Zagrebačka IT tvrtka Q otvara ured u Londonu, istražuje akviziciju i zapošljava

Slika /slike 1/Gospodarstvo/q tvrtka u vb.jpg

Zagrebačka IT tvrtka Q krajem rujna planira otvaranje ureda u Londonu, istražuje akviziciju jedne londonske tvrtke, a ove godine planira zaposliti još stotinu ljudi, najavili su iz Q-a. Iz Q-a kažu da od novog ureda u Londonu očekuju da se snažnije fokusira na strateške projekte velikih brendova, jer već imaju niz uspješnih suradnji s tamošnjim kompanijama poput The Timesa, BBC-a, Smarta, Switcha i drugih. U Q-u ocjenjuju da su s Londonom napravili važan korak prema razvoju mreže ureda u svjetskim metropolama.

Zagrebačka IT tvrtka Q krajem rujna planira otvaranje ureda u Londonu, istražuje akviziciju jedne londonske tvrtke, a ove godine planira zaposliti još stotinu ljudi, najavili su u ponedjeljak iz Q-a.

"Otvaranje ureda u Londonu je veliki korak naprijed za širenje Q-a jer stvara dodatnu vrijednost za postojeće klijente i otvara priliku za upoznavanje novih. Uz to, već tražimo i nove kadrove u Londonu, a istražujemo i potencijalnu akviziciju jedne londonske kompanije", ističe Vedran Tolić, suosnivač i operativni direktor Q-a.

Ne otkrivajući detalje ni ime kompanije koju kane preuzeti, iz Q-a kažu da od novog ureda u Londonu očekuju da se snažnije fokusira na strateške projekte velikih brendova, jer već imaju niz uspješnih suradnji s tamošnjim kompanijama poput The Timesa, BBC-a, Smarta, uSwitcha i drugih.

London je za Q i inače trenutno najveće tržište, a većina klijenata su im velike korporacije.

U Q-u ocjenjuju da su s Londonom napravili važan korak prema razvoju mreže ureda u svjetskim metropolama.

Poručuju da im stalno raste broj novih stručnjaka koje zapošljavaju, a samo ove godine će tim povećati za više od stotinu ljudi.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz