencijska i gala večera
Subota 20.10. - Odmor / posjete Bay Area tvrtki / Sastanci Task Force
Nedjelja 21.10.18. - Fundraiser piknik u hrvatskoj zajednici u San Joseu
Više na: https://docs.google.com/forms/d/1Q3DWtrK8-vojRpJzq45x98Lp0O819GwgatuMKXNpr9k/viewform?edit_requested=true 

SIAL 2018. – Međunarodni sajam prehrambene industrije, 21. - 25. listopada 2018. godine, Pariz, Francuska
Sajam SIAL, jedan od najznačajnijih europskih i svjetskih sajmova prehrambene industrije, održat će se od 21. do 25. listopada 2018. godine u izložbenom prostoru Paris Nord Vilepinte u Parizu u Francuskoj.
Na ovom sajmu je 2016. godine nastupilo 7.020 izlagača, od čega 85% međunarodnih iz ukupno 109 zemalja, te 155.700 posjetitelja iz 194 zemlje. Najzastupljenije zemlje među izlagačima bile su Francuska, Italija, Kina, Španjolska, Turska, Belgija, Grčka, Nizozemska, SAD  Indija.
Među posjetiteljima najzastupljeniji su bili Francuzi, Belgijanci, Talijani, Nizozemci, Britanci, Kinezi, Španjolci, Nijemci, Turci i Amerikanci. Profil posjetitelja: 55% dolazi iz maloprodaje i trgovine, 23% iz poljoprivredno-prehrambene industrije, 16% iz usluživanja hrane te 6% pružatelji usluga.
Sajam su posjetile i 125 službenih delegacija predvođene predsjednicima, ministrima i veleposlanicima. Za medijsku promidžbu pobrinulo se više od 2,600 novinara iz 45 zemalja.
Hrvatske tvrtke su 2016. godine sudjelovala po peti puta na sajmu „SIAL“. Na štandu Hrvatske gospodarske komore svoje proizvode predstavilo je jedanaest hrvatskih tvrtki: Agrokor, Hermes International, Prodan Tartufi,Uje,  Dupin, Grbić, Mlinar, Pisinium, Uljara Baioco, Vegetariana, Ragusa.
Više informacija: https://www.sialparis.com/ 

HIZ prezentacija - Planiranje proizvodnje i upravljanje uskim grlima, 23. listopada 2018. godine, Zagreb, Hrvatska
Hrvatski izvoznici u suradnji sa savjetodavnom i edukacijskom kućom Logiko d.o.o. specijaliziranom za logistiku i nabavu,  nastavljaju sa organizacijom radionica na temu logistike, transporta i optimalizacije proizvodnje i nabave, te najavljuju prezentaciju na temu:
„Planiranje proizvodnje i upravljanje uskim grlima"
predavač: Antonio Zrilić, CMC,
dana 23. listopada 2018.g., u 10.00 sati, Končar – Elektroindustrija d.d., 
Fallerovo šetalište 22, 11. kat, Zagreb.

TEME PREZENTACIJE:
•Tipovi industrija i koje su zajedničke karakteristike bitne za planiranje?
•Fazna i linijska organizacija proizvodnje
•Kako planirati u različitim industrijama
•Planiranje za pojedinačnu proizvodnju/projekte - engineering to order (ETO)
•Planiranje za maloserijsku proizvodnju za poznatog kupca (MTO)
•Planiranje za proizvodnju za zalihe (MTS)
•Specifičnosti pojedinih industrija
•Strojna industrija
•Elektroindustrija
•Drvna industrija               
•Farmacija          
•Proizvodnja hrane i pića                 
•Case study
•Uska grla u proizvodnji i kako ih eliminirati u 5 koraka?                   
•Da li ste znali da 50% vašeg kapaciteta nije iskorišteno?                 
•Kako iskoristiti skrivene kapacitete u proizvodnji?                
•Industrijska revolucija 4.0 i izazovi za planiranje proizvodnje.

Zainteresirani za sudjelovanje svoj dolazak mogu najaviti do ponedjeljka, 22. listopada 2018., do 16.00 sati telefonom na broj 01/4923-796, telefaksom na broj  01/4923-797 ili putem e-maila info@hrvatski-izvoznici.hr.

Poslovni skup Klastera željeznica jugoistočne Europe, 23. – 24. listopada 2018. godine, Slavonski Brod, Hrvatska
Klaster željeznica jugoistočne Europe u suradnji s austrijskim inženjerskim tvrtkama i stručnjacima, Sektorom za industriju HGK, Županijskom komorom Slavonski Brod i Savezom za željeznicu organizira poslovni skup s temom Prezentacija novog standarda EN 17149 za projektiranje, proizvodnju i održavanje željezničkih vozila.
Skup je namijenjen svim tvrtkama iz jugoistočne Europe koje proizvode željeznička vozila i komponente za njih, a održat će se 23. i 24. listopada u Slavonskom Brodu (program događanja možete pronaći u pratećim dokumentima - HRV i ENG).
Prvi dan skupa predviđen je za umrežavanje sudionika i posjet tvrtki Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.
Drugi dan skupa održat će se u HGK – ŽK Slavonski Brod u 10 sati, kada će austrijski eksperti u sektoru proizvodnje i održavanja željezničkih vozila obraditi temu Novi standard EU za željeznička vozila EN 17149.
Taj će standard od 2022. godine biti obvezan na jedinstvenom tržištu EU za sve proizvođače željezničkih vozila i komponenti. 
Prezentacija se organizira za sve željezničke kompanije i njihove dobavljače iz jugoistočne Europe kako bi se na vrijeme pripremili za zahtjevne promjene koje ih očekuju.
Više možete vidjeti na https://www.hgk.hr/poslovni-skup-klastera-zeljeznica-jugoistocne-evrope-u-zk-slavonski-brod-najava

APOGCE, 23. - 25. listopada 2018. godine, Brisbane, Queensland, Australija
Sajam industrije nafte i plina “Asia Pacific Oil and Gas Conference and Exhibition - APOGCE“ održavat će se u razdoblju od 23. do 25. listopada 2018. godine u Brisbaneu, u organizaciji Ureda SPE/Asia Pacific Office sa sjedištem u Kuala Lumpuru.
Ovaj godišnji sajam održava se svake godine u drugom gradu (2014.  Adelaide, 2015. i 2017. Nusa Dua, 2016. Perth) te je izuzetna prigoda za razmjenu novog znanja i trendova u proizvodnji, preradi i distribuciji plina i nafte, kao i novih saznanja na polju zaštite zdravlja i sigurnosti te očuvanja prirode.
Više informacija na:
https://www.tradefairdates.com/APOGCE-M13282/Brisbane.html
www.spe.org

Dani hrvatskog turizma, 24. - 25. listopada 2018. godine, Hvar, Hrvatska
Središnji godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika Dani hrvatskog turizma održat će se 24. i 25. listopada u gradu Hvaru, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.
DHT svake godine okuplja više od tisuću sudionika za koje se organiziraju zanimljiva predavanja, radionice i skupovi aktualnih tema i trendova. Održava se i okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima. Program je dostupan OVDJE.
Za vrijeme DHT-a Hrvatska gospodarska komora tradicionalno će organizirati i 18. Hrvatski turistički forum s temom Ljudski potencijali - izazovi hrvatskog turizma. Organizacija rasprave u kojoj će sudjelovati domaći i strani govornici uklapa se u niz aktivnosti koje HGK provodi radi poticanja i promocije dualnog obrazovanja, rješavanja pitanja nedostatka radne snage i razvoja ljudskih potencijala.
Na najvećem skupu hrvatskog turizma dodjeljuju se i priznanja turističkom gospodarstvu, pojedincima i turističkim odredištima. Tako i HGK u akciji Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku nagrađuje turistički poslovni sektor - hotele, kampove, hostele, DMC putničke agencije, marine, charter kompanije, spa/lječilišta i restorane.
Prijaviti se možete OVDJE.

17. HBOR-ova konferencija o poticanju izvoza, 24. - 25. listopada 2018. godine, Dubrovnik, Hrvatska
Sedamnesta HBOR-ova konferencija o poticanju izvoza biti će održana od 24.-25. listopada 2018. godine u Dubrovniku.
Naglasak ovogodišnje konferencije bit će na raspravi o trendovima i kretanjima na međunarodnim tržištima, posebno iz perspektive komercijalnih i političkih rizika te će se glavni panel konferencije baviti temom važnosti izvozno-kreditnog osiguranja u internacionalizaciji poslovanja. Namjera je ovog panela, među ostalim, i prigodno obilježiti 20 godina otkada je HBOR počeo provoditi osiguranje izvoza u ime i za račun Republike Hrvatske.
Dnevni red konferencije
Drugi dio konferencije nastavit ćemo s izvoznim temama, a konferencija će završiti predavanjem astronoma Korada Korlevića o globalnim trendovima koji se očekuju u budućnosti.
U srijedu 24. listopada 2018., večer prije same konferencije za uzvanike je organizirana večera, a nakon završetka konferencije, 25. listopada 2018., svi su sudionici su pozvani na izlet i večeru.
Kotizacija za konferenciju se ne naplaćuje. Sudjelovanje samo uz poziv.
Više možete vidjeti na http://www.hrvatski-izvoznici.hr/vijesti/17-hbor-ova-konferencija-o-poticanju-izvoza

22. Međunarodni sajam SASO 2018, 24. - 27. listopada 2018. godine, Split, Hrvatska
U Splitu se od 24. do 27. listopada održava 22. Međunarodni sajam SASO 2018, najznačajniji sajam za graditeljstvo, drvnu i metalnu industriju, alate i opremu, elektrotehniku, energetiku i telekomunikacije te obrtništvo i malu privredu.
Na ovogodišnjem sajmu, koji se održava u splitskoj Spaladium areni, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina organizira izlaganje svojih članica na zajedničkom izložbenom prostoru.
Na ukupno 50 kvadratnih metara uređenog unutarnjeg prostora na Sajmu će izlagati: Dundo promet d.o.o., Okiroto d.o.o., Mužek Kaminko d.o.o. i Bravarija Piljek, vl. Franjo Piljek. Prijavljenim izlagačima financirat će se uređeni izložbeni prostor.
Financiranje je omogućeno zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije, koja su Komori dodijeljena za promociju zagorskog gospodarstva u zemlji i inozemstvu.
22. sajam SASO 2018 obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova:
                      22. Međunarodni sajam graditeljstva
                      22. Međunarodni sajam drvne industrije
                      22. Međunarodni sajam metalne industrije
                      22. Međunarodni sajam alata, strojeva i opreme
                      19. Međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništvahttps://www.sasofair.com/
                      18. Međunarodni sajam elektronike i energetike
                      10. Međunarodni sajam ekologije – SEKO
                       4. Međunarodni sajam kamena
                       3. Međunarodni sajam bazena i bazenske opreme
                       3. Međunarodni sajam komunalne opreme.
Osim izlagačkog dijela na Sajmu se očekuje bogati program stručnih konferencija i gospodarskih susreta.
Više na https://www.sasofair.com/

TEHNOMA – Međunarodni sajam metalurgije, elektronike, energetike, nemetala i graditeljstva, 24. - 28. listopada 2018. godine, Skopje, Makedonija
Komora Zagreb organizira zajedničko sudjelovanje hrvatskih tvrtki od 24. do 28. listopada 2018. na 44. međunarodnom sajmu metalurgije, elektronike, energetike, nemetala i graditeljstva TEHNOMA 2018, u Skopju, najvećem i najpoznatijem sajmu u Makedoniji.
Sajam TEHNOMA sastoji se od tri sajamske cjeline:  • 44. međunarodni sajam metalurgije, elektronike, energetike, nemetala i graditeljstva; • 38. međunarodna izložba inovacija i tehničkih dostignuća mladih – MAKINOVA; • 19. međunarodni sajam obrtništva i male industrije.
Komora Zagreb planira, ovisno o interesu članica, zakupiti 28 m2 opremljenog zajedničkog izložbenog prostora. Za organizaciju ovakvog nastupa potrebno je 5 hrvatskih tvrtki. Dio ukupnih troškova izlaganja na sajmu (zakupa i opremanja štanda) pokrit će Komora Zagreb, a ostatak međusobno dijele tvrtke izlagači. Sukladno tome, troškovi svakog izlagača za nastup na sajmu, koji uključuju najam opremljenog prostora, obveznu registraciju i zajedničkog informatora HGK, iznose okvirno 425 EUR u kunskoj protuvrijednosti, u slučaju prijave 5 izlagača. U slučaju manjeg ili većeg broja prijavljenih tvrtki, izradit će se nova kalkulacija troškova.
Izlagači pojedinačno snose troškove transporta svojih izložaka i promotivnih materijala te troškove putovanja i smještaja svojeg/-ih predstavnika za vrijeme sajma. Za poslovne subjekte koji nisu članovi HGK, Komora će pod istim uvjetima sufinancirati nastup na zajedničkom štandu ukoliko subjekti prije odlaska na sajam u cijelosti uplate iznos jednogodišnje članarine za male tvrtke (504 kn).
Na izložbenom prostoru tvrtke će imati priliku prezentirati svoje poslovne mogućnosti, a bit će im osiguran i prostor za individualne poslovne razgovore, kao i predstavljanje kroz tiskane promotivne materijale i manje izloške (izložene u vitrini, na podestu, stolu ili sl.).
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje pod navedenim uvjetima, ljubazno Vas molimo da prijavu interesa izvršite putem online prijavnog obrasca https://hgk.hr/tehnoma-medunarodni-sajam-metalurgije-elektronike-energetike-nemetala-i-graditeljstva-najava najkasnije do utorka 03. srpnja 2018.
Za dodatne informacije možete se obratiti Maši Orlović na tel. 01/4606-784, e-mail: morlovic@hgk.hr ili na adresu HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45, 10000 Zagreb.

Tallinn Food Festival, 25. - 27. listopada 2018. godine, Tallinn, Estonija
Tallinn Food Festival održava se od 25.do 27. listopada 2018. godine. Ovogodišnji 26. međunarodni Festival hrane cilja na hotelske profesionalce, restorane i industriju cateringa kao i na ostale industrije povezane s proizvodnjom i prodajom hrane i pića. Ovaj Festival je najveći događaj u industriji hrane na Baltiku. Festival okuplja oko 170 izlagača, više od 7500 tisuća posjetitelja svake godine.
Više o Festivalu na http://www.profexpo.ee/foodfair/

15. Međunarodni sajam obrta SIAO, 26. listopada - 04. studenog 2018. godine,  Ouagadougo, Burkina Faso
15. Međunarodni sajam obrta (SIAO)  naslovljen „Afričko obrtništvo, tržišne potrebe i tehnološki razvoj“ u razdoblju od 26. listopada do 04. studenog 2018. godine će se održati u Ouagadougou (Burkina Faso).
SIAO kao veliko međunarodno tržište afričkog obrta omogućuje tisućama afričkih obrtnika proizvođača da se povežu s tisućama kupaca i poslovnih posjetitelja iz cijelog svijeta. SIAO održan 2016. godine bio je uspješan kako je razvidno iz sljedećih podataka: 3.800 izlagača iz 27 zemalja, 470 kupaca i poslovnih posjetitelja sa 5 kontinenata, 744 novinara iz 100 međunarodnih i nacionalnih medija iz 11 zemalja, 47 novčanih nagrada dodijeljenih pobjednicima ukupne vrijednosti 44.820.000 CFA franaka, plus trofeja dodijeljenih nadarenim obrtnicima, 353.761 posjetitelja iz 32 zemlje.
Sve informacije mogu se dobiti na web stranici http://www.siao.bf/ ili putem telefona +226 25 37 32 56/ +226 25 37 32 59.

 Studeni 2018.

 

SVJETSKI DAN HALAL 2018, 01. – 02. studenog 2018. godine, Doha, Katar
"Svjetski dan halal-2018" trebao bi se održati u Dohi, Katar 01. i 02. studenoga 2018. godine.
Događaj koji organizira United World Halal Development i Managed & Empowered by Qatar Chamber of Commerce, 5. Svjetski dan Halal će uključivati Svjetski Halal skup, Svjetska Halal Trade Expo, Investitori Meet, Halal Tech Works, B2B Networking Forum, Modest Fashion Show i Halal Excellence Awards ,
Svjetski dan halal slavi se 01. studenog svake godine s ciljevima: USLUGA ZA SVAKU, UKLJUČUJUĆI PROTIV ŽENE I ČUVANJE PRIRODE, nastojeći izgraditi JEDNU LJUDSKA ZAJEDNICA.
Cilj događaja 2018. je promicati tvrtke Katar i potaknuti međunarodne tvrtke za hranu i piće, kozmetiku, farmaceutiku, turizam, kao i infrastrukturne tvrtke da ulažu u Katar za pripremu Svjetskog prvenstva 2022. godine.
Svjetski dan halal 2014 održan je u Singapuru, 2015. u Indiji, 2016. u Hrvatskoj i 2017. u Londonu.
Kontakt
- Odsjek za tisak - Za daljnje upite, kontaktirajte:
Ms.LayalTabet, Tajništvo Svjetskog dana halal 2018. godine
E-adresa: layal@QCCI.org
Mr.Ansari, Svjetski dan halal 2018 voditelj projekta
E-pošta: mansari@unwhd.com
Više na http://worldhalalday.com/

Gospodarsko izaslanstvo u NR Kini, 04. - 09. studenog 2018. godine, Šangaj, Kina
Hrvatska gospodarska komora od 04. do 09. studenog 2018. organizira gospodarsko izaslanstvo u NR Kinu u grad Šangaj.
Program boravka u Kini uključuje sudjelovanje na Hrvatsko-kineskom gospodarskom forumu, individualne sastanke hrvatskih i kineskih tvrtki, organizirani posjet Prvom kineskom međunarodnom uvoznom sajmu (China International Import Expo) i mogućnost sudjelovanja na poslovnim sastancima Exhibitor-Businessman Supply-Demand Matchmaking Conference koje za vrijeme trajanja sajma organizira Bank of China. Cilj Prvog kineskog međunarodnog uvoznog sajma je pružiti nove mogućnosti zemljama širom svijeta za proširenje izvoza u Kinu te stvoriti platformu za suradnju država i tvrtki koje se bave međunarodnom trgovinom i razmjenjuju poslovne prilike. Sudionici sajma su iz područja:

- Potrošačka elektronika i uređaji
- Odjeća, pribor i potrošačka roba
- Automobili
- Vrhunska visokointeligentna oprema
- Hrana i poljoprivredni proizvodi
- Medicinska oprema i medicinski proizvodi za njegu
- Trgovina usluga

Tijekom boravka izaslanstva u Šangaju održava se i sajam Rail+Metro China 2018, te je planiran posjet i tom sajmu u skladu s interesom tvrtki uključenih u izaslanstvo. Sajam Rail+Metro China etablirao se kao jedna od najvećih i najcjenjenijih poslovnih platformi za trgovinu, nabavu i promociju u međugradskim i gradskim željezničkim tranzitnim industrijama u Kini te Aziji i Pacifiku. Cilj sajma, koji ima reputaciju vodeće integrirane B2B platforme, je povezivanje i dijeljenje najnovijih informacija u spomenutim industrijama.
Svi detalji programa gospodarskog izaslanstva, informacije o hotelu u kojem će biti smješteno te detalji o avionskom letu bit će dostavljeni zainteresiranim tvrtkama naknadno.
Hrvatska gospodarska komora će putem natječaja (vaučeri) sufinancirati dio troškova malim i srednjim tvrtkama, u skladu s pravilima natječaja koji će biti objavljen na internet stranicama HGK početkom listopada 2018.
Kontakt:
Jelena Dumičić
viša stručna suradnica, Pododjel za prekomorska tržišta
Tel: +385 1 456 1774
Email: jdumicic@hgk.hr
Molimo tvrtke zainteresirane za sudjelovanje da popune prijavni obrazac. Prijave su otvorene do 15. rujna 2018.

WTM - Turistički sajam za poslovnu publiku, 05. – 07. studenog 2018. godine, London, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
World Travel Market London je vodeći globalni događaj za putničku industriju u susret industrijskim stručnjacima i vođenje poslovnih poslova. Kroz svoje industrijske mreže, bez premca globalni doseg, WTM London stvara osobne i poslovne prilike, pružajući korisnicima kvalitetne kontakte i sadržaje.
Turistička se industrija susreće s više od 5.000 putničkih tvrtki iz destinacija, tehnologija i privatnog sektora, s ciljem pronalaženja i povezivanja s 51.000 putničkih stručnjaka, ključnih kupaca, novinara, digitalnih subjekata, studenata i ministara turizma.
Više na www.london.wtm.com 

China International Import Expo 2018, 05.- 10. studenog 2018. godine, Šangaj, Kina
Na forumu međunarodne suradnje Pojas i put održanom u svibnju 2017. godine u Kini kineski predsjednik Xi Jinping donio je odluku o pokretanju prvog kineskog međunarodnog uvoznog sajma. Cilj je sajma pružiti nove mogućnosti zemljama širom svijeta za proširenje izvoza u Kinu te stvoriti platformu za suradnju država i tvrtki koje se bave međunarodnom trgovinom i razmjenjuju poslovne prilike.
Prvi kineski međunarodni sajam (China International Import Expo) održat će se od 05. do 10. studenog u Šangaju. Rok za prijave je 30. lipnja 2018.
Prvi takav sajam imat će osam hala koje će biti tematski uređene:
•Potrošačka elektronika i uređaji
•Odjeća, pribor i potrošačka roba
•Automobili
•Vrhunska visokointeligentna oprema
•Hrana i poljoprivredni proizvodi
•Medicinska oprema i medicinski proizvodi za njegu
•Trgovina usluga

Više informacija o sajmu te pojedinim područjima izložbenog prostora možete pronaći u pratećim dokumentima te na http://english.mofcom.gov.cn/article/zt_englishimport/index.shtml.
Pozivnica (eng) https://www.hgk.hr/documents/eng-pozivnica-za-sajam-china-international-import-expo-nov-20185a5ca793d85f7.pdf 
Informacije (eng) https://www.hgk.hr/documents/eng-informacije-o-sajmu-china-international-import-expo-nov-20185a5ca79253366.pdf

Više možete pročitati na https://www.hgk.hr/prvi-kineski-medunarodni-uvozni-sajam-najava 

“Ecomondo 2018“, 06. - 09. studenog 2018. godine, Rimini, Italija
Sajam “Ecomondo 2018.“ održavat će se u razdoblju od 06. do 09. studenoga 2018. godine u  Riminiju.
Ovogodišnji Sajam “Ecomondo“ održavao se u razdoblju od 07. do 10. studenoga, a bio je  posvećen zelenoj i održivoj ekonomiji. Zabilježio je 1.200 izlagača i 12.000 posjetitelja. Sam događaj pratilo je 520 novinara.
Više informacija na:
https://en.ecomondo.com/

13. KONFERENCIJA O NABAVI - Razvoj nabave uz primjenu tehnologije, 08. studenog 2018. godine, Zagreb, Hrvatska
Na početku smo tehnološke revolucije koja iz temelja mijenja naše radno okruženje, poduzeća, upravljanje svim poslovnim funkcijama. Cilj konferencije je predstaviti horizont utjecaja promjena na nabavnu djelatnost. Na konferenciji ćete saznati iz konkretnih primjera kako započeti s primjenom u vlastitoj sredini.
Program konferencije
Prijava 

21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, 09. - 11. studenog 2018. godine, Križevci, Hrvatska
Ovogodišnji 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održat će se od 9. do 11. studenoga u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.
Glavni organizator Sajma je Koprivničko-križevačka županija, dok su suorganizatori Hrvatska gospodarska komora – Županijska  komora Koprivnica, Grad Križevci, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Sajam će se održati na 1700 m2 uređenog zatvorenog izložbenog prostora i 2500 m2 otvorenog prostora ispred sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca Križevci, Potočka ulica 26.
Izlagači mogu odabrati poziciju u izlagačkom prostoru uz povoljne cijene, dok će vanjski izložbeni prostor za izlagače koji se bave djelatnostima iz područja poljoprivrede biti besplatan.
PRIJAVNICA
POZIV za izlagače.
Osim prodajno izložbenog dijela Sajma, održat će se okrugli stolovi s aktualnim temama iz poduzetništva, poljoprivrede i ruralnog razvoja, prezentacije i stručni skupovi, te će posjetitelji moći uživati u bogatom kulturno umjetničkom programu.
Za informacije i prijave za izlaganje na 21. Obrtničkom i gospodarskom sajmu obratite se Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, Bjelovarska cesta 75 a, Koprivnica, tel.: 048/623-408 ili e-mail: ogs.krizevci@gmail.com 
Kontakti:
Suzana Vlahinja
Viši stručni referent
Tel: +385 48 674 562
Email: svlahinja@hgk.hr

UAE - posjet hrvatskog gospodarskog izaslanstva, 10. - 14. studenog 2018. godine, Dubai, UAE
Hrvatska gospodarska komora, potaknuta interesom hrvatskih tvrtki, planira organizirati gospodarsko izaslanstvo u UAE početkom studenog 2018. Prema preliminarnom prijedlogu izaslanstvo bi boravilo UAE od 10. – 14. studenog 2018. prema sljedećem programu:

- 10. studenog – dolazak u Dubai, UAE
- 11. studenog – UAE, Dubai-Hrvatska gospodarski forum organiziran u suradnji s The Dubai Chamber  
- 12. studenog – posjet izložbi ADIPEC u Abu Dhabiu (The Abu Dhabi International Petroleum Exhibition & Conference, (ww.adipec2018.org)
- 13. studenog – različiti sastanci, slobodno vrijeme
- 14. studenog – povratak u Zagreb

Napominjemo da je program podložan promjeni te da ćemo Vam detalje istog te informacije o hotelu i aviokartama dostaviti naknadno.
Molimo hrvatske tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u odlaznom izaslanstvu da najkasnije do četvrtka, 27. rujna 2018. popune:
•online prijavni obrazac (na engleskom jeziku), u nastavku https://www.hgk.hr/uae-posjet-hrvatskog-gospodarskog-izaslanstva-od-11-13-studenog-2018
•Company Profile propisan od strane Dubai Chamber koji se nalazi pod pratećim dokumentima te isti dostavite na e-mail adresu: aperica@hgk.hr. Ukoliko ne znate pojedine podatke koji se od vas zahtijevaju molimo Vas da te kućice ostavite neodgovorene.

Hrvatska gospodarska komora planira putem vaučera Osvoji nova tržišta – UAE sufinancirati dio troškova malim i srednjim tvrtkama (smještaja i transporta) u skladu s pravilima natječaja koji će biti objavljen na internet stranicama HGK početkom listopada 2018. Napominjemo da je jedan od uvjeta natječaja da tvrtka obavlja neke od sljedećih djelatnosti proizvodnje i proizvodnih usluga:
•Prerađivačka industrija (NKD10 Područje C osim odjeljka 12)
•Informacije i komunikacije (NKD Područje J osim odjeljaka 59, 60 i 61);
Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite g. Anti Perici, višem stručnom suradniku (tel.: 01/456 1788; e-mail: aperica@hgk.hr).

Sajam bazena „Piscine Global Europe 2018“, 13. – 16. studenog 2018. godine, Lyon, Francuska
Sajam bazena „Piscine Global Europe 2018“ održava se od 13. do 16. studenog 2018. u Lyonu. Radi se o najvažnijem svjetskom profesionalnom sajmu bazena i spa opreme kojeg posjećuje 22.000 stručnjaka cijelog svijeta.
„Piscine Global“ je jedini veliki sajam koji ima bogatu ponudu za gradnju, održavanje i renovaciju bazena za javnu i privatnu upotrebu. Sajam pokriva tri sektora: bazene za rezidencijalne objekte, bazene i spa, zatim javne bazene, aqua-parkove i slično te opremu za vanjsko uređenje i sve ostalo što ide uz bazene.
Sajam „Piscine Global“ tijekom četiri  dana ugošćuje distributere, naručitelje, lokalnu samoupravu, lokalne zajednice, arhitekte iz čitavog svijeta. U 2016. godini sudjelovalo je 596 izlagača koji su predstavili 1.276 proizvodnih marki.
Više informacija na: http://www.piscine-expo.com/ 

Design District, 15. – 18. studenog 2018. godine, Rovinj, Hrvatska
Design District – međunarodni  sajam namještaja i unutrašnjeg uređenja  namijenjen je svima koje uskoro čeka opremanje prostora, bilo da je riječ o turističkim ili privatnim objektima. Tu ćete na jednom mjestu naći kompletnu ponudu, od projektiranja  do uređenja interijera hotela, vila, apartmana, kuća za odmor, restorana i ostalih prostora.
O programu možete više pročitati na https://www.design-district.net/program/
Kontakt:
Organizator: Hrvatski interijeri, udruženje proizvođača namještaja
E-mail: info@design-district.net
Adresa: Pleška 45, 10410 Velika Gorica
Telefon: 01 6265 262
Mobitel: 091 557 97 23
Više imate na https://www.design-district.net/

Poslovna misija u Japan za tvrtke iz područja tehnologije građenja, 18. – 22. studenog 2018. godine, Tokio, Japan
U okviru programa EU Gateway to Japan organizira se poslovna misija EU tvrtki iz sektora tehnologije građenja (Construction and Building Technologies) u Japan u studenome ove godine.
EU Gateway to Japan (https://www.eu-gateway.eu/node/24)  poslovna je manifestacija te dio EU Gateway Business Avenues (https://www.eu-gateway.eu/)  inicijative EU koja predstavlja platformu za uspostavu poslovnih kontakata i suradnje između europskih tvrtki te azijskih tvrtki iz Japana, Republike Koreje, Kine i država jugoistočne Azije. Cilj je programa internacionalizacija europskih tvrtki s fokusom prema navedenim tržištima.
Misija u Japan održat će se u Tokiju od 18. do 22. studenoga. Sektor tehnologije građenja obuhvaća širok spektar mogućnosti suradnje u područjima: tehnologija i materijala vezanih uz inženjering, projektiranje, izgradnju, rušenje i zbrinjavanje otpada, opremanje, uređenje, pomoć pri realizaciji projekata (izgradnja javnih i privatnih zgrada) te infrastrukturnih radova (ceste, zračne luke, luke itd.).
Ova je manifestacije usmjerena i prema relevantnim podsektorima: napredne elektroenergetske mreže (Smart Grids Technologies), zelena gradnja (Smart and Green Buildings) te održivi materijali i radni strojevi (Sustainable machinery and building materials).
Rok za prijavu sudjelovanja u misiji je 27. srpnja, a prijaviti se možete online putem službene internetske stranice misije https://www.eu-gateway.eu/business-missions/missions-calendar/construction-building-technologies-japan .
Zainteresirane tvrtke nakon prijave za sudjelovanje moraju proći i selekciju organizatora.
Tvrtkama koje uspješno prođu postupak selekcije i budu odabrane za sudjelovanje u misiji Europska komisija pruža širok spektar poslovne podrške:
• Strateške usluge podrške: briefing o japanskom tržištu i poslovnim mogućnostima na tom tržištu, organizacija individualnih poslovnih sastanaka s lokalnim kompanijama, davanje savjeta o mogućim follow-up aktivnostima u vezi s održanom misijom.
• Organizacijske usluge podrške: logistička potpora u vezi sa sudjelovanjem i predstavljanjem kompanija na poslovnom sajmu uključujući treninge prije odlaska, tijekom boravka i nakon povratka u Europu, opće usluge koje uključuju organizacije sastanaka, potrage za partnerima, promocije u Japanu i sl. te određene specijalne usluge prijevodi dokumenata, osobni prevoditelj i dr.
• Financijska potpora: jednoj osobi iz svake odabrane kompanije bit će pokriveni troškovi putovanja i hotelski smještaj (1 noćenje) za dolazak na sastanak u Bruxelles prije odlaska na poslovnu misiju u Japan; Europska komisija će sufinancirati troškove smještaja (1 soba po kompaniji) u misiji u Japan u iznosu do 1000 eura.
Prema dostavljenim informacijama, tijekom boravka u Japanu tvrtke će također imati priliku sudjelovati i predstaviti se na međunarodnom sajmu Japan Home Show 2018, koji će se održati od 20. do 22. studenoga.
Sve dodatne informacije o ovoj misiji uključujući i program puta, mogućnosti sufinanciranja i sl. dostupne su na službenim stranicama EU Gateway Business Avenues za ovu misiju https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/construction-and-building-technologies-japan-november-2018.pdf .
Sva dodatna pitanja možete uputiti izravno organizatoru na adresu e-pošte: coaching.network@eu-gateway.eu.

10. Susret gradonačelnika i poduzetnika - 48 SATI, 21. - 23. studenog 2018. godine, Split, Hrvatska
Ovaj važan susret i ove godine okuplja one čija je suradnja značajna za razvoj i napredak lokalnih zajednica: gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade. Na Susretu zainteresirani partneri imaju priliku dogovoriti modele suradnje koji će pokrenuti njihovu lokalnu zajednicu i učiniti je poželjnim mjestom za ulaganje, rad i život. 
Na dosadašnjim uspješnim skupovima otvorili smo veliki broj tema koje brinu gradove, ali i ponudili konkretna rješenja za gradnju vlastitih uspješnih projekata.
Sigurni smo da ćemo i ove godine uz vaš doprinos nastaviti s dobrom praksom i uspješno povezati gradonačelnike i poduzetnike u ugodnom i poticajnom okruženju.

Glavne teme ovogodišnjeg susreta:
- Budućnost lokalne samouprave
- Efikasno gospodarenje otpadom i lokalni razvoj
- Energetska tranzicija kroz nacionalnu i fiskalnu politiku
- Obnovljivi izvori energije na lokalnoj razini
- Energetski crowdfunding u lokalnoj zajednici
- Porezna reforma i gradovi
- Zakon o komunalnom gospodarstvu
- ESCO modeli za lokalnu zajednicu
- Primjeri dobre prakse

INFORMACIJE i PRIJAVE:
W  lider.events/48sati
T   01/6333-536
E  konferencije@lider.media

15. SPORTO konferencija, 22. - 23. studenog 2018. godine, Portorož, Slovenija
U Portorožu će se 22. i 23. studenog tradicionalno održati SPORTO konferencija – vodeći regionalni događaj na području marketinga i sponzorstava. I ove godine na slovensku obalu dolaze brojna ugledna imena koja će sa sudionicima konferencije podijeliti svoja iskustva i poglede na trendove. Otvorene su i prijave na SPORTO Awards 2018.
Među zvučnim domaćim i stranim imenima izdvajamo predstavnike sportskih organizacija, agencija i kompanija IBM, Synergy, Chicago Bulls, Facebook, Curiosity 360 Productions,  WePlay i Hrvatskog nogometnog saveza. Sam Seddon (IBM) upravlja sportskim partnerstvima sa Wimbledonom i ragbi savezom „England Rugby“. Carsten Thode (Synergy) je direktor strategija u jednoj od vodećih sponzorskih agencija sa uredima u Londonu i New Yorku. Ian Mollard (Curiosity 360 Productions) ima više od 25 godina iskustva u sportskoj industriji. Aktivacija maskote Hero the Hedgehog na Svetskom prvenstvu u atletici London 2017 nagrađena je u sklopu nagrade Sports Industry Awards 2017. Jerry Newman (Facebook) je prvi predstavnik najveće svjetske društvene mreže koji će gostovati na SPORTO konferenciji. Kenny Ager (WePlay) je vođa ključnih klijenata u agenciji WePlay, među kojima su La Liga, FC Barcelona, PGA European Tour, Red Bull i Yokohama Tyres. Predstavnici sportskih organizacije ove godine će biti Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza i Luka Dukich, šef digitalnog i sadržajnog marketinga Chicago Bulls-a. Na jubilarni 15. konferenciji posebni gost bit će Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA.
Više informacija i ostale novosti možete pronaći na internet stranici www.sporto.si.
Svake godine se u sklopu SPORTO konferencije dodjeljuju i nagrade za najuspješnije sportsko marketinške projekte. SPORTO Awards nagrađuju najbolja dostignuća u oblasti sportskih sponzorstva, (digitalnog) komuniciranja i marketinga u sportu u Sloveniji te u državama Adriatic regije. To je idealna prilika da brandovi, vlasnici prava i agencije dobiju stručno priznanje za svoj rad, a najviše rangirani projekti  iz svake države, u kategoriji Najbolje sportsko sponzorstvo, će se, kao i proteklih godina, automatski uvrstiti u takmičenje za ESA Excellence Awards i to za prestižnu kategoriju »Best of Europe«. Međunarodni partner SPORTO Awards je Europska sponzorska asocijacija (ESA), a nacionalni partner Društvo za marketing Slovenije (DMS).
Više informacija i upute za prijavu možete pronaći na internet stranici www.sportoawards.si.

"Global Property Market 2018", 27. studenog 2018. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se 27. studenog 2018. godine održati konferencija pod nazivom "Global Property Market 2018". 
Više o konferenciji na linku : https://www.realestateforums.com/globalproperty/en/overview/overview.html

„Waste Air & Gas Management 2018“, 27. – 28. studenog 2018. godine, Kijev, Ukrajina
Međunarodna izložba opreme i tehnologija za upravljanje otpadnim zrakom i plinom „Waste Air & Gas Management 2018“ održavat će se u razdoblju od 27. do 28. studenoga 2018. godine u Kijevu, u organizaciji Tvrtke Waste, uz potporu Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine.
Kontakt: Telefon: +38 056 794 33 94
Više informacija na: www.wagm-expo.com

AGROMEK - međunarodni poljoprivredni trgovački sajam, 27.- 30. studenog 2018. godine, Herning, Danska
Agromek je najveći poljoprivredni sajam u sjevernoj Europi. Održava se svake dvije godine u MCH Messecentru u danskom gradu Herningu (poluotok Jutland). Sajam je podijeljen u sedam sektora (https://www.agromek.com/about-agromek/sectors):
1) poljoprivredni strojevi i dijelovi
2) traktori i kombajni
3) upravljanje usjevom (skladištenje, transport, sušenje, itd.)
4) oprema za uzgoj stoke
5) energija
6) znanje i usluge
7) oprema za gradnju, održavanje puteva i dr.
Više o sajmu, održavanju, prijavama i dr.: https://www.agromek.com/about-agromek/about-agromek


  Prosinac 2018.


Abeceda ljepote - Festival estetike, 01. - 02. prosinca 2018. godine, Zagreb, Hrvatska
Abeceda ljepote – Festival estetike, održat će se 01. i 02. prosinca u zagrebačkom Plaza Event Centru. Trendovi u estetskoj industriji, medicinskoj kozmetologiji i industriji zdravlja su nit vodilja sajma ljepote u sklopu čega će se održati brojne edukacije i ubrzani tečajevi iz kozmetike na kojima će polaznici moći dobiti specijalizirane certifikate. Za posjetitelje će se organizirati zabavni program i nagradne igre.
Očekuje se više od 60 izlagača koji će predstaviti dvjestotinjak svjetskih i domaćih brendova, među kojima će biti i vrhunska francuska kozmetika. 
Kontakt:
Abeceda ljepote j.d.o.o.
Direktor: Draženka Pleško
Ruščenica 37, Zagreb
Mob: +385 (0)98 929 6897
Tel: +385 (0)1 7654 389
info@abecedaljepote.hr
Više na http://abecedaljepote.hr/

Sajam Bakutel, 04. - 07. prosinca 2018. godine, Baku, Azerbajdžan
HGK najavljuje organizaciju posjeta Azerbajdžanu i izlaganje na nacionalnom štandu na sajmu Bakutel od 04. do 07. prosinca.
Nakon oporavka cijena nafte i plina, opet se u Azerbajdžanu puno ulaže u razvoj telekomunikacijske infrastrukture i usluga te se nudi prilika hrvatskim tvrtkama za sklapanje posla.
Nastavljamo tradiciju osmim uzastopnim posjetom Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, i najvećem informatičkom sajmu Kaspijske regije. Zemlje u doticaju s Kaspijskim jezerom bogate su prirodnim resursima i prihode ulažu u nagli razvoj telekomunikacijske infrastrukture i napredne tehnologije. Zanimljive su sve vrste mobilnih aplikacija te rješenja za energetiku, telekomunikacije, zdravstvo, bankarstvo, poljoprivredu i javnu upravu. U planu su i unaprijed dogovoreni B2B razgovori s lokalnim partnerima u suradnji s Privremenim uredom RH.
Ponovno nam Ministarstvo komunikacija i visokih tehnologija Azerbajdžana stoji na raspolaganju za pomoć pri organizaciji B2B razgovora te nam subvencionira najam prostora na sajmu. Ako vas zanima sudjelovanje na sajmu Bakutel, molim vas prijavite se do 18. rujna na https://www.hgk.hr/bakutel-sajam-telekomunikacijskih-i-informacijskih-tehnologija-najava.
Točni uvjeti sudjelovanja ovise o konačnom broju izlagača, ali predviđena cijena sudjelovanja ne prelazi 500 eura. U to je uključen prostor na štandu, prijava u katalog sajma te organizacija B2B razgovora.
Pitanja možete uputiti Udruženju za IT na afriedman@hgk.hr.

HR konferencija:Employee Engagement & Retention/Privuci i zadrži, 05. prosinca 2018. godine, Zagreb, Hrvatska
Danas, kada dnevno preko 180 građana Hrvatske odlazi „trbuhom za kruhom“ u zemlje Europske unije (i šire), ostavljajući ponekad i dobro plaćena radna mjesta u domovini, najveći izazov organizacijama u Hrvatskoj je: kako te ljude privući i zadržati? Umjesto da nabrajamo (svima znane) razloge i tražimo krivce, cilj ove konferencije je – ponuditi rješenja:

•Koliko i kako direktori i vlasnici mogu utjecati na smanjivanje odlazaka naših ljudi?
• Što mogu učiniti kako bi im ostanak u Hrvatskoj učinili privlačnim?
•(Ne)moć i (ne)odgovornost HR-a – koja HR znanja i iskustva su nam na raspolaganju u rješavanju tog problema?
•Kakvu kulturu u organizacijama moramo poticati u rješavanju tog problema i kako?
•Što neke organizacije već poduzimaju i s kakvim rezultatima?
•Što kao društvo moramo mijenjati i kako?

Odgovore na ova i još neka pitanja potražite na 2. HR konferenciji: Employee Engagement & Retention/Privuci i zadrži koju poslovni tjednik Lider organizira u suradnji s Udrugom U4HR (Udruga za upravljanje, umrežavanje, učenje i unapređivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj).
Više na http://lider.events/hr-konferencija/?utm_source=2.HR+konf%231+save+the+date&utm_campaign=UA-107550890-1&utm_medium=email 

Međunarodni sajam inovacija HKTDC SmartBiz Expo 2018 05. - 07. prosinca 2018. godine, Hong Kong, Kina
Obavještavamo vas da se u razdoblju od 05. do 07. prosinca 2018. u Hong Kongu održava međunarodni sajam inovacija HKTDC SmartBiz Expo 2018 koji okuplja inovativne kompanije, nositelje novih tehnologija, inovatore, dizajnere, specijaliste za pravo industrijskog vlasništva, trgovce, investitore, profesionalne udruge u kreativnim sektorima i velike multinacionalne kompanije.
HGK Sektor za industriju na Sajmu će organizirati nastup hrvatskih tvrtki na Pultu HGK.
Tvrtke koje žele nastupiti na Pultu HGK mogu se predstaviti katalozima, brošurama, prospektima i drugim promotivnim materijalima koji će biti izloženi na pultu. Nastup tvrtki je besplatan (jedini trošak tvrtke je prijevoz i smještaj).
Ako ste zainteresirani za prezentiranje tvrtke promotivnim materijalima, molimo vas da se javite Gojku Jelaviću (gjelavic@hgk.hr, 01/4606-744) radi dogovora za njihovu dostavu i preuzimanje. Promotivni materijali mogu se direktno ili poštom dostaviti u HGK Sektor za industriju - Nova Cesta 7, Zagreb. Posljednji rok za prijavu za nastup i dostavu promotivnih materijala je 01. listopada 2018.
Upiti posjetitelja Pulta HGK prosljeđuju se hrvatskim tvrtkama zajedno s kontakt-podacima.
 
Osim izlaganja promotivnih materijala tvrtke mogu koristiti Pult HGK za:
- izvođenje prezentacije tvrtke i proizvodnog programa - prezentacija na Pultu HGK može trajati do dva sata, besplatna je, a potrebno ju je najaviti Gojku Jelaviću (gjelavic@hgk.hr, 01/4606-744) radi rezervacije prostora.
- održavanje poslovnih razgovora u okviru posjeta Sajmu - poslovne razgovore za koje želite besplatno koristiti prostor Pulta HGK potrebno je najaviti Gojku Jelaviću (gjelavic@hgk.hr, 01/4606-744) radi rezervacije prostora. U smislu što kvalitetnije organizacije B2B razgovora, HGK je rezervirao sredstva za konzultanta koji će nam osigurati visokokvalitetne sugovornike i tvrtke s tog područja. Molimo vas da nam dostavite materijale o proizvodima koje želite predstaviti te opis djelatnosti tvrtki s kojima želite imati B2B razgovore u Hong Kongu.

Rok za prijavu za korištenje Pulta HGK za prezentaciju ili poslovne razgovore je 01. listopada 2018.
Ako planirate posjet Sajmu na Pultu HGK, možete dobiti potrebne informacije i drugu tehničku podršku.
Stojimo na raspolaganju za sva pitanja.

33. Expo-Zim – Sajam zimske sportske opreme, 06. – 09. prosinca 2018. godine, Beograd, Srbija
Sajam zimske sportske opreme okuplja najveće proizvođače, uvoznike, distributere i servisere zimske sportske opreme za profesionalce i rekreativce, zastupnike vrhunskih svjetskih brendova, zimske turističke centre i skijališta, vodeće turističke agencije, hotele, odmarališta.
Savez „Sport za sve“, suorganizator manifestacije, svake godine priprema niz dodatnih programa – predavanja, izložbe, kvizove o poznavanju zimskih sportova, a zajedno sa Skijalištima Srbije i stručna savjetovanja o sigurnosti na ski-stazama.
Više na: http://sajam.rs/kalendar-2018/expozim/

Nautički sajam „Nautic“, 08. - 16. prosinca 2018. godine, Pariz, Francuska
Nautički sajam „Nautic“ održava se od 08. do 16. prosinca 2018. u izložbenom prostoru Porte de Versailles u  Parizu.
„Nautic“ je jedan od najvećih nautičkih sajmova na svijetu koji se održava svake godine. Prošle godine sajam je ugostio 206.184 posjetitelja, 825 izlagača i 1011 brodova, a o sajmu je objavljeno više od 2000 novinskih članaka.  
Hrvatska turistička zajednica redovito sudjeluje na ovom sajmu s vlastitim štandom, a u sklopu sajma redovito održava i specijalizirane radionice za nautički turizam kojima prisustvuje niz hrvatskih tvrtki i  francuskih partnera.
Više o sajmu: www.salonnautiqueparis.com/fr 


  Siječanj 2019.


„Wine Professional 2019“, 07. - 09. siječnja 2019. godine, Amsterdam, Nizozemska
Najznačajniji međunarodni sajam iz područja enologije u Nizozemskoj „Wine Professional 2019“ održavat će se od 7. do 9. siječnja 2019. godine u Amsterdamu, a otvoren je isključivo za posjetitelje iz te struke i poslovnog svijeta, među kojima su masterchefovi, sommelieri, vlasnici i menadžeri restorana, barova, hotelskih restorana, distributeri vina te novinari stručnih časopisa i blogova. Sajam tradicionalno započinje svečanom dodjelom nagrade „Diamond Awards“ nizozemskim poduzetnicima, zaslužnim za promociju kulture vina u Nizozemskoj u prethodnoj godini. Na prošlogodišnjem sajmu predstavljena je i hrvatska enološka ponuda.
Tvrtke zainteresirane za sudjelovanje mogu se javiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Den Haagu na e-mail: vrhhaag@mvep.hr, kontakt osoba je gđa Ana Pilipović.
Više pojedinosti na: https://www.wine-professional.nl/

„Consumer Electronics Show“, 08. - 11. siječnja 2019. godine, Las Vegas, SAD
Međunarodni sajam potrošačke elektronike - Consumer Electronics Show (CES) održavat će se od 08. do 11. siječnja 2019. godine u Las Vegasu, Nevada. To je glavni je tehno​loški sajam koji se održava svakog siječnja u Las Vegasu.
Više pojedinosti na: https://www.ces.tech/

Stručni sajam za arhitekturu, građevinske materijale i sustave BAU, 14. - 19. siječnja 2019. godine, München, Njemačka
Na vodećem svjetskom stručnom sajmu za arhitekturu, građevinske materijale i sustave BAU, koji se održava od 14. do 19. siječnja 2019. godine u Münchenu, nastupit će 19 hrvatskih tvrtki.
Uz Hrvatsku gospodarsku komoru, na čijem će štandu izlagati osam tvrtki, u Münchenu još izlažu Domprojekt, Exportdrvo, Fom, Gorica staklo, Kolnoa vrata, Monolitinvest, Pana, Pro, S.B.S. i Spačva.
Na nedavno održanoj prezentaciji sajma koju je organizirala zagrebačka tvrtka Belimpex, a koja zastupa minhenski sajam (Messe München) u Hrvatskoj, istaknuto je kako će, prema očekivanjima, BAU 2019.  biti veći nego ikad prije. Jer, naglašeno je na prezentaciji, sajam će ugostiti oko 2200 izlagača iz čak 45 zemalja.
Više o sajmu na: www.bau-muenchen.com  

„Interfiliere“, 19. - 21. siječnja 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam donjeg rublja i odjeće za plažu „Interfiliere“ održavat će se od 19. do 21. siječnja 2019. godine u Parizu, u prostorima centra Paris Expo, Porte de Versailles. Riječ je o vodećem svjetskom sajmu u svojoj kategoriji. Kao središnja platforma za poslovanje među renomiranim profesionalcima, Interfiliere privlači svake godine više od 150 izlagača te više od 10.000 posjetitelja iz cijelog svijeta. Izlagači će biti u prigodi ispitati očekivanja potrošača te upoznati najnovije trendove tržišta iz sektora tkanine, čipke, vezenja, potrepština (accessoiries), dizajna tekstila i proizvodnje.
Više pojedinosti na: http://www.interfiliere.com/paris/en/visiting/contacts

„SHOT Show“, 22. - 25. siječnja 2019. godine, Las Vegas, SAD
Sajam streljaštva I lova  „SHOT Show“ održavat će se od 22. do 25. siječnja 2019. godine u Las Vegasu, Nevada. Sajam privlači kupce iz svih država Sjedinjenih Američkih Država i iz više od 100 zemalja svijeta a bit će izloženo kombinirano vatreno oružje, streljivo, optika, pribor za jelo, odjeća, ​te drugi proizvodi i usluge.
Više pojedinosti na: http://shotshow.org/ 

„The Holiday World Show 2019“, 25. - 27. siječnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodni turistički sajam "The Holiday World Show 2019" održavat će se u razdoblju od 25. do 27. siječnja 2019. godine u Dublinu, u organizaciji Irske udruge turističkih agencija „The Irish Travel Agents Association“.
Riječ je o najvećem sajmu takve vrste u Irskoj, a prema procjeni organizatora očekuje se nekoliko stotina izlagača iz više od 50 zemalja svijeta.
Kontakti:
Maureen Ledwith - Sales Director
Telefon: +353 (0)1 291 3700
E-mail:    maureen@bizex.ie
Paulette Moran - Sales Manager
Telefon: +353 (0)1 291 3702
E-mail: paulette@bizex.ie
Angela O’Rourke - Business Development Manager
Telefon: +353 (0)1 291 3705
E-mail: angela@bizex.ie
Više pojedinosti na: www.holidayworldshow.com

„Poslovna misija europskih klastera i tvrki iz sektora nanotehnologije“, 29. siječnja – 01. veljače 2019. godine, Tokio, Japan
Poslovna misija klastera i tvrki iz sektora nanotehnologije posjetit će Japan od 29. siječnja do 01. veljače 2019. godine. Misiju organizira Centar za industrijsku suradnju EU-Japan, a za sudjelovanje u poslovnoj misiji mogu se prijaviti tvrtke iz država članica Europske unije i trećih zemalja koje sudjeluju u programu COSME. Sudionici spomenute misije imat će mogućnost predstaviti se na međunarodnoj izložbi i konferenciji o nanotehnologiji „Nano tech 2019“ te stvoriti nove poslovne kontakte. Rok za prijavu je 4. listopada 2018. godine. Tvrtkama, koje uspješno prođu postupak odabira za sudjelovanje u ovoj poslovnoj misiji, Centar za industrijsku suradnju EU-Japan osigurava široki spektar usluga poslovne podrške, uključujući logističku i financijsku potporu.
Više pojedinosti na: https://www.eu-japan.eu/events/nanotech-cluster-sme-mission

„FESPO Zürich 2019“, 31. siječnja - 03. veljače 2019. godine, Zürich, Švicarska
Najveći turistički sajam u Švicarskoj „FESPO Zürich 2019“ održavat će se od 31. siječnja do 03. veljače 2019. godine u Zürichu. Oko 650 izlagača predstavit će najnovije trendove s područja turizma, autobusnih izleta, caravaninga, kampinga, ekskluzivnih individualnih putovanja, jednodnevnih izleta, jezičnih, ronilačkih i wellnes putovanja. Isto tako, predstaviti će se hoteli, destinacijske i sportske ponude te zdravstvo, prehrana, kretanje, ljepota i ergonomija te kulinarstvo.
Više pojedinosti na: https://www.messen.de/de/2268/veranstalter/bernexpo-ag/standanfrage/messe/5016/fespo-zuerich

 

  Veljača 2019.


„ICE Totally Gaming, London 2019“, 05. – 07. veljače 2019. godine, London, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
Sajam „ICE Totally Gaming, London 2019“ održavat će se razdoblju od 5. do 7. veljače 2019. godine u londonskom izložbenom prostoru ExCel. Ovaj sajam je jedini B2B gaming događaj na globalnoj razini koji na jednom mjestu okuplja predstavnike međunarodnih online & offline gaming sektora.  Sajam i dalje predstavlja najznačajniji događaj u gaming industriji prema veličini, obujmu, kvaliteti publike, mogućnostima umrežavanja i poslovnih izazova.
Više informacija i registracija na: https://www.icelondon.uk.com

„Salon International de l'Environnement et des Energies Renouvelables, SIEERA“, 12. - 14. veljače 2019. godine, Alžir, Alžir
Međunarodni salon okoliša i obnovljive energije „Salon International de l'Environnement et des Energies Renouvelables, SIEERA“, 2. po redu, održavat će se od 12. do 14. veljače 2019. godine u Alžiru. Glavna tema salona bit će promocija obnovljivih energija „off grid“.
Kontakt:
sieera2019@cntppdz.com
sieera2019@gmail.com
Više pojedinosti na:
www.sieera.org 

„BUILDEX Vancouver“, 13. - 14. veljače 2019. godine, Vancouver, Britanska Kolumbija, Kanada
Sajam „BUILDEX Vancouver“, posvećen građevinskoj industriji, arhitekturi, unutrašnjem uređenju i ostalim pratećim industrijama, održavat će se od 13. do 14. veljače 2019. godine u Vancouveru,  a bit će također organizirano više od 80 seminara. Očekuje se sudjelovanje preko 600 izlagača te oko 14.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: https://www.buildexvancouver.com/en/home.html

Biofach 2019, međunarodni sajam ekoproizvoda, 13. – 16. veljače 2019. godine, Nuremberg, Njemačka
Hrvatska gospodarska komora jedanaestu će godinu zaredom organizirati zajedničko predstavljanje hrvatskih ekoproizvođača na najvećem europskom sajmu ekoproizvoda Biofach 2019!
Pozivamo sve zainteresirane i certificirane ekoproizvođače na iskaz interesa za sudjelovanje na Biofachu 2019 koji će se održati od 13. do 16. veljače 2019. godine.
Rok za iskaz interesa putem priložene ankete je 27. travnja 2018!
Detaljnije informacije o sajmu možete pronaći na poveznici https://www.biofach.de/en 

„MTE 2019“, 21. - 23. veljače 2019. godine, Kuala Lumpur, Malezija
Sajam tehnologije „MTE 2019“ održavat će se od 21. do 23. veljače 2019. godine u Kuala Lumpuru. Riječ je o najvećoj izložbi inovacija jugoistočne Azije, koja se održava već 17. godinu.
Sajam 2018. okupio je oko 600 inovacija iz Malezije, 17 država jugoistočne Azije i Europe.
U 2019. godini Hrvatska će 10. put sudjelovati na ovoj prestižnoj izložbi. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maleziji i predstavnici hrvatskih organizatora dogovorili su posebnu promidžbu jubilarnog hrvatskog sudjelovanja te će prvi put zemlja partnera biti Hrvatska. Očekuje se sudjelovanje desetak hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Saveza inovatora Zagreb i VRH u Maleziji.
Više pojedinosti na: http://mte.org.my/ 

„Salon international de l'Agriculture - SIA “, 23. veljače – 03. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam poljoprivrede „Salon international de l'Agriculture - SIA“ održavat će se u razdoblju od 23. veljače do 3. ožujka 2019. godine u Parizu (Paris Expo Porte de Versailles).
Već pola stoljeća „Salon international de l'Agriculture - SIA“ predstavlja godišnje mjesto susreta svih važnih čimbenika iz svijeta poljoprivrede i vodeći je događaj u sektoru, ne samo u Francuskoj, nego i diljem svijeta. Sajam obuhvaća sljedeće sektore: uzgajivači stoke, kulinarski proizvodi, usjevi i bilje, poljoprivredne usluge i profesije.
„Salon international de l'Agriculture - SIA 2018“ okupio je oko 1.000 izlagača iz 22 države i više od 670.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: http://en.salon-agriculture.com/ i http://en.salon-agriculture.com/Footer/Contact 

„CATEX 2019“, 26. - 28. veljače 2019. godine, Dublin, Irska
Sajam gastronomije i opreme za ugostiteljstvo pod nazivom „CATEX 2019“ održavat će se od 26. do 28. veljače 2019. godine u Dublinu (RDS).
Kontakt:
Telefon: +353 1 846 0020
Mobitel: +353 86 055 4181
                +353 85 277 8083
E-pošta: niamh.kenny@eventhaus.ie
richard.byrne@eventhaus.ie
margaret.andreucetti@eventhaus.ie
Više pojedinosti na: Web:      http://www.catexexhibition.com/


  Ožujak 2019.


„PDAC International Convention, Trade Show and Investors Exchange“, 03. - 06. ožujka 2019. godine, Toronto, Kanada
Izložba i konferencija pod nazivom „PDAC International Convention, Trade Show and Investors Exchange“, namijenjena svima onima koji se bave istraživanjima minerala, održavat će se u razdoblju od 3. do 6. ožujka 2019. godine u Torontu.
Više pojedinosti na: https://10times.com/organizers/prospectors-developers-association 

„Midest“, 05. - 08. ožujka 2019. godine, Lyon, Francuska
Međunarodni sajam industrijskog podugovaranja „Midest“ održavat će se u Lyonu (Parc des Expositions Eurexpo) od 05. do 08. ožujka 2019. godine, a okupit će vodeće svjetske tvrtke i 1.360 podugovarača iz 38 zemalja.
Podugovarači očekuju ponude za sektore kao što su obrada metala, plastike, gume, kompozitnih materijala, drva i tehničkih tekstila. Postoji zanimanje i za proizvodnju elektronskih sprava i komponenti, a traže se i usluge kao što su održavanje, industrijski dizajn, projektiranje ili inženjerstvo.
Više pojedinosti na: https://www.midest.com/fr/presentation-fr 

„Skipper Expo International Galway“, 08. - 09. ožujka 2019. godine, Galwayu, Irska
Međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme, „Skipper Expo International Galway“, 15. po redu, održavat će se od 08. do 09. ožujka 2019. godine u Galwayu.
 Kontakt:
 Sharon Boyle, Commercial Fishing Manager
 Telefoni: +353 74 95 48037, +353 86 8401250
 E-mail: sharon@maramedia.ie
 Više pojedinosti na: http://www.maramedia.ie/index.php/galway-home 

„Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora tehnologija voda i zaštite okoliša u Japanu“, 11.-15. ožujka 2019. godine, Tokio, Japan
U okviru inicijative EU Gateway/Business Avenues, Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora tehnologija voda i zaštite okoliša posjetit će Japan od 11. do 15. ožujka  2019. godine. Tvrtke, koje uspješno prođu postupak odabira za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji, imat će prigodu predstaviti svoju djelatnost i proizvode na sajmu „N-EXPO 2019“ te bolje upoznati mogućnosti poslovanja na japanskom tržištu. Tvrtkama iz država članica EU-a, odabranim za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji, Europska komisija osigurava široki spektar usluga poslovne potpore, uključujući znatnu logističku i financijsku pomoć.
Rok za prijavu je 23. studenoga 2018.
Više pojedinosti na:
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/environment-water-technologies-japan-march-2019_0.pdf
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/market-opportunity-environment-water-japan-2019.pdf

„ConFoo Montreal 2019“, 13. - 14. ožujka 2019. godine, Montreal, Quebec, Kanada
Međunarodna konferencija o razvoju softwarea „ConFoo Montreal 2019“ održavat će se od  13. do 14. ožujka 2019. godine u Montrealu, a okupit će mnogobrojne međunarodne stručnjake iz područja razvoja softwarea, koji će raspravljati o novim postignućima u razvoju IT-a. Bit će to također dobra prigoda za uspostavljanje međunarodnih kontakata.
Više pojedinosti na: https://confoo.ca/en/yul2019

„Salon mondial du Tourisme“, 14. - 17. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Svjetski sajam turizma „Salon mondial du Tourisme“ održavat će se u razdoblju od 14. do 17. ožujka 2019. godine u Parizu (Porte de Versailles).
Sajam će predstaviti tematska područja kao što su neobična putovanja, smještaj, kultura i baština, obiteljska putovanja, nezaboravna putovanja i slično.
Svjetski sajam turizma je 2018. okupio više od 406 izlagača iz Francuske i cijelog svijeta.  Sajam je privukao oko 99.800 posjetitelja i brojne novinare te se može pohvaliti odličnom medijskom promidžbom. 
Više pojedinosti na: http://www.salons-du-tourisme.com/Paris

„Salon du Livre“, 15. - 18. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni godišnji sajam knjige „Salon du Livre“ održavat će se u Parizu (Porte de Versailles) od 15. do 18. ožujka 2019. godine.
Sajam će okupiti velike i male izdavače te brojnu zainteresiranu publiku, a u planu su brojni susreti s piscima, autorima, scenaristima i izdavačima te tematske rasprave, predstavljanja i animacije. Očekuje se oko 1.200 izdavača iz 50 zemalja te oko 180.000 posjetitelja.
Više pojedinosti na: http://www.livreparis.com/

„Franchise Expo Paris“, 17. - 20. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam franšiznog poslovanja „Franchise Expo Paris“ održava se u razdoblju od 17. do 20. ožujka 2019. godine u izložbenom prostoru Porte de Versailles u Parizu. Riječ je o uglednom sajmu s više od trideset godina tradicije, koji svake godine spaja svjetske investitore s najuglednijim svjetskim franšizama u potrazi za širenjem posla u svijetu.
Na „Franchise Expo Paris 2018“ sudjelovalo 585 izlagača te više od 36.016 posjetitelja iz cijelog svijeta.
Više pojedinosti na: www.franchiseparis.com/salon/qu-est-ce-que-franchise-expo-paris/ 

„Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora zdravstvene skrbi i medicinskih tehnologija u Japanu“, 17. - 21. ožujka 2019. godine, Tokio, Japan
U okviru inicijative EU Gateway/Business Avenues, Poslovna misija europskih tvrtki iz sektora zdravstvene skrbi i medicinskih tehnologija posjetit će Japan od 17. do 21. ožujka 2019. godine. Tvrtke, koje uspješno prođu postupak odabira za sudjelovanje u poslovnoj misiji, imat će prigodu predstaviti svoju djelatnost i proizvode na sajmu „Medtech Japan 2019“ te susresti potencijalne poslovne partnere. Tvrtkama iz država članica EU-a, odabranim za sudjelovanje u spomenutoj poslovnoj misiji, Europska komisija osigurava široki spektar usluga poslovne potpore, uključujući znatnu logističku i financijsku pomoć.
Rok za prijavu je 30. studenoga 2018.
Više pojedinosti na:
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/healthcare-medical-technologies-japan-2019.pdf
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/market-opportunity-healthcare-and-medical-japan.pdf

Offshore Mediterranean Conference - OMC“, 27. - 29. ožujka 2019. godine, Ravenna, Italija
Konferencija pod nazivom „Offshore Mediterranean Conference - OMC“ održavat će se od 27. do 29. ožujka 2019. godine u Ravenni. Bit će to mjesto susreta predstavnika državnog i privatnog sektora za energetiku, odnosno  idealna platforma za raspravu o istraživanju i razvoju, tehnološkim postignućima i budućim izazovima u sektoru energetike. Poslovni susreti ponudit će izlagačima i posjetiteljima jedinstvenu prigodu za pronalazak poslovnih partnera iz industrije nafte, plina i povezanih sektora.
Više pojedinosti na: https://www.omc2019.it/

„PharmagoraPlus“, 30. - 31. ožujka 2019. godine, Pariz, Francuska
Godišnji sajam farmacije „PharmagoraPlus“ održat će se u Parizu od 30. do 31. ožujka 2019. godine u prostorima pariškog izložbenog centra Porte de Versailles. Riječ je o referentnom događaju za sve farmaceute, mjestu susreta, razmjene i obuke. Tijekom sajma održavat će se brojni seminari i izobrazbe, a izlagači i posjetitelji moći će se upoznati s novitetima na tržištu.
Sajam farmacije „PharmagoraPlus 2018“ ugostio 13.021 posjetitelja i više od 400 izlagača.
Više pojedinosti na: http://www.pharmagoraplus.com/english-home 
 

  Travanj 2019.


Međunarodni sajam industrijske automatizacije, energetike, podugovaranja i mikrotehnologije, 01. - 05. travnja 2019. godine, Hannover, Njemačka
Na Sajmu se održava i niz popratnih manifestacija, događaja, predavanja te promocija, ali i izlaganja o budućim smjernicama razvoja elektroindustrije i metaloprerađivačke industrije u organizaciji krovnih europskih institucija. Osim proizvodnih tvrtki, izlagači na Sajmu su i krovne europske i regionalne agencije, strukovna udruženja te vodeća sveučilišta i razvojno-istraživački instituti.
Više o Sajmu na http://www.hannovermesse.de/home.

„IP EXPO Manchester 2019“, 03. – 04. travnja 2019. godine, Manchester, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
Najveći europski sajam s popratnim konferencijama i radionicama na području IT inovacija i cjelokupne industrije „IP EXPO Manchester 2019“ održavat će se u razdoblju od 3. do 4. travnja 2019. godine u najvećem izložbenom i kongresnom centru ‘Manchester Central’ u Manchesteru.
Više informacija na: http://www.ipexpomanchester.com/ 

„AITF 2019“, 04. - 06. travnja 2019. godine, Baku, Azerbajdžan
Azerbajdžanski međunarodni sajam putovanja i turizma „AITF 2019“, 18. po redu, održavat će se od 04. do 06. travnja 2019. godine u Bakuu. Sajam „AITF 2018“ okupio je 277 tvrtki i 5.437 posjetitelja iz 20 zemalja.
Izvršni direktor Farid Mammadov poziva na ustroj hrvatskog nacionalnog paviljona te na doprinos daljnjoj promidžbi hrvatskog kulturnog naslijeđa i na jačanje bilateralnih odnosa dviju zemalja, putem ove prigode koja se proteže kroz 3 dana trajanja „AITF-a". Očekuje se i dolazak azerbajdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva​.
Kontakt:
Lala Huseynova
telefon: +994 12 404 10 44
e-mail:   tourism@iteca.az
Više pojedinosti na:
www.aitf.az

„Dublin Tech Summit 2019“, 10. – 11. travnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodna tehnološka konferencija „Dublin Tech Summit 2019“ (DTS) održavat će se od 10. do 11. travnja 2019. godine u Dublinu. Prvi put je održana 2017. te okupila više od 10.000 sudionika iz područja marketinga, analitike velikih podataka, „FinTech“-a, Interneta stvari, „MedTech“-a i poslovnog svijeta.
Više pojedinosti na:
info@dublintechsummit.com
http://dublintechsummit.com/ 

“permanent tsb Ideal Home Show“, 12. – 14. travnja 2019. godine, Dublin, Irska
Međunarodni sajam namještaja, dizajna i prateće industrije „permanent tsb Ideal Home Show“ održavat će se u razdoblju od 12. do 14. travnja 2019. godine u izložbenom prostoru RDS-a u Dublinu.
Više pojedinosti na: https://idealhome.ie/ 

„Foire de Paris“, 27. travnja – 08. svibnja 2019. godine, Pariz, Francuska
Sajam svakodnevnih proizvoda „Foire de Paris“ održavat će se od 27. travnja do 08. svibnja 2019. godine u izložbenom prostoru Paris Expo Porte de Versailles u Parizu, a namijenjen je novitetima, proizvodima i uslugama koji čine svakodnevnicu i dom ugodnijim. Uz izložene proizvode ponudit će i kulturne i gastronomske sadržaje. Brojne tvrtke predstavit će proizvode iz niza područja: kuća i stanovanje, moda i potrepštine, slobodno vrijeme i praktični uređaji te svijet vina i gastronomije. Sajam je prigoda distributerima za pristup francuskom tržištu svakodnevnih proizvoda, upoznavanje međunarodnih čimbenika i noviteta iz svojeg sektora. Sajam „Foire de Paris 2018“ privukao je 467.855 posjetitelja i 1.700 izlagača.
Više pojedinosti na: http://www.foiredeparis.fr/Le-Salon/Decouvrez-Foire-de-Paris

  Svibanj 2019.


„CHFAQuebec: Organic and Natural Health Products Show trade show“, 03. - 04. svibnja 2019. godine, Montreal, Quebec, Kanada
Sajam o organskoj industriji i proizvodnji zdrave hrane „CHFAQuebec: Organic and Natural Health Products Show trade show“ održavat će se od 03. do 04. svibnja 2019. godine u Montrealu. Očekuje se sudjelovanje oko 130 izlagača.
Više pojedinosti na: https://chfa.ca/en/tradeshows/chfa-quebec.html 

„HEALTH, SPORTS & LIFESTYLE EXPO“, 03. - 05. svibnja 2019. godine, Vancouver, Britanska Kolumbija, Kanada
Sajam športa, športske opreme, zdravog načina života i fitnessa „HEALTH, SPORTS & LIFESTYLE EXPO“ održavat će se od 3. do 5.  svibnja 2019. godine u Vancouveru, a okupit će više od 120 izlagača.
Više pojedinosti na: http://bmovanmarathon.ca/runvan-expo 

„WEBIT.FESTIVAL Europe 2019“, 13. - 15. svibnja 2019. godine, Sofija, Bugarska
Sajam „WEBIT.FESTIVAL Europe 2019“ održavat će se u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2019. godine u Sofiji. Riječ je o multimedijalnoj sajamskoj manifestaciji s velikim brojem paralelnih tematskih konferencija i drugih sadržaja o inovacijama, investicijama i novčanom poslovanju, budućnosti zdravstva, digitalnoj zabavi i medijima, cyber-sigurnosti, razvoju i suradnji gradova te komercijalnim izložbama.
Kontakt:
Elina Georgieva:
e-mail: elina@eacad.eu
Više pojedinosti na:
https://www.webit.org/festival/2019/index.php
https://www.webit.org/festival/2019/plenary.php
https://www.webit.org/festival/2019/health.php
https://www.webit.org/festival/2019/blockchain.php
https://www.webit.org/festival/2019/money.php
https://www.webit.org/festival/2019/security.php
https://www.webit.org/festival/2019/entertainment.php
https://www.webit.org/festival/2019/bulgaria.php
https://www.webit.org/festival/2019/expo.php
https://www.webit.org/festival/2019/cities.php
https://www.webit.org/festival/2019/foundersgames.php
https://www.webit.org/festival/2019/investors.php

“TechConnect Live“, 30. svibnja 2019. godine, Dublin, Irska
Najveća irska tehnološka konferencija „TechConnect Live“ održavat će se 30. svibnja 2019. godine u Dublinu.
Konferencija svake godine okuplja više od 5.000 sudionika na 20 paralelnih konferencija: HealthTech Connect, Startup Connect, Cleantech Connect, Investor Connect, Data Connect, Hiscox GDPR, Disrupt Connect, Enterprise Connect, Game Connect, Content Connect, Cloud Connect, Arkphire Mobile Technology, Factorytech Connect, IOT Connect, Sportstech Connect, Marketing Connect, Careers Connect, Web Connect, Energia Grow SME i Sungard IT Data. Sudjelovanje na svim konferencijama je besplatno.
Kontakt:
Colin Murphy
Telefon: +353 1 6120880
Faks:       +353 1 6120881
Email:      colin@prempub.com
Više pojedinosti na: http://techconnect-live.com/


  Lipanj 2019.

PLAST – EX, 04. – 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se od 04. do 06. lipnja  2019. godine održati PLAST - EX, izložba namijenjena industriji plastike i njenoj obradi. Održava se svake dvije godine.
Kontakt:
UBM Canon
11444 W. Olympic Blvd
CA 90064 Los Angeles, USA
Tel: +1 (3)10 4454200
Fax: +1 (3)10 4454299
Više na: www.ubmcanon.com

„Packex Toronto, 04. - 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
Manifestacija „Packex Toronto“, namijenjena tehnologiji pakiranja  hrane, rukovanju i logistici, održavat će se od 04. do 06. lipnja 2019. godine u Torontu.
Kontakt:
telefon: +1 (3)10 4454200
faks:       +1 (3)10 4454299
Više pojedinosti na:
www.packextoronto.com
www.ubmcanon.com

„Design & Manufacturing Canada Toronto, Industrial trade fair“, 04. - 06. lipnja 2019. godine, Toronto, Kanada
Manifestacija „Design & Manufacturing Canada Toronto, Industrial trade fair“, posvećena najnovijim  dostignućima u proizvodnoj industriji i svemu što je s njom povezano, održavat će se od 04. do 06. lipnja 2019. godine u Torontu.
Kontakt:
telefon: +1 (3)10 4454200
faks:       +1 (3)10 4454299
Više pojedinosti na:
www.ubmcanon.com

„FIA“, 18. - 23. lipnja 2019. godine, Alžir, Alžir
Alžirski međunarodni sajma „FIA“, 52. izdanje, održavat će se od 18. do 23. lipnja 2019. godine u Izložbenoj palači (Palais des Expositions) u Alžiru. Ovaj sajam, najvažniji afrički gospodarski sastanak predstavlja jedinstvenu prigodu stranim poduzećima za predstavljanje svojih proizvoda te otkrivanje gospodarskih i trgovinskih potencijala Alžirske Narodne Demokratske Republike. Održavanje ovog sajma pridonosi cilju povezivanja nacionalnih i inozemnih poduzeća kako bi se prepoznale mogućnosti za partnerstva i ulaganja na gospodarskom planu.
Kontakt:
e-pošta: fia@2018@safex.dz
Više pojedinosti na:
www.safex.dz


  Srpanj 2019.


  Kolovoz 2019.


  Rujan 2019.

Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019, 11. – 14. rujna 2019. godine, Jakarta, Indonezija
Electric, Power & Renewable Energy Indonesia 2019 će se održati od 11. do 14. rujna 2019. godine u  JIExpo, Kemayoran, Jakarta na izložbenom prostoru veličine 18.000 m2. Izložba pruža idealnu platformu za ključne aktivnosti i opremu unutar industrije, dopuštajući glavnim proizvođačima, distributerima i agentima opreme da se umreže i razgovaraju o novim poslovnim mogućnostima u ovoj industriji, koja se brzo razvija. Na sajmu će sudjelovati glavni uvoznici, distributeri i zastupnici opreme. Prošlogodišnji sajam privukao je 17.400 sudionika iz 40 zemalja.
Potrebno je naglasiti kako indonezijska vlada planira do 2020. godine uložiti 6,47 milijardi USD u energetske projekte, za što će izdvojiti oko 70 posto od proračuna izravnih stranih ulaganja.
Više informacija mogu se vidjeti na: http://electricindonesia.com/about/about-electric-indonesia 


  Listopad 2019.

Anuga 2019, 35. Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019., 05. – 09. listopada 2019. godine,  Köln, Njemačka
35. međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2019 održat će se u Kölnu, u Njemačkoj, od 05. do 09. listopada 2019. godine. Pozivamo sve zainteresirane članice na iskaz interesa za sudjelovanje na nacionalnom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga, koji se svake dvije godine održava u Kölnu, u Njemačkoj, potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijeloga svijeta.
Sajam Anuga 2017 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 tis. m², a predstavilo se 7405 izlagača iz 107 zemalja. Posjetilo ga je više od 165.000 stručnih posjetitelja iz 198 zemalja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Europi. Više informacija o sajmu možete pronaći na poveznici http://www.anuga.com.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da popunjenu priloženu Anketu zainteresiranosti pošaljete na e-mail: jdukic@hgk.hr
Rok za iskazivanje interesa je 24. kolovoza 2019. godine.


  Studeni 2019.


„MILIPOL Paris“, 19. - 22. studenog 2019. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam naoružanja i opreme za oružane i policijske snage „MILIPOL Paris“ održavat će se od 19. do 22. studenoga 2019. godine u prostorima centra Paris-Nord Villepinte u Parizu.
Riječ je o prvom svjetskom sajmu koji je u potpunosti namijenjen pitanjima sigurnosti, a obuhvaća predstavljanje proizvoda i inovativnih usluga iz područja borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, kontrole granica, zaštite industrijskih i drugih osjetljivih područja, analize i upravljanje rizicima, gradske sigurnost i slično.
"MILIPOL Paris 2016“ okupio 1.005 izlagača iz 53 zemlje, 29.939 posjetitelja iz 151 zemlje te 161 službeno izaslanstvo iz 77 zemalja.
Iz Hrvatske su na sajmu nastupile tvrtke Šestan Busch, Agencija Alan, Galeb, P-mtč, Odjeća, Kap-ko, Šešir, Croshield i Galko, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Više pojedinosti na: http://en.milipol.com/


  Prosinac 2019.