Zagrebačka i Makedonska burza potpisale sporazum o suradnji u području obrazovanja

Slika /slike 1/Financije/zgb burza.jpg

Makedonska burza i Zagrebačka burza (ZSE) potpisale su sporazum o suradnji čiji je cilj poboljšati stručno znanje i profesionalni razvoj sudionika makedonskog tržišta kapitala kroz seminare Akademije Zagrebačke burze. Sudionici iz Makedonije imat će priliku pohađati seminare na različite teme povezane s tržištima kapitala, poput upravljanja portfeljem, korištenja financijskih izvještaja, odnosa s investitorima, regulatornog okvira tržišta kapitala u okviru propisa EU-a, upravljanja rizicima, korporativnog upravljanja i drugih

Makedonska burza i Zagrebačka burza (ZSE) potpisale su sporazum o suradnji čiji je cilj poboljšati stručno znanje i profesionalni razvoj sudionika makedonskog tržišta kapitala kroz seminare Akademije Zagrebačke burze, izvijestili su u petak iz ZSE-a.
 
Sudionici iz Makedonije imat će priliku pohađati seminare na različite teme povezane s tržištima kapitala, poput upravljanja portfeljem, korištenja financijskih izvještaja, odnosa s investitorima, regulatornog okvira tržišta kapitala u okviru propisa EU-a, upravljanja rizicima, korporativnog upravljanja i drugih, istaknuli su iz ZSE-a.
 
Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić podsjetila je da će Akademija Zagrebačke burze uskoro obilježiti 11. obljetnicu svog rada, tijekom koje je više od 10.000 pojedinaca pohađalo različite oblike obrazovanja.
 
"Danas je Akademija najveći pružatelj obrazovnih usluga u području financija u Hrvatskoj i u regiji, a mi ćemo sa zadovoljstvom podijeliti svoje znanje s kolegama iz Makedonije. S obzirom na našu dugoročnu suradnju na raznim poljima, još jednom možemo zahvaliti Makedonskoj burzi na povjerenju i vjerujemo da ovaj sporazum uspostavlja dugoročnu i plodnu suradnju na području obrazovanja", rekla je Gažić.
 
Direktor Makedonske burze Ivan Šteriev ustvrdio je da ta burza potpisivanjem sporazuma istovremeno postiže dva cilja - obogaćuje mogućnosti za obrazovanje zainteresiranih domaćih subjekata za cjelokupno funkcioniranje tržišta kapitala te produbljuje stratešku suradnju sa Zagrebačkom burzom.
 
"Više znanja na tržištu kapitala ključna je potreba mnogih, od onih koji rade ili žele raditi u industriji, do investitora kojima je potrebno više znanja za donošenje informiranijih odluka i konačno nadogradnje znanja izdavatelja financijskih instrumenata. Kroz sve prisutniji model on-line obrazovanja i kao rezultat partnerstva između naših institucija, očekujem da ćemo makedonskoj publici uskoro ponuditi prve treninge", izjavio je Šteriev.
 
(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja