Značajnije povećan izvoz Kraša na prekomorskim tržištima

Slika /slike 1/HINA/P-H20151030000449.jpg

Kraš grupa  je tijekom prvog polugodišta 2016. godine značajnije povećanje izvoza ostvarila na prekomorskim tržištima, posebice u Saudijsku Arabiju i Kanadu, te na tržištima Zapadne Europe.

Kraš grupa  je tijekom prvog polugodišta 2016. godine značajnije povećanje izvoza ostvarila na prekomorskim tržištima, posebice u Saudijsku Arabiju i Kanadu, te na tržištima Zapadne Europe – njemačkom, austrijskom, slovačkom i švicarskom.

U priopćenju tvrtke se ističe da je rast izvoza ostvaren i putem povezanih poduzeća, na tržištima Bosne i Hercegovine i Slovenije.

"Udio izvoza u ukupnoj prodaji dosegnuo je 49,3 posto, uz ostvareni rast od 7,1 posto u odnosu na prošlu godinu", zaključuje se u priopćenju Kraša.

Kraš grupa ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine konsolidirane ukupne prihode od 458,6 milijuna kuna, što je za 1,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je čista dobit porasla za 12,3 posto, priopćila je ta kompanija u srijedu.

Čista dobit tvrtke iznosila je u prvom polugodištu 5,3 milijuna kuna, dok je operativna dobit iz poslovanja dosegnula 12,7 milijuna kuna, što je za 3,3 milijuna kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prihodi od prodaje dosegnuli su u prvom polugodištu 450,3 milijuna kuna, pri čemu su na domaćem tržištu ostvareni u iznosu od 244,4 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu dosegnuli 205,9 milijuna kuna.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz