O mogućnostima izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Hrvatske u Kinu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/Changsha-Expo-2019-m.jpg

U Changshi, glavnom gradu pokrajine Hunana na jugoistoku središnje Kine, od 24. do 26. listopada 2019. godine održan je 21. Poljoprivredni sajam Središnje Kine. Predstavljeni su i potencijali proizvoda iz Hrvatske u nišama ekoloških proizvoda, maslinovog ulja i mediteranskog voća, kao i vina i alkoholnih pića.

U Changshi, glavnom gradu pokrajine Hunana na jugoistoku središnje Kine, od 24. do 26. listopada 2019. godine održan je 21. Poljoprivredni sajam Središnje Kine (2019 Central China Hunan Agricultural Expo), u suorganizaciji kineskog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Vlade pokrajine Hunana.

Pokrajina Hunan poznata je po uzgoju tradicionalnih poljoprivrednih kultura kao što su riža (pokrajina s najvećom proizvodnjom u NR Kini) i pamuk, a također je i važno središte uzgoja čaja i proizvodnje raznih vrsta ulja.

U okviru Foruma, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pekingu upoznalo je predstavnike lokalnih vlasti i poljoprivredne industrije središnje Kine s mogućnostima izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, kao i s hrvatskim aktivnostima vezanim uz dobivanje certifikata nadležnih institucija NR Kine za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina, svježe i smrznute tune te meda iz Republike Hrvatske u NR Kinu.

Predstavljeni su i potencijali proizvoda iz Hrvatske u nišama ekoloških proizvoda, maslinovog ulja i mediteranskog voća, kao i vina i alkoholnih pića.

(MVEP)




 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz