Vuplast-plastika izvozi svoje inovatorske proizvode

Slika /slike 1/Gospodarstvo/izvoz10-2019.jpg

Obiteljska tvrtka Vuplast-plastika iz Čakovca u vrijeme korona krize osmislia je i patentom zaštitila novi proizvod namijenjen zaštiti osoba koje dolaze u kontakt sa kontaminiranim tekstilom. Riječ je o topljivim vrećama za pranje kontaminirane odjeće čiju su kvalitetu i vrijednost prepoznale i europske države, poput Švedske, Norveške, Finske i Islanda. Upravo s tim zemljama nedavno je potpisan ugovor o distribuciji vreća za pranje kontaminirane odjeće do 2023.

Obiteljska tvrtka Vuplast-plastika iz Čakovca već se 30 godina bavi proizvodnjom proizvoda od plastike, a u vrijeme korona krize osmislili su i patentom zaštitili novi proizvod namijenjen zaštiti osoba koje dolaze u kontakt sa kontaminiranim tekstilom.

Riječ je o topljivim vrećama za pranje kontaminirane odjeće čiju su kvalitetu i vrijednost prepoznala i europske države, poput Švedske, Norveške, Finske i Islanda. Upravo s tim zemljama nedavno je potpisan ugovor o distribuciji vreća za pranje kontaminirane odjeće do 2023.

– Konkretna namjena vreće je za pomoć pri suzbijanju i širenju epidemije COVID-19, kao i ostalih zaraznih bolesti te kontaminiranje okoliša i zaštitu svih osoba koje dolaze u kontakt s kontaminiranim tekstilom – napisali su iz tvrtke na svom Facebook profilu. Pojasnili su kako se u vreću odlaže u potpunosti ili potencijalno kontaminirani tekstil te se zatvara plastičnom PVC vezicom. Osigurana vreća se transportira do praonice rublja gdje se kompletna vreća stavlja u perilicu ili tunel pranja.

Za spomenuti je i kako su vreće izrađene od 100% reciklirane plastike, a boja tiska se ne hvata za tekstil.

(Lider)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz