Vodnjansko maslinovo ulje izvoze u SAD, u planu i Japan

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_115229260.jpg

Vodnjansko maslinovo ulje OPG Chiavalona izvoze u SAD, u planu i Japan. Izvoz u SAD je najavljivan je dugi niz godina, ali je realiziran tek sada kada je pronađen distributer.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Sandija Chiavalona objavilo je kako je ugovorio izvoz svojeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja Ex Albis na tržište SAD-a, a prva pošiljka je već isporučena. Pojasnio nam je da je poslao paletu s 500 litara ulja, te da novu isporuku planira uputiti krajem godine. Inače, izvoz u SAD je najavljivao dugi niz godina, ali je realizirao tek sada kada je našao distributera.

"Naći distributera je najteži dio ovog posla. Zbog toga smo godinama čekali pravu priliku za izvoz u SAD, ali zbog promjene uvjeta distribucije smo prekinuli izvoz u Rusiju. Dobar distributer osigurao nam je izvoz u Tajvan, a uskoro očekujemo slanje prve pošiljke u Japan", rekao je Chiavalon.

Dodao je kako ima upita i za izvoz u Kinu, ali da od toga, za sada, zazire, jer nema količine koje oni traže da im pošalje. Upitan ima li dovoljne količine ulja do kraja godine za sva izvozna tržišta, rekao je kako je pripremio izvoz u Japan, te da pored toga nema više ulja za izvoz.

(Poslovni dnevnik)



Pisane vijesti