- Objavljeno: 29.10.2019.
Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji
Vina istarskog proizvođača, Agrolagune a riječ je o Castello Festigia, Riserva LV i Merlot Festigia osvojila su zlato na jednom od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja 'Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme', a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV - International Organisation of Vine and Wine.
Vina istarskog proizvođača, Agrolagune a riječ je o Castello Festigia, Riserva LV i Merlot Festigia osvojila su zlato na jednom od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja 'Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme', jedino je enološko natjecanje na svijetu koje se fokusira na Merlot i Cabarnet i njihove mješavine, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV - International Organisation of Vine and Wine."Izuzetno smo ponosni na nagrade koje smo osvojili na ovako prestižnom natjecanju. Pokroviteljstvo OIV-a ovom natjecanju daju dodatni kredibilitet te je još jedna potvrda vrhunske kvalitete vina koju proizvodimo u Istri. U našim je vinogradima završila ovogodišnja berba te ćemo dati sve da i dalje proizvodimo vina, koja će postizati ovakve prestižne rezultate na natjecanjima s najboljim svjetskim konkurentima“, istaknuo je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.
Kroz tri dana natjecanja u prekrasnom lombardskom gradu Bergamu brojni su gosti uživali u vrhunskim vinima više od 257 uzorka iz 27 zemalja svijeta. Uz nagrađena vina Castello Festigia (2016), Riserva LV (2013) i Merlot Festigia (2016) ocjenjivački je žiri posebno oduševilo i crno vino Merlot Festigia (2016).
Ovo vrhunsko vino krasi tamna rubinsko-crvena boja, voćne arome bobičastog voća, suhe šljive, upotpunjene aromama dozrijevanja u barrique bačvicama, vanilije, kave, začinskih nota. Fine, svilenkaste i mekane strukture, zrelih tanina i nježnih kiselina. Puno i kompleksno vino, u ustima ostavlja trajan mekani i voćni okus. Ovo vino se pije na 18 do 20 stupnjeva cezijevih, uz razna pečenja, jela od divljači, zrele sireve i suhomesnate nareske.
(Privredni vjesnik)