Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.


 Ožujak 2021.


KAKO VODITI FINANCIJE - SAVJETI ZA MALE TVRTKE, 09. – 24. ožujka 2021. godine, Zagreb. Hrvatska, online
Kako donositi ispravne odluke u svakodnevnom poslovanju i strateški usmjeriti tvrtku od samoga početka? S kojim rizicima se susrećemo u poslovanju  i kako ih pravovremeno izbjeći? Na koje sve modele i izvore financiranja može računati u malom poduzeću, kako do investitora i bankovnih kredita? Što je potrebno učiniti da kapital lako nađe put do našeg poduzeća? Koliko zapravo vrijedi naše poduzeće?
Odgovore na sve ove, i još na mnoga druga pitanja možete naći na jedinstvenom online seminaru koji je namijenjen prvenstveno za male i mikro poduzetnike. Seminar je kreiran tako da odgovara na najčešća pitanja s kojima se susreću poduzetnici u ranijoj fazi poslovanja. Uz sažeta predavanja, vježbe  i razmjenu znanja i iskustva riješit ćete mnoge poslovne nedoumice i probleme.
Seminar vodi iskusni poslovni savjetnik Nikola Nikšić koji je znanje stjecao na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama i računovodstvom te kontrolingom.
Prijava

Dvodnevni seminar u Opatiji: SAVJETOVANJE IZ RADNIH ODNOSA - Zapošljavanje, otkazi, radno vrijeme i godišnji odmori, 11. - 12. ožujka 2021. godine, Opatija, Hrvatska
Predavač:
»  Kristian Plazonić, dipl. iur., odvjetnik
OPATIJA, Amadria Park Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta, Ul. Viktora cara Emina 6
Kotizacija: 1.375,00 kn (1.100,00 kn + PDV)
Za drugog i svakog sljedećeg sudionika iz istog društva kotizaciju iznosi 1.200,00 kn (960,00 kn + PDV).
U dva dana savjetovanja s pravnim stručnjakom iz prakse predložit ćemo rješenja i odgovoriti na sva vaša pitanja, te razmijeniti iskustva s ciljem što boljeg uređenja radnih odnosa.
Više o seminaru / prijava
Prvi dan govorit ćemo o aktualnim pitanjima kod zasnivanja radnog odnosa i sklapanja ugovora o radu u praksi te nakon toga o prestanku ugovora o radu na neodređeno i određeno vrijeme, kao i o izvanrednom i redovitom otkazu koji je uvjetovan ponašanjem radnika.
Drugi dan pojašnjavamo obveze poslodavca i radnika kod reguliranja radnog vremena te temu godišnjih odmora na način da se obrađuju pitanja koja predstavljaju najčešće dileme u praski. 
Kontakt:
M.B. SEMINAR d.o.o. - F. Folnegovića 6d - 10000 Zagreb
www.seminar.hr - seminar@seminar.hr

Rad u inozemstvu – pravni i porezni aspekti, 25. ožujka 2021. godine, Zagreb, Hrvatska
Hotel International, Miramarska 24
Početak u 9,00 sati (prijam od 8,30 sati)
Predavači: Tajana Zlabnik, dipl. iur., odvjetnica i
Tajana Kramar Šandl, univ. spec. oec., ovlašteni revizor i računovođa
Kotizacija: 850,00 kn (680,00 kn + PDV)
Na koji način riješiti porezno-pravne nejasnoće kada radnika želite poslati na rad u drugu državu? Izaslani radnik, prema Zakonu o doprinosima, je osoba koju je poslodavac izaslao u inozemstvo radi obavljanja poslova za poslodavca, a koja, u skladu s propisima Europske unije i međudržavnim ugovorima, ostaje u sustavu obveznih osiguranja Republike Hrvatske.
Više o seminaru
Kontakt
M.B. SEMINAR d.o.o. - F. Folnegovića 6d - 10000 Zagreb
www.seminar.hr     
seminar@seminar.hr     

XIV Međunarodni kongres mljekara, 30. - 31. ožujka 2021. godine, Kijev, Ukrajina
XIV Međunarodni kongres mljekara će se održavati od 30. do 31. ožujka 2021. godine u Kijevu, Kiev Expo Plaza, ulica Amsterdamska 1, selo Berezivka, regija Kijev.
Kontakt:
Vedetska Inna
Ukrainian Agri Council
Tel. +380 67 473 61 96
Više pojedinosti na:
http://dairycongress.org

  

Travanj 2021. 


20. Plinarski forum, 08. travnja 2021. godine, Zagreb, Hrvatska
Plinarski forumi održavaju se jednom godišnje. Prvi plinarski forum je održan 2002. godine u Stubičkim Toplicama, a zatim je sve do 2010. održavan u Varaždinskim Toplicama, dok se od 2011. održava u Zagrebu. Plinarski forum je središnje mjesto za razmjenu znanja, iskustava i mišljenja u plinskoj i svim srodnim strukama kao što su dimnjačarstvo, energetika, graditeljstvo i dr. Forum okuplja sve sudionike ‘plinskog lanca’ i sve koji u svojem radu dolaze u doticaj s plinom, plinskom tehnikom i gospodarstvom kao što su stručnjaci plinskih i energetskih tvrtki, projektanti, izvođači, instalateri i serviseri plinskih uređaja, instalacija i opreme, dimnjačari, predstavnici proizvođača i trgovaca opremom i uređajima, predstavnici nadležnih državnih i tijela i ustanova lokalne uprave, predstavnici ispitnih i inspekcijskih tijela, članovi stručnih udruga i dr.
Kontakt:
ENERGETIKA MARKETING d.o.o., Sokolska 25, HR-10000 Zagreb
Telefon: +385 1 377 12 56
Faks: +385 1 377 24 29
email E-mail: ege@ege.hr
Web: www.em.com.hr
Program
Prijava
 

Svibanj 2021.

 
"POWER-GEN Africa 2021", 11. - 13. svibnja 2021. godine, Cape Town, Južna Afrika
Sajam i konferencija „POWER-GEN Africa 2021“ održavat će se od 11. do 13. svibnja 2021. godine, Cape Town, Južna Afrika. Sajam i konferencija „POWER-GEN Africa“, kao i popratni „DistribuTECH Africa“ pružaju sveobuhvatni pregled energetskih potreba, izvora i problema s kojima se suočava industrija energije u cijeloj subsaharskoj Africi. Usmjereni na sve aspekte konvencionalnih i obnovljivih izvora energije te prijenosa i distribucije električne energije, okupljaju vodeće svjetske dobavljače energetske opreme, kao i tvrtke koje razvijaju infrastrukturu ove dinamične afričke industrije.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona: +27 12 342 1206 ili e-mail: croemb.pretoria@mvep.hr.
Više informacija o sajmu može se pronaći na:
www.powergenafrica.com

Međunarodni forum o medicinskom turizmu, 12. - 13. svibnja 2021. godine, Lavov, Ukrajina
Međunarodni forum o medicinskom turizmu na temu: "Medicinski turizam kao alat za privlačenje i poticanje ulaganja u razvoj turističke industrije u Ukrajini " održavat će se od 12. do 13. svibnja 2021. godine u hotelu "CITADEL INN", ul. Grabovskogo, 11, Lavov, Ukrajina. Na sudjelovanje su pozvani predstavnici: turističkih agencija, medicinskih centara, lječilišta i SPA centara, hotela, prijevoznika i turoperatora, liječnika, vlasti i medija.
U okviru foruma planirane su sljedeće konferencije: 1) rehabilitacija, sanatorijsko liječenje, osiguranje; 2) liječenje medom i apiterapija; 3) reproduktivna medicina i neplodnost; 4) turistička odredišta i odredišta ukrajinskih gradova; 5) estetska medicina i kozmetologija; 6) stomatolozi i ortodonti; 7) medicinski psiholozi, psihoterapeuti, psihodijagnostika.
Forum je organiziran u suradnji s MedTourClubom, Nacionalnim udruženjem za wellness i spa Ukrajina, Ukrajinskim nacionalnalnim odborom Međunarodne trgovačke komore (ICC Ukraine), putničkom tvrtkom «WEST TOURS OF UKRAINE» i organizacijskim odborom za International Forum o medicinskom turizmu.
Kontakt osoba:
Oleksandr Krevskyy
telefon: +38 (067) 771-17-55
e-mail: AlexandrKrevskiy@gmail.com

Sajam pomorske industrije, 18. – 20. svibnja 2021. godine, Gorinchem, Nizozemska
U Gorinchemu, Nizozemska, će se od  18. do 20. svibnja 2021. održati sajam pomorske industrije.
Dio programa biti će posvećen inovacijama u pomorskom sektoru.
Više informacija može se naći na Internet stranici  https://www.maritime-industry.nl/en/.
 

 Lipanj 2021. 

Međunarodni sajam naoružanja i pomorske obrane, 15. - 17. lipnja 2021. godine, Manila, Filipini
Međunarodni sajam naoružanja i pomorske obrane (Naval Defense Philippines) predstavlja izložbu naoružanja, mornarice i obrambenih tehnologija te je jedini specijalizirani sajam pomorske obrane u Filipinima.
Na ovom međunarodnom događaju koji se održava u glavnom gradu Filipina bit će prikazani najnoviji razvoj pomorske obrane. Osim toga, Naval Defense Filipini služi pomorskoj obrani zajednici pružajući krajnji put za tzv. high-profile, ključnim igračima industrije i pomorskim inženjerima te stručnjacima za umrežavanje, razmjenu ideja i poslovanja.
Događaj će se održati u SMX Convention Centru, jednom od najimpresivnijih i najpopularnijih kongresnih i izložbenih centara u Filipinima. Centar nudi najnovije sadržaje za izložbe i konferencije, kao i prostrano parkiralište za posjetitelje i izlagače.
Više informacija može se pronaći na: http://naval-defense.com/   

Philippines Marine PHILMARINE Pasay, 15. - 17 lipnja 2021. godine, Manila, Filipini
Specijalizirana izložba brodogradnje i pomorske industrije, svake godine objedinjuje stotine međunarodnih stručnjaka, uključujući prateću industriju, u Kongresnom centru SMX u Manili. Povodom ovog jedinog specijaliziranog događaja ove veličine u Filipinima, na impresivan način biti će predstavljeni najnoviji tehnološki razvoji, pribor i oprema.To se posebno odnosi na navigacijsku i komunikacijsku tehnologiju, izgradnju broda i brodica, uključujući obnovu i popravak, kao i pomorstvo.
Događaj će biti upotpunjen međunarodnom Konferencijom o plinu i nafti, kao i predstavljanjem izložbi Shipbuild Philippines i Offshore Philippines. Filipini su kao četvrta nacija za brodogradnju u svijetu te su stoga idealno mjesto za međunarodni događaj na ovu temu.
Više informacija može se pronaći na: http://philmarine.com/

Mobile World Congres“, 28. lipnja - 01. srpnja 2021. godine, Barcelona, Španjolska
Održavanje vodeće svjetske izložbe za mobilnu industriju „Mobile World Congres“ (MWC) predviđeno za razdoblje od 01. do 04. ožujka 2021. godine je otkazano radi pandemije koronavirusa (https://www.mwcbarcelona.com/).
Novi termin održavanja sajma je od 28. lipnja do 01. srpnja 2021. godine.
MWC će se održati na velesajamskom prostoru u Barceloni.
Fira Gran Via, Av.
Joan Carles I
64 08908 L’Hospitalet de Llobregat
Barcelona, Spain
Sudjelovanje je moguće predbilježiti putem mrežne stranice: https://www.mwcbarcelona.com/exhibition/become-an-exhibitor/
  

 Srpanj 2021. 

 

 Kolovoz 2021.

 

 Rujan 2021. 

 

 Listopad 2021. 

 

 Studeni 2021. 


Sajam pomorske industrije METSTRADE, 16. – 18. studenog 2021. godine, Amsterdam, Nizozemska
Sajam pomorske industrije METSTRADE koji se trebao održati u Amsterdamu od 17. do 19. studenog 2020., otkazan je radi pandemije virusa COVID-19. Sljedeći sajam najavljen je za 16. do 18. studenoga 2021. godine.
METSTRADE je najavio održavanje virtualnog događanja "METSTRADE Connect" 10. prosinca 2020. na kojem će zajedno s partnerima ICOMIA, IBI i Superyacht Report organizirati program s fokusom na inovacije i održivost pomorske industrije.
Više informacija može se naći na web stranicama sajma https://www.metstrade.com/
.

 Prosinac 2021.