Zagrebački Q Software s novim uredom u New Yorku širi poslovanje u SAD-u

Slika /slike 1/Gospodarstvo/QSoftware.jpg

Zagrebačka IT tvrtka Q Software otvorila je ured u New Yorku, što je njezin šesti ured u inozemstvu, čime nastavlja širiti globalnu prisutnost, pogotovo na američkom tržištu. Sjedište Q Softvarea je u Zagrebu, a osim u New Yorku, urede ima i u Zürichu, Oslu, Belfastu i Los Angelesu.

Zagrebačka IT tvrtka Q Software otvorila je ured u New Yorku, što je njezin šesti ured u inozemstvu, čime nastavlja širiti globalnu prisutnost, pogotovo na američkom tržištu, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

Sjedište Q Softvarea je u Zagrebu, a osim u New Yorku, urede ima i u Zürichu, Oslu, Belfastu i Los Angelesu.

Riječ je o jednoj od najbrže rastućih IT kompanija u Europi, prema analitičkoj kući Deloitte.

Otvaranje ureda u New Yorku u Q Softvareu objašnjavaju time što su do sada radili s brojnim američkim kompanijama s ciljem njihovog tehnološkog razvoja, među kojima su United States Postal Services, Facebook, Walmart i Coca-Cola.

"Za te smo tvrtke radili različita rješenja, od 'gejmifikacije' procesa zapošljavanja do sustava koje zaposlenici koriste u svakodnevnom poslu, a novi nam ured donosi i nove izazove i još veće mogućnosti za rast i napredak, posebice približavanje američkim klijentima", poručio je predsjednik Uprave Q-a Filip Ljubić.

Važnim ističe i što sveukupne prihode ostvaruju izvozom, a da im je jedan od strateških ciljeva za 2019. dodatno aktivirati upravo američko tržište, pri čemu nastoje potaknuti američke investitore i gospodarstvenike na poslovnu suradnju, od kojih su već neki najavili dolazak u Hrvatsku.

Iznose i da ih je Rebrand 100® Global Award prošle godine uvrstio među najbolje svjetske brendove zajedno s američkim kompanijama poput Cadillaca, Hewlett-Packarda i drugih, a uz to i proglašeni su i nacionalnim pobjednikom European Business Awarda u konkurenciji od 110 tisuća tvrtki iz cijele Europe

(Hina)

Pisane vijesti