Događanja

Redovito praćenje i objavljivanje najava različitih događanja koja se odnose na povećanje konkurentnosti i izvoza hrvatskih tvrtki u organizaciji poslovnih udruženja, gospodarskih komora, nadležnih državnih institucija te informiranje o svim događanjima u organizaciji regionalne i lokalne zajednice, a sve u cilju unaprjeđenja i promocije hrvatskoga gospodarstva.
 

 Ožujak 2017.


“Salon du Livre“, 24.- 27. ožujka 2017. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni godišnji sajam knjige „Salon du Livre“ održat će se u Parizu od 24. do 27. ožujka 2017. u prostorima izložbenog centra Porte de Versailles. Sajam ugošćuje velike i male izdavače te brojnu zainteresiranu publiku. Tijekom nekoliko dana održavaju se brojni susreti s piscima, autorima, scenaristima i izdavačima. Osim toga, održavaju se brojne tematske rasprave, predstavljanja i animacije, što ovo okupljanje čini iznimnim kulturnim događajem.
Sajam svake godine na izložbenom prostoru od 55.000 m² okupi oko 1.200 izdavača iz 50 zemalja te oko 180.000 posjetitelja.
Više informacija: http://www.livreparis.com/ 

SEATEC 2017 – međunarodni sajam tehnologija, podugovaranja i dizajna brodica, jahti i velikih brodova, 29. - 31. ožujka 2017. godine, Marina di Carrara, Italija
Seatec je sajam posvećen sektoru opskrbe u brodogradnji i brodarstvu, uključujući sirovine, dizajn, komponente, tehnologije i podugovaranje, s posebnim naglaskom na izradi rekreativnih plovila te je jedini događaj takve vrste u Italiji i južnoj Europi. Specifičnost sajma je kombinacija trgovine i inovacija te dizajna s naglaskom na predstavljanju i primjeni novih tehnologija, a izlagači su tvrtke uključene u proizvodnju komponenti, opreme, strojeva, mehaničkih dijelova i sirovina za brodove i brodogradilišta, uključene u poslove za trećeg partnera, serviseri motora i plovila te tvrtke koje nude dizajn i ostale usluge u pomorskoj industriji.
Prošlogodišnje izdanje sajma posjetili su predstavnici više od 1.800 tvrtki, a na sajmu je nastupilo preko 400 izlagača. Više informacija o sajmu možete pronaći na poveznici http://sea-tec.it/.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na sajmu, molimo vas da popunjen Prijavni obrazac dostavite na e-mail morlovic@hgk.hr ili dcar@hgk.hr ili faksom na broj 01/4606-813.
Rok za iskazivanje interesa je 30. siječnja 2017. godine.
 

 Travanj 2017.

  
Annual Investment Meeting, 02. - 04. travnja 2017. godine, Dubai, Ujedinjeni Arapaski Emirati
Vlada Dubaija pod pokroviteljstvom Njegove Visosti Sheikha Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, sedmu godinu zaredom organizira Annual Investment Meeting. Riječ je o jednom od najekskluzivnijih svjetskih sajmova za investicije i ulagače na kojem će se predstaviti nekoliko hrvatskih tvrtki sa svojim projektima.
Sajam, koji se održava od 02. do 04. travnja u Dubaiju  raste iz godinu u godinu. No, njegova snaga nije u broju izlagača već u kvaliteti i snazi investitora koja se ponekad po ulagaču mjeri u milijardama dolara. Na sajmu sudjeluju gospodarski, politički i akademski predstavnici iz više od 140 zemalja.
Sektori u kojima ulagači danas najviše traže poslovne prilike su trgovina i industrija, IT i telekomunikacije, proizvodnja, turizam i ugostiteljstvo, poljoprivreda, nekretnine, infrastruktura i logistika, energija i rudarstvo, zdravstvo i farmakologija, financije i bankarstvo.

Više na: http://www.aimcongress.com/en/

Poslovni razgovori s austrijskim gospodarstvenicima, 03. travnja 2017. godine, Zagreb, Hrvatska
U okviru posjeta izaslanstva austrijskih gospodarstvenika u organizaciji Koruške gospodarske komore i Trgovinskog odjela Veleposlanstva Republike Austrije, Komora Zagreb priprema poslovnu konferenciju i B2B-razgovore hrvatskih i austrijskih tvrtki, koji će se održati 03. travnja, u Velikoj dvorani HGK – Komore Zagreb.
Austrijsko gospodarsko izaslanstvo, koje vode čelni ljudi Koruške gospodarske komore, primit će predsjednik Komore Zagreb Zlatan Frӧhlich. Tematski naglasak ovog skupa bit će na jačanju hrvatsko-austrijskih trgovinskih odnosa i ukupne gospodarske suradnje u području tehnologije zaštite okoliša, graditeljstva i infrastrukture.
Rok prijave: 24. ožujka 2017. Radni jezik susreta je engleski.
Dio ovoga poslovnog susreta bit će i individualni razgovori hrvatskih i austrijskih tvrtki o mogućim oblicima suradnje i konkretnim poslovima.
Kontakt-osoba: Davorka Car, viša stručna suradnica u Odsjeku za međunarodne poslove Komore Zagreb
tel.: 01/4606 800
faks: 01/4606 803
e- adresa: dcar@hgk.hr
Više na: http://www.hgk.hr/komora-zagreb-poziva-na-poslovne-razgovore-s-austrijskim-gospodarstvenicima-najava
Program
13:00 - 13:10  Pozdravni govori: predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich i predsjednik Koruške komore Jürgen Mandl
13:10 - 13:30  Stručno predavanje - Robert Kartelo, voditelj Sektora za EU-projekte Hrvatske vode: Planirani EU-projekti na području voda/odvodnja
13:30 - 13:50  Stručno predavanje - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode (TBC): Planirani EU-projekti na području otpada
13:50 - 14:10  Stručno predavanje - Silvija Czeisberger, viši stručni suradnik, Komora Zagreb: Planirani EU-projekti: Graditeljstvo i infrastruktura
14:10 - 17:00  B2B-susreti austrijskih i hrvatskih tvrtki

International Industry Fair 2017, 04. - 07. travnja 2017. godine, Celje, Slovenija
Županijska komora Sisak prema planu promocije će organizirati predstavljanje hrvatskog gospodarstva na industrijskom sajmu 'International Industry Fair 2017' koji se od 4. do 7. travnja 2017. godine održava u Celju.
Sajam je nastao spajanjem nekoliko specijaliziranih izložbi te obuhvaća slijedeća tematska područja:
1.Alati i strojevi
2.Zavarivanje i rezanje
3.Materijali i komponente
4.Napredne tehnologije
Sajam se održava bienalno, a 2015. godine na njemu je izlagalo 658 izlagača iz 31 zemlje, što je 12 % više u odnosu na 2013. godinu. Posjetilo ga je 12.145 posjetitelja a ukupna izložbena površina je iznosila 10.200 m2. Struktura posjetitelja koji su posjetili sajam 2015. godine prikazana je na sljedećem grafu:
Više informacija o sajmu možete pronaći na sljedećem linku http://www.ce-sejem.si/en/fairs/2017/industry-fair-2017. Više informacija o sajmu, uvjetima nastupa i organizaciji HGK možete dobiti u Županijskoj komori Sisak, Aneta Radoš, arados@hgk.hr, tel: 044/510-028

“International exhibition of homeland security“, 04. - 06. travnja 2017. godine, Singapore, Singapur
Od 04.- 06. travnja 2017., u Sands Expo and Convention Center-u u Singapuru će se održati međunarodna izložba/sajam sigurnosti pod nazivom International exhibition of  homeland security.
Sajam svake godine privuče oko 8 000 posjetitelja te oko 150 izlagača iz cijeloga svijeta, posebice iz zemalja Azije i JI Azije (Indonezije, Kine, Mjanmara, Filipina, Indije).
Više informacija: http://www.milipolasiapacific.com/

20. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2017, 04. - 08. travnja 2017. godine, Mostar, BiH
Od 04. do 08. travnja 2017. godine na jubilarnom 20. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2017, Republika Hrvatska predstaviti će se kao zemlja partner, a sajam će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.HGK je organizator zajedničkog predstavljanja hrvatskih tvrtki.
Kontakt: Jasminka Dukić, viša stručna suradnica, tel: + 385 1 4826 066, email: jdukic@hgk.hr

2. Regionalna konferencija digitalne medicine- BUDUĆNOST JE SADA , 07. travnja 2017. godine, Zagreb, Hrvatska
Konferencija "Budućnost je sada" okuplja lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe, a na konferenciji će sudjelovati svi sudionici tog procesa kao što su zdravstvene i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom. Ključne teme konferencije biti će najnoviji dosezi, mogućnosti i inicijative implementacije e-kartona, registara pacijenata i plaćanja po učinku (Value Based Healthcare). Konferencija će se baviti i ostalim temama iz područja zdravstva, fokusirana na projekte u digitalizaciji medicine koje donose opipljivu korist za pacijenta.
Više na http://hit-konferencija.hr/

First Mediterranean Tourism Fair (MTF), 08. – 09. travnja 2017. godine, Tirana, Albania
Prvi Mediteranski sajam turizma u Albaniji, 8.-9. travnja u Tirani, planira ugostiti sudionike iz 20 zemalja, kao što su Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Španjolska, Švicarska, Turska, itd.
Kontakt:
Tel: +355 4 2387080
Mob: +355662087017
e-mail: info@expocity.al
Adresa: Autostrada Tirane - Durres, Km 7, Tirana AL
Više na: www.expocity.al

“Power & Energy Africa 2017“, 11.- 13. travnja 2017. godine, Nairobi, Kenija
Najveći kenijski međunarodni sajam energetike, šesti po redu sajam Power & Energy Africa 2017, pokazatelj je njegove važnosti za uspješan razvoj ovoga sektora u Keniji, na kojem bi trebali sudjelovati svi koji žele biti prisutni na ovim tržištima.
Tržište Kenije otvoreno je prema zemljama istočne i središnje Afrike pa se na sajmu očekuju poslovni partneri iz Tanzanije, Etiopije, Ugande, Somalije, Mozambika i Konga.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr.   
Više informacija: http://expogr.com/kenyaenergy/index.php

“Airport Solutions Turkey“, 11. - 12. travnja 2017. godine, Istanbul, Turska
Od 11. do 12. travnja 2017. u Istanbulu će se održati specijalizirani sajam pod nazivom Airport  Solutions  Turkey namijenjen aerodromskoj industriji radi razmjene iskustva i razvoja servisnih službi.
Organizator događaja je F&E Aerospace (Tarsus Group Company) koji je ujedno organizator sličnih sajamskih priredbi i u drugim svjetskim središtima civilnog zračnog prometa.  
Želja organizatora je da i predstavnici istovjetnih službi zrakoplovnih luka u Hrvatskoj uzmu učešće u najavljenom događaju.
Više informacija: www.airportsolutions.com/Turkey

International FinTech Conference 2017, 12. travnja 2017. godine, London, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
U Londonu će se 12. travnja 2017. pod pokroviteljstvom Vlade Ujedinjene Kraljevine održati International FinTech Conference.
Konferencija će okupiti vodeće domaće i međunarodne investitore i britanske tvrtke s namjerom privlačenja ulagača u vodeći britanski sektor. Naime, Ujedinjena Kraljevina je globalni centar izvrsnosti u FinTech sektoru te je 2016. dva puta osvojila prvo mjesto kao 'the global FinTech hub'. U 2015. godini je britanski FinTech sektor, s preko 61.000 zaposlenih, generirao preko 6,6 milijardi GBP prihoda te privukao otprilike 550 milijuna GBP kapitalnih investicija. Ujedinjena Kraljevina je ujedno domaćin skoro jedne četvrtine 'FinTech unicorns' ('Jednoroga' – brzorastućih tehnoloških tvrtki koje su vrijedne barem milijardu dolara).
Informacije i registracija na https://www.events.trade.gov.uk/international-fintech-conference-2017-3/
 
“ICSG Istanbul 2017“, 19.- 21. travnja 2017. godine, Istanbul, Turska
U Istanbulu će se od 19. do 21. travnja 2017. godine održati Međunarodni kongres i sajam pametnih mreža (International Smart Grid Congress & Fair - ICSG 2017), namijenjen je i tvrtkama u energetskom sektoru.
Više informacija: http://www.icsgistanbul.com/en/.  

"International Medical Travel Journal Summit", 24. - 27. travnja 2017. godine, Opatija, Hrvatska
U Opatiji će se održati zdravstveno-turistička konferencija - "International Medical Travel Journal Summit", koja će okupit oko 350 zdravstvenih i turističkih stručnjaka iz 45 zemalja. Nakon konferencija u Dubaiju, Londonu i Madridu, organizator 4. konferencije, tvrtka "Intuition Communication" iz Velike Britanije ponudila je Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera da bude suorganizator i da konferencija bude u Opatiji.
Po podacima iz Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, zdravstveni turizam u Hrvatskoj sada donosi 300 milijuna eura prihoda, a ima potencijal veći od milijardu eura.

Više na: https://summit.imtj.com/

Sajam industrijske automatizacije, podugovaranja i energetike, 24.- 28. travnja 2017. godine, Hannover, Njemačka
HGK organizira zajedničko izlaganje na Sajmu industrijske automatizacije, podugovaranja i energetike u Hannoveru, od 24. do 28. travnja 2017. godine. Za izlaganje se planira izložbeni prostor u hali 5 gdje izlaže metaloprerađivačka industrija i u hali 12, orijentiranoj na elektroindustriju. Očekivana cijena izlaganja za sudionike kretat će se oko 400 eura po četvornomu metru, u što je uključena cjelovita organizacija sajma (zakup izložbenog prostora, prijava, upis u katalog, osnovni priključak za električnu energiju, priključak na vodu za čajnu kuhinju), s uređenjem zajedničkoga izložbenog prostora, prijevozom izložaka te izradom grafika za potrebe izlaganja. Iskaz interesa, odnosno naknadne prijave, za sudjelovanje na izložbi tvrtke podnose na obrascu do petka, 30. prosinca, nakon čega će se odrediti ukupna potrebna površina te će se tako moći odrediti konačnu cijenu izlaganja za prijavljene izlagače. Detalji o sajmu dostupni su na internetskoj stranici sajma.

1.međunarodna konferencija o vinskoj sorti Tribidrag -  Ja sam Tribidrag, 27. – 28. travnja 2017. godine,  Split, Hrvatska
Slijedeće će se godine, od 27. do 28. travnja, organizirati konferencija „Ja sam Tribidrag“, čiji je cilj skretanje pažnje globalne javnosti na potencijal hrvatskih vina i ponude iz eno-gastro segmenta. Na manifestaciji će se, osim vina sorte Tribidrag,  predstaviti i najbolje primjerke vina drugih autohtonih hrvatskih vinskih sorti, maslinovih ulja i drugih tradicionalnih hrvatskih delicija, kao i njihove proizvođače.
Kontakt:
Davorka Krnić-Trick
+385 99 4668304
Pojedinosti o događanju www.tribidrag.org   
Prilog 1
Prilog 2

 

 Svibanj 2017.


Gospodarska misija EU o kružnom gospodarstvu, 02. - 05. svibnja 2017. godine, Johannesburg i Pretoria, Južna Afrika 
Gospodarska misija EU o kružnom gospodarstvu održati će se u Južnoj Africi između 02.- 05. svibnja 2017. pod vodstvom g. Daniela Callejae, direktora Glavne uprave za okoliš. Cilj gospodarske misije je promocija koncepta kružnog gospodarstva, te internacionalizacija poslovanja kako velikih tvrtki, tako i malih i srednjih poduzeća (MSP).
Više o samoj misiji možete pronaći poveznici:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CEMSouthAfrica
Kontakt točka za misiju je gđa. Veronique Hyeulle
tel: +32 22990235
e-mail: veronique.hyeulle@ec.europa.eu
Eventualno sudjelovanje gospodarske delegacije potrebno je potvrditi zaključno s 31. ožujka 2017.
Sudjelovanje je besplatno, no sudionici sami plaćaju troškove puta i smještaja.

“IDMA 2017“, 04.- 07. svibnja 2017. godine, Istanbul, Turska
U Istanbulu će se od 04. do 07. svibnja 2017. održati 7. sajam tehnologija u prerađivačkoj industriji žitarica i mahunarki IDMA 2017. Sajam će uključivati pet različitih, ali međusobno povezanih sektora - mlinarski, stočna hrana, mahunarke i riža, tjestenina i kolači, te popratne tehnologije.
Više informacija: http://www.idma.com.tr/en/

TAU INNOVATION CONFERENCE 2017, 07.-09. svibnja 2017. godine, Tel Aviv, Izrael
Od 07. do 09. svibnja 2017. u Tel Avivu se održava velika inovatorska konferencija u organizaciji StarTAU - poduzetničkog centra Sveučilišta u Tel Avivu i RAMOT-a - ureda za transfer tehnologija Sveučilišta u Tel Avivu. Ovo, peto po redu, jedinstveno međunarodno događanje namijenjeno je start-up poduzetnicima, poduzetničkim inkubatorima, ulagačima, sveučilišnoj zajednici - svima koji su zainteresirani za razmjene iskustava i znanja, umrežavanje i pronalazak poslovnih prilika. Ovogodišnja tema je „Izrael kao svjetski hub inovacija“. Očekuje se preko 6.000 sudionika, 950 poduzetnika/strart-up-ova, 350 ulagača iz oko 30-ak država.
Kontakt: office@startau.co.il, +972-3-6405544
Više informacija na: http://tau-innovation.com/index

Delegacijsko putovanje u München i Nürnberg te posjet sajmu „transport logistic“, 08. - 11. svibnja 2017. godine,  München i Nürnberg, Njemačka
Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s Predstavništvom njemačke privrede u Bosni i Hercegovini od 8. do 11. svibnja 2017. organizira delegacijsko putovanje u München i Nürnberg te posjet sajmu „transport logistic“ - vodećem međunarodnom sajmu logistike, transporta, skladištenja, mobilnosti, lanaca distribucije i IT-sektora u logistici.
Osim obilaska sajma, sudionici prilikom posjete tvrtkama iz područja logistike i transporta imaju mogućnost za razmjenu iskustva i produbljivanje kontakata s njemačkim kolegama. Uz to se nude razne mogućnosti za upoznavanje i razgledavanje Nürnberga, a program zaokružuje obilazak Allianz Arene.
Rok za prijavu je 20. ožujka 2017.
Više na: http://www.hrvatski-izvoznici.hr/vijesti/delegacijsko-putovanje-u-munchen-i-nurnberg-te-posjet-sajmu-transport-logistic

50. Alžirski međunarodni sajam, 08. – 13. svibnja 2017. godine, Alžir, Alžir
Navedeni sajam predstavlja gospodarski i komercijalni međunarodni događaj u Africi koji okuplja više od 40 država i stotine alžirskih i inozemnih poduzeća te je važna prilika za poslovne ljude i investitore da ostvare kontakte u cilju budućih trgovačkih partnerstva te da promoviraju svoje proizvode.
Kontakt:
Tel +213 (0) 21 21 01 23; (0) 21 21 01 30; (0) 21 21 01 35; (0) 21 21 01 40
e-mail: contact@safex.dz
web: www.safex.dz
Više na:
http://www.safex.dz/index.php?option=com_k2&view=item&id=502:fia&Itemid=547&lang=fr

“Japan IT Week Spring 2017“, 10.- 12. svibanj 2017. godine, Tokio, Japan
U Tokiju će se od 10. do 12. svibnja 2017. godine održati najveći japanski sajam u području informacijskih tehnologija „Japan IT Week Spring 2017“ koji obuhvaća trinaest događanja:
„SODEC - Software & Apps Development Expo“;
„BIG DATA Spring - Big Data Management Expo“;
„ESEC Spring - Embedded Systems Expo“;
„DSE - Data Storage Expo“;
„IST Spring - Information Security Expo“;
„Web & Digital Marketing Expo“;
„Data Center Expo“;
„Cloud Computing Expo Japan“;
„MOBIX Spring - Mobile Solutions Expo“;
„IoT/M2M Expo Spring“;
„DIREX Spring - Direct Commerce Solutions Expo“;
„C-PEX - Consumer IT Products Expo“;
„STOREX Spring - Store & Retail IT Solutions Expo“.
Sudjelovanjem na „Japan IT Week Spring 2017“ izlagačima se pruža mogućnost da svoje proizvode, informacijska rješenja i usluge predstave potencijalnim poslovnim partnerima i posjetiteljima izložbe.
Na nedavno održanom „Japan IT Week Spring 2016“ sudjelovalo je preko 1.490 međunarodnih izlagača, a posjetilo ga je više od 89 000 osoba.
Više informacija: http://www.japan-it.jp/en/haru/ 

“The Belt and Road Forum for International Cooperation“, 14. - 15. svibnja 2017. godine, Peking, Kina
The Belt and Road Forum for International Cooperation održat će se u vremenskom razdoblju od 14. do 15. svibnja 2017. godine u Pekingu. Cilj ovog događanja na visokoj razini jest rasprava o problemima globalnog i regionalnog gospodarstva.
Bit će to najveći ovogodišnji diplomatski događaj u organizaciji Kine, u skladu s ciljevima Pekinga da podupre suradnju i međusobnu povezanost u globalnom gospodarstvu.
Na događanje su pozvani čelnici 20 zemalja Azije, Europe, Latinske Amerike i Afrike te predstavnici međunarodnih organizacija, bivši šefovi država, ministarske delegacije, poslovni ljudi, stručnjaci i znanstvenici.
Više informacija na: http://www.bjreview.com/World/201702/t20170214_800087177.html

Future of Building, 17. svibnja 2017. godine, Beč, Austrija
HGK - Komora Zagreb i Europska poduzetnička mreža Hrvatske pozivaju na konferenciju o inovativnim rješenjima u zgradarstvu i graditeljstvu Future of Building, koja će se održati u Beču u četvrtak, 17. svibnja, u Austrijskoj gospodarskoj komori.
Istoga dana na istome mjestu, održat će se i B2B razgovori sa zainteresiranim austrijskim tvrtkama, dok je razgledavanje jedinstvenih projekata u Beču i okolici organizirano u petak, 18. svibnja.
Konferencija je namijenjena tvrtkama koje žele doznati više o inovativnim rješenjima u zgradarstvu, održivoj obnovi, visokokvalitetnoj gradnji u Austriji i najnovijim trendovima u tehnologiji. Cilj je poslovnih razgovora razmjena novih projektnih ideja te pronalazak partnera za nove poslovne prilike.
Posjetitelje koji će sudjelovati samo na događanju Enquete 4.0 molimo da se registriraju slanjem kratke e-poruke na aussenwirtschaft.dienstleistungsexport@wko.at.
Rok prijave za registraciju i kreiranje profila tvrtke u internetskom je sučelju 28. travnja, a odabir sugovornika za B2B sastanke moguć je od 26. travnja do 10. svibnja. Za informacije o registraciji možete se obratiti Herwigu Wutscheru (tel.: +43590900-3662, herwig.wutscher@wko.at, www.wko.at).
Za sve ostale informacije možete se javiti Jeleni Ravlić iz Europske poduzetničke mreže Hrvatske (tel.: 01/4561-763, e-adresa: jravlic@hgk.hr) te Silviji Czeisberger, iz HGK - Komore Zagreb, Odsjeka za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo (tel.: 01/4606-807, e-adresa: sczeisberger@hgk.hr).

Novo razdoblje energetske tranzicije, 18. – 20. svibnja 2017. godine, Atena, Grčka
U razdoblju od 18. do 20. svibnja 2017.g. u Ateni će se održati druga po redu konferencija na temu Novo razdoblje energetske tranzicije u organizaciji grčkog udruženja za ekonomiju u energetskom sektoru (HAEE - Hellenic Association for Energy Economics). Konferencija će ponuditi međunarodni forum za razmjenu ideja, istraživačkih rezultata i iskustava u krugu stručnjaka i profesionalaca iz različitih gospodarskih udruženja, vladinih tijela te međunarodnih organizacija.
Teme će uključivati prelazak na tehnološki naprednu energetsku politiku, mjere prema EU energetskoj slici 2050. godine, korištenje alternativnih goriva, napredak u energetski učinkovitom ponašanju te inovacije u skladištenju energije.
Više o govornicima i samom događanju može se naći na stranici:
http://haee2017.eventsadmin.com/Home/Welcome ili  upitom na adresu elektronske pošte: haee2017@haee.gr.

8. Međunarodna investicijska konferencija „Sarajevo Business Forum 2017“, 22. – 23. svibnja 2017. godine, Sarajevo, BiH
Osmu međunarodnu investicijsku konferenciju „Sarajevo Business Forum 2017“ organizira Bosna Bank International Sarajevo (BBI) u suradnji sa svojim većinskim dioničarem Islamskom razvojnom bankom (IDB) te uz podršku Ministarstva vanjskih poslova BiH. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.
Sarajevo Business Forum je poslovna manifestacija koja daje mogućnosti promocije gospodarskih potencijala kako BiH, tako i ostalih država u okruženju: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.
Konferencija predstavlja platformu za upoznavanje i B2B lokalnih i ostalih gospodarskih subjekata, uspostavu poslovne suradnje i jačanje ukupnih gospodarskih odnosa država u okruženju.
Sve informacije u svezi Konferencije mogu se pogledati na www.sarajevobusinessforum.com

Hrvatsko-poljski gospodarski forum, 23. svibnja 2017. godine, Šibenik, Hrvatska
ŽK Šibenik, u suradnji s Konzulatom Republike Hrvatske u Republici Poljskoj iz Krakova i počasnim konzulom Pawelom Wlodarczykom, organizira Hrvatsko-poljski gospodarski forum i poslovne razgovore tvrtki.
Gospodarski forum održat će se u utorak, 23. svibnja, u ŽK Šibenik. O konačnom programu foruma, popisu zainteresiranih poljskih tvrtki i rasporedu poslovnih razgovora te o ostalim pojedinostima, naknadno ćemo vas i na vrijeme obavijestiti.
Poljski partneri će, na temelju iskazanoga interesa hrvatskih tvrtki, animirati poljske tvrtke za poslovne razgovore. Poziv se upućuje  svim zainteresiranim za nastup na poljskom tržištu i poslovnu suradnju s poljskim tvrtkama ili oni koji traže određenoga poslovnog partnera u Poljskoj te svi koji imaju pitanja u vezi s planovima za poslovanje na navedenom tržištu jer će sigurno pronaći interes za sudjelovanje na forumu.
Prijaviti se možete putem online prijave: http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-sibenik/zk-sibenik-prijave

"POSIDONIA SEA TOURISM FORUM", 23.- 24. svibnja 2017. godine, Atena, Grčka
U organizaciji grčke kompanije Posidonia Exibitions S.A. u Ateni će se 23. i 24. svibnja 2017.g. održati četvrto izdanje konferencije i izložbe "POSIDONIA SEA TOURISM FORUM". Izabrana tema ovoga izdanja bit će "Reinventing Mediterranean Cruising". Na posljednjem Forumu održanom u svibnju 2015. sudjelovalo je 39 izlagača, uz ukupno 735 sudionika iz 20 zemalja.
Kontakt:
Tel: 00 30 210 428 3608
E-mail: seatourism@posidonia-events.com.
Više informacija: http://www.posidoniaseatourism.com/ 

Wireless Technology Park, 24. – 26. svibnja 2017. godine, Tokio, Japan
Najveći japanski sajam i seminar u području bežičnih komunikacijskih tehnologija Wireless Technology Park (WTP) 2017 održat će se od 24. do 26. svibnja 2017. godine u Tokiju na lokaciji  Tokyo Big Sight. Spomenuto događanje organizatori vide kao mjesto za stvaranje poslovnih prilika i tehnologija kroz suradnju industrije, nacionalnih i lokalnih vlasti te akademske zajednice, a u sudionike WTP-a ubrajaju se japanski i međunarodni telekom operatori, proizvođači, sveučilišta i istraživački instituti te predstavnici Vlade Japana i lokalnih japanskih vlasti.
U sklopu ovog sajma, a s ciljem promicanja međunarodne suradnje u području bežičnih komunikacijskih tehnologija, održat će se i WTP2017 International Day.
Više informacija moguće je pronaći na: https://www.wt-park.com/eng/outline.
 


 Lipanj 2017.


“Međunarodni sajam sigurnosti i obrane – ISDEF“, 06. - 08. lipnja 2017. godine, Tel Aviv, Izrael
ISDEF je najveći međunarodni sajam u sektoru sigurnosti i obrane u Izraelu. Predstavljaju se najnoviji i inovativni proizvodi i rješenja namijenjeni potrebama vojske, policije, snaga za brzo djelovanje, zaštitu i spašavanje, sigurnosnih agencija, tvrtki koje pružaju sigurnosne usluge i sl. Očekuje se oko 15.000 posjetitelja i 250 izlagača. Sajam, između ostaloga, pruža priliku stranim kompanijama predstaviti proizvode i rješenja izraelskoj vojsci, policiji i drugim službama. Na sedmom sajmu 2015. bilo je 12.000 posjetitelja, od koji 1.886 stranih (89 službenih stranih delegacija), 154 izlagača (83 izraelska i 71 strana) iz 22 zemlje.
Kontakt:
Tel:. +972 3 691 4564.
E – mail: expoaffairs@isdefexpo.com,
Više informacija na www.isdefexpo.com /

“ExpoVinis Brasil“, 06. – 08. lipnja 2017. godine, Sao Paulo, Brazil
Sajam vina „ExpoVinis Brasil“ u Sao Paulu je specijalizirani sajam. Hrvatska vina u Brazilu nisu cjenovno konkurentna za prodaju u robnim centrima, ali itekako mogu naći svoje mjesto u hotelima, restoranima i specijaliziranim vinotekama. Naime, brazilski potrošači visoke kupovne moći traže kvalitetne proizvode i nešto novo s ino-tržišta.
Kontakt:
Veleposlanstvo RH u Brasilu: croemb.brasilia@mvep.hr
Više informacija na: http://www.expovinis.com.br/en/

Hrvatski tjedan 2017. u Frankfurtu, 09. - 16. lipnja 2017. godine, Frankfurt, Njemačka
Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta na Majni od 09. do 16. lipnja 2017. organizira Hrvatski tjedan 2017.
Ciljevi Hrvatskog tjedna su prodaja/brendiranje proizvoda, proboj hrvatskih proizvoda na njemačko tržište te prezentacija gospodarstva i turizma.
Opće uvjete sudjelovanja u sklopu Hrvatskog tjedna te obrazac za prijavu možete pronaći u nastavku
Obrazac prijave za Hrvatski tjedan 2017. 01. veljače 2017.
Opći uvjeti sudjelovanja na Hrvatskom tjednu 2017. u organizaciji Hrvatskog gospodarskog saveza 01. veljače 2017.
Za više informacija o Hrvatskom tjednu u Frankfurtu na Majni možete se obratiti na niže navedene kontakte
Kroatische Wirtschaftsvereinigung e. V.
Hrvatski gospodarski savez
Telefon +49 (0)69 367079-40
Telefax +49 (0)69 367079-39
E-Mail   m.susak@kwvd.de
Web      www.kwvd.de

“Održivost irskog građevinskog sektora“, 14. lipanj 2017. godine, Dublin, Irska
Konferencija o održivosti irskog građevinskog sektora održat će se 14. lipnja 2017. u Royal Dublin Society, Dublin, Irska.
Na konferenciji će se okupit ključni sudionici u građevinarstvu: građevinske tvrtki, kreatori politike, vlasnici projekata, državna i gradska tijela, zajmodavci i privatna investicijska društava, arhitektonske i dizajnerske tvrtke, inovativno-tehnološke tvrtke, pravni i porezni stručnjaci, ponuđači opreme i strojeva te usluga u građevinarstvu kao i sva regulatorna tijela u Irskoj koja se bave građevinskim sektorom.
Kontakt:
Premier Publishing Ltd Unit 51
Park West Entrprise Centre,
Park West, Dublin 12
Ireland
Tel: 353 1 6120880 Fax: 353 1 6120881
E-mail: colin@prempub.com
Više informacija: http://www.nationalconstructionsummit.ie/main-stage/ 

“Citadelles du Vin“, 17. lipnja 2017. godine, Bordeaux, Francuska
U okviru Citadelles du Vin, najvećega vinskog natjecanja u Francuskoj, svake godine predstavlja se više od 1.200 vina iz cijelog svijeta te se dodjeljuju renomirane nagrade.
Organizator poziva proizvođače vina iz Hrvatske da se prijave na natjecanje, koje će se održati 17. lipnja 2017. u mjestu Bourg u blizini Bordeauxa u Francuskoj.
Prijave su moguće do 28. veljače 2017. putem internetske stranice organizatora: www.citadellesduvin.com 
Kontakt:
Tel: ++33 (0)5 57 68 25 66
Fax: ++33 (0)5 57 68 23 92
E-mail: info@citadellesduvin.com
Više informacija na: www.citadellesduvin.com

“TEHNOPROM“, 20. – 22. lipnja 2017. godine, Novosibirsk, Ruska Federacija
U Novosibirsku će se pod pokroviteljstvom Vlade Ruske Federacije od 20. do 22. lipnja 2017. Održati  peti Međunarodni tehnološki forum. Na Forum će  sudjelovati više od 4.500 sudionika iz 20 zemalja.
Kontakt
Tel: +7 (495) 259-51-51;
Tel: +7-916-321-51-35
Više informacija na: http://www.forumtechnoprom.com/?language=en

XII. Inovacijska misija, 22. - 23. lipnja 2017. godine, Katowice, Poljska
Inovacijske misije jedinstvena su platforma koja hrvatskim inovativnim tvrtkama pruža mogućnost poslovnih (B2B) razgovora na međunarodnim tržištima u skladu s unaprijed definiranim kriterijima. Inovacijska misija održat će se 22. i 23. lipnja u Katowicama u Poljskoj. Navedeni termin odabran je ciljano budući da se u to vrijeme održava i Izložba gospodarskih i znanstvenih inovacija sajam inovacija „INTARG“.
HGK i ove godine sufinancira taj sajam, a zbog ostvarenja jačih sinergijskih učinaka, predlažemo svim sudionicima Inovacijske misije i izlaganje na sajmu.
Pozivamo vas na sudjelovanje na Inovacijskoj misiji ako ste tvrtka članica HGK i zadovoljavate ove kriterije:
•inovacija mora biti zaštićena ili trenutno u postupku zaštićivanja jednim od oblika intelektualnog vlasništva: patentom, žigom ili oblikom
•inovacija mora biti razvijena do razine finalnog proizvoda, spremna za komercijalizaciju, a prednost imaju proizvodi u serijskoj proizvodnji
•ukupna aktiva tvrtke ne prelazi 7.500.000,00 kn
•ukupni prihodi tvrtke ne prelaze 15.000.000,00 kn i
•broj zaposlenih ne prelazi 50
Ljubazno vas molimo da popunjeni obrazac, uz dokaze o ispunjenju kriterija, pošaljete na e-mail: gjelavic@hgk.hr do 23. ožujka.

“SAITEX 2017“, 25.- 27. lipnja 2017. godine, Johannesburg, Južna Afrika
SAITEX (24th Southern African International Trade Exibition for retail products), je međunarodni sajam potrošačke robe usmjeren uvozu/izvozu i trgovini sa zemljama juga Afrike, ali i cijelim afričkim kontinentom.
Na sajmu sudjeluje više od 500 tvrtki iz oko 50 zemalja. Značajan postotak posjetitelja čine poduzetnici, distributeri, uvoznici i proizvođači usmjereni na široku paletu proizvoda.
Dodatnu vrijednost ovome sajmu pruža partnerski sajam hrane i pića African BIG 7.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji.
Kontakt:
Tel: +27 12 342 1206
E-mail croemb.pretoria@mvep.hr.


 Srpanj 2017.


“GIFTEX 2017“, 05.-07. srpnja 2017. godine, Tokio, Japan
U Tokiju će se od 5. do 7. srpnja 2017. godine održati vodeći japanski B2B sajam u području darovnih i kućanskih proizvoda te proizvoda unutarnjeg uređenja „GIFTEX 2017“, a koji se sastoji od osam specijaliziranih sajmova:
„International variety – Gift Expo Tokyo“;
„Baby & Kids Expo 2017“
(više informacija na: http://www.bkw.jp/en/about/detail/#anclink02);
„DESIGN TOKYO – Tokyo Design Products Fair“
(više informacija na: http://www.designtokyo.jp/en/about/detail/#anclink03);
 „TABLEWARE EXPO“
(više informacija: http://www.tw-expo.jp/en/about/detail/);
„KITCHENWARE EXPO”
(više informacija: http://www.kw-expo.jp/en/about/detail/);
„FASHION GOODS & ACCESSORIES EXPO“
(više informacija: http://www.fa-expo.jp/en/about/detail/#anclink02);
„Health and Beauty Products Expo Tokyo“
(više informacija: http://www.hb-expo.jp/en/);
„Interior Products Expo Tokyo“
(više informacija: http://www.interior-expo.jp/en/).
Organizatori očekuju da će na ovogodišnjem sajmu GIFTEX sudjelovati preko 1550 izlagača te oko 62000 posjetitelja. Trošak najma izložbenog prostora (16,2 m²) iznosi 820000 JPY.
Više informacija na: http://www.giftex.jp/en/ 

Indo Security & Indo Firex 2017. - sigurnost, 12. - 14. srpnja 2017. godine, Jakarta, Indonezija
U Jakarta Convention Center-u će se od 12. do 14. srpnja 2017. održati sajam pod nazivom Indo Security & Indo Firex 2017.   Na sajmu će se moći upoznati stručnjaci, pogledati najnovija dostignuća i razvoj, proizvodi i usluge, te dobiti najbolje informacije o najnovijim problemima i izazovima u sigurnosti, zaštiti od požara, spašavanju.
Detaljne informacije o sajmu dostupne su na službenoj web stranici:
http://www.indosecurity.com/ 

POWER-GEN Africa 2017, 18.- 20. srpnja 2017. godine, Johannesburg, Južna Afrika
Sajam i konferencija POWER-GEN Africa, kao i popratni DistribuTECH Africa, pružaju sveobuhvatan pregled energetskih potreba, izvora i problema s kojima se suočava industrija energije u cijeloj subsaharskoj Africi. Usmjereni na sve aspekte konvencionalnih i obnovljivih izvora energije te prijenosa i distribucije električne energije, okupljaju vodeće svjetske dobavljače energetske opreme, kao i tvrtke koje razvijaju infrastrukturu ove dinamične afričke industrije.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr.
Više o sajmu možete pronaći na stranicama: www.powergenafrica.com 

Franchising Business Opportunities Expo, 22. – 23. srpnja 2017. godine, Brisbane, Australija
Franchising Business Opportunities Expo (Izložba poslovnih prilika putem franšiza) predstavlja renomiranu godišnju izložbu/sajam za one koji žele ponuditi svoje franšize svim zainteresiranim ili pak koji žele dobiti određenu franšizu i okušati se u proširenju poslova zbog  primarne ili dodatne zarade.
Osoba za kontakt i iznajmljivanje štandova: Fiona Stacey, tel. 00 61 3 9999 5464
e-mail    franchising@specialisedevents.com.au
Više o manifestaciji možete pogledati na:
http://www.franchisingexpo.com.au/schedules.asp?id=14&t=Brisbane 

The Travel Industry Exhibition, 25. – 26. srpnja 2017. godine, Melbourne, Australija
The Travel Industry Exhibition je godišnja „business to business trade exhibition“ (sajam i konferencija), jedino događanje takve vrste u Australiji, koje nije namijenjeno potencijalnim turistima, nego prvenstveno predstavnicima cijelog spektra turističke industrije.
Kao izlagači i posjetitelji uglavnom su zastupljeni regionalni, nacionalni i međunarodni turistički uredi, predstavnici država, grupacije turističkih agencija, hotelijeri, tour-operatori, zračni prijevoznici, pružatelji tehnoloških usluga, kruzerske kompanije, profesionalci iz putničkih agencija te kompanija koje se bave travel managementom, organizatori skupova i događanja, online putničke agencije. Tijekom dva dana trajanja sajma, uz B2B aspekt, posjetitelji se imaju priliku dodatno akreditirati i za sudjelovanje na stručnim seminarima, treninzima i radionicama.
Više informacija na stranici: http://travelindustryexpo.com.au/



 Kolovoz 2017.


“Power & Energy Africa 2017“, 16. - 18. kolovoza 2017. godine, Dar-es-Salaam, Tanzanija
3. sajam i konferencija Power & Energy Africa 2017, traje od 16. do 18. kolovoza 2017., u gradu Dar-es-Salaam, Tanzanija.
Nakon velikog uspjeha već tradicionalnog sajma Power & Energy Africa u Keniji, uspješnim se pokazao i Power & Energy Africa u susjednoj Tanzaniji, na kojem je 2016. godine vrlo uspješno sudjelovao i hrvatski Končar.
Kao i u Keniji, sajam je otvoren prema zemljama istočne i središnje Afrike, uz nazočnost brojnih poslovnih partnera iz Kenije, Etiopije, Ugande, Somalije, Mozambika i Konga.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr
Više informacija: http://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/

“The 19th Japan International Seafood Show & Technology Expo”, 23.- 25. kolovoz 2017. godine, Tokio, Japan
“Seafood Show & Technology Expo” održava se od 23. do 25. kolovoza 2017. u Tokiju na lokaciji “Tokyo Big Sight”, a radi se o najvećem japanskom sajmu morske hrane te tehnologija povezanih uz industriju morske hrane.
Očekuje se da će na sajmu biti zastupljeni izlagači iz sljedećih sektora: tehnologija za očuvanje i zaštitu morskog okoliša; akvakultura; tehnologija za obradu biomase i proizvodnju bioenergije s primjenom u sektoru ribarstva; tehnologija recikliranja; svježa, smrznuta, živa riba i plodovi mora; svježa i smrznuta prerađena hrana od ribe/plodova mora te jela spremna za konzumaciju; začini i dodaci prehrani; hladnjaci i zamrzivači; strojevi za preradu ribe i morskih plodova; kuhinjska oprema i kulinarska pomagala; oprema za distribuciju i pakiranje; prezentacija hrane; usluge/strojevi koji odgovaraju standardima analize opasnosti na ključnim kontrolnim točkama (HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point), biotehnologija za sektor ribarstava, ribolov te izdavaštvo.
Organizatori očekuju da će sajam posjetiti oko 35 000 osoba. Osnovni trošak najma izložbenog prostora (2mx2m) iznosi 110 000 JPY + porez 8%.
Više informacija: http://www.exhibitiontech.com.

Asia-Pacific's International Mining Exhibition, 29. – 31. kolovoza 2017. godine, Sydney, Australija
Međunarodni sajam rudarske industrije Azijsko-pacifičke regije (Asia-Pacific's International Mining Exhibition) održat će se u Sydneyu od 29. do 31. kolovoza 2017. Uz najveću izložbu opreme i usluga takve vrste u regiji, posjetitelji će moći sudjelovati i na međunarodnoj konferenciji o rudarstvu.
Više informacija, kao i mogućnost registracije sudjelovanja, bilo kao posjetitelj ili kao izlagač, može se naći na: http://www.aimex.com.au/home 

“AIMEX“, 29. kolovoza.- 01. rujna 2017. godine, Sydney, Australija
Najveći međunarodni sajam rudarske tehnike, tehnologije i opreme održava se svake druge godine u Sydneyu i najveći je takav specijalizirani sajam u Aziji i Oceaniji.
Sajam se održava u Sydney Olympic Parku.
Više informacija: http://www.aimex.com.au/



 Rujan 2017.

 

“Tradexpo“ , 08.- 11. rujna 2017. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam  za kućne potrepštine „Tradexpo“ održat će se od 8. do 11. rujna 2017. u Parizu, u prostorima centra Parc des Expositions de Paris Le Bourget.
Tradexpo je jedan od vodećih europskih sajmova za distribuciju kućnih potrepština srednje i niže kvalitete, te jedini sajam na tom području u Francuskoj.
Dekorativni predmeti, kućni tekstil, igračke, naprave, odjeća, kozmetički pribor, torbe, električni uređaji te alat za vrtlarenje neke su od vrsta proizvoda koji će biti izloženi u prostorijama sajma koje se protežu na više od 19 000 m². Sajam će primiti više od 180  izlagača iz Francuske i cijelog svijeta.
Kupci će dobiti jedinstvenu priliku za nabavku inovativnih proizvoda i upoznavanje poslovnih partnera dok će dobavljači moći predstaviti svoje najnovije ponude te pojačati međunarodni ugled  svojih robnih marki.
Više informacija na: http://www.tradexpo.fr/ 

„International Multi-Sector Trade Fair“, 12. – 14. rujna 2017. godine, Olomouc, Češka Republika
Veleposlanstvo RH u Pragu obaviješteno je o održavanju nove velesajamske priredbe u Češkoj Republici - International Multi-Sector Trade Fair Czech Republic Busniness Expo 2017. u razdoblju od 12. do 14. rujna 2017. godine u Olomoucu.
Cilj sajma je promovirati češke izvozne proizvode, ali spominje se i mogućnosti prezentacije investicijskih prigoda u drugim zemljama.
Kontakt:
Veleposlanstvo RH Prag
E-mail: praha@mvep.hr 

Sajam „Electra Mining Botswana 2017“, 12. - 14. rujna 2017. godine, Gaborone, Bocvana
Najveći sajam industrije rudarstva, alatnih strojeva i elektrike na jugu afričkog kontinenta „Electra Mining Botswana 2017“, ocijenjen kao jedan od tri najbolja svjetska sajma rudarske industrije, održava se svake druge godine u južnoafričkom Johannesburgu, ali i u glavnom gradu Bocvane Gaboroneu. Na sajmu 2017. godine očekuje se više od 2.000 posjetitelja, potencijalnih kupaca izloženih proizvoda, usluga, tehnologije i novih trendova u sektorima rudarstva, građevinarstva, industrije, proizvodnje struje i alatnih strojeva.
Više informacija o sajmu možete pronaći na stranici: www.electramining.co.bw ili se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretorii na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr 

NO-DIG Downunder, 12. – 15. rujna 2017. godine, Gold Coast, Australija
NO-DIG Downunder, 12. Nacionalna konferencija i izložba tehnologije i projekata iz domene podzemnih građevinskih radova i inženjerstva, koji ne zahtijevaju iskapanje ili remećenje postojeće površinske infrastrukture (tzv. trenchless technology), održat će se u Gold Coastu, Queensland, od 12. do 15. rujna 2017. godine.
Više informacija, kao i mogućnost prijave sudjelovanja kao izlagač ili posjetitelj, na: http://www.nodigdownunder.com/events/no-dig-down-under-2017-gold-coast/event-summary-1daaaec0b72c4e03b4843765587ba0cb.aspx 

Sajam „Europe in Armenia“,  15. - 17. rujna 2017. godine, Erevan, Armenija
Delegacija Europske unije u Armeniji u suradnji s gospodarskim komorama država članica EU prisutnima u Armeniji organizira sajam „Europe in Armenia“  po prvi puta, a povodom činjenice da dvadeset od dvadeset i osam država članica ove godine obilježava 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa s Armenijom. Izvoz iz EU u Armeniju oslabio je zbog pada kupovne moći povezanog s krizom u Rusiji te kao posljedica armenskog pridruživanja Euroazijskoj ekonomskoj uniji, slijedom čega se organizacijom rečenog sajma želi oporaviti trgovinsku razmjenu.
Sajam će obuhvatiti sektore turizma, IT tehnologije, poljoprivrede, proizvodnje tekstila i strojeva no niti drugi sektori nisu isključeni. Očekuje se sudjelovanje oko 90 kompanija iz država članica EU. Država sudionica može izabrati i organizirati neko popratno događanje (prezentaciju, radionicu, seminar, posjet kompaniji i sl.). Sve troškove sudjelovanja snose sami sudionici ili sponzori. Cijena osnovnog štanda je oko 200 EUR-a, a mjesto održavanja je centar „Yerevan Expo“.
Kontakt: Karen Azaryan, Delegacija EU u Armeniji
Tel: +374 10 546494 (Ext. 834)
Fax: +374 10 546495
Email: karen.azaryan@eeas.europa.eu
Adresa: 21 Frik Street | 0002 Yerevan | Armenia
Web: http://eeas.europa.eu/armenia

“EU Green Gateway to Japan”, 18. - 22. rujna 2017. godine, Osaka, Japan
U okviru programa “EU Green Gateway to Japan” organizira se misija tvrtki iz država članica EU-a iz sektora zelene i energetski učinkovite tehnologije u Japan. Misija će se održati od 18. do 22. rujna 2017. godine.
Između ostaloga, tvrtke će imati priliku sudjelovati i predstaviti se na međunarodnom sajmu „World Smart Energy Week Osaka 2017“ koji će se održati od 20. do 22. rujna 2017. godine.
Rok za prijavu: 19. svibnja 2017. godine.
Više informacija:
https://www.eu-gateway.eu/sites/default/files/collections/document/file/green-energy-technologies-japan-september-2017.pdf
https://www.eu-gateway.eu/business-missions/missions-calendar/green-energy-technologies-japan

London Design Fair 2017, 21. – 24. rujna 2017 godine, London, Ujedinjena kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske
U Old Truman Brewery u Istočnom Londonu od 21. do 24. rujna 2017. održat će se LONDON DESIGN FAIR. Riječ je o sajmu koji okuplja više od 500 izlagača iz 28 zemalja, uključujući nezavisne dizajnere, priznate robne marke, nacionalne paviljone i izložbe.
S obzirom da je London Design Fair jedno od najvećih događanja u okviru tradicionalnog London Design Festival, preko 27.000 utjecajnih trgovaca, arhitekata, dizajnera unutarnjeg interijera, predstavnika medija i dizajnerski osviještene publike imati će priliku vidjeti najnovije u svijetu namještaja, osvjetljenja, tekstila, materijala i konceptualnih instalacija iz cijelog svijeta.
Više informacija na: www.londondesignfair.co.uk 

“Gauteng Getaway Show“, 23.- 25. rujna 2017. godine, Johannesburg, Južna Afrika
Najveći, najvažniji i najposjećeniji južnoafrički sajam turizma, kampiranja i aktivnosti na otvorenom Getaway Show održava se u rujnu svake godine u Johannesburgu, nakon sajma Cape Getaway Show, koji se održava u travnju.
Na tome je sajmu 2014. godine po prvi puta zasebnim štandom uspješno predstavljena i Hrvatska.
Zainteresirane hrvatske tvrtke mogu se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Pretoriji na broj telefona +27 12 342 1206 ili e-mail croemb.pretoria@mvep.hr
Više informacija na: http://www.getaway.co.za/the-getaway-show/.

“CMTS Canadian Manufacturing Technology Show“, 25. - 28. rujna 2017. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se, od 25 do 28. rujna 2017. godine održati CMTS Canadian Manufacturing Technology Show Toronto. To je izložba koja se održava svake druge godine a namijenjena je prvenstveno inženjerima strojarstva.
Kontakt:
Society of Manufacturing Engineers SME
One SME Drive
MI 48121 Dearborn, USA
Tel: +1 (3)13 4253000
Fax: +1 (3)13 4253400
Display e-mail address
www.sme.org
Više informacija na: http://cmts.ca/


 Listopad 2017.


“Fashion Confidential“, 01.- 02. listopada 2017. godine, Los Angeles, SAD
Fashion Confidential je skup na kojem sudionici mogu iz prve ruke doznati iskustva vodećih ljudi za promociju u modnoj industriji.
Sudionici dobivaju jasne smjernice, ali i edukaciju o strategiji modne PR kampanje, brzom umrežavanju, jedan-na- jedan recenzijama.
Više informacija na: www.fashionprconfidential.com

EDIFICA sajam građevinske industrije, 04. - 07. listopada 2017. godine, Santiago de Chile, Čile
U Santiagu će se od 04. do 07. listopada 2017. održati sajam građevinske industrije EDIFICA. Organizatori su Čileanska komora građevinara i Čileanski institut za cement i beton, a očekuje se sudjelovanje oko 800 izlagača iz Čilea i iz inozemstva.
Više informacija na: www.feriadelaconstruccion.cl 

“Silmo“, Pariz, 06.-09. listopada 2017. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam „Silmo“ za optičke proizvode i usluge održat će se od 6.-9. listopada 2017. u Parizu u izložbenom centru Parc des Expositions Paris-Nord Villepinte.
Radi se o najvećem svjetskom sajmu optičara na kojem je 2016. godine na površini od 33.300 m²  sudjelovalo 924 izlagača pred oko 33.770 posjetitelja.
Na ovom uglednom sajmu izlažu svjetski lideri u distribuciji okvira, stakala, uređaja i opreme za optičare. Na tematskim štandovima bit će predstavljene inovacije, luksuzni i sportski proizvod te oprema za slabovidne.
Više informacija na: http://www.silmoparis.com/ 

34. Međunarodni sajam prehrambene industrije ANUGA 2017, 07. - 11. listopada 2017. godine, Köln, Njemačka
34. Međunarodni sajam prehrambene industrije ANUGA 2017  održat će se u Kölnu/Njemačka u vremenu od 07. do 11.  listopada 2017. godine. Međunarodni sajam prehrambene industrije ANUGA koji se svake dvije godine održava u Kölnu u Njemačkoj potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijeloga svijeta.
Sajam ANUGA 2015 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 tisuća četvornih metara, a predstavilo se više od 7.000 izlagača iz 192 zemlje. Sajam je posjetilo više od 160.000 stručnih posjetitelja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Europi. Više informacija o sajmu možete pronaći na poveznici http://www.anuga.com

“Sydney International Dragway“, 14. - 16. listopada 2017. godine, Sydney, Australija
U Sydney će se od 14.  do 16.listopada 2017. održati izložba vozila na pogon na 4 kotača /4WD/, te pribora za avanturistički turizam, Sydney International Dragway.
Na sajmu će se izlagati brodice, kajaci, jet-ski motori, brodice na vesla, jedrenjaci, vanbrodski motori, posljednja dostignuća elektronike za uporabu na plovilima, motorne kuće na vodi, kamp-kućice, posljednja dostignuća na polju tehnike za opremu za putovanja, nove tehnologije guma za vozila, za potrebe kampiranja i za sve vrste sportova na vodi, kao i dodatni pribor za sve gore navedene kategorije.
Kontakt / Ms Anne Duncombe
Tel: 00 61 8 9445 9333  
Fax:  00 61 8 9244 8332    
E-mail:     sydney@4wdshow.com.au
www.4wdadventureshows 

ROTI (International Exhibition for Transport, Infrastructure, Communication and Urban & Rural Development), 17. - 19. listopada 2017. godine, Arad, Rumunjska
U Aradu u Rumunjskoj, u periodu od 17. do 19. listopada 2017. godine, će se održati izložba i konferencija  o transportu, infrastrukturi, komunikacijama te lokalnom ​i regionalnom razvoju - ROTI (International Exhibition for Transport, Infrastructure, Communication and Urban & Rural Development). Organizatori ističu kako se radi o najvećoj izložbi/konferenciji te vrste u Istočnoj Europi. ROTI je godišnja izložba ​​i konferencija namijenjena tvrtkama i institucijama uključenima u transport, komunikacije, industrije infrastrukture, lokalnog i regionalnog razvoja, pametn​a ​i buduća gradska rješenja  te predstavlja mjesto za poslovne susrete i povezivanje s lokalnim i međunarodnim tvrtkama, te upoznavanje s lokalnim i regionalnim potrebama.  ROTI 2017. će se održati na zapadu Rumunjske, u najdinamičnijoj i najrazvijenijoj regiji, tradicionalnom industrijskom gradu, 50 km udaljenom od Rumunjsko-Mađarske granice, ARADU, koji ima moderni izložbeni centar.
Kontakt: roti@tntexpo.com
Tel. 0040 21 327 6650

“AUTOMOTIVE“, 18.- 20. listopada 2017., Budimpešta, Mađarska
U Budimpešti će se od 18. do 20. listopada 2017. godine održati 5. sajam i izložba auto-industrije, dijelova i tehnike “Automotive“ u organizaciji HUNGEXPO–a.
Napominjemo da se radi o najdinamičnijem i najbrže rastućem sektoru gospodarstva u Mađarskoj, a osim proizvođača automobila u Mađarskoj kao što su Suzuki, Audi i Mercedes-Benz, sudjeluju i brojni domaći i strani dobavljači auto-dijelova i tehnike.
Više informacija na: http://automotivexpo.hu/en.

“BakuBuild 2017“, 18 -21 listopad 2017. godine, Baku, Azerbajdžan
U Baku Expo centru od 18. do 21. listopada 2017. održat će se 23 Azerbaijan International
Construction Exhibition koja obuhvaća grijanje, hlađenje, vodoopskrbu, sanitarije, tehnologiju zaštite okoliša, bazene i obnovljive izvore energije.
Svi zainteresirani slobodni su kontaktirati Ured RH u Bakuu, gospodina Refika Šabanovića, voditelja Privremenog ureda.
Kontakt:
Tel: +994 (12) 497 2546,
Fax. +994 (12) 497 2382,
E-mail: ured.rh.baku@mvep.hr
Više informacija na: http://www.bakubuild.az/2016/?l=en

 

 Studeni 2017.

 

“Woodworking Machinery & Supply Expo“, 02. – 04. studenog 2017. godine, Toronto, Kanada
U Torontu će se, od 02 do 04. studenog 2017. godine održati Woodworking Machinery & Supply Expo Toronto. Na tom se sajmu okupljaju najveći nacionalni i internacionalni proizvođači raznih drvenih proizvoda kao i proizvođači namještaja.
Organizator: Fair organizer
Vance Communications
P.O. Box 9100
M4Y 3A5 Toronto, Canada
Fax: +1 (6)30 9298994
Više informacija na: www.woodworkingexpo.ca 

"Supply Chain and Logistics Exhibition", 04. do 06. studenog 2017. godine, Atena, Grčka
U Ateni će se od 04. do 06. studenoga 2017.g. održati šesto izdanje sajamske izložbe " Supply Chain and Logistics Exhibition". Organizator je grčka kompanija O.Mind Creatives, dok je mjesto održavanja Metropolitan Expo izložbeni centar (www.metropolitanexpo.gr) u neposrednoj blizini atenske međunarodne zračne luke.
Očekuje se sudjelovanje osamdesetak domaćih i stranih izlagača u svim djelatnostima vezanima uz prijevoz, skladištenje robe, logistiku i pakiranje. Zaseban dio izložbe bit će posvećen predstavljanju teretnih i dostavnih vozila (Cargo Truck and Van Expo 2017).
Više informacija na: www.supplychainexpo.gr/en 

''Iran 6th International Biennial Conference on UltraFine Grained and Nano-Structured Materials'', 12. i 13. studenog 2017. godine, Kish, Iran
Na iranskom otoku Kish u Perzijskom zaljevu će se 12. i 13. studenog 2017. godine održati konferencija 6th International Conference on ultrafine grained and nanostructured materials (UFGNSM2017) a osnovna tema konferencije je “Environment-Friendly Materials for Sustainable Development”. Organizator konferencije je Center of Excellence for high-performance Materials, School of Metallurgy and Materials, College of Engineering, University of Tehran u suradnji sa sveučilištem Trento iz Italije.
Teme konferencije, između ostalih, su:
• novi postupci za proizvodnju ultrafinih zrnatihe i nanostrukturiranih materijala,
• svojstva ultrafinih zrnatih i nanostrukturiranih materijala,
• karakteristike ultrafinih žitarica i nanostruktura,
• simulacija i modeliranje nanomaterijala,
• obrada nanočestica,
• kontrola nanostruktura,
• nanokompoziti,
• nanoelektronički i magnetski materijali,
• nanotehnologija i obrazovanje,
Kontakt: Email: ufgnsm17@ut.ac.ir, Tel: +98-21-61114065, Fax: +98-21-88006076    
 
Više informacija na: https://ufgnsm17.ut.ac.ir/

“FHC“, 14. – 16. studenog 2017. godine, Šangaj, Kina
21. međunarodne izložbe hrane, pića, ugostiteljstva, ponude hrane, pekarstva i maloprodaje
Veleposlanstvo RH u Pekingu zaprimilo je informaciju o održavanju 21. međunarodne izložbe hrane, pića, ugostiteljstva, ponude hrane, pekarstva i maloprodaje. Sajam će se održati 14. do 16. studenog 2017. godine,  u Šangaju, New International Expo Centre (SNIEC), Kina. Na Sajmu će se predstaviti više od 2.300 izlagača iz 66 zemalja.
Više informacija na: www.fhcchina.com.

"Tehnologija 2017.", 14. - 16. studenog 2017. godine, Tel Aviv, Izrael
24. međunarodna izložba industrijske tehnologije, "Tehnologija 2017." održat će se u Tel Aviv Convention Center, od 14. do 16. studenoga 2017. godine. "Tehnologija" je izraelska najveća i najprestižnija međunarodna izložba u području industrijske tehnologije.
Očekuje se da će u 2017. biti do sada i najveća, s preko 15 000 posjetitelja. Uz predstavljanje izraelskih industrijskih postignuća u hi-tech i drugim industrijama baziranima na znanosti, prilika se pruža stranim kompanijama za predstavljanje njihovih inovacija izraelskom auditoriju te međusobnu razmjenu informacija, praksi, kontakata, B2B sastanaka.
Glavne izložbene kategorije: alati i strojevi (za lim, obradu metala, rezanje, mjerenje, brušenje, 3D štampanje, CADD i sl.), automatizacija (robotika, oprema za pneumatiku i hidrauliku i sl.), industrijske usluge (motori, kompresori, baterije, pumpe, akumulatori, označavanje i štampanje industrijskih proizvoda, oprema za održavanje, hlađenje i čišćenje i sl.), varenje/lemljenje i materijali (laserske tehnologije, sirovine, lubrikanti, ljepila, metali, oprema za testiranje i sl.).
Troškovi (svi bez PDV-a): registracija 560 USD, 1m² izložbenog prostora (prostor i priključak za el. energiju): vanjski 140 USD, unutrašnji 300 USD (360 USD sa zidovima, stolom, 2 stolice, tepihom).
Kontakt:
Tel: +972-3-6404637
Mob: +972-50-2005571
E-mail: dana@fairs.co.il
Više informacija: www.fairs.co.il/en/tech/ 

“AUSRAIL PLUS“, 21.- 23. studenog 2017. godine, Brisbane, Australija
Sajam se održava svake dvije godine, ovaj puta izlaže preko 450 tvrtki i nastupa oko 60 stručnjaka na ovom području. Na sajmu se izlaže stotine izložaka posvećenih novitetima na polju željezničke industrije i upravljanja željezničkim sustavima (vozila i tračnice i sva pridružena oprema).
Kontakt:
Ms Deborah Bocock 
Tel: 00 61 2 9080 4348
Mob: 00 61 410 689 476
E-mail: Deborah.Bocock@informa.com.au 

“Milipol Paris“, 21.- 24. studenog 2017. godine, Pariz, Francuska
Međunarodni sajam nacionalne sigurnosti „Milipol Paris“ održat će se u Parizu od 21. do 24. studenog 2017. u prostorima centra Paris-Nord Villepinte.
„Milipol Paris“ je prvi svjetski sajam u potpunosti namijenjen pitanjima sigurnosti na kojem se predstavljaju proizvodi i inovativne usluge iz područjima kao što su: borba protiv organiziranog kriminala i terorizma, kontrola granica, zaštita industrijskih i drugih osjetljivih područja, analiza i upravljanje rizicima, gradska sigurnost itd.
Svake dvije godine sajam „Milipol Paris“ okupi više od 1.000 izlagača iz oko 50 država te oko 28.000 posjetitelja.
Više informacija na: http://en.milipol.com/

 


  Prosinac 2017.


“Musictech Experiment“, 08.- 11. prosinca 2017., Maui, Hawaii, SAD
Musictech Summit je mjesto koje povezuje glazbe, poslovanja i tehnologije. Program "Inovatorski izazov" otkriva obećavajuće glazbeno-tehničke start-up ove, a sudionici mogu slušati nadahnute predavače i povezati se s vizionarima ove industrije.
Više informacija na: www.mauimusictech.com