Viktor Lenac dobio novi posao remonta za Američku ratnu mornaricu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/P-H20161223016794.jpg

Brodogradilište Viktor Lenac dobilo je novi posao za Američku ratnu mornaricu čiji bi logistički brod iz Šeste flote "USNS Trenton" početkom idućeg tjedna trebao stići na remont u uvalu Martinšćica.

Brodogradilište Viktor Lenac dobilo je novi posao za Američku ratnu mornaricu čiji bi logistički brod iz Šeste flote "USNS Trenton" početkom idućeg tjedna trebao stići na remont u uvalu Martinšćica.

"USNS Trenton" je logistički brod Šeste flote Američke ratne mornarice, aluminijski katamaran namijenjen za brze intervencije servisiranja američkih vojnih brodova na Mediteranu te za prijevoz ljudi i opreme.  Na remontu bi trebao ostati do početka listopada, priopćili su iz brodogradilišta, napominjući da je riječ o „blizancu“ broda „USNS Chocktaw County“, koji je na remontu u Martinšćici bio potkraj 2015.

Predsjednik Uprave Aljoša Pavelin smatra da je novi posao riječkoga škvera iznimno važan zbog kontinuiteta odnosa s Američkom ratnom mornaricom i jasna poruka tržištu o njegovoj snazi.

Sljedećeg tjedna će na dokovima brodogradilišta biti privezana dva američka vojna broda, jer se u Martinšćici još nalazi zapovjedni brod Šeste flote Američke ratne mornarice „USS Mount Whitney“, na kojem se završava opsežan projekt remonta i preinake.

Na brodu su ugovoreni dodatni radovi, pa će prihodi od modernizacije tog broda i najvažnijeg ovogodišnjeg posla, porasti u odnosu na prvobitna očekivanja, naglašavaju iz kostrenskog brodogradilišta.

Ističu da u V. Lencu uspješno rade i druge projekte, te da se unatoč kratkom zatišju nastavlja pozitivni trend punih dokova iz prve polovice godine.

(Hina)Vijesti iz medija | Uspješne priče