Zagrebačka županija u prva četiri mjeseca s 15 posto više turističkih noćenja

Slika /slike 1/Turizam/turistička noćenja.jpg

Zagrebačka županija i u 2019. je nastavila bilježiti poraste turističkog prometa s 24,1 tisućom turista koji su je posjetili u prva četiri mjeseca, što je 14 posto više nego u isto vrijeme lani, a porast od 15 posto zabilježen je i sa 43,1 tisućom noćenja. Pritom ističu kako je primjetan porast dolazaka turista iz Kine i ostalih azijskih zemalja, nakon kojih slijede Talijani, Bugari i Nijemci.

Zagrebačka županija i u 2019. je nastavila bilježiti poraste turističkog prometa s 24,1 tisućom turista koji su je posjetili u prva četiri mjeseca, što je 14 posto više nego u isto vrijeme lani, a porast od 15 posto zabilježen je i sa 43,1 tisućom noćenja, izvijestili su iz te županije.

Strani turisti su u prva četiri mjeseca ove godine znatno više od domaćih posjećivali atrakcije i mjesta Zagrebačke županije, odnosno njih 15,5 tisuća ostvarilo je 27 tisuća noćenja.
Iz županije pritom ističu kako je primjetan porast dolazaka turista iz Kine i ostalih azijskih zemalja, nakon kojih slijede Talijani, Bugari i Nijemci.

Najposjećeniji gradovi i mjesta bili su u prva četiri mjeseca Velika Gorica, Samobor, Ivanić Grad, Sveta Nedelja i Zaprešić.

Iz Zagrebačke banke podsjećaju da je prošle godine tu županiju posjetilo ukupno 123 tisuće turista, ili 41 posto više nego u 2017. godini, dok su noćenja porasla 33 posto, na više od 154 tisuće.

Nastavak pozitivnih trendova očekuju i ove godine, čemu u prilog idu i prva četiri mjeseca.

"Novi oblici ponude i turističkih proizvoda koji se razvijaju u Zagrebačkoj županiji 'city breka-a', kulturnog, zdravstvenog, ciklo, pustolovnog i eno-gastro turizma, razlog su pozitivnih rezultata", ocijenila je nova direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Iz Zagrebačke županije podsjećaju da su nedavno objavili javni poziv u sklopu kojeg će i ove godine financijski podržati  različite projekte u turizmu, a ukupno za to izdvajaju milijun kuna.

(Hina)

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz