Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

VAŽNA OBAVIJEST

S obzirom na globalnu krizu izazvanu širenjem korona virusa, mnoga su događanja iz područja gospodarstva (sajmovi, gospodarski forumi, specijalizirane izložbe) otkazana ili odgođena.

Ljubazno molimo da informacije o novim terminima održavanja ili otkazivanja događaja pratite izravno na web stranicama organizatora događanja, čija je poveznica u samoj najavi događanja.

 

 Svibanj 2022. 


Smart City Summit 2022., 16. – 18. svibnja 2022. godine, Šibenik, Hrvatska
Smart City Summit 2022. održava se u Šibeniku u Hotelu Ivan, od 16. do 18. svibnja 2022. godine. Smart City Summit zamišljen je da kroz potpuno prožimanje predavanja i radionica, stvarnih primjera iznesenih kroz Smart City iskustvo, međusobno mentorstvo, te networking  pruži sudionicima dva dana "doživljaja", te pomogne u rješavanju nedoumice: "Jesu li pametni gradovi zaista pametni?"
Kontakt:
BSB Events d.o.o
Vjekoslava Heinzela 4a, 10 000, Zagreb
hello@bsbevents.com 
+385996929950, +385994404444
PRIJAVNICA

G.R.I.D. Forum – Green, Robotics, Industry, Digital, 18. svibnja 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
Inovacije pomiču granice suvremenog gospodarstva. Razvoj inovativne, održive i otporne industrije i uslužnog sektora baziran na digitalnoj transformaciji i naprednoj robotici koja osnažuju ljudski rad – teme se G.R.I.D. Foruma - Green | Robotics | Industry | Digital.
Uz dosadašnje teme o inovativnim industrijskim rješenjima, Forum se proširuju zelenom i humanom komponentom na tragu Industrije 5.0. Industrijska tranzicija je u fokusu - cilj foruma je poticati inovacije kao temeljne vrijednosti uspješnog gospodarstva, ali i društva u cjelini.
Kontakt Lider media d.o.o.
Tomislav Blagaić, tomislav.blagaic@lider.media
Nataša Dević, natasa.devic@lider.media
Tina Kovačić, tina.kovacic@lider.media
tel: 01/6333-500
PROGRAM
PRIJAVA

3. Forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorivne članke i rješenjima za održivi razvoj prometa Nova era prometa 2022., 19. svibnja 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
Nova era prometa, forum je koji se održava 19. svibnja 2022. godine, u Zagrebu, Buzin, hotel 'Aristos', i dio je Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine)
Kontakt
ENERGETIKA MARKETING d.o.o. Sokolska ulica 25, HR-10000 Zagreb
+385 1 377 12 56
ege@ege.hr
https://www.energetika-marketing.hr/  
PROGRAM
PRIJAVA

Talijansko-hrvatski gospodarski forum i poslovni susreti, 23. - 25. svibnja 2022. godine, Rim, Italija
Hrvatska gospodarska komora organizira gospodarsko izaslanstvo koje će posjetiti Italiju od 23. do 25. svibnja, povodom petog Koordinacijskog odbora ministara Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike (KOM).
Za vrijeme posjeta organiziramo Talijansko-hrvatski gospodarski forum, u sklopu kojeg će se održati i b2b sastanci hrvatskih i talijanskih gospodarstvenika, s fokusom na tri područja od zajedničkog interesa – ICT sektor, prehrambeno-prerađivačku industriju i prateću tehnologiju te infrastrukturu. Talijanski partneri otvoreni su za suradnju u sljedećim područjima:
- ICT / Digitalizacija
- Dobavljači softvera (cyber sigurnost, STEMI, AI, prilagođena rješenja, CRM, DMS, naplata)
- Proizvođači IT opreme i komponenti (npr. mikroelektronika)
- IT outsourcing tvrtke
- Poljoprivreda i prehrambena industrija / Industrijska mehanika
- Prodaja
- Ribarstvo / konzervirani proizvodi
- Žitarice i uljarice
- Prijenos znanja iz područja uzgoja voća, povrća i maslina
- Zajednička prisutnost na natječajima u Italiji
- Infrastruktura / Izgradnja / Rekonstrukcija
- Izgradnja željeznice
- Obnova nakon potresa + proizvođači građevinskog materijala
Želite li proširiti ili započeti poslovanje na talijanskom tržištu i ostvariti suradnju s talijanskim partnerima, pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje obrascem u nastavku teksta. Popis hrvatskih tvrtki sa iskazanim poslovnim interesom na talijanskom tržištu dostavit ćemo talijanskim partnerima koji će pronaći adekvatne partnere – talijanske tvrtke za poslovne sastanke. Plenarni dio gospodarskog foruma održat će se 24. svibnja.
Troškove puta i smještaja tvrtke osiguravaju same. Trošak organizacije delegacije (organizacija gospodarskog foruma i poslovnih susreta, lokalni transferi, materijali i zajednička priprema sudionika delegacije) za tvrtke koje plaćaju obaveznu članarinu HGK uključen je u njihov paket i ne plaća se dodatna naknada, dok ostale članice mogu sudjelovati uz naknadu za uslugu organizacije, prema cjeniku usluga HGK.
Rok za prijavu sudjelovanja je 17. svibnja, a talijanska strana trenutačno animira talijanske tvrtke prema iskazanom interesu hrvatskih tvrtki sudionica delegacije.
Više informacija možete dobiti u HGK od Anite Stipić (tel. 01 456 1783, e-mail: astipic@hgk.hr).   
Talijansko-hrvatski gospodarski forum HGK organizira u suradnji s Talijanskim institutom za vanjsku trgovinu.

 

 Lipanj 2022. 


11. Konferencija Energetska budućnost Hrvatske, 07. lipnja 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
11. Liderova konferencija ‘Energetska budućnost Hrvatske' traži odgovore na pitanja: Kakav energetski miks je potreban Hrvatskoj? Koliko smo otporni na iznenadne krize i kako možemo amortizirati poremećaje u dobavi energenata? Kako osigurati pristupačnu, sigurnu i održivu energiju? Što predlaže Europska unija i kako se Hrvatska uklapa u REPowerEU?
Konferencija je usmjerena prvenstveno na energetske subjekte, poduzetnike/proizvođače/ponuđače te velike potrošače kojima je energija važna stavka poslovanja. Također je namijenjena svima koji u razvoju energetskog sektora mogu pronaći interes – banke, financijske institucije i investicijski partneri, državna, regionalna i lokalna samouprava, poduzetnici kojima je energetski razvoj poslovna šansa, akademska zajednica, udruženja energetskog sektora, NGO.
PRIJAVA
PROGRAM

Konferencija Održive financije ESG - okolišni, društveni i upravljački kriteriji u nefinancijskom izvještavanju, 08. lipnja 2022. godine, Zagreb, Hrvatska
Nefinancijsko izvještavanje od 2018. godine (za 2017.) postalo je obveza svih velikih kompanija koje su subjekti od javnog interesa te svih kompanija čiji broj zaposlenika prelazi 500.
Od 2024. to postaje obveza i za male i srednje te sve financijske institucije i kompanije i bit će ključan preduvjet za financiranje projekata. S tim ciljem Europska unija uspostavila je regulatorni okvir za ESG izvještavanje.
Osnovna namjera konferencije je dati odgovore na ključna pitanja koja tvrtke vode u smjeru održivog razvoja poštujući sve aktualne uredbe, direktive i smjernice.
Kontakti:
telefon: +385 1 6333 536;
e-mail:  konferencije@lider.media;
web: https://lider.events/odrzive-financije/
kontakt za sponzorstva: kresimir.grgic@lider.media
PRIJAVA
PROGRAM

Congreso Mundial de Jamón, 08. - 10. lipnja 2022. godine, Segovia, Španjolska
Svjetski kongres pršuta „Congreso Mundial de Jamón", deveto izdanje, održavat će se od 8. do 10. lipnja 2022. u španjolskom gradu Segovia.
Više pojedinosti na: http://www.congresomundialdeljamon.es/

"Brasil Investment Forum 2022", 14. - 15. lipnja 2022. godine, Brasilia, Brazil
„Brasil Investment Forum 2022“ održavat će se u on-line formatu 14. i 15. lipnja 2022. godine u organizaciji ApexBrasil (The Brazilian Trade and Investment Promotion Agency), Inter-American Development Bank i savezne brazilske vlade.
Na Forumu će se predstaviti mogućnosti ulaganja u strateškim sektorima, kao što su agrobiznis, infrastruktura, energija, informacijska tehnologija i inovacije.
Održat će se i nekoliko panela s rukovoditeljima velikih tvrtki u Brazilu i svijetu, kao i stručnjacima iz različitih sektora. Sudionici će moći uspostaviti poslovne kontakte i pronaći virtualne štandove gdje mogu tražiti potporu za razvoj svojih projekata u Brazilu.
Više pojedinosti na:
https://www.brasilinvestmentforum.com/br/en.html

Summit i poslovni forum Inicijative triju mora u Latviji, 20. - 21. lipnja 2022. godine, Riga, Latvija
Ovogodišnji summit Inicijative triju mora (Three Seas Initiative – 3SI), održat će se 20. i 21. lipnja u Rigi, glavnom gradu Latvije.
Inicijativa triju mora obuhvaća 12 država članica EU između Jadrana, Baltika i Crnog mora: Austriju, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvu, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju te ima za cilj potaknuti brži razvoj regije te suradnju među državama u različitim sektorima.
Summit 3SI okuplja visokorangirane predstavnike država članica Inicijative i drugih država-članica EU, Europske komisije, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zainteresiranih zemalja, a izaslanstvo Republike Hrvatske na ovogodišnjem summitu predvodit će predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar vanjskih i europskih poslova dr. sc. Gordan Grlić-Radman.
S obzirom na prepoznatu uloga privatnog sektora kao ključnog partnera za uspjeh i dugoročnu održivost Inicijative te potpisanu Zajedničku izjavu o uspostavi mreža gospodarskih komora država 3SI u Bukureštu 2018. godine, u okviru summita održat će se i poslovni forum na kojem će sudjelovati predstavnici gospodarskih institucija i subjekata iz država uključenih u Inicijativu. Program Poslovnog foruma predviđa održavanje panel rasprava te se očekuje i održavanje poslovnih susreta gospodarstvenika i predstavnika gospodarskih institucija, B2B te B2G.
Poslovni forum Inicijative triju mora predstavlja prigodu za Republiku Hrvatsku da kroz izgradnju i poboljšanje postojećih energetskih, prometnih i digitalnih infrastrukturnih veza iskoristi snažan gospodarski rast cjelokupnog područja srednje Europe za jačanje vlastitog gospodarstva te pridonese smanjivanju razlika u razvoju između država članica Europske unije (EU).
Detaljnije informacije o događanju i mogućnosti sudjelovanja gospodarstvenika objavit ćemo u okviru ove obavijesti po objavi službenih informacija na stranici 3SI i omogućavanja registracije sudionika.
Kontakt:
Diana Kovač
viša stručna savjetnica; zadužena za EU tržišta: Danska, Finska, Irska, Island, Norveška, Švedska, Estonija, Latvija, Litva, Španjolska, Portugal, Slovenija, Bugarska, Rumunjska i Francuska te UK
Tel: +385 1 456 1604
Email: dkovac@hgk.hr

“World ATM Congress”, 21. - 23. lipnja 2022. godine, Madrid, Španjolska
Međunarodna izložba i konferencija „World ATM Congress“ održavat će se od 21. do 23. lipnja 2022. godine u Madridu na velesajamskom prostoru IFEMA.
„World ATM Congress“ najveća je međunarodna izložba i konferencija o upravljanju zračnim prometom (ATM) za koju je do sada registrirano preko 6.000 izlagača iz 110 zemalja.
Više pojedinosti na:
https://www.worldatmcongress.org/home
https://www.worldatmcongress.org/education-theatres-reservations

 

 Srpanj 2022. 


19. Hrvatski seminar o tlačnoj opremi Tlačna oprema 2022., 12. srpnja 202. godine, Zagreb, Hrvatska
Hrvatski seminar o tlačnoj opremi, koji se održava u Zagrebu, Kongresni centar 'Antunović', 12. srpnja 2022., dio je Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine.)
Hrvatski seminar tlačnoj opremi tradicionalno je mjesto za okupljanje struke u tom za gospodarstvo važnom području. Naime, oprema pod tlakom predstavlja osnovne elemente energetskih, procesnih i termotehničkih sustava i zauzima drugo mjesto po brojnosti u industriji u zemljama Europske unije. Njezina konstrukcija, proizvodnja, inspekcija i održavanje iznimno su bitni za sigumost Ijudi, materijalnih dobara i okoliša, ali i za ekonomičan rad postrojenja.
Seminar je zamišljen kao mjesto okupljanja stručnjaka iz područja opreme pod tlakom i ostalih zainteresiranih koji su izravno ili neizravno povezani s tim područjem.
Kontakt:
ENERGETIKA MARKETING d.o.o.
Sokolska ulica 25, HR-10000 Zagreb
+385 1 377 12 56
ege@ege.hr
https://www.energetika-marketing.hr
PROGRAM
PRIJAVA

 

 Kolovoz 2022. 

 

 Rujan 2022. 

 

 Listopad 2022. 

Basra International Oil and Gas Exhibition and Conference", 04. - 07. listopada 2022. godine, Basra, Irak
Međunarodni sajam i konferencija nafte i plina „Basra International Oil and Gas Exhibition and Conference" održavat će se od 4. do 7. listopada 2022. godine u gradu Basri, Irak.
Više pojedinosti na: e-mail: alsorouhiraq@gmail.com
telefon: 009647736674006, 009647706549020
 

 Studeni 2022. 

 

 Prosinac 2022.